Udzielenie zabezpieczenia z aktem urodzenia.

Zostanę babcią na koniec grudnia, córka 18 lat kończy w lipcu. Potrzebuję pomocy w napisaniu wniosku do sądu dotyczące udzielenia zabezpieczenia z aktem urodzenia dziecka poprzez powierzenie wierzącej pieczy nad dzieckiem wraz z władzą rodzicielską i rodziną zastępczą z uzasadnieniem. Bardzo proszę o pomoc i chociaż podpowiedź jak to napisać.
anonim cytuj
14-11-2023
Z automatu będzie sprawa do miesiąca czasu. Dlaczego nie opiekunem a rodzina zastępcza? Później matka będzie miała gorzej by odzyskać władze nad dzieckiem będzie musiała mieć prace mieszkanie. A jak pani zostanie opiekunem to automatycznie gdy skończy 18 lat będzie miała władze i sama będzie decydować o dziecku.

anonim cytuj
14-11-2023
Tak mi powiedziano w sądzie, że mam tak napisać, bo ponoć się przepisy zmieniły.

anonim cytuj
14-11-2023
Nic się nie zmieniło.

anonim cytuj
14-11-2023
Taką informację mam od sędziego. Powiedział, że nie mogę być tylko opiekunem prawnym.

anonim cytuj
14-11-2023

Sugerowane Tematy

Mieszkanie rynek wtórny, pluskwy - rękojmia, pozew
Bardzo proszę o pomoc. Kupiłam mieszkanie na rynku wtórnym w lutym. Już w dzień odbioru mieszkania okazało się, że są w nim pluskwy. Od razu zamówiłam firmę dezynsekcyjną oraz powiadomiłam sprzedających. Sprzedający oczywiście byli świadomi problemu z pluskwami i problemu z sąsiadem z góry, od którego pluskwy przechodzą już od 2 lat. Zostało to przed nami zatajone. Przeprowadziliśmy dwie dezynsekcje o łącznej kwocie 800 zł. Firma wystawiła nam ...
Zmiana stanowiska pracy
Witam. Za 2 miesiące kończę urlop rodzicielski i czeka mnie powrót do pracy (praca na jednym i tym samym stanowisku pracy przez 15 lat, umowa o pracę na czas nieokreslony). Dotarły jednak do mnie informacje, iż pracodawca zamierza przenieść mnie na inne stanowisko pracy (inny wydział, inne obowiązki), a moje dotychczasowe stanowisko pracy ma zająć pracownik X który aktualnie pracuje na stanowisku, na które pracodawca chce przerzucić mnie. W ten s...
zbiorowy pozew za PPV - clout mma
Witam, potrzbuje podpowiedzi. kilka dni temu odbyla sie gala clut mma. wykupilem PPV, zaplacilem chyba 44 zł, albo cos takiego, a pozniej okazalo sie ze przez 80% transmicji nie bylem w stanie nic zrobic. co chwile wyskakiwaly na stronie z playerem inne komunikaty. raz error 403, raz jakis inny, innym razem w ogole nie bylem w stanie sie zalogowac. juz nie chodzi o te pieniadze, tylko ja po prostu kupe nerwow stracilem. bardzo kibicowalem, mia...
Rodzielnośc majątkowa a dziedziczenie po teściach.
Mam z mężem podpisaną przed ślubem rozdzielność majątkową. Mąż nabył spadek po zmarłej mamie w tym konto bankowe. W banku chce, aby pieniądze ze spadku przelali na moje konto bankowe. Mąż nie ma konta, a bank odmawia wypłaty gotówki, upierają się przy przelewie na konto. Jak tą całą sytuację ugryźć? Wiem, że mąż musi zgłosić do US nabycie spadku. Czy jeśli pieniądze z konta zmarłej teściowej wpłyną prosto w całości na moje konto to ja również b...

Wyszukiwarka