Ojciec dzieci wpłacą kwotę mniejszą niż alimenty zasądzone przez sąd.

Witam serdecznie mam pytanie gdyby ojciec dzieci wpłacą kwotę mniejsza niż alimenty zasądzone przez sąd to co ja mogę z tym zrobić ?
anonim cytuj
08-11-2023
Jeśli nie płaci to trzeba do komornika. Rozmowa z reguły nie ma sensu, skoro Pani do tej pory nie była w stanie tego zrobić. Ja tez nie mogę komunikować się z ojcem dzieci bo to nic nie da.

anonim cytuj
08-11-2023
Komornik. Będzie potrzebne postanowienie sądu opatrzone w klauzulę.

anonim cytuj
08-11-2023

Sugerowane Tematy

Porozumienie stron przy przejściu na emeryturę.
Złożyłam podanie o rozwiązanie umowy o pracę za porozumieniem stron i jednocześnie o ponowne przyjęcię ponieważ chciałbym kontynuować pracę na obecnym stanowisku. Jeszcze nie otrzymałam oficjalnej odpowiedzi od mojego pracodawcy ale dowiedziałam się że jest zgoda na zawarcie umowy tylko na 3 miesiące. Jestem bardzo zawiedziona takim postanowieniem ponieważ wszyscy pracownicy którzy zostają w pracy dostają zgodę na 33 miesiące na czas określony. ...
wielokrotna kradzież w sklepie
Wielokrotnie ukradłem rzeczy w sklepie (art. spożywcze, chemia, kosmetyki) i w końcu zostałem złapany. Mają nagrania z monitoringu i pewnie będzie to łączna kwota 2000-3000zł. Co mi grozi, jeśli nie myłem wcześniej karany? Mam ponad 40 lat, trójkę dzieci a żona nie pracuje....
Urlop ojcowski.
Witam, Pracowałem w firmie X od 01.04.2022 do 30.09.2023r na umowę o pracę. Od 27.09.2023r. Jestem zatrudniony w firmie Y na umowę o pracę na razie na czas określony do 31.12.2024r. W dniu 10.11.2022 urodził mi się syn. Żyje w związku nieformalnym i partnerka przebywa na urlopie macierzyńskim, po urlopie macierzyńskim partnerka wykorzysta zaległy przysługujący jej urlop w firmie, a potem przechodzi na urlop wychowawczy. Ja nic nie brałem kompl...
Jak wymeldować lokatora?
Chciałam się poradzić w dość trudnej dla mnie sprawie. Ale zaczynając od początku Kilka lat temu zameldowałam w swoim domu brata i jego nieletniego syna żeby mu pomóc bo nagle został wdowcem. Miało to być na jakiś czas ale niestety ciągnie się to do dziś. Brat wczoraj oznajmił mi że wyjeżdża za granicę do pracy a syna oddaje teściowej. Ale wymeldować się nie chce . Czy po jego wyjeździe mogę ich jakoś wymeldować bez ich zgody ?...

Wyszukiwarka