Dodatek mieszkaniowy.

Czy ktoś może znalazł się w podobnej sytuacji, że mimo spełnienia wszystkich wymogów (próg dochodowy, metraż i najemca mieszkania ) o przyznanie dodatku mieszkaniowego dostał decyzję odmowną ?
anonim cytuj
08-11-2023
Nie uzasadnili tego jakoś?
Uzasadnienie było takie że pobieramy 500 + ,zasiłek rodzinny ,że posiadamy samochód (zakupiony w 2020r ) i tym ,że mój tato założył mi w mieszkaniu rolety w jednym pokoju . Ogólnie to chodzi o to że z publicznych pieniędzy spłacam czynsz a mam dochód z zasiłków i stać mnie na opłacenie czynszu ( dochód w naszej rodzinie to 700 zł na osobę ).

anonim cytuj
08-11-2023
Mieszkamy na osiedlu nowym wybudowanym w 2021 roku czynsz mamy 14 zł za m2 plus media ( mój czynsz to 1650 zł plus media ) dużo osób dostało z naszego osiedla odmowę bezpodstawnie.

anonim cytuj
08-11-2023

Sugerowane Tematy

Unikanie komornika.
Sytuacja wygląda następująco: Była sprawa w Sądzie o podwyższenie alimentów na dziecko, zostały podwyższone z nakazem wyrównania od dnia złożenia pozwu-wyrok zaoczny, ponieważ pozwany nie odbierał pism sądowych mimo dostarczenia pozwu przez komornika. Ojciec dziecka nie wyrównał i od marca 2023r. przelał jedynie 700 zł w kwietniu na poczet alimentów. Pod koniec kwietnia złożyłam sprawę do komornika. Okazało się ze konto jest zajęte przez dwóc...
Zmiana nazwy stanowiska.
Dzień dobry, od 1.12.2023 pracodawca wdrożył nowy regulamin wynagradzania, porządkując i zmieniając tym samym nazwy stanowisk. Np. pracownik na kategorii zaszeregowania 10 do tej pory miał nazwe stanowiska Starszy Specjalista ds. ..., od 1.12 będzie miał nazwe stanowiska Specjalista ds. .... . Regulamin został ogłoszony. Jak w tej sytuacji nalezy wdrożyć nowe nazwy stanowisk? Czy ogłoszenie samego regulaminu jest wystarczające czy trzeba podpisyw...
Sprawa przeciwko prokuraturze w sprawie niedopełnienia obowiązków.
Czy mogę wnieść sprawę przeciwko prokuraturze albo sądowi? W 2018 został mąż oszukany i mimo zapłaty nie otrzymaliśmy pustaków i stali na budowę domu. Ok 25 tys. Sprawa toczy się kilka lat bez żadnych efektów. Winni mataczyli, sprzedawali majątek a nas straszyli. Prokuratura przekazała sprawę do sądu a Ci nawet nie wiedzą dlaczego. Moje pytanie brzmi czy można sprawdzić jakoś czy prokuratura albo sąd dokonali wszystkich niezbędnych kroków alby uz...
Wychowawczyni domaga się ode mnie zaświadczenia od lekarza o chorobie.
Proszę o poradę, bo już mi ręce opadają. Córka chodzi do 2 klasy SP. Często choruje co wiąże się z częstymi nieobecnościami w szkole. Wychowawczyni domaga się ode mnie zaświadczenia od lekarza o chorobie. Lekarz zaświadczenia nie chce wypisać, bo jak twierdzi nie ma takiego obowiązku. Proszę mi powiedzieć jak to jest w świetle prawa? Czy moje usprawiedliwienie pisemne i poświadczenie że córka była chora liczy się mniej od zaświadczenia leka...

Wyszukiwarka