Czy ktoś może znalazł się w podobnej sytuacji, że mimo spełnienia wszystkich wymogów (próg dochodowy, metraż i najemca mieszkania ) o przyznanie dodatku mieszkaniowego dostał decyzję odmowną ?
Uzasadnienie było takie że pobieramy 500 + ,zasiłek rodzinny ,że posiadamy samochód (zakupiony w 2020r ) i tym ,że mój tato założył mi w mieszkaniu rolety w jednym pokoju . Ogólnie to chodzi o to że z publicznych pieniędzy spłacam czynsz a mam dochód z zasiłków i stać mnie na opłacenie czynszu ( dochód w naszej rodzinie to 700 zł na osobę ).
anonim cytuj
08-11-2023
Mieszkamy na osiedlu nowym wybudowanym w 2021 roku czynsz mamy 14 zł za m2 plus media ( mój czynsz to 1650 zł plus media ) dużo osób dostało z naszego osiedla odmowę bezpodstawnie.
Złożyłam do wsa skargę na dyrektora szkoły. Sad uznał skargę i zasadził od dyrektora zwrot kosztów. Mam pytanie czy dyrektor płaci z własnej kieszeni czy z pieniędzy publicznych. I jakie są regulacje bo słyszałam gdzieś ze nie można za kogoś płacić wyroków tylko przegrany musi zapłacić sam. Dostałam przekazem pieniądze za dwa wyroki ale nadawca jest nie dyrektor z imienia i nazwiska tylko szkoła. Czy to jest zgodne z prawem?...
Zmarła moja babcia, zostawiła po sobie mieszkanie. Babcia miała dwójkę dzieci, moją ciocię i mojego ojca. Mój ojciec zmarł w 2015 roku. Ciocia żyje. Babcia po śmierci mojego taty, przepisała mieszkanie na ciocię. Teraz pytania:
Czy mi i mojej siostrze należy się zachowek? Jak mogę sprawdzić, jaką umową było przepisane mieszkanie na ciocię? Czy wystarczy przeprowadzić postępowanie spadkowe po babci? Czy trzeba też przeprowadzić też po moim ojcu? ...
W 2000 roku zmarł mój dziadek, który posiadał dom i budynek gospodarczy oraz działkę, na której te nieruchomości się znajdują. Nie zostawił testamentu. Miał żonę i 3 dzieci. Wszyscy żyją do tej pory. Nie przeprowadzono postępowania spadkowego.
Mój ojciec, który nadal zamieszkuje w tym domu razem z swoją matką, chce uregulować kwestie spadkowe. Rodzeństwo mojego ojca nie rości sobie praw do nieruchomości nie chce ich przejmować. Matka mojego ojca...
Mąż pracuje na podstawie umowy o pracę jako kierowca. Źle się poczuł, wysoka temperatura, zawroty głowy pojechał do szpitala. Tam wystawiono mu zwolnienie lekarskie. Ponad godzinę przed rozpoczęciem pracy poinformował pracodawcę o zwolnieniu lekarskim. Dziś jadąc na miejsce pracy okazało się, że na jego miejsce został podstawiony inny kierowca. Mąż wykonał telefon do pracodawcy, ten nie odbierał. Odebrała żona pracodawcy i poinformowała męża o ty...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: