Zwolnienie podczas urlopu macierzyńskiego.

Zostałam zwolniona z pacy w trakcie urlopu macierzyńskiego z powodu likwidacji firmy. Jak zgodnie z prawem mogę dostać ekwiwalent pieniężny za zaległy urlop wypoczynkowy z powodu rozwiązania stosunku pracy? Jak to zrobić poprawnie, jaki wniosek ?
anonim cytuj
08-11-2023
Napisać po prostu pismo listem poleconym ZPO ze domaga się pani wypłaty ekwiwalentu za zaległy urlop wypoczynkowy.

anonim cytuj
08-11-2023
Jaki wzór pisma? Czy to ma być wniosek ? I czy muszę wyliczyć kwotę sama?

anonim cytuj
08-11-2023
Nie ma żadnego wzoru, może go Pani nazwać dowolnie, nie trzeba wyliczać samemu.

anonim cytuj
08-11-2023

Sugerowane Tematy

Ogrodzenie działki.
Są dwie działki obok siebie, moja i sąsiada. Sąsiad chce grodzić dość drogim ogrodzeniem. Ja na razie nie planuje w ogóle. Sąsiad chce żebym zapłacił połowę za część wspólną. Czy może mnie zmusić do tego? Po drugie. Nawet jak kiedyś bym grodził to zwykłą tania siatką. Jego ogrodzenie będzie już stało równo w granicy, moje będzie stało po mojej części, czy tak może być? Bardzo bym prosił o rzeczowe podpowiedzi do opisanej sytuacji....
Skarga na sędziego.
Bliska mi osoba wniosła pozew rozwodowy przeciw swojemu mężowi + alimenty, bo dysproporcja w zarobkach jest kolosalna. Sprawa niedawno się skończyła z wyłączną winą pozwanego, ale alimentów sąd nie zasądził. Problem pojawił się podczas rozprawy-sędzina prowadząca rozprawę sprawiała wrażenie nienawidzącej kobiet, poniżała powódkę i przesłuchiwała jak na policji w sprawie zabójstwa... natomiast pozwanego praktycznie nie (mimo że powódka dostarczyła...
wynajem mieszkania, brak przedłużonej umowy
Witam. Mamy z rodzicami taki problem. Od kilku lat mieszkamy w wynajmowanym mieszkaniu. Pierwszą umowę podpisaliśmy w 2015 roku na 5 lat. Z końcem 2019 roku ta umowa wygasła, gdyż była na czas określony. Mamy koniec maja 2020 roku i właściciel do dnia dzisiejszego nie dał nam nowej umowy mimo, że upominaliśmy się o nią już nie pamiętam ile razy. Mieszkanie jest w dobrym stanie, płatności są regulowane. Zawsze nas jakoś zbywa jak się upominamy (za...
Chciałbym przywieźć do Polski większą ilość papierosów mentolowych na własny użytek, Jak mogę przewieść je legalnie?
Witam, chciałbym przywieźć do Polski większą ilość papierosów mentolowych na własny użytek ze względu na brak dostępu w krajach Unii Europejskiej. Ilość jaką chciałbym przywieść na pewno przekracza limity bezcłowe. Jak mogę przewieść je legalnie i jakie opłaty mogą zostać nałożone?...

Wyszukiwarka