Alimenty z funduszu na dorosłe dziecko.

Moja córka w grudniu kończy 18 lat i nadal się uczy dostaję na nią alimenty z funduszu alimentacyjnego, gdzie składam wniosek o przedłużenie alimentów czy robi to córka jak skończy 18 lat.
anonim cytuj
08-11-2023
Alimenty należą się na dziecko dopóki się uczy. Do 26 roku życia o ile kontynuuje naukę.

anonim cytuj
08-11-2023
Alimenty płacone przez Fundusz mają limit wiekowy. Oczywiście fundusz po 25 rz już nie płaci ale rodzicowi dług dalej rośnie.

anonim cytuj
08-11-2023

Sugerowane Tematy

Publiczny ośrodek rehabilitacyjno opiekuńczy.
Czy jest to możliwe wedle prawa, że osoba mieszkająca w ośrodku rehabilitacyjno opiekuńczym nie ma środków do życia? Nie jest w stanie sobie kupić mydła, papieru toaletowego czy pasty do zębów, nie wspomnę o bieliźnie. Z tego co wiem odebrano jej prawo do zasiłku 500 plus dla niepełnosprawnych, natomiast kwota pobierana za pobyt nie została zmniejszona adekwatnie do jednego dochodu - stałego zasiłku z zusu. Wzrosły również opłaty za leki, stąd br...
Nieuczciwy handlarz samochodowy.
Witajcie, mój problem polega na tym że chciałem kupić auto z zagranicy od handlarza z ogłoszenia internetowego. Pojechałem zobaczyłem, po wstępnych oględzinach byłem zainteresowany, auto było sprawne oprócz silnika wycieraczek, handlarz zaproponował, że to naprawi a także w okazyjnej cenie zrobi serwis tego auta (rozrząd, filtry itp.) Zgodziłem się, zapłaciłem 500zl zaliczki, a handlarz pokwitował jej odbiór na piśmie. Umówiliśmy się ze jeśli sam...
Kupiliśmy mieszkanie, od 2 miesięcy pojawiają się pluskwy. Czy ten przypadek łapie się na rękojmie nieruchomości?
Dzień dobry, w zeszłym roku kupiliśmy z mężem mieszkanie z rynku wtórnego. Od 2 miesięcy w mieszkaniu pojawiają się pluskwy. Udało nam się zaobserwować, że wchodzą oknem, więc przychodzą od któregoś z sąsiadów. Po tej 2 miesięcznej walce z tym robactwem, jesteśmy też pewni, że pluskwy już były w tym mieszkaniu przed naszym wprowadzeniem. Znaleźliśmy sporo śladów w różnych zakamarkach mieszkania. Na pewno nie są to świeże ślady, bo odkąd tutaj mie...
Pozostawione rzeczy po eksmisji.
Witam. Moja mama zrobiła mojemu ojcu eksmisję prawie 4 lata temu. Był komornik, bo wyprowadzać się nie chciał. Sęk w tym, że ma on dużo sprzętów muzycznych. Te sprzęty w dniu egzekucji eksmisji zostały wyniesione z pokoju, który zajmował i przeniesione tylko na dół do innego pokoju (błąd matki, bo nie wynajęła wtedy żadnego garażu na to) Ojciec dostał 4 miesiące na to, ,żeby swoje graty zabrać. Minęły prawie 4 lata a te rzeczy nadal zagracają pok...

Wyszukiwarka