Szkoda całkowita, brak rzeczoznawcy do wyceny auta.

5 października miałam wypadek samochodowy, który nie był z mojej winy. Laweta zabrała auto do serwiu a tam uznali, że auto to szkoda całkowita i zajęli się odzyskiwaniem pieniędzy w wysokości wartości auta.
Do dnia dzisiejszego, tj. 7 listopada ubezpieczalnia nie przysłała rzeczoznawcy do wyceny auta, tłumacząc się, ze nie mają czasu lub nie odbierają telefonu.
W jaki sposób mogę przyspieszyć cały ten proces lub gdzie się udać z prośbą o pomoc?
anonim cytuj
07-11-2023
Przede wszystkim napisz do ubezpieczalni pismo, zgodnie z artykułem 14 postępowania likwidacyjnego paragraf 1 ubezpieczalnia ma obowiązek wypłacić odszukiwanie w ciągu 30dni od zgłoszenia szkody jeśli nie zaistniały okoliczności które by to uniemożliwiały ( a nie zaistniały bo rzeczoznawca to ich problem). Dodatkowo można ich zgłosić do biura Rzecznika finansowego a mogą dostać karę finansową za zwłokę.

anonim cytuj
07-11-2023
Auto zastępcze. Na koszt osoby która spowodowała wypadek. Zgłosić w ubezpieczalni że potrzebne auto zastępcze. To może to przyspieszy. Auto zastępcze powinno być w przybliżeniu wartości auta właściciela uszkodzonego pojazdu.

anonim cytuj
07-11-2023

Sugerowane Tematy

Nienależnie pobrane świadczenie wychowawcze.
Dostałam pismo z ZUS że mam oddać nienależnie pobrane świadczenie wychowawcze przy opiece naprzemiennej. Podczas sprawy nie było przez sąd powiedziane że tym świadczeniem mam się dzielić z ojcem dzieci. Jak się odwołać skoro te pieniądze przeznaczyłam na wszystko wyprawki wycieczki opłaty w szkole ubrania buty itd....
Kiedy pracodawca może zmniejszyć wynagrodzenie?
Jeśli pracuje na umowie zlecenie i okres rozliczenia mam miesięczny, czy pracodawca może mi uciąć godziny pracy z wynagrodzenia na podstawie wcześniej „wypłaconych, a nie wypracowanych” godzin? Zostało mi ucięte wynagrodzenie za 40h w rozliczeniu marcowym, za styczeń i luty. Kolejne pytanie jak ten zapis rozumieć? Zmianie ulega punkt 3.1. umowy zlecenia obowiązującej od dnia 01.01.2022 г. dotyczący wynagrodzenia. Strony zgodnie ustalają, że p...
Ustalenie miejsca pobytu dziecka
Kolejny raz w tym roku tata zabrał dziecko na weekend i nie oddał. Mamy postanowienie o zabezpieczeniu pieczy przy mnie. Nie wiem gdzie jest syn. Nie został zawieziony do przedszkola. Tata napisał tylko, że wyjeżdża z Nim na kilka dni. Kuratorka poinformowana. W jaki sposób mam ustalić miejsce pobytu dziecka? Dziecko w spektrum, bez terapii ze względu na to, co się stało- gdyby to miało znaczenie. Proszę, powiedzcie mi co ja mogę zrobić w takie...
Czy mój brat (nie pracuje) mógłby ubiegać się o świadczenie pielęgnacyjne (2119 zł.).
Dobry wieczór, jestem osobą chora na nowotwór. Mam stopień niepełnosprawności w stopniu znacznym, całkowita niezdolność do pracy i samodzielnej egzystencji.Czy mój brat (nie pracuje) mógłby ubiegać się o świadczenie pielęgnacyjne (2119 zł.). Ma on komornika (z tego co się orientuje za alimenty i kredyt). Czy komornik może zająć całą kwotę czy tylko jakiś % takiego świadczenia? Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam...

Wyszukiwarka