Kupujący chce obciążyć mnie naprawą auta.

Witam, opisując moją sytuację. Sprzedałem swój samochód który był zarejestrowany na moją znajomą i po ponad pół roku odzywa się kupujący twierdząc, że zepsuł się silnik lub rozrząd i chce się podzielić kosztami lub podać do sądu. Co mam zrobić jeśli wiem że samochód sprzedałem bez żadnych wad ukrytych i to że był zarejestrowany na znajomą jak to może wyglądać w sądzie w takiej sytuacji ?
anonim cytuj
07-11-2023
To kupujący musi udowodnić, że wada istniała w chwili zakupu. Po pół roku nie ma raczej na to szans, ale powinieneś odrzucić reklamację, najlepiej na piśmie. Co do sprzedaży, to powinieneś mieć upoważnienie od znajomej.

anonim cytuj
07-11-2023

Sugerowane Tematy

Czy dzieci mają obowiązek płacić alimenty dla ojca z ograniczonymi prawami?
Proszę o poradę. Ojciec dzieci ma ograniczone prawa. Nie płacił alimentów, dostawałam z Funduszu Alimentacyjnego. Ma duże zaległości do dziś. Dzieci są już pełnoletnie i mają swoje rodziny. Czy dzieci mają obowiązek płacić dla niego alimenty?...
Darowizna działki od rodziców.
Dzień dobry, rodzice postanowili darować mi działkę powierzchni 900 arów, czy w związku z tym muszę opłacić podatek czy wystarczy tylko wizyta u notariusza ? Jakie wiążą się z tym koszta. Notariusz poinformował nas, że musimy wycenić działkę według siebie a nie według cen rynkowych, działka przez rodziców została kupiona 30 lat temu więc nie mogą wpisać wartości 5 tys. zł....
wypadek w pracy przed podpisaniem umowy
Kochani mam kolejną prośbę o opinię. Syn po szkole 19 lat, zaczął pracę w jednym z wiodących marketów budowlanych. Nie miał rozmowy rekrutacyjnej, zapytano tylko czy chce pracować i polecono przyjść dnia następnego na stanowisko pracy- dział majsterkowanie i ogrodnictwo. Przez 2 tyg. syn nie otrzymywał umowy, choć go ,, cisnęłam,, aby się upomiał. We wtorek syn uległ wypadkowi w miejscu pracy, ma ucięty palec i paznokieć. Natychmiast udał się na ...
Zalanie mieszkania.
Witam, już któryś raz z kolei sąsiad zalewa mi łazienkę, zgłaszałam to do swojego ubezpieczyciela, wypłacił mi odszkodowanie, tydzień temu znów zalał mi łazienkę, po rozmowie z sąsiadem zaczynam się trochę obawiać czy mogę znowu to zgłosić, bo sąsiad ma pretensje , że jeśli znów zgłoszę to jemu pójdzie składka do góry, a poza tym powiedział, że wpędzam go w koszty. Obawiam się, że jak to zrobię to sąsiad zacznie być złośliwy, jak powinnam postąp...

Wyszukiwarka