Kupujący chce obciążyć mnie naprawą auta.

Witam, opisując moją sytuację. Sprzedałem swój samochód który był zarejestrowany na moją znajomą i po ponad pół roku odzywa się kupujący twierdząc, że zepsuł się silnik lub rozrząd i chce się podzielić kosztami lub podać do sądu. Co mam zrobić jeśli wiem że samochód sprzedałem bez żadnych wad ukrytych i to że był zarejestrowany na znajomą jak to może wyglądać w sądzie w takiej sytuacji ?
anonim cytuj
07-11-2023
To kupujący musi udowodnić, że wada istniała w chwili zakupu. Po pół roku nie ma raczej na to szans, ale powinieneś odrzucić reklamację, najlepiej na piśmie. Co do sprzedaży, to powinieneś mieć upoważnienie od znajomej.

anonim cytuj
07-11-2023

Sugerowane Tematy

Zadłużenie u komornika.
Mam zadłużenie u komornika, dzieci są już dorosłe i zrzekły się roszczeń, mam dziecko z partnerką, z którą obecnie mieszkam, co mogę zrobić żeby komornik nie zabierał mi 60 procent z zarobków....
Jak uzyskać akt zgonu?
Śmierć dziadka. W ubezpieczeniu zgłoszeni jego trzej synowie oraz wnuczka (dlatego że to córka zmarłej córki dziadka). Konflikt rodzinny. Jak dowiedzieć się czegoś o tym ubezpieczeniu, aktu zgonu nie wyda syn, który załatwiał pogrzeb....
Udzielenie zabezpieczenia z aktem urodzenia.
Zostanę babcią na koniec grudnia, córka 18 lat kończy w lipcu. Potrzebuję pomocy w napisaniu wniosku do sądu dotyczące udzielenia zabezpieczenia z aktem urodzenia dziecka poprzez powierzenie wierzącej pieczy nad dzieckiem wraz z władzą rodzicielską i rodziną zastępczą z uzasadnieniem. Bardzo proszę o pomoc i chociaż podpowiedź jak to napisać....
Razem z rodzeństwem zrzekliśmy się spadku na rzecz taty (ziemia). Teraz chcemy to sprzedać. Jak to zrobić zgodnie z prawem?
Witam. Rodzice mieli trochę ziemi. W lutym 2018 roku mama zmarła. Razem z rodzeństwem zrzekliśmy się spadku na rzecz taty. Teraz chcemy to sprzedać i podzielić się zyskiem. Jak to zrobić zgodnie z prawem? Jak wygląda sprawa podatku?...

Wyszukiwarka