Ekwiwalent za niewykorzystany urlop.

Proszę o pomoc . Odchodzę z pracy . Mam dużo urlopu . Pracodawca jest zobowiązany zapłacić za to ?
anonim cytuj
07-11-2023
Proponuję załatwić sobie L4 podczas wypowiedzenia a po wygaśnięciu wypowiedzenia i ustania umowy pracodawca musi wypłacić tobie urlop.

anonim cytuj
07-11-2023
Nie jest zobowiązany. Może wysłać Cię na urlop w okresie wypowiedzenia. Dopiero jeżeli nie wykorzystasz urlopu w okresie wypowiedzenia wtedy wypłaca ekwiwalent za urlop. W pierwszej kolejności pracodawcy wykorzystują zaległy urlop na czas okresu wypowiedzenia.

anonim cytuj
07-11-2023
Tak, jeśli pójdziesz na L4 do końca trwania umowy to pracodawca w ostatnim dniu zatrudnienia powinien zapłacić Ci ekwiwalent za niewykorzystany urlop.

anonim cytuj
07-11-2023

Sugerowane Tematy

Odrzucenie spadku po rodzicach.
Wczoraj mąż się dowiedział o śmierci swojej matki Matka mojego męża go nie wychowywała, natomiast miała zasądzone alimenty, które spłacała do samej śmierci. Mąż się zastanawia czy musi się zrzec spadku po zmarłej matce skoro wychowywany był przez ojca od 16 roku życia i nie utrzymywał z matką kontaktu. Nie wie czy miała jakieś długi prócz długu alimentacyjnego. Mamy 3 letnie dziecko i czy w jego imieniu też musimy się zrzec ? Jak to prawnie w...
Jak wygląda od strony prawnej zmuszanie pracownika do wykorzystywania urlopu wypoczynkowego ze względu na brak pracy?
Witam. Chciałbym się dowiedzieć jak wygląda od strony prawnej zmuszanie pracownika do wykorzystywania urlopu wypoczynkowego ze względu na brak pracy. W tej chwili został mi jeden dzień urlopu a nie został mi zapewniony 14-sto dniowy wypoczynek który powinien raz do roku być zachowany. Co w takiej sytuacji może zrobić pracownik? I jeszcze jak może zareagować drugi pracodawca jeżeli zmienił bym pracę bez jakiegokolwiek dnia urlopu z poprzedniego za...
Mam być świadkiem na sprawie karnej. Czy można się z tego wycofać?
Dzień dobry, Mam być świadkiem na sprawie karnej. Wnioskowała o to osoba oskarżona. W tzw międzyczasie rozeszły mi się drogi z tą osobą i doszły nowe okoliczności, które zmieniły moja perspektywę na tę sprawę. Uważam że nastąpiła manipulacja ze strony osoby oskarżonej by moje zeznania były na korzyść oskarżonej osoby. Nie znaczy to że moje zeznania miały być niezgodne z prawdą tylko że zostały ukryte przede mną fakty które zmieniają moja ocenę ...
Egzekucja wyroku.
Złapałem złodzieja na działce na włamaniu na gorącym uczynku i złodziej został skazany trafił do więzienia oraz ma mi zapłacić 2000 zł. Jest tylko jeden problem w wyroku. Nie podano sposobu zapłaty ani terminu. W zamian była dołączona do wyroku kartka z informacją że mam sam poinformować złodzieja jak mi ma zapłacić. Jak dla mnie to jest jakiś żart. Wiadomo że nie będzie odbierał pism ode mnie, na sprawie też się nie stawił. Czy ja mogę ten wyrok...

Wyszukiwarka