Pozew o alimenty na studia.

Jeśli rodzice nie chcą płacić alimentów na studia w momencie gdy takowe się należą, to kiedy należy złożyć pozew? Chodzi mi o to, czy można go złożyć np. na pięć czy cztery miesiące przed rozpoczęciem studiów, czy dopiero gdy rok akademicki się już zacznie? Jeśli to drugie, to wydaje mi się to trochę dziwne, skoro sprawy sądowe mogą trwać przez wiele miesięcy..
anonim cytuj
06-11-2023
A co robisz teraz? Uczysz się w średniej szkole?
Tak

anonim cytuj
06-11-2023
To jak zdasz maturę i dostaniesz się na studia złóż pozew wraz z zabezpieczeniem na czas trwania postępowania.

anonim cytuj
06-11-2023
Co to znaczy pozew z zabezpieczeniem?

anonim cytuj
06-11-2023
Zabezpieczenie polega na tym, że na czas trwania sprawy sądowej sąd ustala alimenty, które mają być polecone do zakończenia sprawy.

anonim cytuj
06-11-2023

Sugerowane Tematy

Zwolnienie lekarskie w ciąży.
Witam, jestem w ciąży, wizytę u ginekologa mam 30 października. Z powodu złego samopoczucia chciałabym pójść na zwolnienie, wcześniej ,wystawione przez lekarza rodzinnego. Czy jeśli otrzymam zwolnienie od rodzinnego a później od 30pazdziernika od ginekologa to miesiąc październik będzie brany pod uwagę przy wyliczaniu wynagrodzenia ciążowego na l4?...
Odmowa reklamacji naprawy samochodu.
Oddałem samochód do mechanika w celu wymiany zderzaka - samochód 12 letni naprawa bezgotówkowa z AC Wszystko pięknie szło do chwili odbioru. Zderzak jest nowy taki jaki powinien być ok . Ale czujniki parkowania wycieli nie tym urządzeniem co trzeba (dowiadywałem się na forum czym się wycina) użyli zwykłego wiertła co wygląda bardzo nieestetycznie w porównaniu do tego co było przed. W załączeniu przesyłam zdjęcie otwory są za duże a czujniki są...
Firma ubezpieczeniowa nie wypłaciła im pieniędzy, chcą żeby im podpisać aneks do umowy sprzed 4 lat. Co robić
Cześć proszę o podpowiedź, co zrobić w tej sytuacji.Cztery lata ,temu miałam wypadek samochodowy ,korzystałam wtedy z pomocy jednej z firm która zapewniła mi lawetę oraz auto zastępcze.Auto zdałam ,oddałam kluczyki , podpisaliśmy dokumenty, i rozstaliśmy się w zgodzie Jakie było moje zdziwienie ,gdy dziś dzwoni ,do mnie Pani z tej firmy twierdzą że muszę podpisać aneks do umowy tamtej sprzed czterech lat .Gdyż sprawa jest w sądzie ,bo firma ubezp...
wniosek o naniesienie korekty
Dobry wieczór, W listopadzie 2019 otrzymaliśmy postanowienie sądu, które dotyczy podziału spadku na 10 spadkobierców. W marcu 2020 jedna ze spadkobierczyń, zorientowała się że jej część jest źle policzona- wkradł się błąd matematyczny. Został złożony wniosek o naniesienie korekty. Zaczęła się pandemia i lockdown, wiec tą sprawą nikt się nie zajął. We wrześniu skontaktowaliśmy się z sądem i okazało się, że nadal nikt nie zainteresował się tym wn...

Wyszukiwarka