Pokrewieństwo

Dzień dobry. Mama mojej babci to moja prababcia a więc siostra prababci to ciocia mojej babci a syn cioci mojej babci kim jest dla mnie? Jaki to stopień pokrewieństwa? Czy małżeństwo jest legalne w takim wypadku?
anonim cytuj
06-11-2023
Jest to bardzo dalekie pokrewieństwo w linii bocznej. Taki stopień pokrewieństwa nie jest przeszkodą w zawarciu związku małżeńskiego ani według Kodeksu rodzinnego i opiekuńczego ani według Prawa Kanonicznego.

anonim cytuj
06-11-2023
Dziękuję bardzo za odpowiedź. A czy mogłabym dopytać jaki to stopień pokrewieństwa konkretnie? Czy to jest tzw. brat stryjeczny?

anonim cytuj
06-11-2023
Rzekłbym, że nawet szósty. Pokrewieństwo to tzw. piąta woda po kisielu. Bardzo daleki krewny.

anonim cytuj
06-11-2023

Sugerowane Tematy

Mandat za brak maseczki.
Mandat za brak maseczki. Sytuacja taka, że pod sklepem została zatrzymana osoba, która jeszcze nie założyła maseczki. Pod sklepem również stała Policja, i spisywała osoby wychodzące ze sklepu bez maseczek. Oczywiście, z uwagi, że ta osoba nie wychodziła z tego sklepu bez maseczki, tylko miała zamiar wejść, jednak została przywołana przez Policjantów i dostała mandat, którego odmówiła przyjęcia. Jest na to świadek. Czy można dostać mandat za...
Zasiłek chorobowy.
Ile wynosi zasiłek chorobowy za zwolnienie szpitalne i po szpitalne? Gdzieś przeczytałam że 70% Czy to prawda?...
jak dzieli się renta rodzinna po zmarłym rodzicu
Jak jest z rentą rodzinną jak jeden z rodziców umiera i jest 3 dzieci uczących się? Jak jest wypłacana? W równych kwotach, procentowo dzielona?...
Oddalenie zażalenia, co dalej?
Proszę o informację, co należy zrobić w przypadku umorzenia postępowania o wszczęcie, śledztwa przez prokuraturę rejonową, następnie podtrzymanie decyzji przez sąd rejonowy w złożonym zażaleniu. Sprawa dotyczy fałszowania dokumentów dla potrzeb sądu przez urzędników publicznych. Sprawa poważna i zależy mi aby taką patologię układu napiętnować. W związku z tym, że tzw. wszystkie drogi teoretycznie zostały zamknięte, to podobno istnieje tryb nadzwy...

Wyszukiwarka