Mieszkanie socjalne.

Składałem wniosek o mieszkanie socjalne, dostałem się, zaprezentowano mi jedno mieszkanie a doszły mnie słuchy, że powinienem dostać dwie propozycje. Drugiej nie dostałem a tego które mi zaprezentowano nie wziąłem. Okoliczni mieszkańcy byli nie zaciekawi a mieszkanie z moją choroba niepełnosprawności nie nadawało się do zamieszkania pod względem psychicznym, gdyż od razu zaczęło powodować u mnie różne dolegliwości. Nadmiar tego, po zamieszkaniu tego mieszkania przez inne następne osoby, doszło tam do zabójstwa.
Pytanie, czy powinienem dostać druga propozycje? Jeśli tak, to jak o to apelować, przez sąd?
anonim cytuj
06-11-2023
Odpowiedzi należy szukać w stosownej uchwale Gminy. Ona określa zasady wskazywania lokali socjalnych do najmu.

anonim cytuj
06-11-2023
W uchwale jest, że jeden raz można nie przyjąć po warunkiem uzasadnienia ale za drugim razem wypada się z listy. No dobrze uzasadnie. Tylko co, gdy dopiero teraz sobie o tym przypominam a mieszkanie oglądałem 4 l temu. Czy mogę dalej skorzystać z drugiej opcji, tzn. mieszkania?

anonim cytuj
06-11-2023
Mieszkasz jednak tam od 4 lat ?

Nie. 4 lata temu dali mi mieszkanie do wglądu ale jego nie wziąłem, a po stosownym uzasadnieniu powinni mi zaproponować drugie. Ale minęło 4 lata.. i dlatego teraz się zastanawiam, czy dalej mogę skorzystać z drugiej opcji.

anonim cytuj
06-11-2023

Sugerowane Tematy

Postępowanie spadkowe.
Chciałbym się dowiedzieć czy postępowanie spadkowe jest potrzebne czy zbędne. Moi rodzice byli właścicielami dwóch mieszkań, jednego spółdzielczego w Sopocie w bloku, które z czasem wykupili na własność oraz drugiego zakupionego bezpośrednio od developera w Gdyni. W obu przypadkach własność potwierdzona jest aktami notarialnymi. Niestety prawie 3 lata temu mój Tata zmarł a Mama żyje i zastanawia się czy zachodzi potrzeba uregulowania prawa własno...
Zmiana miejsca odprowadzania dziecka
Witam, mój problem polega na tym iz w piątki o godzinie 20.30 muszę odprowadzać syna do ojca,czyli jego miejsca zamieszkania. Lecz co drugi tydzień ojciec dziecka pracuje do 22:00 i zawsze odbierali go dziadkowie. Niestety ex robi pod górkę,i mówi że dziadki już nie będą go odbierać i że to ja muszę go do nich odprowadzić bo tak wymaga prawo. Ale jeśli sądownie mamy ustalone że w miejsce zamieszkania dziecka to czy muszę pod inny adres? Dodam że ...
L4 a własna działalność gospodarcza.
Prowadzę moją działalność od 1 września 2023. Jestem w tej chwili na małym ZUSie. Cały czas pracuję, bo muszę się jakoś utrzymać. Jestem teraz w 30 tygodniu ciąży i myślę o przejściu na L4. Nie wiem jednak, na jaką kwotę mogę liczyć w tym przypadku? Moje miesięczne opłaty są w okolicach 800 zł bez podatku dochodowego. Na jaką kwotę chorobowego mogę liczyć w moim przypadku? Będę wdzięczna, za odpowiedzi osób, które były w podobnej sytuacji do...
Umowa o dożywocie.
Witam w 2016roku została mi przepisana działka z domem .Siostra mamy nie posiada dzieci z mężem są tylko we dwoje. Z racji tego iż moi rodzice całe Życie pomagali finansowo mamy siostrze np. w spłacie rat kredytu na dach wymianę okien zrobienie tarasy wymiana odrodzenia oto zgodziłam się podpisać umowę o dożywocie z ciotka i wujkiem. Niestety od jakiegoś czasu nasze relacje się pogorszyły ciotka ciągle chciała więcej i więcej oczywiście nie pomoc...

Wyszukiwarka