Mieszkanie socjalne.

Składałem wniosek o mieszkanie socjalne, dostałem się, zaprezentowano mi jedno mieszkanie a doszły mnie słuchy, że powinienem dostać dwie propozycje. Drugiej nie dostałem a tego które mi zaprezentowano nie wziąłem. Okoliczni mieszkańcy byli nie zaciekawi a mieszkanie z moją choroba niepełnosprawności nie nadawało się do zamieszkania pod względem psychicznym, gdyż od razu zaczęło powodować u mnie różne dolegliwości. Nadmiar tego, po zamieszkaniu tego mieszkania przez inne następne osoby, doszło tam do zabójstwa.
Pytanie, czy powinienem dostać druga propozycje? Jeśli tak, to jak o to apelować, przez sąd?
anonim cytuj
06-11-2023
Odpowiedzi należy szukać w stosownej uchwale Gminy. Ona określa zasady wskazywania lokali socjalnych do najmu.

anonim cytuj
06-11-2023
W uchwale jest, że jeden raz można nie przyjąć po warunkiem uzasadnienia ale za drugim razem wypada się z listy. No dobrze uzasadnie. Tylko co, gdy dopiero teraz sobie o tym przypominam a mieszkanie oglądałem 4 l temu. Czy mogę dalej skorzystać z drugiej opcji, tzn. mieszkania?

anonim cytuj
06-11-2023
Mieszkasz jednak tam od 4 lat ?

Nie. 4 lata temu dali mi mieszkanie do wglądu ale jego nie wziąłem, a po stosownym uzasadnieniu powinni mi zaproponować drugie. Ale minęło 4 lata.. i dlatego teraz się zastanawiam, czy dalej mogę skorzystać z drugiej opcji.

anonim cytuj
06-11-2023

Sugerowane Tematy

Czy żona może wziąć L4 na dziecko kiedy ja mam zawieszoną działalność gospodarczą
Pytanie o opiekę na dziecko (L4), żona pracuje na umowę o pracę, ja mam zawieszoną działalność gospodarczą (nie jestem zarejestrowany jako bezrobotny), czy w sytuacji gdy dziecko zachoruje to żona może od lekarza wziąć L4 na dziecko? ...
Czy dostaje swoje 80% wynagrodzenia za okres zwolnienia lekarskiego?
Zleceniobiorca jako osoba fizyczna z umową zlecenie od 27 września do 31 października, w dniu 22 października idzie na zwolnienie lekarskie opłacawszy dobrowolnie składkę na ubezpieczenie chorobowe i posiadając ciągłość ubezpieczenia chorobowego na dużo ponad 90 dni, ponieważ opłacał to wcześniej w ramach prowadzonej jednoosobowej działalności gospodarczej, zanim podjął się tej umowy zlecenie. Płacone ma za godzinę. Przepisy mówią, że podstawę do...
Niezwrócone pieniądze za faktury opłacane z własnych pieniędzy.
Dzień dobry, Chciałabym prosić o rade do kogo i do jakiej instytucji można się zwrócić o niezwrócone pieniądze za faktury. Już tłumacze: latem w 2022 kolega pracował w restauracji nad Wisłą, przeprowadzał prace konserwatorskie i remontowe. Kolega kupował niezbędne materiały i narzędzia z własnych pieniędzy umawiając się z przełożonym, ze wszystko zostanie mu zwrócone. Kolega brał faktury na firmę. Do dziś księgowość nie zwróciła wszystkich pieni...
Wyrok za niedokończone pracę społeczne
Witam Mialam zasadzone pracę społeczne, zostało 200h ale skończył się czas na wykonanie ... Kurator wysłał wniosek do sądu o odwieszenie kary . Rozprawa była 4stycznia ... tyle dowiedziałam się od kuratora i że 24.01 wysłano do mnie wyrok który zapadł. Mam pytanie czy jeśli zapadł wyrok i sad odwiesza mi kare i zdecydował o więzieniu to rozumiem że od czasu otrzymania pisma mam 2 tyg aby złożyć wniosek o wstrzymanie i złożyć o dozór elektro...

Wyszukiwarka