Mieszkanie socjalne.

Składałem wniosek o mieszkanie socjalne, dostałem się, zaprezentowano mi jedno mieszkanie a doszły mnie słuchy, że powinienem dostać dwie propozycje. Drugiej nie dostałem a tego które mi zaprezentowano nie wziąłem. Okoliczni mieszkańcy byli nie zaciekawi a mieszkanie z moją choroba niepełnosprawności nie nadawało się do zamieszkania pod względem psychicznym, gdyż od razu zaczęło powodować u mnie różne dolegliwości. Nadmiar tego, po zamieszkaniu tego mieszkania przez inne następne osoby, doszło tam do zabójstwa.
Pytanie, czy powinienem dostać druga propozycje? Jeśli tak, to jak o to apelować, przez sąd?
anonim cytuj
06-11-2023
Odpowiedzi należy szukać w stosownej uchwale Gminy. Ona określa zasady wskazywania lokali socjalnych do najmu.

anonim cytuj
06-11-2023
W uchwale jest, że jeden raz można nie przyjąć po warunkiem uzasadnienia ale za drugim razem wypada się z listy. No dobrze uzasadnie. Tylko co, gdy dopiero teraz sobie o tym przypominam a mieszkanie oglądałem 4 l temu. Czy mogę dalej skorzystać z drugiej opcji, tzn. mieszkania?

anonim cytuj
06-11-2023
Mieszkasz jednak tam od 4 lat ?

Nie. 4 lata temu dali mi mieszkanie do wglądu ale jego nie wziąłem, a po stosownym uzasadnieniu powinni mi zaproponować drugie. Ale minęło 4 lata.. i dlatego teraz się zastanawiam, czy dalej mogę skorzystać z drugiej opcji.

anonim cytuj
06-11-2023

Sugerowane Tematy

Zwolnienie z podatku dochodowego do 26 roku życia.
Moja mama aktualnie jest właścicielem mieszkania. Będzie chciała je przekazać w darowiźnie (czyli nie jest to opodatkowane) mi, czyli jej córce. Mam 19 lat, studiuje i nie pracuje. Wiem że osoby do 26 roku są zwolnione z podatku dochodowego. Jeśli wynajmę te mieszkanie to będzie to mimo wszystko jakaś moja forma zarobku. I teraz pojawia się pytanie, czy będę musiała odprowadzać podatek za te mieszkanie czy nie?...
Rozwód z orzeczeniem o winie.
Żona złożyła pozew z orzeczeniem o mojej winie. Jestem w trakcie odpowiedzi na ten pozew, ale zupełnie nie zgadzam się z jej twierdzeniami. Posiadam liczne dowody o jej winie i co najważniejsze cała sprawa z rozwodem pojawiła się nagle. Od długiego czasu żona zarzuca mi liczne zdrady - choć to nigdy nie miało miejsca, wyzywa i stale obraża (w pozwie nawet o tym nie wspomniała). Doszedłem już do miejsca że jestem gotowy na rozwód. Zarzuca mi zn...
Czy po upłynięciu jakiegoś czasu ewentualny spadek przepada?
Moja mama być może została ujęta w testamencie zmarłego krewnego. Z tego co zdążyłem się dowiedzieć, aby przekonać się czy zapisano jej coś w spadku najlepiej udać się do dowolnego notariusza. Pytanie: ile czasu moja mama ma na zajęcie się tym? Czy po upłynięciu jakiegoś czasu ewentualny spadek przepada?...
Mandat za brak maseczki.
Mandat za brak maseczki. Sytuacja taka, że pod sklepem została zatrzymana osoba, która jeszcze nie założyła maseczki. Pod sklepem również stała Policja, i spisywała osoby wychodzące ze sklepu bez maseczek. Oczywiście, z uwagi, że ta osoba nie wychodziła z tego sklepu bez maseczki, tylko miała zamiar wejść, jednak została przywołana przez Policjantów i dostała mandat, którego odmówiła przyjęcia. Jest na to świadek. Czy można dostać mandat za...

Wyszukiwarka