Dzień dobry,
Chciałbym pokrótce opisać sytuację. Rodzice mieszkają w domu (dwa oddzielne wejścia). Połówka w której mieszkają rodzice jest przepisana na mamę. Druga połówka była przepisana na dziadków, którzy obecnie nie żyją. Za życia nie chcieli uregulować prawnie drugiej połówki (bez wnikania w szczegóły). Teraz druga połówka stoi pusta, moi rodzice zajmują się tą częścią. Po stronie dziadka jest jeszcze dwójka rodzeństwa, reszta nie żyje ale są jeszcze ich dzieci. Moja mama chciałaby załatwić wszystko prawnie żeby druga połówka też należała do niej. Reszta rodziny nie ma z tym problemu, więc tutaj jest problem z głowy.
Teraz mam pytanie od czego mama powinna zacząć i jak wygląda cały proces prawny? Czy ktoś mógłby opisać jakie to są koszty?
Witam
jestem osoba niepracującą, mam 500 + i alimenty. Nie mam pism od komornika wiec nawet nie mam sygnatury. Pobrał pieniądze ze świadczeń, z których nie powinien. Napisałam pismo o zwrot z wydrukowanymi wpływami z rachunku bankowego , komornik nawet nie odpisał.
Co zrobić w takiej sytuacji? Powiadomić tez bank ? Dodzwonić też się nie można....
Witajcie,
jestem obecnie w trakcie rozprawy rozwodowej z orzeczeniem winy obu stron. Jako jedne z dowodów moja żona przedstawiła moje zdjęcia z obecną partnerką (całkowicie cenzuralne ), które pozyskała bez mojej wiedzy z karty w moim telefonie komórkowym oraz pisma z banku i instytucji finansowych dotyczące moich prywatnych wydatków. Pisma (również listy polecone) otworzyła bez mojej wiedzy i zgody, nie przekazała mi nawet informacji, że one zo...
Witam, stawiając się na komisariacie wieczorem w celu odbycia kary 4 dni pozbawienia wolności zanim mnie wywiozą następnego dnia do zakładu karnego to noc spędzona na dołku mam zaliczona jako jeden dzień kary ?i zostało mi 3 dni ?
Tzn.
Stawiam się we wtorek wieczorem na komisariat to w sobotę rano wychodzę dobrze liczę? Czy to tak jest?...
Po jakim czasie przedawniają się długi alimentacyjne wobec byłej żony ? Chodzi o to że 2 lata temu rozwiodłem się ze swoją żoną, moja była żona z racji tego że rozwód był z mojej winy wywalczyła dla siebie alimenty w kwocie 800zł miesięcznie i o ile na początku musiałem te alimenty płacić to w listopadzie nie przelałem żonie nic. Powody są tego dwa, po pierwsze nie rozumiem dlaczego mam to nadal robić kiedy ona żyje lepiej ode mnie, a drugim powo...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: