Dzień dobry,
Chciałbym pokrótce opisać sytuację. Rodzice mieszkają w domu (dwa oddzielne wejścia). Połówka w której mieszkają rodzice jest przepisana na mamę. Druga połówka była przepisana na dziadków, którzy obecnie nie żyją. Za życia nie chcieli uregulować prawnie drugiej połówki (bez wnikania w szczegóły). Teraz druga połówka stoi pusta, moi rodzice zajmują się tą częścią. Po stronie dziadka jest jeszcze dwójka rodzeństwa, reszta nie żyje ale są jeszcze ich dzieci. Moja mama chciałaby załatwić wszystko prawnie żeby druga połówka też należała do niej. Reszta rodziny nie ma z tym problemu, więc tutaj jest problem z głowy.
Teraz mam pytanie od czego mama powinna zacząć i jak wygląda cały proces prawny? Czy ktoś mógłby opisać jakie to są koszty?
Witam, mam pytanie. Pracodawca ustalił dzień odbioru wolnego na 22 grudnia za 11 listopada i wtedy byłem na zwolnieniu (21.22-12) z tytułu oddania krwi. Czy przysługuje mi inny termin odbioru tego wolnego?...
Witam, dostałem do podpisania umowę o dzieło, na której widnieje zapis o zakazie konkurencji.
Zastanawiam się dokładnie nad fragmentem który mówi, że przez okres x lat od dnia jej rozwiązania lub odstąpienia muszę powstrzymać się od świadczenia jakichkolwiek usług w jakiejkolwiek formie na rzecz klientów zamawiającego, dla których za pośrednictwem Zamawiającego świadczyłem jakiekolwiek usługi. To oznacza, że mogę nawiązać współpracę z inną firmą...
Dzień dobry. Jestem w trakcie rozwodu, mój adwokat mówi, że potrwa to jeszcze ok dwóch lat. Jestem właścicielem domu, który chcę sprzedać. W domu są rzeczy osobiste żony, a także rzeczy wspólne. Żona powiedziała, że podział majątku dopiero po rozwodzie. Co zrobić ?...
Witam serdecznie. Jestem najemca mieszkania w którym sama przeprowadzałam gruntowne remonty. Sąsiad który wynajął mieszkanie za ścianą chce abym pozwoliła mu przekłuć się przez ścianę nośną do mojej łazienki w celu podłączenia się do mojego odpływu. Na tą chwilę sąsiad na odpływ ale chce zwiększyć średnicę rury i przenieść go w inne miejsce. Do odpływu chce podłączyć WC i prysznic. Mam obawy ze skutkowało by to zapychaniem się rury lub wybiciem d...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: