Dzień dobry,
Chciałbym pokrótce opisać sytuację. Rodzice mieszkają w domu (dwa oddzielne wejścia). Połówka w której mieszkają rodzice jest przepisana na mamę. Druga połówka była przepisana na dziadków, którzy obecnie nie żyją. Za życia nie chcieli uregulować prawnie drugiej połówki (bez wnikania w szczegóły). Teraz druga połówka stoi pusta, moi rodzice zajmują się tą częścią. Po stronie dziadka jest jeszcze dwójka rodzeństwa, reszta nie żyje ale są jeszcze ich dzieci. Moja mama chciałaby załatwić wszystko prawnie żeby druga połówka też należała do niej. Reszta rodziny nie ma z tym problemu, więc tutaj jest problem z głowy.
Teraz mam pytanie od czego mama powinna zacząć i jak wygląda cały proces prawny? Czy ktoś mógłby opisać jakie to są koszty?
Witam serdecznie.
Chciałabym zapytać czy umowa podpisana w ten sposób czyli przez internet ( podpis w edytorze myszką) jest zgoda z prawem pracy?
I czy faktycznie syn zrywając tą umowę ma zapłacić 1 tysiąc kary?
Będę wdzięczna za odpowiedź jak zerwać taka umowę aby prawnie było wszystko w porządku....
Dzień dobry,
podpisałem umowę przedwstępną sprzedaży nieruchomości z zawartym terminem do końca października.
Od kilku miesięcy brak kontaktu z kupującym, nie odbiera telefonu, nie odpisuje na smsy.
Co się stanie kiedy czas zawarty na umowie zostanie przekroczony?
Co mogę z tym zrobić?...
Posiadam wraz z żoną 250,000zł (ustawowa wspólność majątkowa od kilku lat, mamy też wspólne dziecko), obecnie nie mamy domu/mieszkania tylko te pieniądze.
Od moich rodziców otrzymałem kilka dni temu w darowiźnie tylko ja jako ich dziecko 250,000zł (z zerowym podatkiem - zgłoszone w urzędzie skarbowym, a darowizna tylko na mnie na moje indywidualne konto, które nie jest wspólne).
Pytanie - czy jeśli za powyższą łączną sumę 500,000zł kupię z żoną...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: