Dzień dobry,
Chciałbym pokrótce opisać sytuację. Rodzice mieszkają w domu (dwa oddzielne wejścia). Połówka w której mieszkają rodzice jest przepisana na mamę. Druga połówka była przepisana na dziadków, którzy obecnie nie żyją. Za życia nie chcieli uregulować prawnie drugiej połówki (bez wnikania w szczegóły). Teraz druga połówka stoi pusta, moi rodzice zajmują się tą częścią. Po stronie dziadka jest jeszcze dwójka rodzeństwa, reszta nie żyje ale są jeszcze ich dzieci. Moja mama chciałaby załatwić wszystko prawnie żeby druga połówka też należała do niej. Reszta rodziny nie ma z tym problemu, więc tutaj jest problem z głowy.
Teraz mam pytanie od czego mama powinna zacząć i jak wygląda cały proces prawny? Czy ktoś mógłby opisać jakie to są koszty?
Hej, moje podsumowanie przychodów za sprzedaż na portalu Vinted to 19,114 zł za rok 2023 gdzie dochód to może 5/6 tyś - jak się z tego rozliczyć ? Czy to podlega jako działalność niezarejestrowana ?...
O jak duże odszkodowanie finansowe można się starać za pobicie ze złamaniem nosa? Trwałą zmianą jest zmienione uczucie/pewien dyskomfort przy marszczeniu nosa. Być może ma to też inne skutki. Nie miałem obdukcji, nie konsultowałem z lekarzem....
Mama kupiła auto i przyszło jej przed sądowne wezwanie do zapłaty, za polisę od poprzedniego właściciela. Mama dostała z dowodem rejestracyjnym numer polisy, że auto jest ubezpieczone, nic nie było mowy o tym, że trzeba zrobić jakąś wpłatę.
Mamie też nie przychodziło żadne ponaglenie z ubezpieczalni, tylko od razu przed sądowe wezwanie do zapłaty, co można dalej z tym robić? Ma to płacić mama czy poprzedni właściciel?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: