Witam,
Jak wygląda dziedziczenie w przypadku działki ROD. Właścicielami byli moi rodzice . Tata zmarł w (2015) i głównym właścicielem automatycznie stała się moją mamą. Mama chciałaby mi przepisać działkę . Proszę o informację czy muszę spłacać rodzeństwo ? Spadek po tacie każdy z nas przyjął.
Przecież nie można być właścicielem ogródka ROD - więc pytanie niezasadne.
A jak wygląda sprawa np. z altaną ona również nie podlega dziedziczeniu ?
O ile sama działka ROD nie jest własnością działkowca i nie podlega dziedziczeniu, to jej wyposażenie (altanka, sprzęty itp.) jak najbardziej są prywatna własnością wchodzącą do masy spadkowej.
Cześć! Proszę o pomoc w zakresie prawa pracy. Sytuacja wygląda następująco:
Dnia 1 paździerika pracownik podpisał swoją pierwszą w życiu umowę o prace (próbna na okres 3msc), wcześniejsze umowy to były umowy zlecenie bez odprowadzania jakikolwiek składek (student). Dnia 14.10 nie zjawił się w pracy z powodu choroby, L4 trwało do dnia 20.10. Okres wyczekiwania na płatne L4 to 30 dni w tym przypadku. Za ten okres czasu 14.10-20.10 pracownikowi ni...
Witam jakie dokumenty powinnam dodać do wniosku o uregulowanie kontaktów z dzieckiem ?
Co najlepiej ująć we wniosku o ograniczeniu praw? ( chce decydować o edukacji, miejscu pobytu i leczeniu dziecka- dziecko niepełnosprawne -z ojcem często brak kontaktu, wyniki , lekarze go też nie interesują).
Czy mogę złożyć wniosek o pokrycie kosztów utrzymania pół na pół czy tylko o alimenty?
Na adwokata mnie nie stać -syn potrzebuje kosztownego leczeni...
Czy wypowiedzenie umowy pożyczki musi być napisane przez prawnika czy tylko i wyłącznie przez osobę która pożyczyła dane pieniądze... Chcę na adres zameldowania dłużniczki napisać pismo ze za 3 dni jeżeli nie otrzymam długu to złożę wniosek o rozpoczęcie sprawy cywilnej? Jestem na etapie dowiadywania się adresu dłużniczki, proszę doradzić jak działać dalej...
...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: