Witam,
Jak wygląda dziedziczenie w przypadku działki ROD. Właścicielami byli moi rodzice . Tata zmarł w (2015) i głównym właścicielem automatycznie stała się moją mamą. Mama chciałaby mi przepisać działkę . Proszę o informację czy muszę spłacać rodzeństwo ? Spadek po tacie każdy z nas przyjął.
Przecież nie można być właścicielem ogródka ROD - więc pytanie niezasadne.
A jak wygląda sprawa np. z altaną ona również nie podlega dziedziczeniu ?
O ile sama działka ROD nie jest własnością działkowca i nie podlega dziedziczeniu, to jej wyposażenie (altanka, sprzęty itp.) jak najbardziej są prywatna własnością wchodzącą do masy spadkowej.
Witam kto płaci za L4 jeśli w maju miałem 60 dni na złamanie ręki a teraz w wrześniu mam 7 dni na opiekę nad dzieckiem. Pracodawca twierdzi że ZUS bo jest powyżej 30 dni w roku a ZUS twierdzi że pracodawca bo to nie jest kontynuacją poprzedniego L4...
Mam problem. Przyszedł mi list z uiszczeniem kary za 1 dzień braku OC.
Jeszcze przed końcem ubezpieczenia na auto, wykupiłem polisę na siebie w innym towarzystwie ubezpieczeniowym. Wszystko podawałem zgodnie z danymi z dowodu rejestracyjnego.
Okazuje się, że nowa polisa została zawarta nie następnego dnia po wygaśnięciu poprzedniej, tylko dnia kolejnego. Dzwoniłem na infolinię i konsultant nic nie może pomóc, oraz odmawia mi uzyskania dostępu d...
Partner chce mi sprzedać mieszkanie. W ten sposób zabieram kredyt na siebie i spłacam jego. (mieszkanie wtedy jest moje)
Czy może lepiej przejąć jego kredyt hipoteczny? Czy wtedy też będę miała mieszkanie?...
Jestem w ciąży, niebawem rodzę.
Partner zostawił mnie już na początku ciąży,
Problem jest taki że on wmawia mi że nie jest pewny czy dziecko jest jego i domaga się testów.
Pytanie czy mogę w jednym piśmie uwzględnić ustalenie ojcostwa, alimenty, zwrot za wyprawkę i ciąża, 3 miesięczne utrzymanie oraz kontakty? Czy lepiej złożyć osobno?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: