Witam,
Jak wygląda dziedziczenie w przypadku działki ROD. Właścicielami byli moi rodzice . Tata zmarł w (2015) i głównym właścicielem automatycznie stała się moją mamą. Mama chciałaby mi przepisać działkę . Proszę o informację czy muszę spłacać rodzeństwo ? Spadek po tacie każdy z nas przyjął.
Przecież nie można być właścicielem ogródka ROD - więc pytanie niezasadne.
A jak wygląda sprawa np. z altaną ona również nie podlega dziedziczeniu ?
O ile sama działka ROD nie jest własnością działkowca i nie podlega dziedziczeniu, to jej wyposażenie (altanka, sprzęty itp.) jak najbardziej są prywatna własnością wchodzącą do masy spadkowej.
Dzień dobry, moja mama planuje przekazać mi pewną kwotę pieniędzy jako darowizna. Od jakiej kwoty odprowadza się podatek? Czy te pieniądze wchodzą we wspólnotę majątkową i czy mój mąż ma prawo decydować na co te pieniądze przeznaczyć?...
Ktoś okradł kasetkę w pracy. Sprawa wygląda tak, że pracuje jako rejestratorka medyczna w przychodni stomatologicznej. Na rejestracji jest nas 4. Lekarzy jest więcej i asystentek również. Również u nas jest pomoc nocna, wiec praca przychodni jest całodobowa. Zmiany wyglądają następująco: od poniedziałku do piątku od 9:00 do 19:00, od 19 jest dyżur do 7 rano a w weekendy 24h.
Pewnego dnia zamykałyśmy kasę we 3. Wszystko było dobrze sprawdzone, ...
Witam , nie wiem czy dobry dział jeśli nie to przepraszam. Mam pytanie , osoba otrzymuje auto w prezencie od kogoś , użytkuje itd. posiada dokumenty zakupu natomiast nie została sporządzona umowa na nowego właściciela. Po czasie właściciel chcę "prezent "z powrotem . Jak to wygląda od strony prawnej ?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: