Ojciec dziecka nie ma sądownie ustalonych widzeń z dzieckiem.

Chciałbym się dowiedzieć czy, jeśli ojciec dziecka nie ma sądownie ustalonych widzeń z dzieckiem to czy muszę je wydawać ojcu wtedy kiedy on chce i na tak długo jak on chce. Dziecko ma 6 msc dziecko jest karmione piersią. Rzadko kiedy jest "na" butelce.
Jak dostaje 500+ to czy tata dziecka może nimi zarządzać? Wpływy są na moje konto.
Ale on stwierdził że skoro msc. mniej więcej wychodzi 500 zł na potrzeby małego to 500plus powinnam odkładać na konto małego.
anonim cytuj
03-11-2023
Nic nie musisz ewentualnie możesz :)Tym bardziej jest małe dziecko. Jeżeli ojciec zdecyduje o wezwaniu patrolu to proszę przyjadą spiszą notatkę i pojadą.

anonim cytuj
03-11-2023
Zabezpiecz miejsce sprawowania opieki przy Tobie.

anonim cytuj
03-11-2023
Polecam zawnioskować o ustalenie miejsca pobytu dziecka przy tobie i o ustalenie kontaktów dziecka z ojcem wtedy sąd zabezpieczy kontakty tak żeby było dobrze dla obu stron np. Przy twoim udziale albo bez ale na krótszy czas by nie kolidowało to z karmieniem. Najlepiej tez spróbować się dogadać i polecam mediatora i umowę spisać.

anonim cytuj
03-11-2023
Ojciec nie ma ustalonych spotkań więc jeżeli faktycznie mu nie zabraniasz spotkania przy tak małym dziecku powinny odbywać się w miarę możliwości. To nie jest tak że ojciec rano pisze że będzie o tej godzinie i masz się dostosować. Dobrze że ojciec chce spotkań, ale możecie ustalić że np. dzień wcześniej ustalacie godzinę spotkania. Tak aby nie kolidowało to z rozkładem drzemek dziecka czy karmieniem.

anonim cytuj
03-11-2023

Sugerowane Tematy

Bezprawne przekopanie prywatnej działki.
Obok terenu, na którym stoi mój dom rozpoczęto budowę dużego obiektu. Mój teren jest nieogrodzony ale na wszelkich planach zagospodarowania można sprawdzić, że jest on prywatny. Firma budowlana postanowiła bez pytania podłączyć się do naszej przydomowej skrzynki, mało tego, przekopali całą szerokość działki i położyli kabel na głębokości ok 50cm. Bardzo proszę o poradę czy mają prawo żądać możliwości przyłączenia do skrzynki przydomowej, ...
Firma zakopał kable internetowe na mojej działce bez mojej zgody
Dzień dobry. Mam pytanie. Kupiliśmy dom z działka. Obecnie jesteśmy za granica, a na naszej działce jakaś firma bez mojej zgody i bez poinformowania mnie, weszli na nasza działkę i najzwyklej na świecie wykopali rów na kable internetowe. Przekopali cała działkę po szerokości,włożyli kable zasypali. O całej sytuacji dowiedziałem się od sąsiada który mnie poinformował. Moje pytanie czy jest to zgodne z prawem, czy mogę przyjechać i ten kabel wykopa...
Wyłudzenie na blika.
Dzień dobry, zostałem oszukany na blika, dostałem email od olx z fałszywym likiem i potwierdzeniem danych, zalogowałem się do banku zostałem poproszony o numer blik, podałem go i w tej samej chwili pobrało mi 3tys ,zgłosiłem sprawę na policję i olx, bank nie uznał mi reklamacji, napisali, że ja wszystko potwierdziłem a oni w niczym nie zawinili . Czy mogę się jakoś odwołać i jest szansa na to ze bank odda mi stracone pieniądze ? Blik został wysł...
Blokada bankowa.
Dzień dobry, W listopadzie przelałem żonie środki, aby założyła lokatę. Po kilku dniach mój bank (BNP Paribas) wysłał informację do banku żony (ING), że ten przelew jest podejrzany i aby został zwrócony. Oczywiście żona nie wyraziła zgody na zwrot, gdyż przelew był prawidłowy. Bank ING zablokował środki, a po około 3 miesiącach zgłosił sprawę do prokuratury, że podejrzewa, iż żona mnie okradła. Niedługo później zostaliśmy wezwani przez policję d...

Wyszukiwarka