Pozew o podwyższenie alimentów.

Złożony pozew o podwyższenie alimentów na początku sierpnia z zabezpieczeniem roszczenia. Dopiero w tamtym tygodniu sędzia zwrócił akta i pozew został wysłany do drugiej strony. Dalej brak odpowiedzi na zabezpieczenie. Czy to normalna procedura czy tylko u mnie wygląda to inaczej ?
Ojciec nie utrzymuje kontaktu mimo, że są ustalone sądownie. Potrafił nie odzywać się po kilka miesięcy, w grudniu minie 3 lata jak ostatni raz widział córkę. Dziecko nie chce mieć z nim kontaktu (8latka) twierdząc, że go nie pamięta. Jak tylko usłyszy o ojcu czy o dziadkach staje nie nerwowa i głośno wyraża niechęć. Jak sąd patrzy na kontakty z dzieckiem? Czy ja jako matka mam obowiązek zmuszać dziecko do kontaktu z ojcem? Czy mogę mieć przez to problemy ? Kontakt nigdy nie był zabraniany, jednak zdanie córki brałam mocno pod uwagę.
anonim cytuj
03-11-2023
Jestem w podobnej sytuacji Pani mi doradziła żeby napisać do Wysokiego Sądu czy jest podjęta decyzja w sprawie o podwyższenie alimentów z zabezpieczeniem złożonego tego i tego dnia i jak wygląda sytuacja co do sprawy i podpisać się i wysłać.
Właśnie dziś pozwany dostał pozew i zaczęły się niemiłe wiadomości, jednak od jego ojca, dziadka mojej córki. Zarzucają mi utrudnianie kontaktu z córką, tylko szkoda, że nikt nie pamięta jak nie interesował się po kilka miesięcy czy nie płacił alimentów.

W grudniu minie 3 lata, jak ojciec nie spotkał się z córką, nie złożył jej nawet życzeń na urodziny, żeby tylko mi nie odpisać czy zgadza się na podniesienie alimentów.

anonim cytuj
03-11-2023
Sąd nie ma obowiązku przyznania zabezpieczenia więc na taką ewentualność też proszę być gotowym.

anonim cytuj
03-11-2023

Sugerowane Tematy

Kiedy następuje wykonanie decyzji administracyjnej?
Dzień dobry, mam bardzo trudny przypadek w pracy i nie znam odpowiedzi. Proszę o pomoc W skrócie: 1. Organ wydał decyzję administracyjną o nałożeniu kary pieniężnej 5000 zł. 2. Strona nie wniosła odwołania, decyzja stała się ostateczna i wykonalna. 3. Strona nie wykonała tej decyzji, Organ skierował sprawę do Urzędu Skarbowego a ten do Komornika. 4. Strona zapłaciła karę 5000 zł Komornikowi ale płacąc co miesiąc po 1000 zł. Moje pytanie: ...
Otrzymałem uszkodzony towar.
Zamówiłem w sklepie procesor z outletu (ktoś kupuje i zwraca do sklepu w terminie 14 dni, po czym sklep wystawia ten odesłany towar trochę taniej). wczoraj odebrałem paczkę, przyszedłem do domu i pierwsze co zobaczyłem po otwarciu to wygięte 2 piny(gołym okiem ledwo zauważalne. trzeba dokładnie naświetlić i sprawdzać pod kątem żeby to zauważyć). Oczywiście procesor nie działa. od razu napisałem do sklepu z zapytaniem, czy ich towar z outletu jes...
Czy jest to możliwe by na L4 rozwiązano ze mną umowę?
Mam pytanie, pracuje w ZK praca już mi tak siadła na psychikę że wzięłam L4 od psychiatry. Od znajomych wiem że dyrektor nie był tym zadowolony, wzywa mnie na rozmowę o zaistniałej sytuacji mam obawy że chce mi wręczyć rozwiązanie umowy lub dyscyplinarkę z jakiegoś tam powodu. Czy jest to możliwe by na L4 rozwiązali ze mną umowę ?...
Podatek od nieruchomości
Witam, odziedziczyłam po zmarłym bracie mieszkanie, sprawa spadkowa była w zeszłym roku w marcu, nie zgłosiłam do urzędu gminy zmiany właściciela ( głupota i całkowite zaćmienie umysłu) i cały czas opłacałam podatek na brata. Nie ma żadnych zaległości. Byłam już w urzędzie dostałam druki IN-1 i IN-3 do wypełnienia, nic nie załatwiłam bo pani która się tym zajmuje jest na zwolnieniu lekarskim i chyba nikt jej nie zastępuje. Nie bardzo wiem jak z...

Wyszukiwarka