Pozew o podwyższenie alimentów.

Złożony pozew o podwyższenie alimentów na początku sierpnia z zabezpieczeniem roszczenia. Dopiero w tamtym tygodniu sędzia zwrócił akta i pozew został wysłany do drugiej strony. Dalej brak odpowiedzi na zabezpieczenie. Czy to normalna procedura czy tylko u mnie wygląda to inaczej ?
Ojciec nie utrzymuje kontaktu mimo, że są ustalone sądownie. Potrafił nie odzywać się po kilka miesięcy, w grudniu minie 3 lata jak ostatni raz widział córkę. Dziecko nie chce mieć z nim kontaktu (8latka) twierdząc, że go nie pamięta. Jak tylko usłyszy o ojcu czy o dziadkach staje nie nerwowa i głośno wyraża niechęć. Jak sąd patrzy na kontakty z dzieckiem? Czy ja jako matka mam obowiązek zmuszać dziecko do kontaktu z ojcem? Czy mogę mieć przez to problemy ? Kontakt nigdy nie był zabraniany, jednak zdanie córki brałam mocno pod uwagę.
anonim cytuj
03-11-2023
Jestem w podobnej sytuacji Pani mi doradziła żeby napisać do Wysokiego Sądu czy jest podjęta decyzja w sprawie o podwyższenie alimentów z zabezpieczeniem złożonego tego i tego dnia i jak wygląda sytuacja co do sprawy i podpisać się i wysłać.
Właśnie dziś pozwany dostał pozew i zaczęły się niemiłe wiadomości, jednak od jego ojca, dziadka mojej córki. Zarzucają mi utrudnianie kontaktu z córką, tylko szkoda, że nikt nie pamięta jak nie interesował się po kilka miesięcy czy nie płacił alimentów.

W grudniu minie 3 lata, jak ojciec nie spotkał się z córką, nie złożył jej nawet życzeń na urodziny, żeby tylko mi nie odpisać czy zgadza się na podniesienie alimentów.

anonim cytuj
03-11-2023
Sąd nie ma obowiązku przyznania zabezpieczenia więc na taką ewentualność też proszę być gotowym.

anonim cytuj
03-11-2023

Sugerowane Tematy

ubezpieczenie
Zaczęłam niedawno nową pracę (11.09). Serwis pacjent.gov.pl w dalszym ciągu pokazuje mi, że nie mam prawa do ubezpieczenia. Otrzymałam informacje, że zostałam zgłoszona do ZUS już pierwszego dnia ale widocznie system jeszcze tego nie odnotował. Nie wiem co robić, bo jutro rano mam lekarza na NFZ...
Odwołanie od reklamacji.
Witam, mam takie pytanie a zarazem prośbę o pomoc. Jakiś czas temu, około tygodnia temu w sklepie odzieżowym oddałem do reklamacji spodnie, w dniu dzisiejszym otrzymałem sms "Zapraszamy po odbiór reklamacji" skontaktowałem się telefonicznie ze sklepem otrzymałem informację, że reklamacja nie została uwzględniona z powodu rzekomego "mechanicznego uszkodzenia" i teraz moje pytanie jako, że sklep znajduje się odległości około 40...
Zawieszenie
Dzień dobry. Zostałem skazany przez sąd za 9 czynów. Każdy po kilka miesięcy. Sąd orzekł karę łączna za te czyny dwa lata. Po złożeniu kasacji do sądu najwyższego ten uchylił 8 z 9. Pozostało skazanie za jeden czyn, za który sąd skazał mnie na 8 msc. Czy mogę złożyć wniosek do sądu wykonawczego o zawieszenie wykonania, tym bardziej, że na początku w postepowaniu przygotowawczym odbyłem areszt w postaci 2 miesięcy pozbawienia wolności?...
Czy przy zwalnianiu się pracodawca ma obowiązek wypłacić mu ekwiwalent za rok 2021?
Witam. Mążowi za rok 2021 zostało 11 dni urlopu. Czy przy zwalnianiu się pracodawca ma obowiązek wypłacić mu ekwiwalent za rok 2021? I jeszcze jedno pytanie. Mąż chodził do technikum (4letnie). Pracę zaczął w listopadzie 2016 roku. Czy teraz już ma prawo do 26 dni urlopu? Z góry dziękuję za pomoc....

Wyszukiwarka