Pozew o podwyższenie alimentów.

Złożony pozew o podwyższenie alimentów na początku sierpnia z zabezpieczeniem roszczenia. Dopiero w tamtym tygodniu sędzia zwrócił akta i pozew został wysłany do drugiej strony. Dalej brak odpowiedzi na zabezpieczenie. Czy to normalna procedura czy tylko u mnie wygląda to inaczej ?
Ojciec nie utrzymuje kontaktu mimo, że są ustalone sądownie. Potrafił nie odzywać się po kilka miesięcy, w grudniu minie 3 lata jak ostatni raz widział córkę. Dziecko nie chce mieć z nim kontaktu (8latka) twierdząc, że go nie pamięta. Jak tylko usłyszy o ojcu czy o dziadkach staje nie nerwowa i głośno wyraża niechęć. Jak sąd patrzy na kontakty z dzieckiem? Czy ja jako matka mam obowiązek zmuszać dziecko do kontaktu z ojcem? Czy mogę mieć przez to problemy ? Kontakt nigdy nie był zabraniany, jednak zdanie córki brałam mocno pod uwagę.
anonim cytuj
03-11-2023
Jestem w podobnej sytuacji Pani mi doradziła żeby napisać do Wysokiego Sądu czy jest podjęta decyzja w sprawie o podwyższenie alimentów z zabezpieczeniem złożonego tego i tego dnia i jak wygląda sytuacja co do sprawy i podpisać się i wysłać.
Właśnie dziś pozwany dostał pozew i zaczęły się niemiłe wiadomości, jednak od jego ojca, dziadka mojej córki. Zarzucają mi utrudnianie kontaktu z córką, tylko szkoda, że nikt nie pamięta jak nie interesował się po kilka miesięcy czy nie płacił alimentów.

W grudniu minie 3 lata, jak ojciec nie spotkał się z córką, nie złożył jej nawet życzeń na urodziny, żeby tylko mi nie odpisać czy zgadza się na podniesienie alimentów.

anonim cytuj
03-11-2023
Sąd nie ma obowiązku przyznania zabezpieczenia więc na taką ewentualność też proszę być gotowym.

anonim cytuj
03-11-2023

Sugerowane Tematy

Zbycie pojazdu.
Mój ojciec jest pierwszym właścicielem pojazdu ja jestem drugim współwłaścicielem w dowodzie rejestracyjnym. Chciałbym się z tego samochodu wypisać. Wystarczy złożyć wniosek na gov.pl i to wszystko? Samochód w pełni przejdzie na mojego ojca? Co potem z dowodem rejestracyjnym, muszę jeszcze udać się do W. Komunikacji żeby wyrobić nowy czy można to z poziomu strony? Czy ojciec będzie musiał zapłacić jakiś podatek?...
Czy w sądzie rejonowym udzielą mi informacji na temat pewnej działki i jego właściciela
Witam, chciałabym zapytać, czy aby dowiedzieć się kto jest właścicielem pewnej działki, wystarczy pójść do wydziału ksiąg wieczystych w sądzie rejonowym i poprosić o numer księgi tej działki i sprawdzić na portalu internetowym kto nim jest ? Czy też można po prostu dowiedzieć się od razu w tym wydziale? Czy może nie każdy może otrzymać takie informacje? Jak to wygląda ?...
Dziedziczenie przez dzieci konkubenta.
Moja mama była w nieformalnym związku przez prawie 20 lat. Po Jej śmierci, 4 lata temu, majątek odziedziczyliśmy we trójkę razem z rodzeństwem. Partner mamy oczywiście mieszkał do końca życia z Nami. Ma On dwójkę dzieci z, którymi nie utrzymywał kontaktu. Czy mogą Oni teraz żądać jakiegoś spadku lub ewentualnie chcieć żebyśmy spłacało kredyt, który miał mamy partner a nie ubezpieczył go na wypadek swojej śmierci?...
Rozwiązania stosunku pracy.
Witam mam pytanie odnośnie rozwiązania stosunku pracy. Z racji tego że znalazłem pracę bliżej swojego miejsca zamieszkania, a do obecnej mam 30km. Czy można rozwiązać umowę o pracę za porozumieniem stron jednego dnia?????...

Wyszukiwarka