Wniosek o uzasadnienie złożony w dniu ogłoszenia wyroku.

Wiem że wniosek złożony w dzień ogłoszenia wyroku ale w godzinach poprzedzających jego ogłoszenie jest nieważny. Teoretycznie więc można złożyć go tuż po tym jak wyrok został ogłoszony.
Tak więc zrobiłem, wychodząc z rozprawy złożyłem wniosek na dzienniku podawczym. Na drugim egzemplarzu dostałem pieczątkę z potwierdzeniem daty wpływu. Nie ma tam jednak wpisanej godziny złożenia wniosku dlatego zacząłem obawiać się czy nie będzie później jakichś wątpliwości co do dokładnego czasu złożenia wniosku, a w konsekwencji do jego odrzucenia i zamknięcia drogi do składania apelacji.
Stąd moje pytanie, czy dla pewności powinienem złożyć ponownie ten wniosek w innym dniu dopóki nie upłynął termin 7 dni? Czy wystarczy gdy udam się na dziennik podawczy z prośbą o sprawdzenie czy odnotowana została godzina wpływu pisma? Czy w ogóle jest możliwość dowiedzieć się w sądzie czy wniosek został zaakceptowany?
anonim cytuj
02-11-2023
Dzwoń / jedź do sądu pytać, jeżeli masz jakieś wątpliwości.

anonim cytuj
02-11-2023
Nie musisz mieć wpisanej godziny złożenia wniosku.
Nie martw się, skoro złożyłeś w biurze podawczym i masz potwierdzenie śpij spokojnie nikt nie będzie tego liczył na godziny czy minuty istotne aby wyrobić się w ustawowym terminie.

anonim cytuj
02-11-2023

Sugerowane Tematy

Ujadający pies
Będzie długo.. Proszę o pomoc... Nasz pies cierpi na lek separacyjny, niestety... Robimy wszystko co jest zalecane w tej sytuacji i staramy się praktycznie w ogole nie zostawiać go samego... Niestety czasami są sytuacje gdy musi zostać sam np. Godzinę kazdej niedzieli lub jakieś szybkie zakupy w tygodniu... Niestety sasiedzi skarża się na ujdanie gdy wychodzimy - mamy kamerkę w domu i nie zawsze ujadają gdy sasiedzi to zgłaszają... Pies nigdy n...
57statystyka-publiczna
Sankcje za niewywiązywanie się z obywatelskich obowiązków podczas dokonywania spisu powszechnego przewiduje ustawa o statystyce publicznej. Kara grzywny grozi za spóźnienie lub zignorowanie zaproszenia do udziału w tym przedsięwzięciu (art. 57, art. 58). Jeszcze surowszą odpowiedzialność może ponieść osoba, która poda fałszywe informacje. Według art. 56 ustawy jest to przestępstwo. ...
Czy odrzucenie spadku można cofnąć?
Czy odrzucenie spadku można cofnąć? I co jeśli dostałam pismo że moja matka odrzuciła i ja jestem kolejna to co w sytuacji kiedy ona będzie chciała cofnąć swoje oświadczenie woli to co wtedy z moim terminem?...
Egzekwowanie długu przez komornika z tytułu naczelnika skarbowego
Witam, Jak wygląda teraz sytuacja egzekwowania długu przez komornika z tytułu naczelnika skarbowego? Posiadam tam jakieś 760zł do oddania za mandaty ale znalazłem informację, że wszelkie egzekucje z ZUSu, skarbówki etc. są wstrzymane ze względu na stan epidemii. Czy to jest prawda? Jak to się ma w rzeczywistości? Dodam, że chciałem to zapłacić ale po prostu dało by mi to odwlec w czasie i miałbym więcej "pieniążków" na święta. Pozdraw...

Wyszukiwarka