list od sąsiadów

Dostałem od sąsiadów list do skrzynki (oczywiście anonimowy, bo nikogo nie staś na to by podejść i powiedzieć), że zbyt głośno robię jedzenie w nocy i zostanie powiadomiona straż miejska, czy jest się czego obawiać? Piszą, że zakłócam ciszę nocną, chociaż inni sąsiedzi regularnie odpalają muzyke na full i nie mam z tym najmniejszego problemu, a ktoś mi grozi strażą miejską, bo jest mu za głośno. Co w przypadku, gdy straz miejska przyjedzie? Czy moge dostac jaką kare/ mandat upomnienie lub jakikolwiek inny problem? Wiem, że to śmieszne, ale prosze o powage xd
anonim cytuj
27-09-2020
No i będzie poważnie. Konsekwencje prawne ponosi ten, kto dopuścił się czynu zabronionego. Sąsiedzi mogą wezwać czy to policję, czy też straż miejską ( bo kto im zabroni ) ale ....... i tu kłania się dla sąsiadów art. 66 kodeksu wykroczeń, który to w par 1 mówi i tu cytat " Kto, chcąc wywołać niepotrzebną czynność, fałszywą informacją lub w inny sposób wprowadza w błąd instytucję użyteczności publicznej albo organ ochrony bezpieczeństwa, porządku publicznego lub zdrowia, podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny do 1.500 zł. " - czego należy się domagać w wypadku niesłusznego wezwania i życzyć sąsiadom wszystkiego najlepszego.

anonim cytuj
27-09-2020
Jak się pojawi policja to możesz dostać mandat do 500zl z art. 51KW. Z doświadczenia wiem że jak przyjadą i będzie cisza to Cię pouczą. zawsze możesz odmówić przyjęcia mandatu, skoro sąsiad nie ma odwagi przyjść do Ciebie osobiście to świadkiem w sądzie też podejrzewam nie będzie. czyli pouczą i pójdą w swoją stronę

anonim cytuj
27-09-2020

Sugerowane Tematy

Sprzedawca błędnie opisał sprzedawany produkt.
Dzień dobry,mam problem może ktoś wie jak to rozegrać ,kupiłem na allegro panel prysznicowy z hydromasażem niestety okazało się i tak twierdzi sprzedawca że hydromasaż to opcja która działa tak jak pozwala ciśnienie wody w instalacji a zatem to nie żaden hydromasaż tylko boczny natrysk ( z definicji hydromasaż jest to masaż wodny relaksujący mięśnie pod dużym ciśnieniem co w tym wypadku jest niemożliwe ) zgłosiłem sprzedawcy że zostałem wprowadzo...
Umowa najmu na czas okreslony. Jak wyegzekwować opuszenie lokalu.
Dzień dobry, Umowa najmu lokalu użytkowego, podpisana pomiędzy dwoma osobami prywatnymi: właścicielem nieruchomości (wynajmującym) i najemcą. Umowa podpisana na czas określony, bez klauzul, pozwalających na wcześniejsze wypowiedzenie. Mija termin przekazania lokalu a najemca się nie pojawia, nie odpowiada na telefony, smsy ani maile. Czy ta umowa weszła w życie? Czy w tej sytuacji wynajmujący ma prawo wysłać najemcy wezwanie do zapłaty i w razie...
Jakie konsekwencje prawne poniesie 19-latek, który zrobił 15-latce dziecko?
Witam, jakie konsekwencje prawne poniesie 19 latek który zrobił 15-latce dziecko? Czy grozi mu więzienie? Z góry dziękuje za odpowiedz ...
Siostra założyła kamery, Czy ma prawo założyć kamery na podwórku?
Siostra założyła kamery. W sierpniu był przepis. Mama ma do końca życia możliwość mieszkania a ja do końca maja 2023. Czy ma prawo założyć kamery na podwórku? ...

Wyszukiwarka