list od sąsiadów

Dostałem od sąsiadów list do skrzynki (oczywiście anonimowy, bo nikogo nie staś na to by podejść i powiedzieć), że zbyt głośno robię jedzenie w nocy i zostanie powiadomiona straż miejska, czy jest się czego obawiać? Piszą, że zakłócam ciszę nocną, chociaż inni sąsiedzi regularnie odpalają muzyke na full i nie mam z tym najmniejszego problemu, a ktoś mi grozi strażą miejską, bo jest mu za głośno. Co w przypadku, gdy straz miejska przyjedzie? Czy moge dostac jaką kare/ mandat upomnienie lub jakikolwiek inny problem? Wiem, że to śmieszne, ale prosze o powage xd
anonim cytuj
27-09-2020
No i będzie poważnie. Konsekwencje prawne ponosi ten, kto dopuścił się czynu zabronionego. Sąsiedzi mogą wezwać czy to policję, czy też straż miejską ( bo kto im zabroni ) ale ....... i tu kłania się dla sąsiadów art. 66 kodeksu wykroczeń, który to w par 1 mówi i tu cytat " Kto, chcąc wywołać niepotrzebną czynność, fałszywą informacją lub w inny sposób wprowadza w błąd instytucję użyteczności publicznej albo organ ochrony bezpieczeństwa, porządku publicznego lub zdrowia, podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny do 1.500 zł. " - czego należy się domagać w wypadku niesłusznego wezwania i życzyć sąsiadom wszystkiego najlepszego.

anonim cytuj
27-09-2020
Jak się pojawi policja to możesz dostać mandat do 500zl z art. 51KW. Z doświadczenia wiem że jak przyjadą i będzie cisza to Cię pouczą. zawsze możesz odmówić przyjęcia mandatu, skoro sąsiad nie ma odwagi przyjść do Ciebie osobiście to świadkiem w sądzie też podejrzewam nie będzie. czyli pouczą i pójdą w swoją stronę

anonim cytuj
27-09-2020

Sugerowane Tematy

Podrobiony testament.
Sprawa spadkowa. Otworzony testament, który w 100% nie jest napisany i podpisany przez daną osobę. Napisany na kawałku kartki. Znam pismo i wiem że jest to podrobione. Jak to udowodnić? Sprawa jest odroczona, testament zakwestionowany. Co dalej? Wszystko według testamentu przepisane na siostrę....
Szkoda całkowita, co dalej?
Witam, 2 dni temu miałam stłuczkę, nie z mojej winy. Jest pewne, że rzeczoznawca uzna szkodę całkowitą w moim samochodzie, zostanę bez pieniędzy za które mogłabym kupić samochód (pewnie ze 2-3 tysiące) i bez samochodu a jest mi bardzo potrzebny. Wiem, że jeśli rzeczoznawca uzna szkodę całkowitą to mogę oddać firmie ubezpieczającej samochód na aukcję i w tym momencie przestaję rozumieć co się dalej dzieje. Ktoś na tej aukcji musi dać za samochód p...
Praca na urlopie macierzyńskim
Mam pytanie ,czy mogę podjąć pracę na urlopie macierzyńskim u innego pracodawcy ? Chodzi mi o pracę 2-3 dni w tygodniu . . ...
Podwyższenie alimentów.
Zostałem wezwany w sprawie o podwyższenie alimentów. Jeśli w pełni zgadzam się z racją powódki i i chcę płacić dokładnie taką kwotę jak ona żąda na dziecko, to czy muszę poza wyrażeniem zgody na podwyższenie alimentów załączać zaświadczenie o zarobkach za ostatnie 6 miesięcy i składniki wynagrodzenia ? Zarabiam za granica i otrzymuję wypłaty tygodniowo, pracodawca nie umie wystawiać zaświadczeń lub nie chce. Ale skoro zgadzam się w 100% z powódk...

Wyszukiwarka