list od sąsiadów

Dostałem od sąsiadów list do skrzynki (oczywiście anonimowy, bo nikogo nie staś na to by podejść i powiedzieć), że zbyt głośno robię jedzenie w nocy i zostanie powiadomiona straż miejska, czy jest się czego obawiać? Piszą, że zakłócam ciszę nocną, chociaż inni sąsiedzi regularnie odpalają muzyke na full i nie mam z tym najmniejszego problemu, a ktoś mi grozi strażą miejską, bo jest mu za głośno. Co w przypadku, gdy straz miejska przyjedzie? Czy moge dostac jaką kare/ mandat upomnienie lub jakikolwiek inny problem? Wiem, że to śmieszne, ale prosze o powage xd
anonim cytuj
27-09-2020
No i będzie poważnie. Konsekwencje prawne ponosi ten, kto dopuścił się czynu zabronionego. Sąsiedzi mogą wezwać czy to policję, czy też straż miejską ( bo kto im zabroni ) ale ....... i tu kłania się dla sąsiadów art. 66 kodeksu wykroczeń, który to w par 1 mówi i tu cytat " Kto, chcąc wywołać niepotrzebną czynność, fałszywą informacją lub w inny sposób wprowadza w błąd instytucję użyteczności publicznej albo organ ochrony bezpieczeństwa, porządku publicznego lub zdrowia, podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny do 1.500 zł. " - czego należy się domagać w wypadku niesłusznego wezwania i życzyć sąsiadom wszystkiego najlepszego.

anonim cytuj
27-09-2020
Jak się pojawi policja to możesz dostać mandat do 500zl z art. 51KW. Z doświadczenia wiem że jak przyjadą i będzie cisza to Cię pouczą. zawsze możesz odmówić przyjęcia mandatu, skoro sąsiad nie ma odwagi przyjść do Ciebie osobiście to świadkiem w sądzie też podejrzewam nie będzie. czyli pouczą i pójdą w swoją stronę

anonim cytuj
27-09-2020

Sugerowane Tematy

złożyłam wniosek do sądu o dział spadku i zniesienie współwłasności.
Mam pytanko w imieniu znajomej. Koleżanka złożyła wniosek do sądu o dział spadku i zniesienie współwłasności. Pierwszy taki wniosek wysłałam w kwietniu ale listem zwykłym. Zrobiła przelew na 500zl do sądu. List zaginął na poczcie albo gdzieś po drodze.. Do sądu nie dotarł. Wysłała jeszcze raz ten wniosek z aktualna data i potwierdzeniem zapłaty z kwietnia. Czy ta wpłataz kwietnia będzie sie teraz liczyła? W piątek dostała pismo z sądu że ma wpł...
Alimenty na studenta.
Witam. Mam chyba dość nietypowe pytanie. Jestem po rozwodzie z żoną. Jedno z naszych dzieci jest studentem- wszystkie koszty utrzymania dziecka na studiach ponoszę sam (najem mieszkania, kieszonkowe , opłata za studia). Była żona zarabia nawet więcej ode mnie ale nie chce "wydawać pieniędzy". Studia są tylko w trybie dziennym więc możliwość, że sam się utrzyma odpada. CZY JEST JAKAŚ SZNASA NA POZWANIE ŻONY O ZAPŁATĘ POŁOWY ALIMENTÓW? ...
Wniosek o zasiedzenie.
Mam pytania o zasiedzenie części nieruchomości sąsiada. Ponad 32 lata temu zakupiłem niewielką działkę (około 20arów), posiadam na nią akt własności, wpisana jest do księgi wieczystej. W tym roku z inicjatywy sąsiada, nowego właściciela nieruchomości, wszczęte zostało rozgraniczenie podczas którego dowiedziałem się że przez ten cały czas użytkowałem część nie swojej nieruchomości. Jest to pas ziemi przy granicy naszych działek. Będąc nie świadomy...
Czy komornik może rozłożyć zadłużenie na raty?
Mam komornika za faktury za tel ( 5 lat temu wziąłem znajomemu i się okazuje teraz, że nic nie spłacał) tak wiem źle zrobiłem.... Jednak dług narósł z kosztami itd do ponad 5 tysięcy ... Jak napisać do komornika albo co napisać do komornika, żebym mógł wpłacać dobrowolne wpłaty aby nie zajął mi wynagrodzenia..... Zarabiam najniższą krajową, żona aktualnie nie ma pracy , jest w trakcie szukania ( jednak nasz teren jest straszny do znalezienia pr...

Wyszukiwarka