Umowa na zastępstwo.

Mam problem w kwestii umowy w pracy.
Prace zaczęłam 25.01.2021 na zastępstwo, pierwsza umowa na 3 miesiące (zastępstwo), następnie dostałam umowę do 31.10.2021 (również zastępstwo). Kolejna umowa od 31.10.2021 do 31.10.2022 (również na zastępstwo) i aktualną umowę dostałam 31.10.2022 do 31.10.2023, ale już bez informacji o zastępstwie. Na dniach powinnam dostać nową umowę, czy może być to nadal umowa tylko na rok, i czy jeśli poprzednia nie była na zastępstwo to czy ta kolejna znowu może mieć ten zapis? (Koleżanka za która przyszłam do pracy, potwierdziła że do niej nie wraca, ale umowę ma jeszcze na rok)
anonim cytuj
02-11-2023
Przy umowach na zastępstwo nie obowiązuje limit 3 umów czy 33 miesięcy jak w przypadku normalnych umów o pracę na czas określony.

anonim cytuj
02-11-2023
A jeśli chodzi o kwestia zmiany, z umowy o prace na czas określony na umowę o zastępstwo?
To nie zmiana a po prostu nowa umowa. Nie ma przeciwwskazań.

W Internecie przeczytałam, ze ta nowa umowa musiała by być za zgoda obu stron. Jest pani w stanie potwierdzić taką informacje? Przypomnę ze aktualnie jestem na umowie o prace bez informacji o zastępstwie.
Każda umowa musi być za obopólną zgodą, więc owszem, to prawda, ale jeśli się Pani/Pan nie zgodzi, to stara umowa po prostu wygasa i ustaje stosunek pracy.

anonim cytuj
02-11-2023

Sugerowane Tematy

Odebranie władzy rodzicielskiej matce
Dzień dobry, jestem ojcem dwóch corek, które bardzo kocham. Kilka lat po rozwodzie i opiece naprzemiennej jedna z moich córek zaczęła mieć problemy z matką i jej byłym partnerem. Córka podcięła sobie żyły będąc pod opieka matki. W czasie mojej opieki, zauwazylem to od razu, rozpocząłem z córką terapie u lekarza psychiatry. Najpierw farmakologiczna, która miała przygotowac córkę do terapii z psychologiem. Córka zaczęła być nastawiana przeciwko mni...
Dozór elektroniczny.
Otrzymałem 25.08.2023 r. Wezwanie na posiedzenie sądu penitencjarnego w sprawie dot. Uchylenia mi zezwolenia na odbywanie kary w systemie SDE. Problem w tym, że wezwanie to jest na 9.10.2023r A kara, która odbywam w systemie SDE kończy mi się 18.09.2023r. Jak mam to rozumieć?...
Komornik a zakup nieruchomości.
Witam, mam pewne zadłużenie i kilku komorników na karku. Aktualnie planuje zakup nieruchomości. W jaki sposób mogę ją zabezpieczyć przed zajęciem? Posiadam czeską spółkę z ograniczoną odpowiedzialnością, czy mogę na nią dokonać zakupu nieruchomości w Polsce?...
Łamanie regulaminu wspólnoty.
Blokiem, w którym mieszkam zarządza wspólnota mieszkaniowa. Mamy regulamin. Niestety mieszkańcy łamią wszystkie punkty a wspólnota twierdzi, że nic nie może zrobić i można ich skarżyć ze swojego powództwa. Przytoczę może 2 przykłady, jeden z nich to parkowanie motocykla na moim wjeździe na moje miejsce postojowe, właściciel pojazdu ignoruje nasze prośby/żądania, a druga sprawa, sąsiedzi postawili ogromną szafę na naszym piętrze, gdzie mamy 3 mies...

Wyszukiwarka