Umowa na zastępstwo.

Mam problem w kwestii umowy w pracy.
Prace zaczęłam 25.01.2021 na zastępstwo, pierwsza umowa na 3 miesiące (zastępstwo), następnie dostałam umowę do 31.10.2021 (również zastępstwo). Kolejna umowa od 31.10.2021 do 31.10.2022 (również na zastępstwo) i aktualną umowę dostałam 31.10.2022 do 31.10.2023, ale już bez informacji o zastępstwie. Na dniach powinnam dostać nową umowę, czy może być to nadal umowa tylko na rok, i czy jeśli poprzednia nie była na zastępstwo to czy ta kolejna znowu może mieć ten zapis? (Koleżanka za która przyszłam do pracy, potwierdziła że do niej nie wraca, ale umowę ma jeszcze na rok)
anonim cytuj
02-11-2023
Przy umowach na zastępstwo nie obowiązuje limit 3 umów czy 33 miesięcy jak w przypadku normalnych umów o pracę na czas określony.

anonim cytuj
02-11-2023
A jeśli chodzi o kwestia zmiany, z umowy o prace na czas określony na umowę o zastępstwo?
To nie zmiana a po prostu nowa umowa. Nie ma przeciwwskazań.

W Internecie przeczytałam, ze ta nowa umowa musiała by być za zgoda obu stron. Jest pani w stanie potwierdzić taką informacje? Przypomnę ze aktualnie jestem na umowie o prace bez informacji o zastępstwie.
Każda umowa musi być za obopólną zgodą, więc owszem, to prawda, ale jeśli się Pani/Pan nie zgodzi, to stara umowa po prostu wygasa i ustaje stosunek pracy.

anonim cytuj
02-11-2023

Sugerowane Tematy

Okres wypowiedzenia na L4
Witam chciałabym się upewnić w jednej sprawie a mianowicie; Mam stała umowę o pracę, złożyłam wypowiedzenie kierowniczka kazała odpracować 1.5 miesiąca z 3miesiecy. Ok konczy się czas odpracowania a ja wylądowałam na l4 od początku października i raczej juz do końca odpracowania na nim zostanę (termin mija 10.11.2021). Moje pytanie czy jeśli będę tego 10tego na l4 to moja umowa wygasnie? Czy muszę być tego dnia w pracy zeby umowa dobiegła końc...
Mieszkanie w darowiźnie, a zniesienie współwłasności.
Witam. Partner otrzymał jakiś czas temu część mieszkania w darowiźnie od mamy, drugą część otrzymała jego siostra. Partner poprosił aby go spłaciła jednak ta nie chce twierdząc że nie ma pieniędzy. W jaki sposób można wyegzekwować spłatę od siostry partnera?...
Rozwód.
Mam pytanie, złożyłam papiery rozwodowe za porozumieniem stron, były partner nie chce ich podpisać. Jak to wygląda ze strony prawnej. Czy On może również złożyć dokumenty w sprawie rozwodu?...
Powrót do pracy po 3 latach przerwy.
Witam, przychodzę po poradę odnośnie powrotu do pracy po 3ch latach przerwy (dwie ciąże plus macierzyński ) P.s. Aktualnie przebywam na urlopie wypoczynkowym. Otóż korporacja w której pracuje powiadomiła mnie ,że mój dział w którym pracowałam między innymi ja i dziewczyna , którą uczyłam (to samo stanowisko) został "okrojony" i została tylko koleżanka . Chcą abym wysłała CV do działu zajmującego się rekrutacja i będą czegoś dla mnie...

Wyszukiwarka