Wezwanie do zapłaty przez komornika.

Wezwanie do zapłaty od komornika.
Zapłacone osobiście w kancelarii 3 dni później. Mimo tego i tak komornik ściągnął kwotę z mojego konta bankowego 2 dni po tym jak zapłaciłem w kancelarii .
W kancelarii próba wyjaśnienia sprawy. Rzeczywiście doszło do pomyłki. Ale pieniądze nie zostały zwrócone na moje konto. Pani w kancelarii pokazuje potwierdzenie przelewu na moje nazwisko (niby, że pieniądze zostały zwrócone) ale zupełnie inny nr konta, który nie należy do mnie.
Co robić aby zwrócili mi pieniądze które niepotrzebnie ściągnęli z konta?
anonim cytuj
02-11-2023
A ja bym się nie bawił w jakieś tam pierdoły tylko wysłał mu przedsądowe wezwanie do zwrotu pieniędzy.
dziękuję za odpowiedź! A można skargę i przedsądowe wezwanie zwrotu jednocześnie?
Czy jest jakiś wzór czy ogólnie napisać co zaszło itp.?

anonim cytuj
02-11-2023
Ogólnie jest tak że bank zakłada blokadę komorniczą i bank tak naprawdę nie wie o tym czy ktoś poszedł i sam spłacił dług u komornika czy nie dopóki komornik nie prześle uchylenia od zajęcia komorniczego do banku. Bank ma 7 dni na przekazanie środków jeśli jakieś są na koncie. Proszę udać się jeszcze do banku niech bank zweryfikuje na jakie konto zostały wysłane pieniądze i czy zostały one zwrócone. Czasami pomyłka lub niedopatrzenie może leżeć po stronie banku.

anonim cytuj
02-11-2023

Sugerowane Tematy

Wynajem domu bez zgody współwłaściciela.
Witam, Mam problem, ponieważ mąż bez mojej zgody wynajął dom. Widziałam umowę i uważam, że jest ona nieważna, bo ja jestem współwłaścicielem, a nie wyraziłam zgody. Mamy rozdzielność majątkową, ale nie chcę współuczestniczyć w przestępstwie. Komu powinnam zgłosić?...
Dwie umowy o pracę a zajęcie komornicze.
Poproszę o poradę ponieważ nie mogę znaleźć odpowiedzi. Mam komornika, w jednej firmie pracuję na 20% etatu. Od sierpnia zatrudniam się na cały etat w innej firmie za najniższą krajową, wypłata wypłacana do ręki. Jak do tego podejdzie komornik? Będzie zabierał z dwóch firm? Dziękuję bardzo za odpowiedź....
Ze względu na pracę nie mogę stawić się jako świadek na sprawie.
Hej wszystkim. Jestem wezwana jako świadek na sprawę karną dnia 13 września. 12 września jadę w trasę o 19 i wracam 13 września o 9 rano. Czy że względu na to że będę 13 września o 13 miała pauzę mogę przełożyć termin przesłuchania na drugą połowę października? Ze względu na codzienną pracę w nocy w dzień muszę się wyspać....
Sfałszowane CV.
Dzień dobry. Co grozi za sfałszowane CV? W latach 2019-2022 pracowałem w biurze. W ostatnim roku, niestety na produkcji, a chciałbym powrócić do pracy w biurze i boję się, że nie przyjmą mnie przez to, że w ostatnim roku pracowałem na produkcji....

Wyszukiwarka