Wezwanie do zapłaty przez komornika.

Wezwanie do zapłaty od komornika.
Zapłacone osobiście w kancelarii 3 dni później. Mimo tego i tak komornik ściągnął kwotę z mojego konta bankowego 2 dni po tym jak zapłaciłem w kancelarii .
W kancelarii próba wyjaśnienia sprawy. Rzeczywiście doszło do pomyłki. Ale pieniądze nie zostały zwrócone na moje konto. Pani w kancelarii pokazuje potwierdzenie przelewu na moje nazwisko (niby, że pieniądze zostały zwrócone) ale zupełnie inny nr konta, który nie należy do mnie.
Co robić aby zwrócili mi pieniądze które niepotrzebnie ściągnęli z konta?
anonim cytuj
02-11-2023
A ja bym się nie bawił w jakieś tam pierdoły tylko wysłał mu przedsądowe wezwanie do zwrotu pieniędzy.
dziękuję za odpowiedź! A można skargę i przedsądowe wezwanie zwrotu jednocześnie?
Czy jest jakiś wzór czy ogólnie napisać co zaszło itp.?

anonim cytuj
02-11-2023
Ogólnie jest tak że bank zakłada blokadę komorniczą i bank tak naprawdę nie wie o tym czy ktoś poszedł i sam spłacił dług u komornika czy nie dopóki komornik nie prześle uchylenia od zajęcia komorniczego do banku. Bank ma 7 dni na przekazanie środków jeśli jakieś są na koncie. Proszę udać się jeszcze do banku niech bank zweryfikuje na jakie konto zostały wysłane pieniądze i czy zostały one zwrócone. Czasami pomyłka lub niedopatrzenie może leżeć po stronie banku.

anonim cytuj
02-11-2023

Sugerowane Tematy

Podszywanie się i wykorzystywanie wizerunku jednego z rodziców.
Witam serdecznie I proszę o poradę. Syn mojej znajomej mieszkający z nią skradł tożsamość swojej matki i założył co najmniej kilkanaście kont w różnych sklepach internetowych podając tam jej nazwisko i adres oraz swój adres mailowy /matka nie wie jaki. Ciągle zamawia drogie rzeczy. Pod nieobecność matki odbiera paczki. Matka dowiaduje się o tym często dopiero gdy przychodzą ponaglenia zapłaty. Matka płaci wszystkie rachunki i tylko kilkakrotnie...
Czy otrzymując rentę trzeba składać wniosek o emeryturę?
Dzień dobry, mama lat 54 pracuje i pobiera rentę rodzinną po tacie. Zastanawiamy się co będzie z jej składkami z OFE i tymi w ZUS-ie jeżeli w wieku 60 lat zdecyduje się pozostać na rencie i nie pobierać emerytury. Czy będzie można się jakoś starać o wypłatę tych środków ? Jakby nie patrzył to są jej ciężko zarobione pieniądze i szkoda żeby przepadły....
Jak wygląda L4 na umowie zlecenie?
Witam, jak wygląda L4 na umowie zlecenie?...
Podatek od wzbogacenia się.
Takie pytanie - czy moja mama sprzedając kawałek działki budowlanej. Będzie musiała płacić jakiś podatek od wzbogacenia się /sprzedaży? Działka po mężu ,jeszcze na nią nie przepisana....

Wyszukiwarka