Wezwanie do zapłaty przez komornika.

Wezwanie do zapłaty od komornika.
Zapłacone osobiście w kancelarii 3 dni później. Mimo tego i tak komornik ściągnął kwotę z mojego konta bankowego 2 dni po tym jak zapłaciłem w kancelarii .
W kancelarii próba wyjaśnienia sprawy. Rzeczywiście doszło do pomyłki. Ale pieniądze nie zostały zwrócone na moje konto. Pani w kancelarii pokazuje potwierdzenie przelewu na moje nazwisko (niby, że pieniądze zostały zwrócone) ale zupełnie inny nr konta, który nie należy do mnie.
Co robić aby zwrócili mi pieniądze które niepotrzebnie ściągnęli z konta?
anonim cytuj
02-11-2023
A ja bym się nie bawił w jakieś tam pierdoły tylko wysłał mu przedsądowe wezwanie do zwrotu pieniędzy.
dziękuję za odpowiedź! A można skargę i przedsądowe wezwanie zwrotu jednocześnie?
Czy jest jakiś wzór czy ogólnie napisać co zaszło itp.?

anonim cytuj
02-11-2023
Ogólnie jest tak że bank zakłada blokadę komorniczą i bank tak naprawdę nie wie o tym czy ktoś poszedł i sam spłacił dług u komornika czy nie dopóki komornik nie prześle uchylenia od zajęcia komorniczego do banku. Bank ma 7 dni na przekazanie środków jeśli jakieś są na koncie. Proszę udać się jeszcze do banku niech bank zweryfikuje na jakie konto zostały wysłane pieniądze i czy zostały one zwrócone. Czasami pomyłka lub niedopatrzenie może leżeć po stronie banku.

anonim cytuj
02-11-2023

Sugerowane Tematy

Czy moge sprawdzić co obejmuje spadek?
Czy można gdzieś sprawdzić co obejmuje spadek po zmarłym wujku? Wujek był kawalerem, nie miał dzieci, część rodziny zrzeka się spadku bo są tam podobno długi ok 50 tys zł, z tego co wiem to są też jakieś ziemię. Chciałabym dokładnie wiedzieć, żeby móc podjąć przemyślana decyzje. ...
174kpc
неплохо 383.Noong S., Kim A., English K., O'Dea S., Mahon B.P., [url=https://StemCellTherapyInCanada.com/]https://StemCellTherapyInCanada.com/[/url]. The distribution of human umbilical cord vein mesenchymal stem cells labeled with cm-dil migrated to the cyclophosphamide-damaged ovaries of c57bl/6 mice....
Samochód z wadą prawną.
Kupiłem auto jakiś czas temu, dzisiaj próbując je przerejestrować okazało się, że nie mogę tego zrobić, gdyż poprzedni właściciel nie dopilnował podpisu współwłaściciela pojazdu od którego nabył auto. Jaka jest szansa na odstąpienie od umowy bądź zwrot pieniędzy po półtora roku czasu od kupna?...
Niestawiennictwo na rozprawie.
Witam, pomyliłem dni rozprawy o jeden dzień zamiast 5 czerwca przyjechałem do miasta, w którym miała odbywać się rozprawa 6 czerwca, zostałem wezwany w charakterze świadka. Czy grozi mi coś poza grzywna za niestawiennictwo?...

Wyszukiwarka