Wezwanie do zapłaty przez komornika.

Wezwanie do zapłaty od komornika.
Zapłacone osobiście w kancelarii 3 dni później. Mimo tego i tak komornik ściągnął kwotę z mojego konta bankowego 2 dni po tym jak zapłaciłem w kancelarii .
W kancelarii próba wyjaśnienia sprawy. Rzeczywiście doszło do pomyłki. Ale pieniądze nie zostały zwrócone na moje konto. Pani w kancelarii pokazuje potwierdzenie przelewu na moje nazwisko (niby, że pieniądze zostały zwrócone) ale zupełnie inny nr konta, który nie należy do mnie.
Co robić aby zwrócili mi pieniądze które niepotrzebnie ściągnęli z konta?
anonim cytuj
02-11-2023
A ja bym się nie bawił w jakieś tam pierdoły tylko wysłał mu przedsądowe wezwanie do zwrotu pieniędzy.
dziękuję za odpowiedź! A można skargę i przedsądowe wezwanie zwrotu jednocześnie?
Czy jest jakiś wzór czy ogólnie napisać co zaszło itp.?

anonim cytuj
02-11-2023
Ogólnie jest tak że bank zakłada blokadę komorniczą i bank tak naprawdę nie wie o tym czy ktoś poszedł i sam spłacił dług u komornika czy nie dopóki komornik nie prześle uchylenia od zajęcia komorniczego do banku. Bank ma 7 dni na przekazanie środków jeśli jakieś są na koncie. Proszę udać się jeszcze do banku niech bank zweryfikuje na jakie konto zostały wysłane pieniądze i czy zostały one zwrócone. Czasami pomyłka lub niedopatrzenie może leżeć po stronie banku.

anonim cytuj
02-11-2023

Sugerowane Tematy

brak wypłat, zbywający szef
Dzień dobry, piszę bo mam pewien problem. Pracowałam na wakacje przez 2 miesiące w pewnej lodziarni. Rozmawiając na początku z szefem powiedział mi on, że umowę o zlecenie może wypisać nawet 2 miesiące od rozpoczęcia. Więc praca tak jakby na czarno (umowy dalej się nie doczekałam, bo facet mnie zbywa i przekłada spotkanie, na którym miałam tę umowę podpisać :)) Pierwszą pensję za lipiec elegancko mi wypłacił, a za sierpień coś...
Świadczenie pracy w ciąży.
Jestem w nowej pracy od miesiąca dowiedziałam się kilka dni temu że jestem w ciąży co teraz… jak to wygląda ze strony ZUSu?? Umowa o pracę oczywiście....
Zasiedzenie w złej wierze - nieruchomość.
Dobry wieczór, Chciałbym poruszyć temat zasiedzenia nieruchomości. Poniżej przedstawię mój, a właściwie przypadek teścia, który chce posiąść działkę, która sąsiaduje z jego. Otóż w 1994 r. teściu rozpoczął budowę domu na części działki, która została mu darowana w 1997 roku. Pozostała część działki Jego rodziców została przez nich nabyta chyba w latach czterdziestych. Już na etapie budowy wystąpiły problemy z właścicielem sąsiadującej działki...
Wynajem mieszkania obcokrajowcą.
Wynajmuję od niespełna roku przez najem okazjonalny mieszkanie parze z Ukrainy (mają karty stałego pobytu, przybyli do Polski przed wojną) + niepełnoletniemu bratu (on przybył po rozpoczęciu wojny, siostra sprawuje opiekę nad nim (jej mama podpisywała to u notarialnie, jednak on kończy 18 lat w połowie roku).) Niedługo kończy się umowa (była na rok) i będziemy chcieli ją z nimi przedłużyć. Moje pytania 1. Jeżeli zrobimy to poprzez aneks do umow...

Wyszukiwarka