Czy mam obowiązek odpowiedzieć na pismo wysłane przez adwokata na mojego e-maila ?

Czy mam obowiązek odpowiedzieć na pismo wysłane przez adwokata na mojego e-maila ? Listu za potwierdzeniem odbioru nie było.
Wyznaczył mi termin 7 dni co mnie śmieszy, bo nie ma żadnego przepisu na odpowiedź na jego zadania, w dodatku to ja jestem osoba poszkodowana w tej sprawie.
anonim cytuj
02-11-2023
Korespondencja mailowa jest wiążącą. Nie ma tu nic śmiesznego.
a jak nie masz adresu e-mail?

No to wtedy pocztą tradycyjną.
Autor ma i podał to adwokatowi strony.

anonim cytuj
02-11-2023
Normalna procedura, nie musi być przepis by coś robić, lub czegoś nie robić. Nie wiem czego dotyczy pismo, ale zapewne polubownego załatwienia sprawy. W dobrym zwyczaju jest odpowiedzieć nawet nie zgadzając się ale wyrażając własne zdanie w tym temacie.

anonim cytuj
02-11-2023
A co jest śmiesznego w tym, że ludzie porozumiewają się pocztą elektroniczną? Tak samo, jak na list tradycyjny, może Pani odpowiedzieć lub nie.

anonim cytuj
02-11-2023

Sugerowane Tematy

Wezwanie przedegzekucyjne.
Dzisiaj ze skrzynki wyjąłem kopertę z pismem od ZTM Warszawa pt. "Wezwanie przedegzekucyjne". Nakaz zapłaty w postępowaniu upominawczym wydany przez Sąd Rejonowy z dnia 2010-08-18. Następnie widnieje kwota zadłużenia na dzień 2023-11-02 oraz standardowo dane do przelewu. Na drugiej stronie w "zestawieniu nieuregulowanych zobowiązań" w polu "data wezwania" wpisano dzień 2009-08-22, a dalej w kolumnie o nazwie "d...
Anulowanie umowy zlecenia i brak wynagrodzenia.
Dzień dobry, Bardzo proszę o pomoc w takiej sprawie: wykonywałem pracę dla pewnej firmy (czynności związane z archiwizacją i dokumentacją), z którą podpisałem w styczniu 2022 roku umowę zlecenia. Umowa została zawarta na 6 miesięcy. 26 kwietnia otrzymałem informację, że z przyczyn finansowych i gospodarczych umowa została anulowana. W związku z tym nie dostanę żadnego wynagrodzenia. Wykonana została przeze mnie zlecona praca, nie skończona jeszc...
174kpc
))))))))))))))))))) бесподобно ;) 2. зручність використання. не обов'язкові ніякі необхідні знання, [url=https://www.sicces.co.in/cadd/how-can-you-add-value-to-your-mechanical-engineering-degree/]https://www.sicces.co.in/cadd/how-can-you-add-value-to-your-mechanical-engineering-degree/[/url] все гранично легко і комфортно....
Alimenty na rodzica.
Witam, czy pozbawiona praw matka, która nie interesowała się dzieckiem przez ponad 10 lat oraz nie płaciła zasądzonych alimentów, może nagle ubiegać się o alimenty od pełnoletniego dziecka, które dopiero co ukończyło szkołę zawodową ale nadal się uczy ? Ubiega się ze względu na długi oraz sytuację materialną, brak pracy i to, że ma na utrzymaniu dwójkę dzieci. Dziecko zarabia około 2500 zł na rękę uczy się prywatnie, wynajmuje mieszkanie. Jakie s...

Wyszukiwarka