Jaka umowa jest korzystniejsza dla właściciela mieszkania ?

Umowa wynajmu:
-okazjonalnego
-na część mieszkania
Która umowa korzystniejsza dla właściciela mieszkania?
O czym nie zapomnieć w umowie? Na pewno chcę mieć jedno miesięczny czas wypowiedzenia bez podania przyczyny.
Zastanawiam się nad zapiskiem, żebyśmy jakoś właściciele mogli na mieszkanie wejść w każdej chwili. Oczywiście nikomu nie zamierzam wchodzić, ale jakby nagle osoba przestała płacić, to chciałbym mieć taką możliwość. Oraz dokooptowanie innych lokatorów... Czy umowa najmu okazjonalnego może zawierać takie elementy?
anonim cytuj
02-11-2023
Najlepiej jak uda się Pani do adwokata lub radcy prawnego, który przygotuje dla Pani umowę chroniąca najlepiej Pani interesy i jednocześnie nie łamiąca prawa.

anonim cytuj
02-11-2023
Na pewno nie będzie mieć Pani takiego okresu wypowiedzenia:> i ani Pani nie będzie mogła wejść do wynajmowanego mieszkania ani tym bardziej wprowadzić kogoś. Pytanie poboczne jak można brać się za wynajem i nie żądać sobie trudu aby zapoznać się z ustawa o ochronie praw lokatorów?

anonim cytuj
02-11-2023
Może inaczej - w umowie można zawrzeć zapis, że wynajmujący po uzgodnieniu z najemcą może raz w miesiącu dokonać oględzin mieszkania , np pod kątem zniszczeń , natomiast nie oznacza to, że może do mieszkania wchodzić kiedy mu się chce. Co więcej najemca ma prawo wymienić zamki w drzwiach na swoje .

anonim cytuj
02-11-2023

Sugerowane Tematy

Palenie gałęzi na swojej posesji, czy jest to legalne?
Pytanie, czy jest ktos w stanie podac podstawe prawna, ze nie wolno sobie spalac galezi, drewna itd na swój posesji? Sąsiedzi na za duzo i zbyt czesto sobie pozwalaja na frywolne palenie resztek po porzadkach w ogródkach i przestaje mi sie to podobac ? smrod i dym nie do zniesienia ? prosze tylko o podstawe prawna....
Czy można zmusić ojca do opieki nad dzieckiem?
Czy można zmusić ojca do opieki nad dzieckiem? Kogoś kto uważa że płacenie alimentów wystarczy i w ogóle nie poczuwa sie do kontaktu z dzieckiem. Czy można złożyć wniosek do sądu o to żeby "tata" zabierał dziecko kilka razy w miesiącu do siebie? Jesli jest taka możliwość proszę o pomoc jak powinien wyglądać pozew....
monitoring przy domu
Mam dom przy ulicy, część domu jest od strony ulicy, plus brama, pod oknem własnym, na trawniku nasze auto. Chcę zamontować z rodziną kamerę z okna brata (1 piętro, jego okno wychodzi na ulicę), skierowane na auto i na bramę, gdyż kretynow na świecie nie brakuje. Chcę się zabezpieczyć jakby ktoś drażnił psy, lub mieć dowody jak komuś wpadnie do głowy truc psy, niszczyć auto itp. Nie interesuje mnie kto przechodzi ulica itp, tylko te dwie kwestie ...
Produkt niezgodny z opisem.
Witam serdecznie, Mam takie pytanie, bo co prawda wiem, że zawsze jest prawo do zwrotu do 14 dni, ale tutaj sytuacja jest trochę inna. A więc kupiłem gryf do gitary, od lutnika znalezionego na olx. Za gryf zapłaciłem 2 tysiące i umówiliśmy się na poszczególne parametry. Gdy przyszedł gryf, odebrałem go osobiście, okazało się, że nie ma on dokładnie takich parametrów jakie chciałem, mimo wcześniejszych ustaleń. Początkowo towar przyjąłem, bo pom...

Wyszukiwarka