Jaka umowa jest korzystniejsza dla właściciela mieszkania ?

Umowa wynajmu:
-okazjonalnego
-na część mieszkania
Która umowa korzystniejsza dla właściciela mieszkania?
O czym nie zapomnieć w umowie? Na pewno chcę mieć jedno miesięczny czas wypowiedzenia bez podania przyczyny.
Zastanawiam się nad zapiskiem, żebyśmy jakoś właściciele mogli na mieszkanie wejść w każdej chwili. Oczywiście nikomu nie zamierzam wchodzić, ale jakby nagle osoba przestała płacić, to chciałbym mieć taką możliwość. Oraz dokooptowanie innych lokatorów... Czy umowa najmu okazjonalnego może zawierać takie elementy?
anonim cytuj
02-11-2023
Najlepiej jak uda się Pani do adwokata lub radcy prawnego, który przygotuje dla Pani umowę chroniąca najlepiej Pani interesy i jednocześnie nie łamiąca prawa.

anonim cytuj
02-11-2023
Na pewno nie będzie mieć Pani takiego okresu wypowiedzenia:> i ani Pani nie będzie mogła wejść do wynajmowanego mieszkania ani tym bardziej wprowadzić kogoś. Pytanie poboczne jak można brać się za wynajem i nie żądać sobie trudu aby zapoznać się z ustawa o ochronie praw lokatorów?

anonim cytuj
02-11-2023
Może inaczej - w umowie można zawrzeć zapis, że wynajmujący po uzgodnieniu z najemcą może raz w miesiącu dokonać oględzin mieszkania , np pod kątem zniszczeń , natomiast nie oznacza to, że może do mieszkania wchodzić kiedy mu się chce. Co więcej najemca ma prawo wymienić zamki w drzwiach na swoje .

anonim cytuj
02-11-2023

Sugerowane Tematy

Brak ciągłości ubezpieczenia na samochód.
Mam problem. Przyszedł mi list z uiszczeniem kary za 1 dzień braku OC. Jeszcze przed końcem ubezpieczenia na auto, wykupiłem polisę na siebie w innym towarzystwie ubezpieczeniowym. Wszystko podawałem zgodnie z danymi z dowodu rejestracyjnego. Okazuje się, że nowa polisa została zawarta nie następnego dnia po wygaśnięciu poprzedniej, tylko dnia kolejnego. Dzwoniłem na infolinię i konsultant nic nie może pomóc, oraz odmawia mi uzyskania dostępu d...
Chcę sprzedać mieszkanie, które nie posiada księgi wieczystej
Chcę sprzedać mieszkanie, które nie posiada księgi wieczystej ale wiem, że można ją założyć - po prostu przez lata nie chciało mi się złożyć wniosku o wpis. Czy notariusz jest osoba, która wyjaśni mi wszystkie dostępne opcje? Np. czy złożyć najpierw wniosek o wpis a potem wystawić mieszkanie, czy sprzedawać bez i jak udowodnić kupującemu, że księga jest możliwa do założenia lub inne o których nie wiem? ...
Skierowanie na badania okresowe, a termin odbycia.
Pracodawca wystawia pracownikowi skierowanie na badania okresowe. Wiadomo, że jest to traktowane jak polecenie pracodawcy i pracownik musi je wykonać. Ale czy pracodawca ma prawo wskazać konkretny termin, który wiąże pracownika? Czy też jedynym terminem jest data końca obowiązywania obecnego orzeczenia lekarskiego?...
Literówka w awizo z sądu
Witam. dostalam juz drogie avizo do odebrania wiem ze jest to przesylka sadowa ale pani na poczcie nie chce mi wydac listu poniewaz jest literowka w nazwisku co robic ? .Rzecz w tym ze adres i imię zgadza ale nazwisko już nie. Czy moge miec przez to jakies problemy ? Co mam zrobić?...

Wyszukiwarka