Jaka umowa jest korzystniejsza dla właściciela mieszkania ?

Umowa wynajmu:
-okazjonalnego
-na część mieszkania
Która umowa korzystniejsza dla właściciela mieszkania?
O czym nie zapomnieć w umowie? Na pewno chcę mieć jedno miesięczny czas wypowiedzenia bez podania przyczyny.
Zastanawiam się nad zapiskiem, żebyśmy jakoś właściciele mogli na mieszkanie wejść w każdej chwili. Oczywiście nikomu nie zamierzam wchodzić, ale jakby nagle osoba przestała płacić, to chciałbym mieć taką możliwość. Oraz dokooptowanie innych lokatorów... Czy umowa najmu okazjonalnego może zawierać takie elementy?
anonim cytuj
02-11-2023
Najlepiej jak uda się Pani do adwokata lub radcy prawnego, który przygotuje dla Pani umowę chroniąca najlepiej Pani interesy i jednocześnie nie łamiąca prawa.

anonim cytuj
02-11-2023
Na pewno nie będzie mieć Pani takiego okresu wypowiedzenia:> i ani Pani nie będzie mogła wejść do wynajmowanego mieszkania ani tym bardziej wprowadzić kogoś. Pytanie poboczne jak można brać się za wynajem i nie żądać sobie trudu aby zapoznać się z ustawa o ochronie praw lokatorów?

anonim cytuj
02-11-2023
Może inaczej - w umowie można zawrzeć zapis, że wynajmujący po uzgodnieniu z najemcą może raz w miesiącu dokonać oględzin mieszkania , np pod kątem zniszczeń , natomiast nie oznacza to, że może do mieszkania wchodzić kiedy mu się chce. Co więcej najemca ma prawo wymienić zamki w drzwiach na swoje .

anonim cytuj
02-11-2023

Sugerowane Tematy

Nieudzielenie pomocy.
Dzień dobry na samym wstępie chciałbym streścić sytuacje, spotkałem się z znajomym poszliśmy do sklepu przed sklepem był bezdomny pod wpływem alkoholu zaczął nas zaczepiać i złapał znajomego za rękę ten powiedział ze nie życzy sobie aby go łapał, weszliśmy do sklepu zrobiliśmy zakupy i wyszliśmy bezdomny zaczął coś do nas mówić powiedział aby znajomy podszedł, znajomy podszedł ten zaczął coś tam go wyzywać i z rękami lecieć, znajomy go odepchnął ...
Czy mam prawo nie podawać swojego PESELU bądź daty urodzenia firmie windykacyjnej??
Witam , wydzwania do mnie firma windykacyjna dość nieuprzejmi , Czy mam prawo podawać swój PESEL bądź datę urodzenia ? Powiedziałem , że nie mam obowiązku podawać to mi odpowiedziała babka , że lepiej abym podał bo potem może źle się skończyć dla mnie i się rozłączyłem ..Jest jakiś paragraf kodeks który mogę podać przy następnym telefonie od nich ? ...
Ustawa śmieciowa, zgłoszenie ilości osób zamieszkałych.
Witam. Mam pytanie. Ustawa śmieciowa, zgłoszenie ilości osób zamieszkałych. Pod swoim adresem zamieszkania jestem raptem 1.5 dnia w tygodniu. Reszta 5.5 dnia to praca w delegacji. Czy muszę nadal płacić za śmieci ? Czy jest możliwość zwolnienia z tego obowiązku? Jakaś ustawa, przepis.......
Ile można pożyczyć od rodziców bez podatku?
Pożyczyłam od taty kilka dni temu kwotę 9 tysięcy złotych (w gotówce), wg. informacji, które uzyskałam poprzez internet wynika, że od najbliższej rodziny pożyczyka w takiej kwocie nie wymaga zgłoszenia do US i opłacenia podatku, jednak wolę upewnić sie, że to prawda. Będę bardzo wdzięczna za potwierdzenie/zaprzeczenie tym informacjom....

Wyszukiwarka