Jaka umowa jest korzystniejsza dla właściciela mieszkania ?

Umowa wynajmu:
-okazjonalnego
-na część mieszkania
Która umowa korzystniejsza dla właściciela mieszkania?
O czym nie zapomnieć w umowie? Na pewno chcę mieć jedno miesięczny czas wypowiedzenia bez podania przyczyny.
Zastanawiam się nad zapiskiem, żebyśmy jakoś właściciele mogli na mieszkanie wejść w każdej chwili. Oczywiście nikomu nie zamierzam wchodzić, ale jakby nagle osoba przestała płacić, to chciałbym mieć taką możliwość. Oraz dokooptowanie innych lokatorów... Czy umowa najmu okazjonalnego może zawierać takie elementy?
anonim cytuj
02-11-2023
Najlepiej jak uda się Pani do adwokata lub radcy prawnego, który przygotuje dla Pani umowę chroniąca najlepiej Pani interesy i jednocześnie nie łamiąca prawa.

anonim cytuj
02-11-2023
Na pewno nie będzie mieć Pani takiego okresu wypowiedzenia:> i ani Pani nie będzie mogła wejść do wynajmowanego mieszkania ani tym bardziej wprowadzić kogoś. Pytanie poboczne jak można brać się za wynajem i nie żądać sobie trudu aby zapoznać się z ustawa o ochronie praw lokatorów?

anonim cytuj
02-11-2023
Może inaczej - w umowie można zawrzeć zapis, że wynajmujący po uzgodnieniu z najemcą może raz w miesiącu dokonać oględzin mieszkania , np pod kątem zniszczeń , natomiast nie oznacza to, że może do mieszkania wchodzić kiedy mu się chce. Co więcej najemca ma prawo wymienić zamki w drzwiach na swoje .

anonim cytuj
02-11-2023

Sugerowane Tematy

Wypowiedzenie umowy o pracę.
Dzień dobry, jeśli złoże wypowiedzenie umowy o pracę 15-stego grudnia a mam umowę na 3 miesiące próbną do końca stycznia, pracuje ponad miesiąc czyli wypowiedzenie będzie 2 tygodnie, czyli do kiedy będę musiał pracować?...
Zrzeczenie się dziedziczenia.
Witam! Potrzebuje porady, a mianowicie Wychowuje się bez ojca, matka parę lat temu utraciła prawa rodzicielskie nade mną - ojciec również jest ich pozbawiony. Ja jestem pełnoletna. Nie wiem co z matką się dzieje i nie chce wiedzieć, ale jak to jest z dziedziczeniem spadku? Czy ja muszę sama napisać pismo do sądu odnośnie zrzeczenia się spadku czy dostanę pismo czy chce spadek czy odrzucam? Jak to wygląda w praktyce? Jedni mi mówią, żebym ...
Odprawa
Miałam umowę o pracę na czas określony od 17-02-2022 do 31-10-2022 oraz następna umowa u tego samego pracodawcy od 1-11-2022 już na czas nieokreślony. Rozwiązałam w dniu dzisiejszym 25.09.2923r. umowę o pracę bez okresu wypowiedzenia z winy pracodawcy. Czy należy mi jakieś odszkodowanie albo odprawa? Jeśli tak to za ile miesięcy odszkodowanie albo odprawa?...
Czy Play bez mojej zgody mógł udostępnić moje numery telefonów firmą trzecim??
Play dzieli się swoją bazą numerów z firmami trzecimi? Dzisiaj miałem dziwną sytuację: do mojej żony zadzwoniła firma, która jak sprawdziłem z necie - spamuje telefonami ze zbiórką na pomoc dzieciom (nie wiem czy oszustwo czy nie - nie wnikam na razie). Zmartwiło mnie jednak to, że pytali o mnie z imienia i nazwiska. Byłem przekonany, że nikt poza Play nie ma prawa wiedzieć, jakie inne numery tel. mam u tego dostawcy. Dzwoniłem do Play a tam pow...

Wyszukiwarka