Jaka umowa jest korzystniejsza dla właściciela mieszkania ?
Umowa wynajmu:
-okazjonalnego
-na część mieszkania
Która umowa korzystniejsza dla właściciela mieszkania?
O czym nie zapomnieć w umowie? Na pewno chcę mieć jedno miesięczny czas wypowiedzenia bez podania przyczyny.
Zastanawiam się nad zapiskiem, żebyśmy jakoś właściciele mogli na mieszkanie wejść w każdej chwili. Oczywiście nikomu nie zamierzam wchodzić, ale jakby nagle osoba przestała płacić, to chciałbym mieć taką możliwość. Oraz dokooptowanie innych lokatorów... Czy umowa najmu okazjonalnego może zawierać takie elementy?
Najlepiej jak uda się Pani do adwokata lub radcy prawnego, który przygotuje dla Pani umowę chroniąca najlepiej Pani interesy i jednocześnie nie łamiąca prawa.
anonim cytuj
02-11-2023
Na pewno nie będzie mieć Pani takiego okresu wypowiedzenia:> i ani Pani nie będzie mogła wejść do wynajmowanego mieszkania ani tym bardziej wprowadzić kogoś. Pytanie poboczne jak można brać się za wynajem i nie żądać sobie trudu aby zapoznać się z ustawa o ochronie praw lokatorów?
anonim cytuj
02-11-2023
Może inaczej - w umowie można zawrzeć zapis, że wynajmujący po uzgodnieniu z najemcą może raz w miesiącu dokonać oględzin mieszkania , np pod kątem zniszczeń , natomiast nie oznacza to, że może do mieszkania wchodzić kiedy mu się chce. Co więcej najemca ma prawo wymienić zamki w drzwiach na swoje .
Hej! Mam pytanie dotyczące prawa do wystawiania opinie w internecie i tzw. Potencjalnego zniesławienia. skontaktowałam się z firma telefonicznie po wcześniejszym kontakcie mailowym (z ich strony bez odpowiedzi).
Pan na ”obsłudze” klienta odniosl się do mnie niesamowicie lekceważąco. No to się zdenerwowałam i napisałam opinie na Google…. Na co szanowny pan najpierw próbował mnie przekupić oferując coś za usunięcie opini a teraz straszy pozwami o...
Witam . Jak wyglada sytuacja gdy jestem na umowie prace i zarabiam więcej niż najniższa krajowa, a jestem zatrudniona dodatkowo na umowę zlecenie U INNEGO PRACODAWCY i chciałbym odprowadzać składki chorobowe czy jest taka możliwość ? Czy ktoś ma na to jakiś przepis ? Czy możliwość odprowadzania tej składki jest zależna od tego ile wynosi wynagrodzenie na umowie o prace ? Podkreślam ze jest wyższe niż minimalne wynagrodzenie....
5 lat temu zmarł mój tata, zostawiając po sobie długi. Od razu się ich zrzekłam notarialnie. Od tego czasu urodziłam dziecko. Właśnie dzisiaj dowiedziałam się, że powinnam również zrzec się długów w imieniu dziecka. 6 miesięcy minęło już dawno, ponieważ syn ma teraz 17 miesięcy...czy da się coś z tym jeszcze zrobić, aby dziecku nie zostały długi po dziadku?...
Od jakiegoś tygodnia. Sąsiad słucha strasznie głośno muzyki i mi to przeszkadza, tylko że słucha jej gdzieś od 19 gdzie po pracy chce odpocząć czy nawet w spokoju chce spędzić wieczór. Gdyby była to normalna muzyka to bym jeszcze zrozumiała, a nie bas na cały regulator żeby wszystko podskakiwało.
Czy mogę coś z tym zrobić czy niestety nie?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: