Czas pracy w systemie 12h.

Witam,
Miesiąc temu przyjąłem się do pewnej firmy w której większość to Ukraińscy pracownicy. Pracujemy po 12h razem z weekendami. W tym miesiącu przepracowałem 290h. Jak to wygląda prawnie? Jaka jest ilość godzin, która nie może zostać przekroczona? Ukraińcy sami sobie ustalili taki system pracy po 12h na dwie zmiany. Od 7 do 19 oraz od 19 do 7.
anonim cytuj
02-11-2023
Na umowę o pracę czy umowę zlecenie?
Umowa o pracę.

Taka praca jest niezgodna z prawem - niemożliwa.
W październiku jest do przepracowania 176 godzin w 22 dni przy pracy po 12 h będzie max 15 dni.
Tu sie kłania PIP obowiązkowo.
Powinieneś mieć 2-ą pensje z nadgodzin.

anonim cytuj
02-11-2023

Sugerowane Tematy

Darowizna współwłasności małżeńskiej.
Witam Mam pytanie. Mój ojciec do spółki ze swoją drugą żoną kupili z majątku wspólnego w 2007 roku działkę rekreacyjną. Działka ta stanowi współwłasność małżeńską, jak mniemam. Teraz moje pytanie: czy ojciec bez zgody (i wiedzy) swojej małżonki może mi swoją część (???) przekazać jako darowiznę? Drugie pytanie: czy ona może swoją część bez jego zgody sprzedać? Byłabym wdzięczna za jakieś porady. Ojciec jest stary i ma demencję, a ona coś komb...
Sąsiad używa mojego adresu.
Szukam pomocy z takimi problemem. Niedawno kupiliśmy dom z rynku wtórnego. Przed zakupem bank i notariusz sprawdzali nieruchomość, mieliśmy wgląd w księgę, mapkę itp., z których jednoznacznie wynikało, że nasz adres to dajmy na to Biedronki 1. Po przeprowadzce okazało się, że sąsiedzi którzy mają dom na rogu ulicy Biedronki i Lidla używają naszego adresu. Nawet wg google maps ich dom to Lidla 30, a nasz Biedronki 1 ale oni sobie napisali na domu...
Czy mogę pracować jeśli pobieram rentę rodzinną?
Witam. Potrzebuje porady. Pobieram rentę rodzina po zmarłym tacie. Mam 24 lata ale ta renta jest do 25 roku życia. Mam możliwość w pracy zarejestrowania ale chciała bym jeszcze przez ten rok pobierać ta rentę. Na jakich warunkach powinna być zawarta umowa aby jej nie stracić ? Na 1/4 ?...
Okresy ubezpieczenia chorobowego
Dzień dobry, od 8 sierpnia do 18 sierpnia byłam na umowie zlecenie (odprowadzana składka chorobowa) od 21 sieprnia do 15 września byłam na umowie o pracę na zastępstwo i od 18 września do 18 października jestem na umowie zlecenie (odprowadzana składka chorobowa) 23 października mam zaplanowany zabieg i prawdopodobnie dostanę zwolnienie. Nie wiem na jak długo, ale moja pytanie jest takie czy jeżeli dostanę zwolnienie to czy będzie ono płatne?...

Wyszukiwarka