Czas pracy w systemie 12h.

Witam,
Miesiąc temu przyjąłem się do pewnej firmy w której większość to Ukraińscy pracownicy. Pracujemy po 12h razem z weekendami. W tym miesiącu przepracowałem 290h. Jak to wygląda prawnie? Jaka jest ilość godzin, która nie może zostać przekroczona? Ukraińcy sami sobie ustalili taki system pracy po 12h na dwie zmiany. Od 7 do 19 oraz od 19 do 7.
anonim cytuj
02-11-2023
Na umowę o pracę czy umowę zlecenie?
Umowa o pracę.

Taka praca jest niezgodna z prawem - niemożliwa.
W październiku jest do przepracowania 176 godzin w 22 dni przy pracy po 12 h będzie max 15 dni.
Tu sie kłania PIP obowiązkowo.
Powinieneś mieć 2-ą pensje z nadgodzin.

anonim cytuj
02-11-2023

Sugerowane Tematy

Sprawa o alimenty
Witam, sprawa o alimenty. Pozew wniesiono luty 2020 do dziś nie było rozprawy. Sąd wydał postanowienie o szukaniu pozwanego za pomocą komornika, gdyż nie odbierał listów. Następnie na posiedzeniu nie jawnym wydano postanowienie o zawieszeniu sprawy. Co dalej zrobić?...
Czy mogę skorzystać z L4 na chore dziecko?
Pytanie brzmi: Kiedy mogę skorzystać ze zwolnienia lekarskiego na chore dziecko? Moja sytuacja: Umowa o pracę na czas nieokreślony Sytuacja żony: Jest w trakcie zmiany pracy/branży i ma otrzymać umowę - jednakże ma to być na zasadzie zlecenia - póki co jest zarejestrowana jako bezrobotna I teraz pojawia się pytanie - jak to zlecenie żony musi wyglądać abym ja, jako ojciec mógł skorzystać z L4 w momencie, gdy któreś z dzieci zachoruje? Czy m...
Sprzedaż działki otrzymanej w spadku.
Niedawno umarł mój tata i zostałam z mamą i bratem. Babcia z dziadkiem dawno nie żyją. Tata miał dwóch braci. Chcą sprzedać działkę po dziadkach. Wczoraj zadzwonił jeden z braci do mojej mamy i powiedział jej, że oni również mają udział w części mojego taty i dzieli się ona pomiędzy moją mamą, nami (mną i bratem) oraz braćmi taty. Powiedzieli że mają również prawo do samochodu taty. Co zrobić w takiej sytuacji? Czy to prawda? Razem z bratem chci...
Uznanie ojcostwa.
Zależy mi, żeby spojrzał na sytuację jeszcze jeden prawnik. Urodziłam się w 1991 roku. Moja mama nie była pewna kto jest ojcem, gdyż w okresie koncepcyjnym współżyła z dwoma mężczyznami. 1. Nazwijmy go Dariusz, z nim matka współżyła 6.01.1991. Nigdy nie przyznał się do mnie i nie dał się zbadać. Z racji lat dawnych, testowano tylko krew. Nigdy nie stawił się na badanie. Stwierdzono w tym przypadku domniemanie ojcostwa. Zmarł w 2004 roku. 2. ...

Wyszukiwarka