Czas pracy w systemie 12h.

Witam,
Miesiąc temu przyjąłem się do pewnej firmy w której większość to Ukraińscy pracownicy. Pracujemy po 12h razem z weekendami. W tym miesiącu przepracowałem 290h. Jak to wygląda prawnie? Jaka jest ilość godzin, która nie może zostać przekroczona? Ukraińcy sami sobie ustalili taki system pracy po 12h na dwie zmiany. Od 7 do 19 oraz od 19 do 7.
anonim cytuj
02-11-2023
Na umowę o pracę czy umowę zlecenie?
Umowa o pracę.

Taka praca jest niezgodna z prawem - niemożliwa.
W październiku jest do przepracowania 176 godzin w 22 dni przy pracy po 12 h będzie max 15 dni.
Tu sie kłania PIP obowiązkowo.
Powinieneś mieć 2-ą pensje z nadgodzin.

anonim cytuj
02-11-2023

Sugerowane Tematy

Psy sąsiadów biegające luzem (brak płotu). Sąsiadka nie widzi w tym nic złego, ja czuję zagrożenie. Co mówi na ten temat prawo?
Witam. Mieszkam na osiedlu domków jednorodzinnych. Mam 4 małe psy, które wyprowadzam na smyczy. Obok w sąsiednim domu mieszka rodzina, która adoptowała ze schroniska 6 psów. Teren ma nieogrodzony. Psy są trzymane w kojcu. Wiem, że psy muszą się wybiegać, ale sytuacja z dzisiejszego poranka mnie przeraziła. Wracając ze spaceru ze swoimi psami widzę, że psy sąsiadów z kojca zostały wypuszczone. Stałam jak wryta z moimi 200 metrów dalej modląc się, ...
Służebność gruntowa.
Witam! Proszę o pomoc. Jestem właścicielem nieruchomości była to darowizna od mamy. Podzieliliśmy dużą działkę na 3 mniejsze. Musze dojechać do swojej działki nr 2 przez działkę nr 1. Do swojej działki mam ustaloną nieodpłatnie i na czas nieokreślony objętych Księgą Wieczystą służebność gruntową polegającą na prawie przechodu i przejazdu przez działkę nr 1 pasem szerokości 4m. Jak wygląda to w perspektywie czasu i prawa jeśli w przyszłości dzia...
Podejrzenie o wyłudzenie renty.
Jeśli ktoś napisze maila lub wyśle pisemnie takie podejrzenie o wyłudzenie, bez podania własnego imienia i nazwiska, czy taka informacja jest sprawdzana?...
Czy częsta zmiana partnerek przez ojca i przedstawianie ich dziecku może powodować jego demoralizację?
Wg relacji dziecka (6 lat), ojciec mniej więcej co roku przedstawia mu nową kobietę z którą się spotyka. Czy tak częsta zmiana partnerek i przedstawianie ich dziecku może powodować jego demoralizację? Czy to może być powód do ustalenia kontaktów wyłącznie w obecności ojca lub ich ograniczenia?...

Wyszukiwarka