Czas pracy w systemie 12h.

Witam,
Miesiąc temu przyjąłem się do pewnej firmy w której większość to Ukraińscy pracownicy. Pracujemy po 12h razem z weekendami. W tym miesiącu przepracowałem 290h. Jak to wygląda prawnie? Jaka jest ilość godzin, która nie może zostać przekroczona? Ukraińcy sami sobie ustalili taki system pracy po 12h na dwie zmiany. Od 7 do 19 oraz od 19 do 7.
anonim cytuj
02-11-2023
Na umowę o pracę czy umowę zlecenie?
Umowa o pracę.

Taka praca jest niezgodna z prawem - niemożliwa.
W październiku jest do przepracowania 176 godzin w 22 dni przy pracy po 12 h będzie max 15 dni.
Tu sie kłania PIP obowiązkowo.
Powinieneś mieć 2-ą pensje z nadgodzin.

anonim cytuj
02-11-2023

Sugerowane Tematy

Problem z rejestracją auta.
Witam, jak się zabrać sądownie za ustalenie własności pojazdu? Kupiłem auto z kilkoma umowami (nikt z poprzednich właścicieli nie rejestrował tego na siebie), jedna z nich zaginęła przez co jest problem teraz z rejestracją auta....
Wykorzystany urlop a wypowiedzenie.
Witam, w tym miesiącu wykorzystałem 8 dni urlopu z nowej puli (tj. za rok 2024) po czym złożyłem wypowiedzenie. Dziś otrzymałem telefon z działu kadr, że mój urlop nie ma pokrycia w przypadku wypowiedzenia i mam sobie za te dni załatwić z kierownikiem urlop bezpłatny w przeciwnym razie będę miał wystawione nieobecności w te dni. Dodam, że byłem zatrudniony od maja tamtego roku. Co powinienem zrobić ?...
Zwolnienie chorobowe w trakcie wypowiedzenia.
Złożyłem w pracy wypowiedzenie (obowiązuje mnie miesięczne wypowiedzenie) muszę pracować do 31 marca, kierownik robi mi pod górkę albo gada takie rzeczy że czuję się mobbingowany. Czy jak pójdę od 1 marca na zwolnienie od psychiatry na cały miesiąc, to pracodawca może mi coś zrobić ? Zgłosić mnie gdzieś ?...
Co się stanie z długami ?
Jestem dzieckiem alkoholika. Moja mama ciężko pracuje, płaci wszystkie rachunki i utrzymuje mnie, siostrę i cały dom. Ojciec ma w MOPS podpisane dokumenty ze ma się iść leczyć na odwyk do szpitala, ale o pracy nie ma mowy żeby jakąś podjął. Bo co to za praca jak wychodzi rano i idzie zarobić na picie a nie pomoc mamie finansowo czy nawet spędzić z nami czas. Martwię się o mamę bo wiem ze tata kiedyś nabrał pożyczek i ich nie płaci, przychodzą wez...

Wyszukiwarka