Czas pracy w systemie 12h.

Witam,
Miesiąc temu przyjąłem się do pewnej firmy w której większość to Ukraińscy pracownicy. Pracujemy po 12h razem z weekendami. W tym miesiącu przepracowałem 290h. Jak to wygląda prawnie? Jaka jest ilość godzin, która nie może zostać przekroczona? Ukraińcy sami sobie ustalili taki system pracy po 12h na dwie zmiany. Od 7 do 19 oraz od 19 do 7.
anonim cytuj
02-11-2023
Na umowę o pracę czy umowę zlecenie?
Umowa o pracę.

Taka praca jest niezgodna z prawem - niemożliwa.
W październiku jest do przepracowania 176 godzin w 22 dni przy pracy po 12 h będzie max 15 dni.
Tu sie kłania PIP obowiązkowo.
Powinieneś mieć 2-ą pensje z nadgodzin.

anonim cytuj
02-11-2023

Sugerowane Tematy

Czy w trakcie chorobowego można złożyć wypowiedzenie z pracy?
Czy w trakcie chorobowego można złożyć wypowiedzenie z pracy?...
Nękający klient.
Witam. Doprowadzałem u klienta przewód zasilający pod transformator w kuchni. Od tego transformatora Pan od ścian regipsowych wyprowadził tylko 2 żyły pod ledy rgb. Klient wydzwania do mnie i straszy mnie sądem, że jest to moja wina. Klient oczywiście zapłacił po wykonanym zleceniu i otrzymał fakturę. Powiedzcie mi czy faktycznie jest to moja wina jeżeli tego nie robiłem? Ja tutaj nie widzę oczywiście swojej winy bo jak mogę odpowiadać za coś cze...
Podatek od sprzedaży nieruchomości.
2 lata temu dostałem od ojca w darowiźnie działkę 80a. Znalazłem teraz kupca i mam szanse sprzedać ja za 600tys. 1.Czy ominął bym płacenie podatku od wzbogacenia jeżeli za te 600 tysięcy "kupiłbym" od ojca kolejna działkę? 2. Jeżeli nie od ojca to od np. teścia? 3. Jakiś inny pomysł żeby nie oddawać dla państwa pieniędzy za darmo?...
Kupujący chce obciążyć mnie naprawą auta.
Witam, opisując moją sytuację. Sprzedałem swój samochód który był zarejestrowany na moją znajomą i po ponad pół roku odzywa się kupujący twierdząc, że zepsuł się silnik lub rozrząd i chce się podzielić kosztami lub podać do sądu. Co mam zrobić jeśli wiem że samochód sprzedałem bez żadnych wad ukrytych i to że był zarejestrowany na znajomą jak to może wyglądać w sądzie w takiej sytuacji ?...

Wyszukiwarka