Czas pracy w systemie 12h.

Witam,
Miesiąc temu przyjąłem się do pewnej firmy w której większość to Ukraińscy pracownicy. Pracujemy po 12h razem z weekendami. W tym miesiącu przepracowałem 290h. Jak to wygląda prawnie? Jaka jest ilość godzin, która nie może zostać przekroczona? Ukraińcy sami sobie ustalili taki system pracy po 12h na dwie zmiany. Od 7 do 19 oraz od 19 do 7.
anonim cytuj
02-11-2023
Na umowę o pracę czy umowę zlecenie?
Umowa o pracę.

Taka praca jest niezgodna z prawem - niemożliwa.
W październiku jest do przepracowania 176 godzin w 22 dni przy pracy po 12 h będzie max 15 dni.
Tu sie kłania PIP obowiązkowo.
Powinieneś mieć 2-ą pensje z nadgodzin.

anonim cytuj
02-11-2023

Sugerowane Tematy

Co grozi świadkowi za niestawienie się w sądzie?
Nie mogę się stawić jako świadek w terminie rozprawy. Będę za granicą. Jakie pismo mogę napisać? O zmianę terminu lub wideokonferencje ?...
Złośliwe niepokojenie.
Ktoś zaczął złośliwie wpisywać mój numer telefonu i adres mail na różnych wnioskach, prośbach o kontakt w sprawie kredytów, różnych zamówień, przez co wydzwaniają do mnie najróżniejsi konsultanci. Staje się to mocno uciążliwe. Czy kwalifikuje się to pod jakikolwiek paragraf? Czy cokolwiek mogę z tym zrobić? Pozdrawiam...
Doprowadzenie do aresztu śledczego.
Problem dotyczy zatrzymania i odprowadzenia na rozprawę. Szwagier został zatrzymany przez policję. Wyglądało to tak, że dwóch policjantów przyszło do niego do domu, wieczorem. Wylegitymowali go i kazali stanąć pod ścianą. Wtedy przeszukali mu ubrania, skuli ręce z tyłu i wyprowadzili. Prosił żeby nie robili tego przy dzieciach i dali się pożegnać, ale pozwolili porozmawiać jedynie w kajdankach za plecami. Gdy zabrali go na przeszukanie biura, do ...
Jak napisać wniosek/prośbę do sądu aby zeznawać na sali bez oskarżonego?
Witam. Proszę o poradę jak mogłabym napisać wniosek/prośbę do sądu aby zeznawać na sali bez oskarżonego, jestem jako pokrzywdzona i główny świadek we własnej sprawie....

Wyszukiwarka