Czas pracy w systemie 12h.

Witam,
Miesiąc temu przyjąłem się do pewnej firmy w której większość to Ukraińscy pracownicy. Pracujemy po 12h razem z weekendami. W tym miesiącu przepracowałem 290h. Jak to wygląda prawnie? Jaka jest ilość godzin, która nie może zostać przekroczona? Ukraińcy sami sobie ustalili taki system pracy po 12h na dwie zmiany. Od 7 do 19 oraz od 19 do 7.
anonim cytuj
02-11-2023
Na umowę o pracę czy umowę zlecenie?
Umowa o pracę.

Taka praca jest niezgodna z prawem - niemożliwa.
W październiku jest do przepracowania 176 godzin w 22 dni przy pracy po 12 h będzie max 15 dni.
Tu sie kłania PIP obowiązkowo.
Powinieneś mieć 2-ą pensje z nadgodzin.

anonim cytuj
02-11-2023

Sugerowane Tematy

Odrzucony urlop na żądanie po całym dniu
Witam. W piątek o godzinie 6 zgłosiłam urlop na żądanie (do pracy miałam na 12) w aplikacji pracowniczej. Chwilę po godzinie 12 kierowniczka na czacie pracowniczym poinformowała resztę pracowników, że taki urlop wzięłam. Już popijając fakt, że nie był to normalny sposób, tylko z pretensjami. Około godziny 20 na czacie napisała znów kierowniczka, że to w jaki sposób zgłosiłam urlop nie był sposobem poinformowania i dała mi nieobecność nieusprawied...
Jak odzyskać pożyczone pieniądze?
Jest szansa na odzyskanie pożyczonych pieniędzy (przelew bankowy ) osoba nie kwapi się z ich oddaniem Dodam ,że podane konto nie jest na osobę która pożyczała pieniądze....
Czy należy sie wynagrodzenie za czas L4 i kwarantanny?
Osoba X została zatrudniona 1 września na 3/4 etatu. Po 1 tygodniu zachorowała i przeszła na L4 na 5 dni, po powrocie do pracy po 2 dniach okazało się, że osoba ta dostaje kwarantanne ponieważ w miejscu pracy jest covid. Czy osobie tej nie należy sie wynagrodzenie za czas L4 i kwarantanny? ...
Kontrola ZUS.
Czy będąc na zwolnieniu lekarskim mogę poręczyć w banku zdolność kredytową. Czy ZUS może się doczepić? Będę wdzięczny za informację....

Wyszukiwarka