Samochód w darowiźnie.

Kobieta ma dorosłe dzieci spoza małżeństwa. Kobieta 2 lata temu kupiła samochód (jest jedynym właścicielem), teraz chce go oddać w darowiźnie synowi. Czy może to zrobić tak po prostu czy potrzebuje zgody męża? Czy ten mąż będzie mógł się czegoś domagać?
anonim cytuj
31-10-2023
Małżeństwo ma rozdzielność? Jeśli nie to z jakich środków zakupiła samochód?
Brak rozdzielności. Samochód był wcześniej "kupiony" od jednego z synów. Normalna umowa kupna sprzedaży.

anonim cytuj
31-10-2023

Sugerowane Tematy

Po Decyzji o zmianie imienia
Witam, posiadałem dwa imiona używałem tego drugiego i złożyłem wniosek do urzędu stanu cywilnego o zmianę na te drugie imię jako jedyne i otrzymałem już decyzję o zmianie imienia w profilu zaufanym zaktualizowały mi się dane i mam tylko drugie imię byłem także wyrobić sobie nowy dowód osobisty i co powinienem jeszcze zaaktualizować i ile mam na to czasu? Czy powinienem prawo jazdy? nabycie samochodu? ubezpieczenie OC samochodu? czy jakieś dane zm...
Zmiana miejsca odprowadzania dziecka
Witam, mój problem polega na tym iz w piątki o godzinie 20.30 muszę odprowadzać syna do ojca,czyli jego miejsca zamieszkania. Lecz co drugi tydzień ojciec dziecka pracuje do 22:00 i zawsze odbierali go dziadkowie. Niestety ex robi pod górkę,i mówi że dziadki już nie będą go odbierać i że to ja muszę go do nich odprowadzić bo tak wymaga prawo. Ale jeśli sądownie mamy ustalone że w miejsce zamieszkania dziecka to czy muszę pod inny adres? Dodam że ...
Odebranie dziecka
Witam. Mam pytanie. Czy jest prawdopodobne odebranie dziecka w wieku 16 lat, ze względu na pracę rodziców. Chodzi o to że kurator zrobił wywiad i powiedział że złoży wniosek do sądu o odebranie córki i umieszczenie w jakieś pieczy zastępczej. Z córką nie ma żadnego problem, chodzi do liceum, tylko została tam przyłapana z klientem....
Problem z ekipą budowlaną
Witam. Około 3tyg temu pewien "fachowiec" rozpoczął u nas prace nad remontem łazienki. Już drugiego dnia nie stawił się w pracy, jeszcze nie wiedzieliśmy dlaczego-nie uprzedził. Po dwóch dniach dostał zapłacone za pierwszy etap prac i znów się nie pojawił, w między czasie odkryliśmy, że spędził u nas cała noc ze swoim współpracownikiem pijąc alkohol i niewykonując pracy (mamy dowody jako wiadomości z tym Panem, monterów mebli kuchennyc...

Wyszukiwarka