Wniosek o podwyższenie alimentów.

1.wniosek o podwyższenie alimentów napisałam i złożyłam samodzielnie.
2. jest już odp. pozwanego, którą uzyskałam z czytelni. Sąd nie podjął jeszcze kroków w naszej sprawie.
3. pozwany ma pełnomocnika, w odpowiedzi kłamstwa, oczernianie mojej osoby i twierdzenia, że żyję w dostatku, mam wątpliwości co do zarobków, które są podane w odpowiedzi. Nie wspomnę już o podważanie moich kosztów, które na prawdę uczciwie policzyłam.
moje pytanie:
Czy mogę odpowiadać na ich odpowiedź skoro są tam kłamstwa i sugerowanie, że zawyżyłam koszty, oszczerstwa co do mojej osoby?
Przypomnę, że Sąd jeszcze nie wydał decyzji w sprawie.
Z tego co się orientuje, to jest pozew, ich odp i kolejny krok to rozprawa. Czy to prawda?
anonim cytuj
30-10-2023
czy mogę odpowiadać na ich odpowiedź skoro są tam kłamstwa.

Możesz wnieś replikę na odpowiedź na złożony wcześniej pozew.
Replika na odpowiedź na pozew musi zawierać :
1) miejsce i date sporządzenia pisma ,
2) nazwę i adres sądu,
3) oznaczenie stron,
4) sygnaturę sprawy,
5) tytuł pisma: Replika na odpowiedź na pozew,
6) treść pisma (odpowiedź na zarzuty strony przeciwnej) z uzasadnieniem,
7) wymienienie załączników, jeżeli są dodane do pisma.
Niniejsze pismo wnosisz w dwóch jednakowych egzemplarzach ( nie kserokopie). Każdy egzemplarz własnoręcznie i czytelnie podpisujesz.
w odpowiedzi kłamstwa

Napisz w tej replice , z czym nie zgadzasz się we wniesionej odpowiedzi na pozew i dlaczego.
mam wątpliwości co do zarobków

Możesz poprosić sąd o zobowiązanie udokumentowania dochodów pozwanego.
to jest pozew, ich odp i kolejny krok to rozprawa.

Tak.

anonim cytuj
30-10-2023

Sugerowane Tematy

Przedawnione roszczenie.
W roku mniej więcej 1998/1999 koleżanka mamy wzięła jej na raty sprzęt za który mama nie płaciła rat. W wyniku czego na tą koleżankę usiadł komornik. Wtedy moja mama pożyczyła pieniądze od innych znajomych( którzy już nie żyją więc nie ma jak tego poświadczyć )i jej wszystko oddała, ale nie ma żadnego pokwitowania. Po tylu latach mama dostała wezwanie do zapłaty od tej koleżanki na kwotę 5000 zł, bo ona twierdzi że nic nie zostało ...
Czy można wypowiedzieć umowę zlecenie bez zachowania okresu wypowiedzenia?
Czy można wypowiedzieć umowę zlecenie bez zachowania okresu wypowiedzenia? W umowie jest zapis, że każda ze stron może rozwiązać umowę, zachowując tygodniowy okres wypowiedzenia. Można to jakoś obejść i się zwolnić z dnia na dzień? Mam dość mobbingu, arogancji, chamstwa i osób, które są tam "za karę". W takiej atmosferze nie da się normalnie funkcjonować....
Odwołanie od decyzji ZUS
Witam. Mam problem z odwolaniem od decyzji zus. Wniosek o rentę częsciowo odrzucony przez ZUS. Zus stwierdza częściową niezdolność do pracy, a nie calkowita niezdolnosc. Po odwolaniu ponownie odrzucono calkowita niezdolnosc. Wniosek do sadu, ktory powolal biegłego ortopede. Ten przychylil sie do wniosku, ze renta jest niezbedna z tytułu całkowitej niezdolności. I tutaj zaskoczenie, sad nie roztrzyga, tylko powoluje lekarza medycyny pracy. L...
Wycena wartości auta po kolizji.
Cześć, mam pytanie ostatnio miałam stłuczkę nie z mojej winy - dostałam takiego maila od rzeczoznawcy, ale na infolinii nikt nie potrafi odpowiedzieć i mówią, że oddzwonią jednak nikt nie dzwoni. Czy dobrze rozumiem, że kalkulacja którą zrobili mimo, że jest niższa niż koszt naprawy przysługuje mi w 100% plus samochód zostaje u mnie? Czy mam to interpretować w inny sposób? "Informujemy, iż w powyższej sprawie sporządzona kalkulacja kosztó...

Wyszukiwarka