Nieusprawiedliwiona nieobecność w pracy.

Witam.. Nie było mnie w pracy 8 dni i dzisiaj byłem pierwszy raz po tej przerwie i dowiedziałem się, że kierownik kazał wpisać kadrowej "Nieusprawiedliwiona nieobecność w pracy " . Pytanie teraz mam takie trochę o tym czytam i co portal to nowe wiadomości... Pracodawca mnie nie zwolnił dziś byłem pierwszy dzień i nurtuje mnie jedno czy np.. jak popracuje z tydzień kolejny i np. będę miał l4 to może mnie zwolnić cofając to że nie miałem usprawiedliwienia?
anonim cytuj
30-10-2023
Ma miesiąc na decyzję. Więc tak - może.
Art. 52
§ 2. Rozwiązanie umowy o pracę bez wypowiedzenia z winy pracownika nie może nastąpić po upływie 1 miesiąca od uzyskania przez pracodawcę wiadomości o okoliczności uzasadniającej rozwiązanie umowy.

anonim cytuj
30-10-2023

Sugerowane Tematy

Zaprzestanie prowadzenia działalności i nie zgłoszenie tego do ZUSu
Moj ojciec zmarł dwa tygodnie temu, prowadzil działalnośc gospodarczą ( taxi ) ale od 2009 r zaprzestał jej prowadzenia jednak nie zawiesił działalność ani jej nie zamknął. Czy jest możliwość orzeczenia przez Zus, ze działalności tej nie prowadził i z tego tytułu skladki ZUS byly nie należne i umorzą dlug ( chociaż w części ) ? Majątek po sobie zostawił i na tą chwile nie rozważamy odrzucenia spadku...
Obiekt handlowy na dzierżawionej działce.
Witam, wydzierżawiłam od miasta teren na którym miałam ustawić obiekt handlowy zgodnie z przedstawiona przeze mnie wizualizacją .postawiłam przyczepę co odbiega od wizualizacji nie jest dokładnie takie ale w podobnym stylu. Stwierdzili ze jest to nieestetyczne. Cały sezon handlowałam teraz napisali mi ze mam to zabierać ,bo jest brzydkie. Zagospodarowanie terenu nie odbiega od innych zagospodarowań w tym mieście ,w czasie sezonu spotkało się z ...
Czy mama ma prawo utrudniać kontakty w szpitalu z tatą?
Czy mama ma prawo utrudniać kontakty w szpitalu z tatą? Lekarz przestał udzielać informacji o stanie zdrowia, leczeniu, nie odbiera telefonu, pielęgniarka niewiele mówi. Odmówiono choćby krótkich odwiedzin na oiomie, w szpitalu. Tata w momencie zabrania do szpitala był w stanie agonalnym, był pod opieką mamy która odmawiała pomocy lekarskiej, domowego wsparcia pielęgniarki. Był odwodniony, zaglodzony, nerki nie pracowały, z 4 litrami moczu...
Działania terenowe komornika.
Zastanawia mnie kwestia egzekucji komorniczej z wejściem do lokalu w którym nie mieszka dłużnik. Dlaczego? Kiedyś dostałem na swój adres list z firmy windykacyjnej adresowany do właściciela mieszkania sprzed 20 lat. Mieszkanie jest moją własnością od ponad 5 lat kalendarzowych (bliżej 10 ) Urodziło się jednak w mej głowie pytanie: a co gdyby komornik przyszedł do mojego mieszkania w którym kiedyś zamieszkiwał dłużnik, otworzył by pod moją nie...

Wyszukiwarka