Urlop na wypowiedzeniu.

Witam mam taką sytuacje zmieniam prace i w starej mam zapisany planowy urlop ,ostatniego dnia przyjeżdżam się tylko rozliczyć i sczytać kartę do tachografu. W nowej firmie jest szkolenie na bazie i 3 kursy ze starym kierowcą (takie przyuczenie ) i tu mam pytanie czy w nowej firmie mogę śmiało jeździć skoro nie mam zakazu pracy na wypowiedzeniu i wpisaniu planowanego urlopu?
anonim cytuj
30-10-2023
Jeśli dobrze zrozumiałem pytanie to chodzi Ci o to czy będąc na urlopie w trakcie wypowiedzenia możesz rozpocząć tracę w nowej firmie?

Tak, możesz.

anonim cytuj
30-10-2023
A czy mogę podpisać umowę na czas określony jeszcze przed końcem wypowiedzenia?
Tzn. podpisałem z firmą umowę 27 aby była podkładka w razie jakiegoś zdarzenia w czasie szkolenia na placu ,ale pracę zacznę dopiero 2,11 teraz robię tzw. kursy szkoleniowe . Jedyny obowiązek jaki mi pozostał do poprzedniego pracodawcy to oddanie kluczy karty ubezpieczenia i sczytanie karty kierowcy i oddanie wydruków na co jestem już umówiony.

anonim cytuj
30-10-2023
O ile nie podpisywałeś jakichś zakazów konkurencji, możesz pozostawać w 2 albo 20 stosunkach pracy.
Nie ma przeciwwskazań byś pracował w starej i nowej firmie. Ograniczenie stanowi długość doby ale nie na urlopie u jednego z pracodawców.

anonim cytuj
30-10-2023
Jedyne co podpisywałem to zachowanie tajemnicy handlowej . firma sama wysłała mnie na urlop bo nie było dla nie roboty. Co wykorzystałem na szkolenie w nowej firmie.

anonim cytuj
30-10-2023

Sugerowane Tematy

Sprawa spadkowa
Witam serdecznie mam pytanie założono sprawę spadkową już rok temu. Czy ktoś wie ile można czekać? Wiem ze jest pandemia ale czy jest na taka sprawę jakieś termin ze 2 lata czy 3? Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam...
badanie pod kątem wypadku w pracy po roku
Rok temu mniej więcej miał miejsce wypadek w pracy. Operator wózka widłowego nie zachował odpowiedniej ostrożności i potrącił kobietę. Widłami trafił w uda. Na miejsce wezwano karetkę, dziewczynę obejrzeli i stwierdzili ze zasadniczo nic jej nie dolega. Nie zalecili innych konsultacji i odjechali. Dziewczyna od pewnego czasu uskarżała się na bol w końcu trafiła do lekarza i okazało się, że powstały tam zgrubienia, najprawdopodobniej będzie potrz...
opieka nad dzieckiem, zasiłek i praca zdalna
Dzień dobry! Chciałam zapytać Was o opiekę nad dzieckiem związaną z covidem. Pracuję w dwóch miejscach-w jednym na cały etat a w drugim mam codziennie 1 godzinę. Tę godzinę mogę pracować zdalnie,z domu. Pierwszyi pracodawca (gdzie mam cały etat) nie daje mi takiej możliwości. Mam możliwość pójścia na ten zasiłek - mam w domu 7-latka. Czy jest opcja żeby opiekę wziąć tylko w jednej pracy (skoro jeden z pracodawców daje mi możliwość pracy zdalne...
Jak wygląda od strony prawnej zmuszanie pracownika do wykorzystywania urlopu wypoczynkowego ze względu na brak pracy?
Witam. Chciałbym się dowiedzieć jak wygląda od strony prawnej zmuszanie pracownika do wykorzystywania urlopu wypoczynkowego ze względu na brak pracy. W tej chwili został mi jeden dzień urlopu a nie został mi zapewniony 14-sto dniowy wypoczynek który powinien raz do roku być zachowany. Co w takiej sytuacji może zrobić pracownik? I jeszcze jak może zareagować drugi pracodawca jeżeli zmienił bym pracę bez jakiegokolwiek dnia urlopu z poprzedniego za...

Wyszukiwarka