Urlop na wypowiedzeniu.

Witam mam taką sytuacje zmieniam prace i w starej mam zapisany planowy urlop ,ostatniego dnia przyjeżdżam się tylko rozliczyć i sczytać kartę do tachografu. W nowej firmie jest szkolenie na bazie i 3 kursy ze starym kierowcą (takie przyuczenie ) i tu mam pytanie czy w nowej firmie mogę śmiało jeździć skoro nie mam zakazu pracy na wypowiedzeniu i wpisaniu planowanego urlopu?
anonim cytuj
30-10-2023
Jeśli dobrze zrozumiałem pytanie to chodzi Ci o to czy będąc na urlopie w trakcie wypowiedzenia możesz rozpocząć tracę w nowej firmie?

Tak, możesz.

anonim cytuj
30-10-2023
A czy mogę podpisać umowę na czas określony jeszcze przed końcem wypowiedzenia?
Tzn. podpisałem z firmą umowę 27 aby była podkładka w razie jakiegoś zdarzenia w czasie szkolenia na placu ,ale pracę zacznę dopiero 2,11 teraz robię tzw. kursy szkoleniowe . Jedyny obowiązek jaki mi pozostał do poprzedniego pracodawcy to oddanie kluczy karty ubezpieczenia i sczytanie karty kierowcy i oddanie wydruków na co jestem już umówiony.

anonim cytuj
30-10-2023
O ile nie podpisywałeś jakichś zakazów konkurencji, możesz pozostawać w 2 albo 20 stosunkach pracy.
Nie ma przeciwwskazań byś pracował w starej i nowej firmie. Ograniczenie stanowi długość doby ale nie na urlopie u jednego z pracodawców.

anonim cytuj
30-10-2023
Jedyne co podpisywałem to zachowanie tajemnicy handlowej . firma sama wysłała mnie na urlop bo nie było dla nie roboty. Co wykorzystałem na szkolenie w nowej firmie.

anonim cytuj
30-10-2023

Sugerowane Tematy

kolidujący termin rozprawy
Dzien dobry dostalam wezwanie na sprawę, jako świadek stawiennictwo obowiązkowe. Godzina i termin rozprawy koliduje mi z zakończeniem zajęć lekcyjnych syna . Nie mogę się stawić. Jeżeli sama nie przyjadę to coś się stanie?...
Co zrobić gdy sąsiad ciągnie prąd na lewo?
W grudniu zdecydowaliśmy się, ze chcemy założyć siłę, przyjechali panowie z Tauron i powiedzieli nam, ze są dodatkowo jakieś kable które ich zdaniem” są pociągnięte na lewo do sąsiadów”. Innym słowem sąsiedzi pobierają nasz prąd. Mamy własna skrzynkę i co miesiąc, Pan przyjeżdża i nam spisuje licznik. Sąsiedzi nie maja takiej skrzynki. mamy tez z nimi na pieńku. Nie możemy się dogadać. Czy możemy ze tak napisze ; niepotrzebne nam kable usunąć z ...
Emerytura honorowa.
Witam Sprawa dotyczy mojej ponad 100 letniej Babci. Po ukończeniu 100 roku życia nabyła prawo do tzw. emerytury honorowej. Problem (lub nie) polega na tym, że odebrano jej pobieraną wcześniej emeryturę z KRUSu i co miesiąc wypłacana jest tylko emerytura honorowa. Zainteresowałem się sprawą i wszędzie gdzie czytam jest napisane, że emerytura honorowa jest dodatkiem, a dotychczasowe świadczenia pozostają wypłacane w dotychczasowej formie. Czy Babc...
Sąsiad nie sprząta części wspólnych.
Jesteśmy małą wspólnotą - 4 mieszkania, zarządzaną wspólnie. Jeden z sąsiadów od wielu lat uchyla się od prac porządkowych. Np. sprzątanie klatki schodowej. podwórka, chodnika przylegającego do naszej działki, itp.. Jak wyegzekwować by zaczął brać w tych i innych pracach udział? Co stanowią najnowsze przepisy dotyczące głosowania w sprawach wykraczających poza zarząd zwykły, we wspólnocie takiej jak nasza? Czy obowiązuje jednomyślność w głosowan...

Wyszukiwarka