Witam mam taką sytuacje zmieniam prace i w starej mam zapisany planowy urlop ,ostatniego dnia przyjeżdżam się tylko rozliczyć i sczytać kartę do tachografu. W nowej firmie jest szkolenie na bazie i 3 kursy ze starym kierowcą (takie przyuczenie ) i tu mam pytanie czy w nowej firmie mogę śmiało jeździć skoro nie mam zakazu pracy na wypowiedzeniu i wpisaniu planowanego urlopu?
Jeśli dobrze zrozumiałem pytanie to chodzi Ci o to czy będąc na urlopie w trakcie wypowiedzenia możesz rozpocząć tracę w nowej firmie?
Tak, możesz.
anonim cytuj
30-10-2023
A czy mogę podpisać umowę na czas określony jeszcze przed końcem wypowiedzenia?
Tzn. podpisałem z firmą umowę 27 aby była podkładka w razie jakiegoś zdarzenia w czasie szkolenia na placu ,ale pracę zacznę dopiero 2,11 teraz robię tzw. kursy szkoleniowe . Jedyny obowiązek jaki mi pozostał do poprzedniego pracodawcy to oddanie kluczy karty ubezpieczenia i sczytanie karty kierowcy i oddanie wydruków na co jestem już umówiony.
anonim cytuj
30-10-2023
O ile nie podpisywałeś jakichś zakazów konkurencji, możesz pozostawać w 2 albo 20 stosunkach pracy.
Nie ma przeciwwskazań byś pracował w starej i nowej firmie. Ograniczenie stanowi długość doby ale nie na urlopie u jednego z pracodawców.
anonim cytuj
30-10-2023
Jedyne co podpisywałem to zachowanie tajemnicy handlowej . firma sama wysłała mnie na urlop bo nie było dla nie roboty. Co wykorzystałem na szkolenie w nowej firmie.
Mam takie pytanie, Niedawno urodziłam dziecko, a jak wiadomo, noworodki szybko wyrastają ze swoich ubranek. Kupuję tylko markowe ubranka wysokiej jakości.
Zrobiłam sety po 5-6 ubranek i sprzedawałam na olx po 200zl i nie bo tylko (sprzedawałam też zabawki itp.)
Dzisiaj podliczyłam, że od początku roku sprzedałam około 45 takich setów co daje łączna wartość około 9000zl.
Czy urząd skarbowy może się przyczepić do czegoś takiego, a jeżeli tak to ...
2 lata temu dowiedziałem się, że żona mnie zdradza. Bardzo szybko uzgodniliśmy kwestie rozwodu. 2 dzieci, syn 6 lat i córka 10 lat zostają ze mną. Mieszkanie także, było kupione na mnie.
Problem jest z alimentami na dzieci. Ze względu na charakter pracy mojej żony jej zarobki są bardzo zmienne. Jak mogę ustalić realną kwotę alimentów na dzieci?...
W związku z reorganizacją wystąpiłam do przełożonego o możliwość rozwiązania ze mną umowy za porozumieniem z odprawą.
Pracodawca zwolnił w ten sposób 7 osób.
Ja niby pracę, inne zadania mam zapewnione, ale chciałabym móc też w podobny sposób odejść z firmy.
Jak podpisałabym porozumienie w lutym i byłabym w pracy do końca lutego to przy porozumieniu bez świadczenia pracy mam 3 mce (które mam przy wypowiedzeniu), za które pieniądze bym dostała...
Dzień dobry,
mam parę pytań:
1. Czy firma windykacyjna może powiększać sumę zadłużenia o koszty prowadzonych czynności windykacyjnych?
2. Czy wysyłając wezwanie do zapłaty firma windykacyjna musi wskazać jakiej wierzytelności dotyczy dług oraz kiedy powstał?
3. Jeżeli w wezwaniu (dot. pkt. 2) nie wskaże jakiej wierzytelności dotyczy dług oraz kiedy powstał można od niej tego zażądać?
4. Czy dłużnik po odebraniu wezwania do zapłaty może zażąd...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: