Witam mam taką sytuacje zmieniam prace i w starej mam zapisany planowy urlop ,ostatniego dnia przyjeżdżam się tylko rozliczyć i sczytać kartę do tachografu. W nowej firmie jest szkolenie na bazie i 3 kursy ze starym kierowcą (takie przyuczenie ) i tu mam pytanie czy w nowej firmie mogę śmiało jeździć skoro nie mam zakazu pracy na wypowiedzeniu i wpisaniu planowanego urlopu?
Jeśli dobrze zrozumiałem pytanie to chodzi Ci o to czy będąc na urlopie w trakcie wypowiedzenia możesz rozpocząć tracę w nowej firmie?
Tak, możesz.
anonim cytuj
30-10-2023
A czy mogę podpisać umowę na czas określony jeszcze przed końcem wypowiedzenia?
Tzn. podpisałem z firmą umowę 27 aby była podkładka w razie jakiegoś zdarzenia w czasie szkolenia na placu ,ale pracę zacznę dopiero 2,11 teraz robię tzw. kursy szkoleniowe . Jedyny obowiązek jaki mi pozostał do poprzedniego pracodawcy to oddanie kluczy karty ubezpieczenia i sczytanie karty kierowcy i oddanie wydruków na co jestem już umówiony.
anonim cytuj
30-10-2023
O ile nie podpisywałeś jakichś zakazów konkurencji, możesz pozostawać w 2 albo 20 stosunkach pracy.
Nie ma przeciwwskazań byś pracował w starej i nowej firmie. Ograniczenie stanowi długość doby ale nie na urlopie u jednego z pracodawców.
anonim cytuj
30-10-2023
Jedyne co podpisywałem to zachowanie tajemnicy handlowej . firma sama wysłała mnie na urlop bo nie było dla nie roboty. Co wykorzystałem na szkolenie w nowej firmie.
Kilku współwłaścicieli mieszkania. Przeprowadzone postępowanie spadkowe (bez działu spadku) jeden ze współwłaścicieli mieszkający tam narobił długów. Czy całości zadłużenia mogą ściągać z kogo chcą, czy odpowiadamy taka częścią jaki mamy udział w spadku ?...
Sprawa wygląda tak, że pracodawca zgubił moją umowę zlecenie przez co robiłem "na czarno" przez parę dni i inne kombinowania, podpisywanie umowy w stylu takim, że ja wypełniam i oddaje pustą i oni sobie coś wpisują (nawet nie wiem co). Już stwierdziłem, że mam tego dość, podziękowałem za współpracę i wysłałem numer konta bankowego. Pracodawca odpisał "A ten numer to po co?" Pewnie nie będzie chciał mi zapłacić. Pytanie do was,...
Dowiedziałam się że mój pracodawca nie opłaca moich składek ZUS od kwietnia 2019 roku.
Dodatkowo od sierpnia nie wysyła do ZUS raportów rozliczeniowych.
Na moim koncie PUE przedstawione są pozycje tylko do lipca. Reszty nie ma.
Co mogę w tej sytuacji zrobić? Jestem od dwóch tygodni na zwolnieniu lekarskim.
Czy mogę mieć z tego tytułu jakieś problemy? Co mogę z tym zrobić skoro nie mam kontaktu z pracodawcą, ponieważ tydzień temu stosunek ...
Witam mam pytanie.
Jest nas 4 z mamą. Mamą chce swój udział domu przepisać na mnie oraz na 1 z braci, 2 brat się nie zgadza za swój udział i żąda sporo spłaty. Ale pytanie brzmi jak mama może przepisać swój udział z opcją, żeby brat w przyszłości nie mógł dostać zachowku? Czy brat o takim przepisie musi być poinformowany?
Oraz czy zapisek u notariusza, że ja będę mamie płacił dożywotnią rentę uchroni mnie kiedyś przed zachowkiem?
Proszę o konk...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: