Urlop na wypowiedzeniu.

Witam mam taką sytuacje zmieniam prace i w starej mam zapisany planowy urlop ,ostatniego dnia przyjeżdżam się tylko rozliczyć i sczytać kartę do tachografu. W nowej firmie jest szkolenie na bazie i 3 kursy ze starym kierowcą (takie przyuczenie ) i tu mam pytanie czy w nowej firmie mogę śmiało jeździć skoro nie mam zakazu pracy na wypowiedzeniu i wpisaniu planowanego urlopu?
anonim cytuj
30-10-2023
Jeśli dobrze zrozumiałem pytanie to chodzi Ci o to czy będąc na urlopie w trakcie wypowiedzenia możesz rozpocząć tracę w nowej firmie?

Tak, możesz.

anonim cytuj
30-10-2023
A czy mogę podpisać umowę na czas określony jeszcze przed końcem wypowiedzenia?
Tzn. podpisałem z firmą umowę 27 aby była podkładka w razie jakiegoś zdarzenia w czasie szkolenia na placu ,ale pracę zacznę dopiero 2,11 teraz robię tzw. kursy szkoleniowe . Jedyny obowiązek jaki mi pozostał do poprzedniego pracodawcy to oddanie kluczy karty ubezpieczenia i sczytanie karty kierowcy i oddanie wydruków na co jestem już umówiony.

anonim cytuj
30-10-2023
O ile nie podpisywałeś jakichś zakazów konkurencji, możesz pozostawać w 2 albo 20 stosunkach pracy.
Nie ma przeciwwskazań byś pracował w starej i nowej firmie. Ograniczenie stanowi długość doby ale nie na urlopie u jednego z pracodawców.

anonim cytuj
30-10-2023
Jedyne co podpisywałem to zachowanie tajemnicy handlowej . firma sama wysłała mnie na urlop bo nie było dla nie roboty. Co wykorzystałem na szkolenie w nowej firmie.

anonim cytuj
30-10-2023

Sugerowane Tematy

Wycinka drzewa i kontrola po terminie.
Witam, 2 października złożyłem zawiadomienie do gminy (wraz z załącznikami), że zamierzam wyciąć drzewa. Buduję sie i geolog na piśmie stwierdził konieczność stabilizacji gruntu co oznacza wycięcie kilkunastu drzew sadzonych jeszcze przez mojego dziadka. W zeszłym tygodniu, 25 października, wobec braku jakiejkolwiek reakcji gminy wyciąłem drzewa. A dzisiaj, to jest 30 października przyjechała pani z urzędu na kontrolę. Nie wyrobili się wcześniej,...
Czy sąsiad może zasiedzieć współwłasną ze mną działkę?
Czy sąsiad może zasiedzieć współwłasną ze mną działkę, gdy płacę za nią podatki i czasem z niej korzystam? On nie pozwala nam jej kości, ani przycinać drzew, czy kwiatów. Ale ponieważ sąsiad mieszka za granicą, to jednak gdy go nie ma normalnie korzystamy z tej działki: kosimy, grabimy, spacerujemy itd. Nie wiem, co on knuje. Temat drażliwy. Teraz sąsiad chce ją ogrodzić, ale obiecał dać nam klucz. Nie wiem, co o tym myśleć....
Wymiar etatu, a czas pracy.
Jestem zatrudniony na 0,5 etatu czyli tak na logikę powinienem pracować 4 godziny dziennie. Po raz kolejny w nowym grafiku na listopad ani razu nie mam dnia z czterema godzinami w pracy. Ja rozumiem: jestem zatrudniony w równoważnym systemie czasu pracy, ale czy to nie jest przesada ? A może wręcz mobbing: bo to wpływa na moje życie bo już kilka lat temu odrzuciłem z przyczyn właśnie osobistych propozycję przejścia na 0,75 etatu....
Jak napisać testament ?
Jak napisać testament na małe dziecko niepełnoletnie ? Jak je zabezpieczyć? W razie śmierci rodzica....

Wyszukiwarka