Prace społeczne.

Witam. Co grozi osobie, która ma zasądzone prace społeczne, ale nie wykona pełnych godzin? Mam tu na myśli przypadek, gdzie dwa miesiące prace były odrobione po 25/h (taki wyrok), ale w trzecim będzie to już 10,15 albo tylko 20h. Czy w takim przypadku już można siedzieć na walizkach i czekać na eskortę do więzienia? Czytałem, że nawet najbardziej uzasadnione tłumaczenie takiego stanu rzeczy kończy się na zamianie z ograniczenia w pozbawienie wolności.
anonim cytuj
30-10-2023
A co było przyczyną takiego stanu? Lenistwo? Oportunizm? Czy brak pracy do wykonania?
Sytuacja w domu, problemy ze znalezieniem pracy, wszystko naraz. Ale jak już wyżej pisałem nawet najbardziej uzasadnione tłumaczenie nic nie zmieni. Mnie interesuje co w takim przypadku.

Kara zastępcza - Sąd określi, ile kary zostało wykonane, a ile trzeba będzie odbyć w formie kary zastępczej pozbawienia wolności.
Dzięki. A czy podczas odsiadki można się starać o dozór elektroniczny?

Można w zasadzie już po wydaniu postanowienia o karze zastępczej, nie trzeba czekać na osadzenie.

anonim cytuj
30-10-2023

Sugerowane Tematy

Nie mogę wyegzekwować sfinalizowania umowy o dzieło.
Mam problem z wyegzekwowaniem pieniędzy z umowy o dzieło. Miesiąc temu wykonałem dla pewnej niewielkiej firmy (w zasadzie kilkuosobowej) sklep internetowy. W późniejszej rozmowie dowiedziałem się, że fajnie fajnie, ale jeszcze trzeba będzie wprowadzić tam jakieś dane dotyczące firmy, które ta osoba miała mi dostarczyć mailowo. Do tego momentu ich nie otrzymałem, a produkt jest gotowy. Na maile nie dostaję żadnej odpowiedzi, zaś w momencie, gdy si...
Osadzony w więzieniu nie otrzymuje moich listów.
Witam ktoś może mi udzielić informacji dlaczego osadzony w więzieniu nie otrzymuje moich listów, ojczymowi zmarła mama, przekazałam w nim ważne informacje dotyczące spadku. Ojczym telefonicznie poinformował mnie że nie dostawał listów, sam do mnie je wysyła, dobrze się sprawuje, wychodzi na zwolnieniu warunkowym wkrótce prawdopodobnie. Bardzo mi zależy na odpisaniu sytuacji spadkowej ojczymowi. Telefonicznie nie chcą udzielić mi informacji....
Alimenty od dziadków.
Przyznano mi alimenty na córkę od dziadków ojca. Czy alimenty z funduszu alimentacyjnego są dalej ważne z racji ze ojciec nie płaci? Czy te alimenty od dziadków są to tylko alimenty uzupełniające? Czy należą mi się alimenty z fa jeśli dostałam alimenty od dziadków dziecka?...
Do kogo należą pieniądze gromadzone na wspólnym koncie?
Zakładamy taką sytuację: Osoba A otrzymuje na wspólne konto wynagrodzenie w wysokości 6000 zł. Osoba B, będąca współwłaścicielem konta otrzymuje na nie wynagrodzenie w wysokości 4000 zł. Osoba A prowadzi niezależnie dodatkowy, osobisty rachunek bankowy, którego jest jedynym właścicielem. Z konta wspólnego co miesiąc przelewa na rachunek osobisty kwotę w wysokości 1000 zł - w ramach tworzenia własnych oszczędności. Właściciele konta w świetle ...

Wyszukiwarka