Prace społeczne.

Witam. Co grozi osobie, która ma zasądzone prace społeczne, ale nie wykona pełnych godzin? Mam tu na myśli przypadek, gdzie dwa miesiące prace były odrobione po 25/h (taki wyrok), ale w trzecim będzie to już 10,15 albo tylko 20h. Czy w takim przypadku już można siedzieć na walizkach i czekać na eskortę do więzienia? Czytałem, że nawet najbardziej uzasadnione tłumaczenie takiego stanu rzeczy kończy się na zamianie z ograniczenia w pozbawienie wolności.
anonim cytuj
30-10-2023
A co było przyczyną takiego stanu? Lenistwo? Oportunizm? Czy brak pracy do wykonania?
Sytuacja w domu, problemy ze znalezieniem pracy, wszystko naraz. Ale jak już wyżej pisałem nawet najbardziej uzasadnione tłumaczenie nic nie zmieni. Mnie interesuje co w takim przypadku.

Kara zastępcza - Sąd określi, ile kary zostało wykonane, a ile trzeba będzie odbyć w formie kary zastępczej pozbawienia wolności.
Dzięki. A czy podczas odsiadki można się starać o dozór elektroniczny?

Można w zasadzie już po wydaniu postanowienia o karze zastępczej, nie trzeba czekać na osadzenie.

anonim cytuj
30-10-2023

Sugerowane Tematy

Uznanie ojcostwa i alimenty
Dzień dobry, jestem w ciąży z facetem który przepadł.. Mam wszystkie jego dane. Założę sprawę o uznanie ojcostwa i alimenty ale co w przypadku, gdy ten nie będzie się stawiał na sprawę? przedstawiał zwolnienia lekarskie bądź w ogóle nie odbierał awiza z poczty?? Czy jest sens zakładać sprawę, o zabezpieczenie alimentów ma moje utrzymanie w okresie porodu czy w sytuacji kiedy ojciec nie jest mężem i nie jest póki co uznany to jest szansa na takie ...
Odrzucenie spadku w imieniu małoletniego dziecka.
Witam. Mam pytanie odnośnie zrzeczenia się spadku po moim ojcu. Czy moje dzieci też muszę brać pod uwagę? (8 lat i niespełna rok) Nie wydaje mi się żeby ojciec miał komorników za pożyczki czy kredyty. Na pewno miał komornika za alimenty. Czy dług po dziadku może przejść na dzieci ?...
Problem z sąsiedztwem.
Emerytka mieszka sama w swoim mieszkaniu 30 lat. Niedawno piętro niżej wprowadziła się starsza kobieta, która co jakiś czas zgłasza na policję, że emerytka hałasuje, zakłóca jej spokój, a teraz że emerytka jej grozi. Pod adresem emerytki nigdy nie było interwencji policji. Starsza kobieta jest bez rodziny i ma przydzieloną opiekunkę, jest osobą niedosłyszącą i prawdopodobnie ma zaburzenia psychicznie - wszyscy sąsiedzi o tym wiedzą. Pytanie co ...
Przechowanie pieniędzy na czyimś koncie
Pan X ma tendencje do zadłużania się. Sprzedał mieszkanie i została mu po spłaceniu hipoteki kwota 90 tys zł. Kwota ta zawarta jest w akcie i nic sie nie działo „pod stołem”. W związku z lekka ręka do wydawania chce przelać cała kwote ze swojego konta, na konto siostry aby uniemożliwić sobie wydawanie pieniędzy pod wpływem emocji. Czy tak można? Czytałam ze może paść podejrzenie ze to darowizna czy pożyczka, a to ma być tylko na koncie. Podpowie...

Wyszukiwarka