Prace społeczne.

Witam. Co grozi osobie, która ma zasądzone prace społeczne, ale nie wykona pełnych godzin? Mam tu na myśli przypadek, gdzie dwa miesiące prace były odrobione po 25/h (taki wyrok), ale w trzecim będzie to już 10,15 albo tylko 20h. Czy w takim przypadku już można siedzieć na walizkach i czekać na eskortę do więzienia? Czytałem, że nawet najbardziej uzasadnione tłumaczenie takiego stanu rzeczy kończy się na zamianie z ograniczenia w pozbawienie wolności.
anonim cytuj
30-10-2023
A co było przyczyną takiego stanu? Lenistwo? Oportunizm? Czy brak pracy do wykonania?
Sytuacja w domu, problemy ze znalezieniem pracy, wszystko naraz. Ale jak już wyżej pisałem nawet najbardziej uzasadnione tłumaczenie nic nie zmieni. Mnie interesuje co w takim przypadku.

Kara zastępcza - Sąd określi, ile kary zostało wykonane, a ile trzeba będzie odbyć w formie kary zastępczej pozbawienia wolności.
Dzięki. A czy podczas odsiadki można się starać o dozór elektroniczny?

Można w zasadzie już po wydaniu postanowienia o karze zastępczej, nie trzeba czekać na osadzenie.

anonim cytuj
30-10-2023

Sugerowane Tematy

Kredyt na nr PESEL
Hej, czy jest możliwość aby wziąć kredyt posiadając czyjś numer PESEL bez serii i numeru dowodu?...
Zwrot połowy pieniędzy za spłatę kredytu.
Jestem 10 lat po rozwodzie, sama wychowuje 2 synów 13,15 lat. Jeszcze w czasie trwania małżeństwa wspólnie z byłym mężem zaciągnęliśmy kredyt hipoteczny na całkowity remont mieszkania. Krótko po tym fakcie zaczęły się problemy w małżeństwie a finalnie nastąpił rozwód z orzeczeniem o winie byłego męża. Od samego początku kredyt spłacałam sama, każda ratę. Pracuje jako nauczyciel. Mając jedna pensje i wychowując dwoje dzieci, bardzo ciężko było mi...
podpis osoby trzeciej
Dobry wieczór. Jestem byłym doradcą klienta Provident . 3 lata temu za klientkę podpisała się jej mama wyszło z tego zadłużenie ok 800 zł bo pożyczka nie została spłacona . Teraz po moim samoistnym zwolnieniu wydzło że to nie ta osoba się podpisała tylko jej mama ( nagonka z strony pozyskiwania klienta) Teraz mi każą spłacać to zadłużenie . Pieniądze wypłaciłam i z nich nie korzystałam . Mam kilka nagrań telefonicznych z powiedzmy takim naciskiem...
Nie mogę wyegzekwować sfinalizowania umowy o dzieło.
Mam problem z wyegzekwowaniem pieniędzy z umowy o dzieło. Miesiąc temu wykonałem dla pewnej niewielkiej firmy (w zasadzie kilkuosobowej) sklep internetowy. W późniejszej rozmowie dowiedziałem się, że fajnie fajnie, ale jeszcze trzeba będzie wprowadzić tam jakieś dane dotyczące firmy, które ta osoba miała mi dostarczyć mailowo. Do tego momentu ich nie otrzymałem, a produkt jest gotowy. Na maile nie dostaję żadnej odpowiedzi, zaś w momencie, gdy si...

Wyszukiwarka