Praca i studia.

Mam małe pytanie co do paragrafu 17 KP.
W październiku rozpocząłem studia zaoczne w mieście, w którym pracuje i mieszkam. Praca jest dwuzmianowa (6:15-14:15 i 12-20) i już zaczynają się problemy. Zgłosiłem swojemu kierownikowi, że podjąłem studia, na jego prośbę wydrukowałem mu plan zajęć na semestr zimowy żeby wiedział jak ma mi ustawiać godziny pracy. I jak na złość znowu ustawił mi tak godziny pracy, że w piątek nie mogę pojawić się na zajęciach (które zaczynają się o 15:30). Czy w tym momencie mogę użyć tego paragrafu jako argument co do zmiany godzin pracy? Pracuje ma pełen etat, UoP/
anonim cytuj
30-10-2023
Czy kierunek studiów jest związany z aktualnie wykonywaną przez Ciebie pracą?
Nie.

To gdzie Ty tutaj widzisz podnoszenie kwalifikacji zawodowych? W jaki sposób studia podniosą Twoje kwalifikacje w obecnej pracy?
Czyli mam rozumieć, że podjęcie studiów nie związanych z obecnym stanowiskiem nie jest podnoszeniem swoich kwalifikacji zawodowych i pracodawca może utrudniać mi życie ze skończeniem ich, bo np. będzie się bał, że mu ucieknę po skończeniu ich?

Na Twoim miejscu zwróciłbym się do pracodawcy na piśmie. Pracodawca w takiej sytuacji powinien uzasadnić swoje działanie. Być może jest tak, że układanie grafiku pod Twoje potrzeby w tym zakresie, będzie kolidować z normalnym tokiem pracy w firmie, w której pracujesz.

anonim cytuj
30-10-2023

Sugerowane Tematy

Kupno mieszkania na kredyt.
Witam, zamierzam wziąć kredyt na kupno mieszkania. Kredyt biorę z współkredytobiorcą czyli z moim ojcem, dlatego że sam bym nie dostał kredytu itd. i tutaj pojawia się pytanie współkredytobiorcy = współwłaściciele nieruchomości? Chciałbym aby mieszkanie "należało" do mnie oraz do drugiej osoby niezwiązanej z kredytem, czyli mojej dziewczynie? Jest to możliwe?...
Jak policzyć alimenty wstecz?
Mam problem z ustaleniem kwot za alimenty. Złożyłam w sierpniu 2021 pozew o podniesienie alimentów z zabezpieczeniem. Dostałam zabezpieczenie w październiku na kwotę 700 zł płatne od. dnia złożenia. Wyliczyłam i dostałam po jakimś czasie to wyrównanie. W listopadzie sąd przyznał mi 1000 zł na takich samych zasadach jak poprzednio: płatne od dnia złożenia pozwu. Wyliczyłam na listopad i nie dostałam tego wyrównania. Dłużnik się odwołał i sąd zmn...
Reklamacja towaru.
Zakupiłem zestaw kluczy od sklepu na allegro, po pierwszym użytkowaniu grzechotka klucza się poddała na chyba 7 śrubie do odkręcenia. Poinformowałem sklep na allegro, przesłałem zdjęcia uszkodzeń, pracownik poinformował mnie aby dokręcić jeden z elementów ale jeżeli to nie pomoże to odesłać na reklamacje na ich formularzu. Na formularzu wnioskowałem o wymianę towaru na nowy. W 14 dniu pracownik odpisał: Na formularzu reklamacyjnym zgodził się P...
Kontakty z dzieckiem.
Witam, żyliśmy bez ślubu, mamy wspólne 3 letnie dziecko, po rozstaniu płacę regularnie alimenty które ustaliliśmy bez ingerencji sądu. Alimenty płacę jej większe niż ode mnie oczekiwała, w zamian robi problemy jeśli chodzi o spędzanie czasu z dzieckiem, a dokładnie z nocowaniem u mnie. Chciałbym zapytać czy warto jako ojciec zakładać sprawę sądową jeśli rozmowy nie doprowadzą do ugody....

Wyszukiwarka