Praca i studia.

Mam małe pytanie co do paragrafu 17 KP.
W październiku rozpocząłem studia zaoczne w mieście, w którym pracuje i mieszkam. Praca jest dwuzmianowa (6:15-14:15 i 12-20) i już zaczynają się problemy. Zgłosiłem swojemu kierownikowi, że podjąłem studia, na jego prośbę wydrukowałem mu plan zajęć na semestr zimowy żeby wiedział jak ma mi ustawiać godziny pracy. I jak na złość znowu ustawił mi tak godziny pracy, że w piątek nie mogę pojawić się na zajęciach (które zaczynają się o 15:30). Czy w tym momencie mogę użyć tego paragrafu jako argument co do zmiany godzin pracy? Pracuje ma pełen etat, UoP/
anonim cytuj
30-10-2023
Czy kierunek studiów jest związany z aktualnie wykonywaną przez Ciebie pracą?
Nie.

To gdzie Ty tutaj widzisz podnoszenie kwalifikacji zawodowych? W jaki sposób studia podniosą Twoje kwalifikacje w obecnej pracy?
Czyli mam rozumieć, że podjęcie studiów nie związanych z obecnym stanowiskiem nie jest podnoszeniem swoich kwalifikacji zawodowych i pracodawca może utrudniać mi życie ze skończeniem ich, bo np. będzie się bał, że mu ucieknę po skończeniu ich?

Na Twoim miejscu zwróciłbym się do pracodawcy na piśmie. Pracodawca w takiej sytuacji powinien uzasadnić swoje działanie. Być może jest tak, że układanie grafiku pod Twoje potrzeby w tym zakresie, będzie kolidować z normalnym tokiem pracy w firmie, w której pracujesz.

anonim cytuj
30-10-2023

Sugerowane Tematy

Alimenty w małżeństwie.
Mój mąż po nieudanej działalności jedyne co aktualnie posiada to komorników. Niestety choruje on również na przewlekłe choroby, więc musi kupować sobie leki. Po opłatach kwota, jaką mi daje na życie to nawet nie jest połowa opłat za mieszkanie, nie mówiąc o całej reszcie. Czy w tym wypadku jest sens bym występowała o alimenty jeszcze będąc z nim w małżeństwie? Obydwoje i tak chcemy się rozejść, ale aktualnie żyjemy pod jednym dachem, bo jest to ...
Zdarzenie drogowe z dzikim zwierzęciem.
Proszę o informację na temat możliwości uzyskania odszkodowania od zarządcy drogi za kolizję z dzikim zwierzęciem: - droga w mieście której otoczenie to tereny leśne (na jej przebiegu znajduje się park uroczysko), stan pasa drogowego również pozostawia wiele do życzenia - brak oznakowania o dzikich zwierzętach - zarząd dróg posiada informację o zdarzeniach ze zwierzętami w bieżącym roku oraz latach ubiegłych (w piśmie zobowiązuje się do postaw...
Bezumowne korzystanie z samochodu.
Witam , mam problem , kupiłem auto z wadą ukrytą , odstąpiłem od umowy , sprzedawca nie odbierał pism , nie reagował , sprawę przegrał , teraz zakłada mi sprawę o bezumowne korzystanie z samochodu, poradźcie proszę co mam robić....
wynajem
Z końcem roku 2020, chcę opuścić pokój, który wynajmuje. W akapicie dotyczącym rozwiązania umowy, jest napisane : " Każda ze stron może wypowiedzieć niniejszą umowę z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia (w maju, czerwcu, lipcu, sierpniu i grudniu- okres wypowiedzenia Najemcy jest dwumiesięczny), licząc od początku miesiąca następującego po tym, w którym doręczono wypowiedzenie." Jak to rozumieć ? Według mnie, chcąc wyprowadz...

Wyszukiwarka