Praca i studia.

Mam małe pytanie co do paragrafu 17 KP.
W październiku rozpocząłem studia zaoczne w mieście, w którym pracuje i mieszkam. Praca jest dwuzmianowa (6:15-14:15 i 12-20) i już zaczynają się problemy. Zgłosiłem swojemu kierownikowi, że podjąłem studia, na jego prośbę wydrukowałem mu plan zajęć na semestr zimowy żeby wiedział jak ma mi ustawiać godziny pracy. I jak na złość znowu ustawił mi tak godziny pracy, że w piątek nie mogę pojawić się na zajęciach (które zaczynają się o 15:30). Czy w tym momencie mogę użyć tego paragrafu jako argument co do zmiany godzin pracy? Pracuje ma pełen etat, UoP/
anonim cytuj
30-10-2023
Czy kierunek studiów jest związany z aktualnie wykonywaną przez Ciebie pracą?
Nie.

To gdzie Ty tutaj widzisz podnoszenie kwalifikacji zawodowych? W jaki sposób studia podniosą Twoje kwalifikacje w obecnej pracy?
Czyli mam rozumieć, że podjęcie studiów nie związanych z obecnym stanowiskiem nie jest podnoszeniem swoich kwalifikacji zawodowych i pracodawca może utrudniać mi życie ze skończeniem ich, bo np. będzie się bał, że mu ucieknę po skończeniu ich?

Na Twoim miejscu zwróciłbym się do pracodawcy na piśmie. Pracodawca w takiej sytuacji powinien uzasadnić swoje działanie. Być może jest tak, że układanie grafiku pod Twoje potrzeby w tym zakresie, będzie kolidować z normalnym tokiem pracy w firmie, w której pracujesz.

anonim cytuj
30-10-2023

Sugerowane Tematy

Jak jest kara za niestawienie się na komisariat?
Mieszkam za granicą, w Polsce ostatni raz byłem tego sylwestra. Kilka dni temu moją rodzinę zaczęła nachodzić kilkukrotnie policja, pytając się o mnie. Dowiedziałem się, że muszę niezwłocznie się stawić na komisariat na przesłuchanie. Niestety nie mam bladego pojęcia, o jaką sprawę chodzi, nie widzi mi się lecieć do Polski w tej sprawie. Co mi grozi za niestawienie się?...
Darowizna od rodziców, jaka kwota podlega opodatkowaniu?
Witam, koleżanka ma dostać pieniądze od rodziców, z tego co przeczytała kwota wolna od podatku to 36 120 zł, jeżeli dostanie 35 tysięcy zł, to może dostać je w gotówce skoro ta kwota jest zwolniona z podatku czy musi być to przekazane na konto aby było wiadomo skąd je dostała?...
Potrącenie z wynagrodzenia.
Ostatnio podpisałam umowę w charakterze hostessy. Podczas eventu zostały zrobione zdjęcia jako dowód pracy. Wszystko ładnie, pięknie. a po wysłaniu odpowiedź na zdjęcia: super. Gdy przyszło do wypłaty - nie dość, że wynagrodzenie przyszło z około 2-tygodniowym opóźnieniem, to dodatkowo potrącili mi -30% - za podobno ,,pognieciony" strój na zdjęciach. (paczkę ze strojem dostałam pocztą, które jak było widać były już otwierane - były niechlu...
Jak wymeldować z pobytu stałego?
Mam mieszkanie w którym mieszka kobieta, którą zameldowałem z dzieckiem ale ona ma już innego mężczyznę oficjalnie .Ja pracuje za granicą a ten facet tam śpi. DZIECKO jest moje tzn. ja te dziecko uznałem bo biologicznie nie jest moje .Wszystko opłacam. Sąsiedzi się że nie śmieją ona jak proszę w sms aby się wyprowadziła to pisze " ha ha" ...Nie jesteśmy małżeństwem. JAK to rozwiązać bardzo proszę o pomoc ....

Wyszukiwarka