Praca i studia.

Mam małe pytanie co do paragrafu 17 KP.
W październiku rozpocząłem studia zaoczne w mieście, w którym pracuje i mieszkam. Praca jest dwuzmianowa (6:15-14:15 i 12-20) i już zaczynają się problemy. Zgłosiłem swojemu kierownikowi, że podjąłem studia, na jego prośbę wydrukowałem mu plan zajęć na semestr zimowy żeby wiedział jak ma mi ustawiać godziny pracy. I jak na złość znowu ustawił mi tak godziny pracy, że w piątek nie mogę pojawić się na zajęciach (które zaczynają się o 15:30). Czy w tym momencie mogę użyć tego paragrafu jako argument co do zmiany godzin pracy? Pracuje ma pełen etat, UoP/
anonim cytuj
30-10-2023
Czy kierunek studiów jest związany z aktualnie wykonywaną przez Ciebie pracą?
Nie.

To gdzie Ty tutaj widzisz podnoszenie kwalifikacji zawodowych? W jaki sposób studia podniosą Twoje kwalifikacje w obecnej pracy?
Czyli mam rozumieć, że podjęcie studiów nie związanych z obecnym stanowiskiem nie jest podnoszeniem swoich kwalifikacji zawodowych i pracodawca może utrudniać mi życie ze skończeniem ich, bo np. będzie się bał, że mu ucieknę po skończeniu ich?

Na Twoim miejscu zwróciłbym się do pracodawcy na piśmie. Pracodawca w takiej sytuacji powinien uzasadnić swoje działanie. Być może jest tak, że układanie grafiku pod Twoje potrzeby w tym zakresie, będzie kolidować z normalnym tokiem pracy w firmie, w której pracujesz.

anonim cytuj
30-10-2023

Sugerowane Tematy

Gdzie ubiegać sie o zasiłek dla inwalidy?
Sytuacja następująca: wujek 1grupa inwalidzka, niezdolny do samodzielnej egzystencji. Jest na emeryturze. Ciocia, która się nim opiekuje również ma emeryturę. Nigdy nie prosiła o pomoc, zawsze dawali sobie jakoś radę, ale wszystko coraz droższe i chciałabym im jakoś pomóc. Czy i gdzie ciocia może ubiegać się o jakiś zasiłek na wujka? Proszę o rady....
Prace społeczne.
Witam. Co grozi osobie, która ma zasądzone prace społeczne, ale nie wykona pełnych godzin? Mam tu na myśli przypadek, gdzie dwa miesiące prace były odrobione po 25/h (taki wyrok), ale w trzecim będzie to już 10,15 albo tylko 20h. Czy w takim przypadku już można siedzieć na walizkach i czekać na eskortę do więzienia? Czytałem, że nawet najbardziej uzasadnione tłumaczenie takiego stanu rzeczy kończy się na zamianie z ograniczenia w pozbawienie woln...
Jak się dowiedzieć czy ktoś odrzucił spadek ?
W jaki sposób można dowiedzieć się, że ktoś odrzucił spadek notarialnie? Oczywiście w sytuacji, że nikt z rodziny nie chce udzielić takiej informacji....
Firma ubezpieczeniowa nie wypłaciła im pieniędzy, chcą żeby im podpisać aneks do umowy sprzed 4 lat. Co robić
Cześć proszę o podpowiedź, co zrobić w tej sytuacji.Cztery lata ,temu miałam wypadek samochodowy ,korzystałam wtedy z pomocy jednej z firm która zapewniła mi lawetę oraz auto zastępcze.Auto zdałam ,oddałam kluczyki , podpisaliśmy dokumenty, i rozstaliśmy się w zgodzie Jakie było moje zdziwienie ,gdy dziś dzwoni ,do mnie Pani z tej firmy twierdzą że muszę podpisać aneks do umowy tamtej sprzed czterech lat .Gdyż sprawa jest w sądzie ,bo firma ubezp...

Wyszukiwarka