Podwyższenie alimentów.

Pisałam pozew o podwyższenie alimentów, po miesiące dostałam pismo z sądu czy zgadzam się na mediacje, zgodziłam się, ale mam przedstawić tabelaryczny wykaz kosztów utrzymania dziecka wraz z tym kiedy wzrosły koszty tego utrzymania. Jak to zrobić? Skoro od 11 lat dziecko nie miało nigdy podwyższonych alimentów no i koszty wzrastają wraz z wiekiem i potrzebami dziecka. Byłam u prawnika i powiedział, żeby w tabeli napisać ile było kiedyś a ile teraz, nie jestem w stanie tego tak wyliczyć żeby się cofać 11 lat wstecz. Aaaa i mam dosłać jeszcze wydruki ciągu bankowych z ostatnich 6 miesięcy, to sobie wydrukuje, ile co opłacamy w szkole to nauczyciele, skarbnik i pan z obozu napisali już mi pisma, które będą dołączone
anonim cytuj
26-10-2023
Nie musisz się cofać o 11 lat, cofnij się do okresu kiedy te koszty zaczęły wzrastać znacząco, czyli np. do czasów z przed pandemii, to już bliższy okres, ponadto wiele kosztów dopiero się pojawia z wiekiem dziecka a inne znikają, więc nie wszędzie musisz określać wzrost, a po prostu nowe koszty.

anonim cytuj
26-10-2023
"złożenie tabelarycznego zestawienia uzasadniającego żądanie zasądzenia kwoty dochodzonej pozwem - że wskazaniem, w jakim zakresie koszty utrzymania dziecka wzrosły "

anonim cytuj
26-10-2023

Sugerowane Tematy

wypowiedzenie umowy najmu i zwrot kaucji
Witam. Opiszę całą sytuację. 1 lutego poszłam na wynajem. Wynajem kosztował 1200 zl. Zapłaciłam wynajmującemu kaucje w wysokości 2tys zł. Oraz od razu za luty za czynsz. Umowa była zrobiona przez notariusza. Miesiąc jest wypowiedzenia. Co miesięczne rachunki otrzymywałam w postaci napisanych na kartce kwot np. " prąd 200 , woda 150 , wynajem 1200" nie otrzymywałam zdjęć rachunków, zuzycia. nic.. Dnia 24.09 napisałam do najemcy, że chce ...
Firma dostaje mandat 2000 zł. czy mogę tym mandatem obciążyć pracownika??
Mam pytanie mam firmę i wykonuję pracę dla innej firmy w której jest zawarta umowa że jeżeli któryś z moich pracowników zostanie przyłapany pod wpływem alkoholu to firma dostaje mandat w wysokości 2000 czy tym mandatem w takiej kwocie mogę obciążyć pracownika i jak taki mandat powinien wyglądać?...
Zniesienie współwłasności nieruchomości
Dzień dobry. Chciałam dopytać o pewne informacje związane ze zniesieniem współwłasności nieruchomości. Współwłasność zostanie zniesiona u notariusza, nie w sądzie. Notariusz wyliczył całościowe koszty, wliczając w to podatek od 1/2 wartości nieruchomości, który musi zapłacić strona przejmująca nieruchomość. Może to głupie pytanie, ale chciałabym się upewnić- pozostałe koszty ponoszą obie strony solidarnie, po połowie? Czy całość kosztów p...
Brak alimentacji na dziecko.
Witam. Ojciec dziecka od maja nie płaci alimentów, sprawa złożona do komornika raz się udało ściągnąć część zaległości (październik) lecz od tamtej pory ojciec pracuje bez umowy. Chce złożyć wnioski do sądu: 1. Podwyższenie alimentów 2. Ustalenie miejsca pobytu dziecka przy matce 3. Ustalenie widzeń z dzieckiem ( polubownie się nie stosuje ) Czy mogę równocześnie złożyć również o popełnienie przestępstwa z tytułu nie płacenia zasadzonych w...

Wyszukiwarka