Podwyższenie alimentów.

Pisałam pozew o podwyższenie alimentów, po miesiące dostałam pismo z sądu czy zgadzam się na mediacje, zgodziłam się, ale mam przedstawić tabelaryczny wykaz kosztów utrzymania dziecka wraz z tym kiedy wzrosły koszty tego utrzymania. Jak to zrobić? Skoro od 11 lat dziecko nie miało nigdy podwyższonych alimentów no i koszty wzrastają wraz z wiekiem i potrzebami dziecka. Byłam u prawnika i powiedział, żeby w tabeli napisać ile było kiedyś a ile teraz, nie jestem w stanie tego tak wyliczyć żeby się cofać 11 lat wstecz. Aaaa i mam dosłać jeszcze wydruki ciągu bankowych z ostatnich 6 miesięcy, to sobie wydrukuje, ile co opłacamy w szkole to nauczyciele, skarbnik i pan z obozu napisali już mi pisma, które będą dołączone
anonim cytuj
26-10-2023
Nie musisz się cofać o 11 lat, cofnij się do okresu kiedy te koszty zaczęły wzrastać znacząco, czyli np. do czasów z przed pandemii, to już bliższy okres, ponadto wiele kosztów dopiero się pojawia z wiekiem dziecka a inne znikają, więc nie wszędzie musisz określać wzrost, a po prostu nowe koszty.

anonim cytuj
26-10-2023
"złożenie tabelarycznego zestawienia uzasadniającego żądanie zasądzenia kwoty dochodzonej pozwem - że wskazaniem, w jakim zakresie koszty utrzymania dziecka wzrosły "

anonim cytuj
26-10-2023

Sugerowane Tematy

Uciążliwy sąsiad.
Witam. Mam bardzo uciążliwego sąsiada, pali śmieciami, podpieprza każdego możliwego sąsiada o cokolwiek. Mieszka w domu, który odziedziczył po ojcu na pół ze swoją siostrą(mieszka tam sam, siostra się wyprowadziła) Człowiek ten jest chory psychicznie, jest zbieraczem. Sprowadza do domu bezdomnych, gromadzi śmieci. Przychodzę z następującym pytaniem. Nasze domy ze sobą sąsiadują. Okna z jego garażu są niecałe pół metra od ogrodzenia ( czy to jes...
Apostazja
Czy przy dokonaniu apostazji konieczne jest dostarczenie aktu chrztu? Osoba chcąca wystąpić z Kościoła nie posiada informacji o dokładnym miejscu chrztu....
Zgubiony paragon, a zwrot pieniędzy.
Witam, dziecko chodzi na basen 9 lat. W czerwcu przedłużyłem karnet. Dostałem paragon i niestety go wywaliłem przez pomyłkę jak pozbywałem się tych niepotrzebnych. Szkółka wypisuje także takie jakieś karnety. Zawsze wchodziło się na karnet więc nie kolekcjonowałem tych paragonów. Dziś przychodzimy i... 1. Szkółka podobno dostała wypowiedzenie od szkoły na korzystanie z basenu. 2. Z rozmowy wyszło, że NIGDZIE już nie będą prowadzić zajęć. Chyb...
Wysoki czynsz za mieszkanie.
Od początku roku miałam już z 5 razy podnoszony czynsz mieszkanie w wspólnocie mieszkaniowej, mieszkanie własnościowe. Główne pytanie. Czy mogę ubiegać się o wgląd do dokumentów ile współdzielenia płaci zaliczki za centralne ogrzewanie .?W tym roku miałam stawki 6zl za metr kw. Teraz już mam 8 i zastanawiam się czy aby spółdzielnia nie nakłada sobie sama takich kwot. Doszły do mnie słuchy że właściciel budynków ma gdzieś zadłużenie....

Wyszukiwarka