Podwyższenie alimentów.

Pisałam pozew o podwyższenie alimentów, po miesiące dostałam pismo z sądu czy zgadzam się na mediacje, zgodziłam się, ale mam przedstawić tabelaryczny wykaz kosztów utrzymania dziecka wraz z tym kiedy wzrosły koszty tego utrzymania. Jak to zrobić? Skoro od 11 lat dziecko nie miało nigdy podwyższonych alimentów no i koszty wzrastają wraz z wiekiem i potrzebami dziecka. Byłam u prawnika i powiedział, żeby w tabeli napisać ile było kiedyś a ile teraz, nie jestem w stanie tego tak wyliczyć żeby się cofać 11 lat wstecz. Aaaa i mam dosłać jeszcze wydruki ciągu bankowych z ostatnich 6 miesięcy, to sobie wydrukuje, ile co opłacamy w szkole to nauczyciele, skarbnik i pan z obozu napisali już mi pisma, które będą dołączone
anonim cytuj
26-10-2023
Nie musisz się cofać o 11 lat, cofnij się do okresu kiedy te koszty zaczęły wzrastać znacząco, czyli np. do czasów z przed pandemii, to już bliższy okres, ponadto wiele kosztów dopiero się pojawia z wiekiem dziecka a inne znikają, więc nie wszędzie musisz określać wzrost, a po prostu nowe koszty.

anonim cytuj
26-10-2023
"złożenie tabelarycznego zestawienia uzasadniającego żądanie zasądzenia kwoty dochodzonej pozwem - że wskazaniem, w jakim zakresie koszty utrzymania dziecka wzrosły "

anonim cytuj
26-10-2023

Sugerowane Tematy

Płatność za wynajem mieszkania.
W umowie najmu kawalerki nie ma podanego nr bankowego do przelewów. Przez 3 miesiące wynajmujący przyjmował tylko gotówkę. Od tego miesiąca zgodził się na przelewy i dał mi NIEPODPISANĄ kartkę (coś niby rachunek) z nr konta i informacją ile mam zapłacić, za co i żeby w tytule przelewu wpisać "PRZELEW ŚRODKÓW". Jak powinien być przekazany nr konta do płatności wynikających z umowy? Czy musi być aneks do umowy? Czy wystarczy jak podpis...
Zadłużenie w urzędzie skarbowym.
Witam, mężowi zajęli konto z urzędu skarbowego na ponad 8 tys. ze względu na długi jego matki, która nie opłaca podatku za budynki. Dodam, że mąż jest tam tylko zameldowany, nic nie jest na niego zapisane. Jest szansa odzyskać te pieniądze?...
Przepisanie mieszkania na partnerkę.
Witam , bardzo proszę o poradę , jestem w nieślubnym związku ze swoim partnerem , mieszkam w jego mieszkaniu Chciałabym mieć prawa do mieszkania partnera , w którym mieszkam , jakie kroki powinnam poczynić . Czy pobranie się z partnerem będzie gwarancją, że będę miała prawo do mieszkania , czy poza pobraniem , przepisanie mieszkania wchodziłoby grę , i jak to przepisanie wygląda, czy to jest darowizna z dożywotnim zamieszkaniem i jakie są koszty...
Co w przypadku kilku zajęć komorniczych?
Witam, mam na koncie 7 komorników na kwotę przeszło 5 tys. Ilu komorników może zając wypłatę jednorazowo (miesięcznie) z umowy zlecenie? Czy tych 7 podzieli 1 wypłatę całą na siebie, czy jak już jeden zajmie swoją kwotę drugi musi czekać na przyszłą wypłatę za miesiąc i tak po kolei?...

Wyszukiwarka