Wypowiedzenie umowy o pracę.

Cześć, zwalniam się z pracy. 27.10 mijają mi 3 lata stażu. Czy jeżeli złoże wypowiedzenie dajmy na to jutro. To obowiązuje mnie miesięczny czy 3-miesieczny okres wypowiedzenia? Bo Panie w kadrach twierdzą, że wypowiedzenie obowiązuje od 1.11 i wtedy będę miał już 3 lata stażu i obowiązuje mnie 3 miesięczne wypowiedzenie. Mają rację?
anonim cytuj
26-10-2023
Wypowiedzenie liczy się od 1 dnia przyszłego miesiąca. Ratuje cię jedynie dogadanie się za porozumieniem stron. Nawet jak złożysz jutro, będzie obowiązywać od 01.11. Teraz też to przerabiałem dogadałem się za porozumieniem na szczęście.

anonim cytuj
26-10-2023
Nawet jakbyś złożyła wypowiedzenie miesiąc temu to i tak w trakcie jego trwania wskoczyłabyś na wyższy staż pracy i okres wypowiedzenia automatycznie wydłużyłby się. Przerabialiśmy to z chłopakiem bo pracował 5 miesięcy i 28 dni w momencie składania wypowiedzenia. Pani w pip potwierdziła że niestety ma i tak 1 miesiąc bo okres wypowiedzenia wlicza się do stażu pracy.

anonim cytuj
26-10-2023

Sugerowane Tematy

Partner na dziecko z innego związku. Po małżeństwie jakie będę miała zobowiązania do tego nieletniego dziecka?
Witam Chciałabym zasięgnąć porady od ludzi lepiej znających się na prawie ode mnie, bo meczy mnie cała ta sprawa przez moje niewiedzę. Jestem młoda kobieta, która związała się z mężczyzna z dzieckiem z poprzedniego związku. Nasz związek nie jest formalny (tj. konkubinat). Zastanawiam się jak fakt, że mój partner posiada dziecko wpłynie na naszą przyszłość. W pełni rozumiem obowiązek alimentacyjny oraz spotkań z nieletnim. Co mnie męczy to kwest...
Wierzycielka nie chce zdjąć ze mnie komornika.
Witam mam taki problem. Płacę alimenty na swoich dość wysokie ale ich matka pobiera je przez komornika. Nigdy nie spóźniłem się z wpłata. Komornik wiadomo zabiera sobie jeszcze 15% od kwoty alimentów. Czy jest możliwość żeby zdjęcie komornika odbyło się jakoś bez zgody wierzycielki? Z wiadomych powodów on tego nie zrobi. Dodam że nie mam żadnych zaległości względem komornika ani jej. Czy tylko ona może zdjąć tego komornika czy jest jakaś inna dro...
Jak usunąć dzikich użytkowników z mojej działki?
Kupiliśmy prawa spadkowe po zmarłej osobie w którego skład wchodzi 1/2 działki budowlanej. Gdy pojechaliśmy na ta działkę okazało się , że jest ogrodzona przez sąsiada od 10-12 lat. Poszliśmy do niego prosić go by przesunął płot w granice swojej działki. Na początku był miły i proponował odkup jednak po jakimś czasie zaczął nam grozić prokuratura, że go nachodzimy. Posiadamy wszystkie dokumenty które potwierdzają współwłasność tej zmarłej pani po...
Zmiana nazwiska.
Witam! Chciałabym zmienić nazwisko, na nazwisko moich dziadków (panieńskie Matki). Moi rodzice są po rozwodzie, jednak ojciec się mną nie interesował. Kiedyś zabierał mnie do siebie, jednak po czasie stwierdził, ze nie ma pieniędzy. Od około 2 lat nie mam z nim żadnego kontaktu, i chciałabym zmienić nazwisko, czy jest to możliwe?...

Wyszukiwarka