Odebranie praw rodzicielskich.

Jeśli zostaną prawa rodzicielskie zabrane, to kiedy można pisać do sądu o przywrócenie władzy? Obecnie dzieci w domu dziecka. Czy będzie można je odwiedzać bardzo proszę o dobre rady .
anonim cytuj
26-10-2023
Dlaczego Sąd zabrał prawa rodzicielskie?
Jeszcze nie zabrał ale są ograniczone prawa.

Sąd musiał mieć ku temu powody żeby umieścić dzieci w pieczy zastępczej czy w domu dziecka. Nawet w kodeksie rodzinnym jest że najpierw pomaga się rodzicom poprzez np. nadzór kuratora itd. a w ostateczności się odbiera dzieci.

anonim cytuj
26-10-2023
Jeżeli ograniczyli prawa umieszczając dzieci w domu dziecka bo większości sąd ogranicza prawa poprzez nadzór kuratora a jak dzieci są w domu dziecka od razu bez nadzoru kuratora to musi być bardzo źle.

anonim cytuj
26-10-2023
Przede wszystkim musisz skontaktować się z Dyrekcja Domu Dziecka i dostaniesz wskazówki co dalej robić. Musisz odwiedzać dzieci. Możesz napisać wniosek do Sadu o weekendowanie dzieci u Ciebie. Staraj się biernie uczestniczyć w życiu dzieci tam. Życzę Ci powodzenia i wytrwałości.

anonim cytuj
26-10-2023

Sugerowane Tematy

Nie zapłacona faktura Vat, wezwanie do zapłaty nie poskutkowało. Jakie kroki podjąć w dalszej kolejności?
Witam. Kilka miesięcy temu wykonywałem usługę załadunku i transportu dla jednej z firm . Wystawiłem fakturę Vat z terminem płatności 14dni ( taka była umowa) Faktura nie została opłacona do dnia dzisiejszego ,mimo iż po telefonicznych próbach kontaktu przedstawiciel kontrahenta zapewniał mnie że fakturę opłacą. Bez rezultatu . 6 tygodni temu wysłałem poleconym ,,wezwanie do zapłaty,, ale nadal to nie poskutkowało . Jakie kroki mogę podjąć...
Oszacowanie wartości nieruchomości.
Witam wszystkich. Mojemu bratu ponad dwa lata temu komornik zajął nieruchomość, która została wtedy oszacowana. Jednak ze względu na covid nie odbywały się licytacje. Teraz już można to robić i brat dostał powiadomienie o terminie licytacji na wrzesień. Jednak co dziwi to, że w powiadomieniu jest wymieniona kwota oszacowania sprzed dwóch lat właśnie. Wiadomo jak ceny nieruchomości poszły w górę od tamtej pory. Czy jest to zgodne z procedurami? Je...
Rozwód a mieszkanie męża.
Przed ślubem mąż odziedziczył mieszkanie, w którym potem mieszkaliśmy przesz 3 lata. Już po ślubie, zanim minęło 5 lat, postanowiliśmy to mieszkanie sprzedać i kupić większe. Mąż jako właściciel dopełnił wszystkich formalności, kupił za te pieniądze większe mieszkanie, też jako jedyny właściciel bo tak mówi prawo skarbowe. Kredyt na remont nowego mieszkania wzięliśmy razem. Teraz chcemy wziąć rozwód i powstało pytanie: czy należy mi się połowa za...
Zatrzymane prawo jazdy.
Witam. W dniu wczorajszym zostały mi zatrzymane prawo jazdy z powodu przekroczenia prędkości w terenie zabudowanym przez wideo rejestrator z alfy romeo. Na nagraniu moja średnia prędkość to 102,5km/h jednak jechałem autem wyposażonym w ogranicznik prędkości do 90 km/h oraz gps. Na wydruku z gps moja prędkość podczas zatrzymania to 90 km/h , nie przyjąłem mandatu jednak policjanci nie spisali ze mną żadnego protokołu odmowy mandatu i powiedzieli ż...

Wyszukiwarka