Odebranie praw rodzicielskich.

Jeśli zostaną prawa rodzicielskie zabrane, to kiedy można pisać do sądu o przywrócenie władzy? Obecnie dzieci w domu dziecka. Czy będzie można je odwiedzać bardzo proszę o dobre rady .
anonim cytuj
26-10-2023
Dlaczego Sąd zabrał prawa rodzicielskie?
Jeszcze nie zabrał ale są ograniczone prawa.

Sąd musiał mieć ku temu powody żeby umieścić dzieci w pieczy zastępczej czy w domu dziecka. Nawet w kodeksie rodzinnym jest że najpierw pomaga się rodzicom poprzez np. nadzór kuratora itd. a w ostateczności się odbiera dzieci.

anonim cytuj
26-10-2023
Jeżeli ograniczyli prawa umieszczając dzieci w domu dziecka bo większości sąd ogranicza prawa poprzez nadzór kuratora a jak dzieci są w domu dziecka od razu bez nadzoru kuratora to musi być bardzo źle.

anonim cytuj
26-10-2023
Przede wszystkim musisz skontaktować się z Dyrekcja Domu Dziecka i dostaniesz wskazówki co dalej robić. Musisz odwiedzać dzieci. Możesz napisać wniosek do Sadu o weekendowanie dzieci u Ciebie. Staraj się biernie uczestniczyć w życiu dzieci tam. Życzę Ci powodzenia i wytrwałości.

anonim cytuj
26-10-2023

Sugerowane Tematy

Wypadek w drodze do pracy.
Jestem na stażu i rozwaliłem sobie staw skokowy w drodze do pracy na podwórku. Świadkiem tego była osoba, która pracuję w tym samym miejscu i mieszka niedaleko mnie. Aktualnie mam sporządzoną kartę wypadku przez bhpowca, byłem też wcześniej na SOR ze względu na długie kolejki oraz u prywatnego ortopedy. Największym problemem dla mnie jest to, że musiałem płacić za prywatne wizyty (mam paragony oczywiście) bo terminy były dość dalekie i mam pytani...
odwołanie od reklamacji
Witam, otóż 6.02 br. kupiłam drogie buty sportowe, które po 7 m-cach rozkleiły się i przetarł się zapiętek. Reklamowałam buty, lecz moja reklamacja nie została uznana z śmiesznym tłumaczeniem, z czym się nie zgadzam. Chcę odwołac sie od powyższej reklamacji, lecz małym drukiem jest napisane, że zgodnie z wewnętrzną procedurą Spółka nie przyjmuje odwołań od złożonych reklamacji, w celu ich ponownego rozpatrzenia. Moje pytanie brzmi : czy sklep m...
wypadek w pracy przed podpisaniem umowy
Kochani mam kolejną prośbę o opinię. Syn po szkole 19 lat, zaczął pracę w jednym z wiodących marketów budowlanych. Nie miał rozmowy rekrutacyjnej, zapytano tylko czy chce pracować i polecono przyjść dnia następnego na stanowisko pracy- dział majsterkowanie i ogrodnictwo. Przez 2 tyg. syn nie otrzymywał umowy, choć go ,, cisnęłam,, aby się upomiał. We wtorek syn uległ wypadkowi w miejscu pracy, ma ucięty palec i paznokieć. Natychmiast udał się na ...
Czy kierownik ma prawo wymagać od pracowników dodatkowego czasu pracy?
Pracuje w dużej korporacji gdzie obowiązują karty do odbijania czasu pracy oraz zmiana stroju na odzież roboczą (jestem pracownikiem umysłowym praca przy komputerze ale zasada zmiany ubrania obowiązuje wszystkich pracowników). W uop mam zapis: 8-16 (łącznie 8h), natomiast kierownictwo działu wymaga bym najpóźniej odbijał się kartą 7:55 a wybijał 16:05 argumentując, ze mam być przy komputerze 8-16, a ten dodatkowy czas jest wymagany na zmianę ubra...

Wyszukiwarka