Odebranie praw rodzicielskich.

Jeśli zostaną prawa rodzicielskie zabrane, to kiedy można pisać do sądu o przywrócenie władzy? Obecnie dzieci w domu dziecka. Czy będzie można je odwiedzać bardzo proszę o dobre rady .
anonim cytuj
26-10-2023
Dlaczego Sąd zabrał prawa rodzicielskie?
Jeszcze nie zabrał ale są ograniczone prawa.

Sąd musiał mieć ku temu powody żeby umieścić dzieci w pieczy zastępczej czy w domu dziecka. Nawet w kodeksie rodzinnym jest że najpierw pomaga się rodzicom poprzez np. nadzór kuratora itd. a w ostateczności się odbiera dzieci.

anonim cytuj
26-10-2023
Jeżeli ograniczyli prawa umieszczając dzieci w domu dziecka bo większości sąd ogranicza prawa poprzez nadzór kuratora a jak dzieci są w domu dziecka od razu bez nadzoru kuratora to musi być bardzo źle.

anonim cytuj
26-10-2023
Przede wszystkim musisz skontaktować się z Dyrekcja Domu Dziecka i dostaniesz wskazówki co dalej robić. Musisz odwiedzać dzieci. Możesz napisać wniosek do Sadu o weekendowanie dzieci u Ciebie. Staraj się biernie uczestniczyć w życiu dzieci tam. Życzę Ci powodzenia i wytrwałości.

anonim cytuj
26-10-2023

Sugerowane Tematy

Czy mama ma prawo utrudniać kontakty w szpitalu z tatą?
Czy mama ma prawo utrudniać kontakty w szpitalu z tatą? Lekarz przestał udzielać informacji o stanie zdrowia, leczeniu, nie odbiera telefonu, pielęgniarka niewiele mówi. Odmówiono choćby krótkich odwiedzin na oiomie, w szpitalu. Tata w momencie zabrania do szpitala był w stanie agonalnym, był pod opieką mamy która odmawiała pomocy lekarskiej, domowego wsparcia pielęgniarki. Był odwodniony, zaglodzony, nerki nie pracowały, z 4 litrami moczu...
(Zniszczenie mienia) Uszkodziłem skrzynkę elektryczną na przystanku autobusowym. Gdzie mam się kierować w związku z ugodą lub ew. naprawienie szkody?
Witam. Jakiś miesiąc temu, uszkodziłem skrzynkę elektryczną na przystanku autobusowym. Niestety los chciał, że zostałem przyłapany przez policję. Sprawy potoczyły się dość szybko i zostałem oskarżony o zniszczenie mienia. Sprawa toczyć się będzie na wniosek MPK, które wyceniło szkodę na 2000zł. Z uwagi na to, że nie byłem karany, chciałbym podpisać z nimi jakąś ugodę i zobowiązać się do naprawienia szkody, co by było dla mnie mniej dolegliwe fina...
Spółdzielcze własnościowe prawo do lokalu.
Nadszedł taki etap w życiu, że człowiek zaczął się rozglądać za własnym kątem, którego zakup będzie musiał wspomóc kredytem hipotecznym. W ogłoszeniach często można spotkać stwierdzenie 'spółdzielcze własnościowe prawo do lokalu z założoną KW'. Czytając kilka artykułów, chciałbym się upewnić w następujących kwestiach: Docelowo chciałbym to zmienić w prawo własności. Zgodnie z prawem trzeba spełnić następujące kwestie: "Działka pod budynk...
W jaki sposób można odebrać zgromadzone środki z PPK?
Deklaracja o rezygnacji z ppk złożona do pracodawcy w terminie. Pracodawca zapomniał dopełnić formalności i poszła ona dalej. Pobierane były składki. W tym momencie osoba której to dotyczy chce odejść z pracy. W jaki sposób można odebrać zgromadzone środki?...

Wyszukiwarka