Odebranie praw rodzicielskich.

Jeśli zostaną prawa rodzicielskie zabrane, to kiedy można pisać do sądu o przywrócenie władzy? Obecnie dzieci w domu dziecka. Czy będzie można je odwiedzać bardzo proszę o dobre rady .
anonim cytuj
26-10-2023
Dlaczego Sąd zabrał prawa rodzicielskie?
Jeszcze nie zabrał ale są ograniczone prawa.

Sąd musiał mieć ku temu powody żeby umieścić dzieci w pieczy zastępczej czy w domu dziecka. Nawet w kodeksie rodzinnym jest że najpierw pomaga się rodzicom poprzez np. nadzór kuratora itd. a w ostateczności się odbiera dzieci.

anonim cytuj
26-10-2023
Jeżeli ograniczyli prawa umieszczając dzieci w domu dziecka bo większości sąd ogranicza prawa poprzez nadzór kuratora a jak dzieci są w domu dziecka od razu bez nadzoru kuratora to musi być bardzo źle.

anonim cytuj
26-10-2023
Przede wszystkim musisz skontaktować się z Dyrekcja Domu Dziecka i dostaniesz wskazówki co dalej robić. Musisz odwiedzać dzieci. Możesz napisać wniosek do Sadu o weekendowanie dzieci u Ciebie. Staraj się biernie uczestniczyć w życiu dzieci tam. Życzę Ci powodzenia i wytrwałości.

anonim cytuj
26-10-2023

Sugerowane Tematy

Składowanie odpadów przez sąsiada.
Sprawa wygląda tak, sąsiad postawił coś w rodzaju szopy -wiaty o wymiarach około 2,5x2,5 metra na pojemniki ze śmieciami itp. Wiatę tą ustawił bezpośrednio przy ścianie swego budynku przy narożniku domu w odległości około 1.5 metra od swojego okna oraz około 1.5 metra od granicy mojej posesji. sprawdzając w internecie wyczytać można iż taka budowla powinna się znajdować 2 metry od działki sąsiedniej i 5 metrów od okna pomieszczenia na pobyt stały...
Treści decyzji po wyroku SKO.
Czy są podstawy aby domagać się ujednolicenia treści decyzji po wyroku SKO ? W skrócie : 1. Urząd gminy wydał decyzję o warunkach zabudowy. 2. Odwołałem się od jej ustaleń do SKO 3. SKO uznało moje argumenty i uchyliło punkt nr 3 decyzji o warunkach zabudowy. Na decyzji SKO jest pouczenie że decyzja jest ostateczna i że mogę się odwołać do Sądu w terminie 30 dni. Oczywiście nie odwołałem się, ale nie bardzo rozumiem jak mam posługiwać się zm...
Nabycie spadku.
Za 3 tygodnie ma odbyć się sprawa o nabycie spadku po wielu zmarłych. Niestety wczoraj zmarł jeden z uczestników postępowania. Z racji tego że był kawalerem i jego rodzice już nie żyją dziedziczy po nim rodzeństwo, które też jest w gronie uczestników postępowania spadkowego. W związku z tym ich udział w prawie do spadku zwiększy się o część po swoim bracie. Czy jako wnioskodawca muszę przed rozprawą poinformować sąd o zaistniałej sytuacji i np. ...
zwolnienie chorobowe
Dzień dobry, Sytuacja: Osoba zatrudniona na umowę o pracę (pełen etat, wszystkie składki oplacane) oraz na umowę - zlecenie, jako wykładowca w szkole policealnej. Zajęcia odbywają się w weekendy, w dwa z czterech weekendów w miesiącu. Umowa - zlecenie podpisywana na cały miesiąc. Osoba idzie na zwolnienie chorobowe, w terminie kiedy nie ma zjazdu, więc zgodnie z harmonogramem umowy - zlecenia ma wolne. Zwolnienie dostarczone wyłącznie do...

Wyszukiwarka