Zwrot połowy pieniędzy za spłatę kredytu.

Jestem 10 lat po rozwodzie, sama wychowuje 2 synów 13,15 lat. Jeszcze w czasie trwania małżeństwa wspólnie z byłym mężem zaciągnęliśmy kredyt hipoteczny na całkowity remont mieszkania. Krótko po tym fakcie zaczęły się problemy w małżeństwie a finalnie nastąpił rozwód z orzeczeniem o winie byłego męża. Od samego początku kredyt spłacałam sama, każda ratę. Pracuje jako nauczyciel. Mając jedna pensje i wychowując dwoje dzieci, bardzo ciężko było mi spłacać kredyt i wiązać koniec z końcem. Były mąż nigdy nie płacił alimentów, nie interesował się dziećmi (tak jest do dziś). Niejednokrotnie sobie odmawiałam wszystkiego, by było dla dzieci i na kredyt. Z Bożą pomocą udało mi się go spłacić w tym roku. I tu moje pytanie: czy mogę podać do sądu byłego męża o zwrot połowy pieniędzy za spłatę kredytu? On był głównym kredytobiorca a ja współkredytobiorcą. Zaznaczę, że mieszkanie na które był wzięty kredyt hipoteczny, w którym do dziś mieszkam z dziećmi jest tylko moje. W chwili podpisywania umowy były mąż to wiedział. Czy ktoś z Państwa miał taki przypadek, lub wie, czy jest jakikolwiek sens na zakładanie takiej sprawy? Z góry dziękuję za pomoc.
anonim cytuj
26-10-2023
Ja bym nie ruszała sprawy z kredytem
Szkoda czasu i nerwów bo i tak nic nie zrobisz, ponieważ mieszkanie jest wyłącznie twoje.. Za to wzięłabym się za alimenty jakim cudem nie płaci? Brać go za fraki..

anonim cytuj
26-10-2023
W sprawie alimentów natychmiast zadziałaj....tu jesteś wygrana....

anonim cytuj
26-10-2023

Sugerowane Tematy

Jak odzyskać pieniądze od pracodawcy
Witam Jak odzyskać pieniądze od pracodawcy za zaległe 2 miesiące pracy jeśli pracodawca ciągle zwodzi z pieniędzmi a teraz wysłał świadectwo pracy bez wypowiedzenia umowy o pracę. Praca od lutego z umową na dwa lata. Do mają wypłacalny....
pracownik na zwolnieniu lekarskim nie dostarcza zwolnienia
Pracownik jest na zwolnieniu lekarskim od przeszlo 180 dni (minelo 5 dni temu). Nie donosi kolejnego zwolnienia, nie zjawia sie do pracy. Na mozliwosc jego zwolnienia odpowiada szantazem, ze jesli to nastapi, on wtedy doniesie na pracodawce do urzedu (bo, jak twierdzi, MA zwolnienie. Ale jednak od 5 dni go nie dostarcza). Pytanie: Czy mozna go spokojnie zwolnic, czy trzeba sie faktycznie czegos obawiac ze strony Urzedu? Pracownik zartudniony n...
Zakupy online, problem z przyjęciem zwrotu
Potrzebuje porady co mogę zrobić. Otóż 26czerwca kupiłam ubrania na transmisji. Poprosiłam o paczkę otwartą ponieważ chciałam jeszcze coś domówić. 30czerwca została wysłana i otrzymałam ja 1lipca i od razu napisałam do butiku jakie ciuchy chciałabym z niej zwrócić a które zostają. Ogólnie od razu był wielki problem z Panią z butiku bo powiedziała że nie ma zwrotów. Powołalam się na prawo konsumenckie do zwrotu w ciągu 14dni od daty otrzymania tow...
Pomówienia ze strony byłego partnera
Art. 212kk, mój ex partner w kolejnym piśmie do sądu pomawia mnie o zaburzenia psychiczne jako sposób na kontratak, wcześniej pomawiał o przemoc wobec dzieci (bicie i głodzenie) przez co miałam nadzór kuratora, sprawozdania wszystkie na moją korzyść, ani szkoła która widziała odwrotne działania z mojej strony ani przedszkole i kuratorka nie dopatrzyli się niczego złego, biegli również wykluczyli przemoc z mojej strony. Jednak występując do sądu z...

Wyszukiwarka