Zwrot połowy pieniędzy za spłatę kredytu.

Jestem 10 lat po rozwodzie, sama wychowuje 2 synów 13,15 lat. Jeszcze w czasie trwania małżeństwa wspólnie z byłym mężem zaciągnęliśmy kredyt hipoteczny na całkowity remont mieszkania. Krótko po tym fakcie zaczęły się problemy w małżeństwie a finalnie nastąpił rozwód z orzeczeniem o winie byłego męża. Od samego początku kredyt spłacałam sama, każda ratę. Pracuje jako nauczyciel. Mając jedna pensje i wychowując dwoje dzieci, bardzo ciężko było mi spłacać kredyt i wiązać koniec z końcem. Były mąż nigdy nie płacił alimentów, nie interesował się dziećmi (tak jest do dziś). Niejednokrotnie sobie odmawiałam wszystkiego, by było dla dzieci i na kredyt. Z Bożą pomocą udało mi się go spłacić w tym roku. I tu moje pytanie: czy mogę podać do sądu byłego męża o zwrot połowy pieniędzy za spłatę kredytu? On był głównym kredytobiorca a ja współkredytobiorcą. Zaznaczę, że mieszkanie na które był wzięty kredyt hipoteczny, w którym do dziś mieszkam z dziećmi jest tylko moje. W chwili podpisywania umowy były mąż to wiedział. Czy ktoś z Państwa miał taki przypadek, lub wie, czy jest jakikolwiek sens na zakładanie takiej sprawy? Z góry dziękuję za pomoc.
anonim cytuj
26-10-2023
Ja bym nie ruszała sprawy z kredytem
Szkoda czasu i nerwów bo i tak nic nie zrobisz, ponieważ mieszkanie jest wyłącznie twoje.. Za to wzięłabym się za alimenty jakim cudem nie płaci? Brać go za fraki..

anonim cytuj
26-10-2023
W sprawie alimentów natychmiast zadziałaj....tu jesteś wygrana....

anonim cytuj
26-10-2023

Sugerowane Tematy

Jestem w ciąży a nie mam ubezpieczenia.
Jestem w ciąży nie wiem który to tydzień ponieważ nie byłam jeszcze u lekarza. Robiłam wczoraj test. A nie mam ubezpieczenia. Czy ja mogę iść normalnie do lekarza nie płacąc za wizyty?...
Czy to zgodne z prawem, żeby obaj ojcowie płacili alimenty na dziecko?
Dzień dobry, Mam pytanie ws. alimentów na dziecko. Ojciec biologiczny płaci alimenty na dziecko, zostały mu odebrane prawa rodzicielskie kilka lat temu. Matka dziecka wyszła za mąż za innego mężczyznę, ten adoptował dziecko i jest jego prawnym opiekunem (tata 2, jeśli tak można nazwać) Para się rozstała, więc tata 2 również płaci alimenty na dziecko. Matka nie zgłosiła tego faktu, więc pobiera alimenty x 2 Pytanie 1. Czy to zgodne z prawem...
Depresja a renta
Czy mam prawo ubiegać się o rentę z powodu czasowej niezdolności do pracy przy depresji? Zostałam zdiagnozowana co prawda po 18 rż, mając 19 lat ale będąc jeszcze w liceum. Aktualnie mam skończone 20, niestety nie mam stażu pracy przez właśnie tę chorobę, na studia też nie poszłam przez depresję. Mam za sobą 3 hospitalizacje plus 6 miesięcy na oddziale dziennym. Pytanie, czy w ogóle mam prawo się ubiegać o to? Jestem pod stałą opieką lekarza p...
Samochód zastępczy z OC sprawcy.
Dzień dobry, 03.01.2024 r. miałem kolizję nie z mojej winy, od 05.01.2024r miałem samochód zastępczy z OC sprawcy, do dnia 22.01.2024r. Uznano szkodę całkowitą mojego auta i wypłacono mi odszkodowanie pomniejszone o wartość wraku, pieniądze wpłynęły na konto po południu 15.01.2024r. Dziś przyszło pismo od likwidatora szkody PZU w którym stwierdzają że samochód zastępczy z OC sprawcy należał mi się tylko do 16.01.2024r (czyli dzień po wypłaceniu ...

Wyszukiwarka