Zalecenie pracy zdalnej.

Jestem zatrudniony na umowę o prace na czas nieokreślony, w systemie pracy hybrydowej, dwa dni w tygodniu muszę pracować z biura. Pracodawca uznaje całkowitą prace z domu w przypadku opieki nad dzieckiem do lat 3, opieki nad osobą niepełnosprawną oraz po zaleceniu od lekarza aby wykonywać prace zdalnie. Jak rozumiem w zgodzie z prawem pracy Rz. Polskiej.
Chciałem postarać się o zalecenie lekarskie o wykonywaniu pracy zdalnej, Czy może to zrobić każdy lekarz czy tylko lekarz pracy? Czy mogę iść np. do psychiatry aby wystawił mi taki druk ze względu na szkodliwe warunki pracy z biura?
W czasie Covid pracowałem tylko zdalnie, poprawa mojego zdrowia psychicznego, mniej stresu oraz więcej czasu dla siebie pozwoliła mi przezwyciężyć alkoholizm i wyjść z depresji, aktualnie stan mojego zdrowia pogarsza się.
anonim cytuj
26-10-2023
Czy może to zrobić każdy lekarz czy tylko lekarz pracy?

Dziwne zwyczaje
Orzeczenie od lmp jest wiążące dla pracodawcy , a od innego lekarza nie musi brać pod uwagę
ze względu na szkodliwe warunki pracy z biura?

w biurze ???????
Popytaj kolegów jak to załatwili.

anonim cytuj
26-10-2023
Z tego co wiem koledzy nie mają orzeczenia od Lekarza pracy tylko przewlekłe leczenie/problemy z kręgosłupem. Czy psychiatra/psycholog może wystawić mi takie orzeczenie?

anonim cytuj
26-10-2023
Jak będzie ok dla pracodawcy to tak - decyzja należy do niego.

anonim cytuj
26-10-2023

Sugerowane Tematy

Przymusowe leczenie.
Cześć! Mam w domu alkoholika - ojca. Przez alkohol już stracił prawo jazdy oraz pracę (aktualnie znalazł nową). Pije od zawsze odkąd pamiętam, raz mniej raz więcej. Był na odwyku dwa miesiące ale nic to nie dało. Większość majątku jest zdobyta przez mamę i ona nie chce mu oddać połowy bo mu się nie należy więc męczy się z tym człowiekiem pod jednym dachem. Jednak psychicznie się to bardzo odbija na rodzinie. Czy można go gdzieś zgłosić? Jakie...
Odmowa reklamacji naprawy samochodu.
Oddałem samochód do mechanika w celu wymiany zderzaka - samochód 12 letni naprawa bezgotówkowa z AC Wszystko pięknie szło do chwili odbioru. Zderzak jest nowy taki jaki powinien być ok . Ale czujniki parkowania wycieli nie tym urządzeniem co trzeba (dowiadywałem się na forum czym się wycina) użyli zwykłego wiertła co wygląda bardzo nieestetycznie w porównaniu do tego co było przed. W załączeniu przesyłam zdjęcie otwory są za duże a czujniki są...
Wypowiedzenia najmu mieszkania.
Wypowiedziałam swojemu wynajmującemu umowę wypowiedzenia najmu z powodu obniżenia mi etatu w pracy i wynajmujący " co sekundę " wymyśla jakieś kary finansowe. W mieszkaniu po pierwszym miesiącu zamieszkania wystąpiła wilgoć i grzyb co wcześniej musiało być zamalowane ,a właściciel na moje zgłoszenia odpowiadał, że z tym da się żyć ,a jak mi się nie podoba to mogę to zamalować. Czy w tej sytuacji mogę zmienić lub dorzucić natychmiastowe ...
Od września zdaniem dyrektora dzieci mają 53% nieobecności. Co w takiej sytuacji mi grozi?
Dzień dobry. Dwoje dzieci klasa II i III szkoła podstawowa. Od września zdaniem dyrektora mają 53% nieobecności. Dzieciaki od października do końca marca są wiecznie chore. Jak nie katar, to kaszel, zapalenie oskrzeli itd. Nie ze wszystkim chodzimy do pediatry, bo nasza doktor nauczyła Nas radzić sobie z przeziębieniem "domowymi sposobami", odracza częste wizyty w przychodni, ograniczamy jest więc do spraw naprawdę tego wymagających. Do...

Wyszukiwarka