Zalecenie pracy zdalnej.

Jestem zatrudniony na umowę o prace na czas nieokreślony, w systemie pracy hybrydowej, dwa dni w tygodniu muszę pracować z biura. Pracodawca uznaje całkowitą prace z domu w przypadku opieki nad dzieckiem do lat 3, opieki nad osobą niepełnosprawną oraz po zaleceniu od lekarza aby wykonywać prace zdalnie. Jak rozumiem w zgodzie z prawem pracy Rz. Polskiej.
Chciałem postarać się o zalecenie lekarskie o wykonywaniu pracy zdalnej, Czy może to zrobić każdy lekarz czy tylko lekarz pracy? Czy mogę iść np. do psychiatry aby wystawił mi taki druk ze względu na szkodliwe warunki pracy z biura?
W czasie Covid pracowałem tylko zdalnie, poprawa mojego zdrowia psychicznego, mniej stresu oraz więcej czasu dla siebie pozwoliła mi przezwyciężyć alkoholizm i wyjść z depresji, aktualnie stan mojego zdrowia pogarsza się.
anonim cytuj
26-10-2023
Czy może to zrobić każdy lekarz czy tylko lekarz pracy?

Dziwne zwyczaje
Orzeczenie od lmp jest wiążące dla pracodawcy , a od innego lekarza nie musi brać pod uwagę
ze względu na szkodliwe warunki pracy z biura?

w biurze ???????
Popytaj kolegów jak to załatwili.

anonim cytuj
26-10-2023
Z tego co wiem koledzy nie mają orzeczenia od Lekarza pracy tylko przewlekłe leczenie/problemy z kręgosłupem. Czy psychiatra/psycholog może wystawić mi takie orzeczenie?

anonim cytuj
26-10-2023
Jak będzie ok dla pracodawcy to tak - decyzja należy do niego.

anonim cytuj
26-10-2023

Sugerowane Tematy

Pełnomocnictwo notarialne w sądzie.
Witam, mam pełnomocnictwo notarialne od swojej mamy, w którym zapisane jest w jednym z punktów że: "Nadto pełnomocnik upoważniony jest do reprezentowania mocodawcy przed wszelki władzami, urzędami administracji państwowej w tym urzędem skarbowym, sądami, bankami w jakimkolwiek charakterze, do składania wszelkich pism, wniosków i oświadczań oraz czynienia wszystkiego co przy realizacji niniejszego pełnomocnictwa okaże się konieczne, a także...
Dzieci w szkole prześladują innych uczniów, co z tym można zrobić? Jakie kroki prawne mogę podjąć ?
Witam syn chodzi do szkoły podstawowej do klasy 7 . W jego klasie jest kilkoro dzieci ( chłopcy i dziewczęta) , którzy sprawiają problemy w szkole . Prześladują innych uczniów, upokarzają innych , pyskują itp. Są to dzieci z tzw. Dobrych domów, rodzice na wysokich stanowiskach . Przez te dzieci 3 innych uczniów przeniosło się do innych szkół ponieważ nie dawały sobie rady psychicznie . Dwóch chłopaków z tej ,, bandy ,, zaczęły znęcać się nad mo...
Jak przeprowadzić ubezwłasnowolnienie bliskiej osoby?
Jak wygląda sprawa z ubezwłasnowolnieniem rodzica chorego na alzheimera. Rodzic nie jest w stanie podejmować samodzielnie decyzji. Czy są jakieś kruczki prawne w tym całym procesie i potem po? Czy ja jako opiekun prawny podejmuje decyzje np. w szpitalu, u lekarza itd. czy sąd? Jak to wygląda? Czy ktoś z was ma w tej sprawie doświadczenie?...
Darowizna po ślubie od rodziców.
Witam, jeśli jestem po ślubie i rodzice chcą mi zrobić darowiznę za którą kupimy działkę i postawimy dom a mąż za swoje go wykończy ,czy w razie rozwodu z mężem ona ma jakieś prawa do tej darowizny (darowizna zostanie zgłoszona do urzędu skarbowego)? Dziękuję za odpowiedzi . PS. Nie planuję rozwodu ale życie pisze różne scenariusze....

Wyszukiwarka