Zalecenie pracy zdalnej.

Jestem zatrudniony na umowę o prace na czas nieokreślony, w systemie pracy hybrydowej, dwa dni w tygodniu muszę pracować z biura. Pracodawca uznaje całkowitą prace z domu w przypadku opieki nad dzieckiem do lat 3, opieki nad osobą niepełnosprawną oraz po zaleceniu od lekarza aby wykonywać prace zdalnie. Jak rozumiem w zgodzie z prawem pracy Rz. Polskiej.
Chciałem postarać się o zalecenie lekarskie o wykonywaniu pracy zdalnej, Czy może to zrobić każdy lekarz czy tylko lekarz pracy? Czy mogę iść np. do psychiatry aby wystawił mi taki druk ze względu na szkodliwe warunki pracy z biura?
W czasie Covid pracowałem tylko zdalnie, poprawa mojego zdrowia psychicznego, mniej stresu oraz więcej czasu dla siebie pozwoliła mi przezwyciężyć alkoholizm i wyjść z depresji, aktualnie stan mojego zdrowia pogarsza się.
anonim cytuj
26-10-2023
Czy może to zrobić każdy lekarz czy tylko lekarz pracy?

Dziwne zwyczaje
Orzeczenie od lmp jest wiążące dla pracodawcy , a od innego lekarza nie musi brać pod uwagę
ze względu na szkodliwe warunki pracy z biura?

w biurze ???????
Popytaj kolegów jak to załatwili.

anonim cytuj
26-10-2023
Z tego co wiem koledzy nie mają orzeczenia od Lekarza pracy tylko przewlekłe leczenie/problemy z kręgosłupem. Czy psychiatra/psycholog może wystawić mi takie orzeczenie?

anonim cytuj
26-10-2023
Jak będzie ok dla pracodawcy to tak - decyzja należy do niego.

anonim cytuj
26-10-2023

Sugerowane Tematy

Kwota niezgodna z taryfikatorem.
Mój brat dostał mandat za wyprzedzanie rowerem innego pojazdu na przejściu dla pieszych. Mandat przyjęty, ale jeszcze nie zapłacony. Kwota na mandacie to 1500 zł, ale poszukaliśmy trochę w przepisach i okazało się że Policjant popełnił błąd, bo okazało się, że za to wykroczenie popełnione pojazdem niemechanicznym są widełki 50-500 zł. Co tutaj można zrobić?...
Rozwód a rozliczenie PIT.
Dzień dobry, czy będąc w trakcie rozwodu mogę się rozliczyć z Pit 11 jako samodzielna matka? (zaznaczam ,że dziecko nie jest z obecnego małżeństwa i dziecko nie jest przysposobione jakoby obecny mąż był ojcem dziecka )...
Szkoda całkowita, brak rzeczoznawcy do wyceny auta.
5 października miałam wypadek samochodowy, który nie był z mojej winy. Laweta zabrała auto do serwiu a tam uznali, że auto to szkoda całkowita i zajęli się odzyskiwaniem pieniędzy w wysokości wartości auta. Do dnia dzisiejszego, tj. 7 listopada ubezpieczalnia nie przysłała rzeczoznawcy do wyceny auta, tłumacząc się, ze nie mają czasu lub nie odbierają telefonu. W jaki sposób mogę przyspieszyć cały ten proces lub gdzie się udać z prośbą o pomo...
Dziecko nie chce jeżdzić do ojca na widzenia
Dzień dobry. Mamy z byłym mężem ustalone kontakty z dzieckiem ale syn nie chce jeździć do ojca , co przyjedzie po niego to dziecko płacze i mówi że chce zostać w domu. Najchętniej bym go wtedy nie dawała ponieważ bardzo mi go szkoda i wiadomo , wiem też że ojciec będzie delikatnie na niego krzyczał że mówi mi takie rzeczy że tam się go wiecznie czepiają że wszytko jest na niego i on za nim nie stanie . Czy mogę coś z tym zrobić czy już niestety n...

Wyszukiwarka