Zarejestrowanie pojazdu na inną osobę niż osoba widniejąca w umowie.

Mam takie pytanie, czy istnieje możliwość zarejestrowania pojazdu na inną osobę niż osoba widniejąca (jako kupujący) w umowie kupna-sprzedaży pojazdu? Sytuacja taka że mój tata nie mógł ze mną pojechać po samochód więc umowa została sporządzona na mnie, ale w rzeczywistości pojazd miałby być zarejestrowany na niego a ja byłabym jedynie współwłaścicielem pojazdu. Jak to najłatwiej zrobić?
anonim cytuj
26-10-2023
Możesz zrobić darowiznę na ojca.
Ale to muszę dokonać tego po rejestracji samochodu? Czy mogę to zrobić przed rejestracją żeby zarejestrować już na 2 właścicieli?

Możesz przed - zaoszczędzisz na kosztach rejestracji - rejestrując ostatecznie na końcowych właścicieli.

anonim cytuj
26-10-2023

Sugerowane Tematy

Wysokie alimenty.
Szukam orzecznictwa dot. alimentów, ale zasądzających wysokie kwoty. Wszystko co znajduję, to max 2-2,5 tys. Czytałam na tym forum wiele postów, napisałam nawet do jednego z autorów z prośbą o dokończenie swojego wątku o informację jakie alimenty zostały zasądzone, ale cisza. Interesują mnie okoliczności zasądzania alimentów w okolicach 5-10 tys zł i więcej na jedno dziecko. Jeśli ktoś zna takie orzeczenia lub wie w jaki sposób i gdzie szukać,...
spłata kredytu po zakończeniu związku
Będąc w kilkuletnim związku, zdecydowaliśmy się razem z partnerem wziąć kredyt na remont (głównie zakup mebli/drzwi) jego domu. On nie miał zdolności, więc kredyt był na mnie. Po kilku latach podjęliśmy decyzję o zakończeniu związku. W tym momencie zostało mi do spłaty jeszcze kilkanaście tysięcy kredytu. Mój były partner nie poczuwa się do dalszego spłacania kredytu (wcześniej spłacaliśmy go wspólnie), ani do oddania rzeczy z domu, do wartoś...
Urlop na żądanie.
Mam następujące pytanie: z 26 dni urlopu wypoczynkowego za chwilę wykorzystam ostatnie dwa w październiku i to będą wszystkie z 22 dni zaplanowanych. Z 4 dni urlopu na żądanie wykorzystałem już 2 i zostały 2 do wykorzystania. Ku mojemu zdziwieniu dostałem wczoraj grafik na listopad z dwoma dniami urlopu pod koniec tegoż miesiąca. Takie pytanie: czy przełożony przed końcem roku może tak od siebie wpisać resztę dni z urlopu na żądanie bez zgody pra...
Znaczne podwyższenie alimentów.
Dostałem od komornika wezwanie o podwyższenie alimentów z kwoty 300 zł na 1700 zł o sprawie nie wiedziałem. Była partnerka od roku czasu utrudnia kontakty, jak byliśmy jeszcze razem, byliśmy u mediatora aby ustalić fikcyjne alimenty na kwotę 300 zł i tak zostało. Po 6 latach rozstaliśmy się, płaciłem jej do ręki nie wiedziałem że pójdzie do komornika, ok poszła płaciłem przez komornika, powiedziałem ze będę więcej płaciłem jak będę widywał dzie...

Wyszukiwarka