Oferta pracy znaleziona samodzielnie a PUP.

Witam,
Chciałem zapytać czy jeżeli sam znalazłbym ofertę pracy, która początkowo mi się podoba ale po zaproponowaniu rozmowy stwierdzę, że nie chciałbym pracować z jakiś powodów (nie taka stawka, kiepski dojazd itp.) w danej firmie to czy taka firma może to zgłosić do Urzędu pracy? a jeżeli tak to czy w takiej sytuacji teoretycznie Urząd może mnie wyrejestrować? czy może wyrejestrować tylko kiedy dostanie się skierowanie od Urzędu Pracy a samodzielnie znaleziona praca i późniejsza na nią odmowa nie wpływa na wyrejestrowanie?
anonim cytuj
26-10-2023
Tylko po skierowaniu z PUP.

anonim cytuj
26-10-2023
Rozumiem, dziękuję za informację, teraz mogę "swobodniej" wysyłać CV bez obawy o utratę statusu bezrobotnego.

anonim cytuj
26-10-2023

Sugerowane Tematy

Czy mogę uniknąć płacenia alimentów na ojca z racji jego niezdolności do pracy??
Witam, mam ojca, który ma zasądzone na mnie 200 zł alimentów. Poza tym nigdy nie zapytał czy czegoś potrzebuję i jak tylko dzwoni, to często narzeka, że musi płacić mi pieniądze:(. Nienawidzę go za to i nie chcę mieć z nim nic wspólnego... Aktualnie jeszcze się uczę, ale obawiam się, że jak już zakończę edukację to ja będę musiała płacić alimenty na niego z racji jego niezdolności do pracy. Stąd moje pytanie czy przez zerwanie z nim kontaktu ...
Kto pokrywa koszty leczenia zwierzat z fundacji
Witam, Mam problem i w związku z nim pytanie... Miesiąc temu przyjęłam kota do domu tymczasowego (z fundacji). Umowa w wersji MINI tj. fundacja zapewnia wyżywienie, żwirek, opiekę wet, ja dom i opiekę. Kot był złapany na działkach, w bardzo złym stanie, długo przebywał w lecznicy zanim prosto z niej trafił do mnie. Problem w tym, zaraził moją kocicę rezydentkę giardią (pasożyt). Sprawa ujawniła się parę dni temu, jak zrobili mu badania. Chor...
podział majątku
Chciałabym zasięgnąć informacji jak to jest z podziałem majątku. W 2011 roku małżeństwo kupiło mieszkanie na kredyt hipoteczny, w 2019 wzięli rozwód. Kobieta wraz z dzieckiem wyprowadziła się do rodziców, mężczyzna został w mieszkaniu. Chcą teraz dokonać podziału majątku, chcieliby się dogadać aby ponieść jak najmniejszy koszt związany z podziałem majątku. Dodam, iż mieszkanie w 2011 roku kosztowało 225 tyś zł, na chwilę obecną cena mieszkania to...
Chce podjąć pracę i nie stracić świadczeń.
Hej wszystkim, Dostałam propozycję pracy na minijob w Niemczech. Obecnie nie pracuje ponieważ jestem na świadczeniu na dziecko niepełnosprawne. W Polsce mam zakaz pracy, a wyjazd raz w tygodniu do pracy dużo podniesie mój budżet i mam osobę chętna do pomocy przy dziecku na ten jeden dzień. Ale jak jest prawnie? Nie chcę stracić świadczenia i narobić sobie problemów? Z góry dziękuję wszystkim za pomoc....

Wyszukiwarka