Jak wyegzekwować alimenty od osoby, która przebywa w zakładzie karnym.

Witam . Od 5 lat zbieram się o podanie matki mojego obecnie 8 letniego syna o alimenty. Tydzień temu poszła siedzieć, jest w więzieniu. Nie wiem za co ale nie interesuje mnie to. Pytanie: jak w takiej sytuacji sąd rozstrzyga wysokość alimentów skoro rodzic jest w zakładzie karnym?
anonim cytuj
22-10-2023
W ZK też można pracować. Nie wiem jak długo wyrok ma matka Twojego syna, ale raczej zasądzi normalnie alimenty.

anonim cytuj
22-10-2023
Czyli jak powiem 800 to mimo że nie ma jak pracować to jej dadzą?
Tak. W więzieniach można pracować. I do takiego więzienia ją przeniosą.

Powinni, ale nie da się stwierdzić w stu procentach.

anonim cytuj
22-10-2023
Wszystko zależy od sądu ale u mojej znajomej sąd przyznał po 700 zł na dziecko ( jest ich troje) mimo że ojciec przebywa w więzieniu.

anonim cytuj
22-10-2023

Sugerowane Tematy

Nieobecność podczas kontroli zwolnienia lekarskiego.
Jestem na zwolnieniu lekarskim od psychiatry z powodu problemów zdrowotnych po ciężkim zdarzeniu losowym. W dniu dzisiejszym akurat kiedy była u mnie kontrol, ja byłam u starszej schorowanej sąsiadki, aby przygotować leki (zajmuje się nią długo) w tej samej klatce na tym samym piętrze, ale nie słyszałam pukania do siebie. Zostawiono kartkę, ze mam się ustosunkować. Mój lekarz mówił, ze mogę nawet wychodzić nie tylko po niezbędne produkty, ale c...
termin odwołania wypowiedzenia
Składając oświadczenie woli o wypowiedzeniu umowy o pracę na czas nieokreślony nie wiedziałam, że jestem w ciąży. Czy termin odwołania wypowiedzenia 7 dni jest nieprzekraczalny? Czy da się go "obejść"? Myślę tu o odwołaniu od oświadczenia i przywrócenie na dotychczasowe stanowisko pracy....
odzyskanie wynagrodzenia
Pracownik jest zatrudniony od marca tego roku w Spolce Z o.o . Na prośbę pracodawcy wynagrodzenie na umówie wpisano w kwocie 5200 brutto . Faktycznie (potwierdzone przelewami ) miesięczne wynagrodzenie to ponad 6 000 netto. W zeszłym miesiącu pracownik otrzymał przelew około 3500 (netto z kwoty na umówie) W tym miesiącu nie otrzymał wynagrodzenia . Tydzień temu poczta przyszło wypowiedzenie ze ze względu na Covid spółka utraciła płynność finans...
Własność rzeczy.
Dwóch współlokatorów żyło ze sobą wspólnie przez parę lat, bardziej na zasadzie konkubinatu. Kupowali wspólne rzeczy itp. itd. Parę miesięcy temu, jeden z współlokatorów wyprowadził się - zostawiając wszystko. (Nie chciał niczego). Teraz jednak przypomniało mu się, że jednak chce. Pytanie: Czy ma teraz prawo do tych rzeczy nadal? I w jaki sposób może to być rozwiązane? Albo czy są jakieś regulacje prawne w kontekście tego?...

Wyszukiwarka