Jak wyegzekwować alimenty od osoby, która przebywa w zakładzie karnym.

Witam . Od 5 lat zbieram się o podanie matki mojego obecnie 8 letniego syna o alimenty. Tydzień temu poszła siedzieć, jest w więzieniu. Nie wiem za co ale nie interesuje mnie to. Pytanie: jak w takiej sytuacji sąd rozstrzyga wysokość alimentów skoro rodzic jest w zakładzie karnym?
anonim cytuj
22-10-2023
W ZK też można pracować. Nie wiem jak długo wyrok ma matka Twojego syna, ale raczej zasądzi normalnie alimenty.

anonim cytuj
22-10-2023
Czyli jak powiem 800 to mimo że nie ma jak pracować to jej dadzą?
Tak. W więzieniach można pracować. I do takiego więzienia ją przeniosą.

Powinni, ale nie da się stwierdzić w stu procentach.

anonim cytuj
22-10-2023
Wszystko zależy od sądu ale u mojej znajomej sąd przyznał po 700 zł na dziecko ( jest ich troje) mimo że ojciec przebywa w więzieniu.

anonim cytuj
22-10-2023

Sugerowane Tematy

Skarga na adwokata.
Chcialbym zlozyc skarge na adwokata za nieuzasadnione wypowiedzenie pelnomocnictwa. Zaplacilem za calosc ponad 11 lat temu za sprawe o podzial czesci wspolnych to jest suteren i poddasza w budynku. Posiadam emaile w ktorych adwokat domaga sie oplaty w calosci bo inaczej nie podejmie sie tej sprawy. Na dzien dzisiejszy sprawa poszla do Sadu Okregowego poniewaz zlozylem pismo odwolawcze od postanowienia wstepnego a moj adwokat zlozyl wypowiedzenie...
Przekształcenie działki z rolnej na budowlaną.
Teściowe będą przepisywać na nas dom, ale dopiero za rok, jak zostaną przekształcone działki z rolnych na budowlane, aby równo podzielić dom. My z mężem chcemy zacząć już w ten dom inwestować. I tutaj pytanie, co możemy zrobić aby jakoś się zabezpieczyć, gdyby teściowie jednak zmienili zdanie, a pieniążki już zainwestujemy. Może jakaś umowa? Czy ona może być wiążąca? Nadmienie, że nie mieszkamy z teściami....
Pytanie natury spadkowej i chciałabym się dowiedzieć jak wygląda kwestia dziedziczenia
Dzień dobry. Mego męża babki brat był kawalerem, zmarł w wieku 97 lat. Na własność posiadał dom i ok. 1,5 ha pola, które wydzierzawiał. Jego nieżyjąca siostra miała 3 dzieci. L(córka- 3 dzieci)A (syn po udarze -2 dzieci) J.( już nie żyje - troje dzieci B, M/zakonnica, S- mój mąż ). Jeżeli wujek nie zostawił testamentu, a za życia twierdził, że dom z polem będzie dla osoby B, to jak to ma się do pozostałych członków rodziny.? Czy będzie sprawa...
Ograniczenie władzy rodzicielskiej - pytania do biegłych sądowych
Dzień dobry, mam następujący problem. W lutym 2023 złożyłam wniosek o ograniczenie władzy rodzicielskiej ojcu dziecka. Głównie chodzi o to, iż ojciec nie wyraża zgody na diagnozstykę i leczenie (terapię) dziecka pod kątem spektrum, aspergera, adhd, nie wyraża zgody na szczepienia. Nie wyraża też zgody na wyjazd za granicę, ale najważniejsze jest to leczenie. Dodatkowo dziecko jest uzależnione od grania na telefonie (telefon jest od ojca, do gru...

Wyszukiwarka