Urlop na żądanie.

Mam następujące pytanie: z 26 dni urlopu wypoczynkowego za chwilę wykorzystam ostatnie dwa w październiku i to będą wszystkie z 22 dni zaplanowanych. Z 4 dni urlopu na żądanie wykorzystałem już 2 i zostały 2 do wykorzystania. Ku mojemu zdziwieniu dostałem wczoraj grafik na listopad z dwoma dniami urlopu pod koniec tegoż miesiąca. Takie pytanie: czy przełożony przed końcem roku może tak od siebie wpisać resztę dni z urlopu na żądanie bez zgody pracownika ?
anonim cytuj
22-10-2023
Nie może. Urlop zarówno wypoczynkowy, jak urlop na żądanie udzielane są na wniosek pracownika. Pracodawca może jedynie nie wyrazić zgody na urlop w czasie wskazanym przez pracownika, ale nie może sam tej daty wskazać bez wniosku pracownika.

anonim cytuj
22-10-2023
Jak złożysz skargę na kierownika to na bank ma mandat od inspektora PIP.

anonim cytuj
22-10-2023

Sugerowane Tematy

dom zakupiony na kredyt hipoteczny na jedna osobe
witam, dom zakupiony na kredyt hipoteczny na jedna osobe (posiadajaca dzieci), ale jest on splacany przez 2 osoby nie zwiazane ze soba w sposob prawny, obie mieszkaja w tym domu. w momencie kiedy wlasciciel kredytu umiera lub zwiazek sie rozpada, caly dom zostaje przepisany dzieciom? czy ta druga osoba moze sie jakos zabezpieczyc? czy pozostaje tylko testament lub malzenstwo?...
Wytoczenie sprawy o odzyskanie praw rodzicielskich po 11 latach, wcześniej całkowicie odebrane
Może ktoś podpowie... Chociaż nie wiem, czy do końca znam sprawę... Szwagierka na dwójkę dzieci, każde z innym partnerem, z żadnym nie utrzymuje żadnych relacji... Dzieci w wieku 17 i 11 lat. Jest bezrobotna, utrzymuje się z socjalu, 500 itd. alimenty zasądzone, ale na jazdę dziecko płaci państwo po 200/300 zł na każde dziecko. Byli partnerzy od razu po porodach mają całkowicie odebrane prawa rodzicielskie, zero spotkań z dziećmi, żadnych relac...
odwołanie od postanowienia sądu (alimenty)
Czy można się odwołać od postanowienia sądu jeśli chodzi o sprawy alimentacyjne? Chodzi o to że osobno został złożony pozew na alimenty na jedno dziecko i drugi pozew na podwyżkę alimentów na drugie dziecko. Sąd postanowił ze połączy te sprawy. Czy strona może się odwołać od tego?...
Produkt niezgodny z opisem.
Witam serdecznie, Mam takie pytanie, bo co prawda wiem, że zawsze jest prawo do zwrotu do 14 dni, ale tutaj sytuacja jest trochę inna. A więc kupiłem gryf do gitary, od lutnika znalezionego na olx. Za gryf zapłaciłem 2 tysiące i umówiliśmy się na poszczególne parametry. Gdy przyszedł gryf, odebrałem go osobiście, okazało się, że nie ma on dokładnie takich parametrów jakie chciałem, mimo wcześniejszych ustaleń. Początkowo towar przyjąłem, bo pom...

Wyszukiwarka