Urlop na żądanie.

Mam następujące pytanie: z 26 dni urlopu wypoczynkowego za chwilę wykorzystam ostatnie dwa w październiku i to będą wszystkie z 22 dni zaplanowanych. Z 4 dni urlopu na żądanie wykorzystałem już 2 i zostały 2 do wykorzystania. Ku mojemu zdziwieniu dostałem wczoraj grafik na listopad z dwoma dniami urlopu pod koniec tegoż miesiąca. Takie pytanie: czy przełożony przed końcem roku może tak od siebie wpisać resztę dni z urlopu na żądanie bez zgody pracownika ?
anonim cytuj
22-10-2023
Nie może. Urlop zarówno wypoczynkowy, jak urlop na żądanie udzielane są na wniosek pracownika. Pracodawca może jedynie nie wyrazić zgody na urlop w czasie wskazanym przez pracownika, ale nie może sam tej daty wskazać bez wniosku pracownika.

anonim cytuj
22-10-2023
Jak złożysz skargę na kierownika to na bank ma mandat od inspektora PIP.

anonim cytuj
22-10-2023

Sugerowane Tematy

Darowizna po ślubie od rodziców.
Witam, jeśli jestem po ślubie i rodzice chcą mi zrobić darowiznę za którą kupimy działkę i postawimy dom a mąż za swoje go wykończy ,czy w razie rozwodu z mężem ona ma jakieś prawa do tej darowizny (darowizna zostanie zgłoszona do urzędu skarbowego)? Dziękuję za odpowiedzi . PS. Nie planuję rozwodu ale życie pisze różne scenariusze....
Czy można zgłosić żonę do ubezpieczenia zdrowotnego?
Czy mąż mając swoją działalność i firmę może mnie u siebie ubezpieczyć gdybym zeszła w ciążę a nie miała żadnej umowy o pracę i ogólnie ubezpieczenia?...
Udziały w dariwiźnie.
Otrzymałem w darowiźnie 1/2 nieruchomości. Czy mogę sprzedać ten udział bez zgody współwłaściciela budynku? Są osobne media....
Zawieszenie komornika. Czy jest to możliwe że komornik ściągnął za dużo?
Mam pytanie odnośnie zawieszenie komornika. Sprawa wygląda tak wygrałam sprawę o podwyższenie alimentów były mąż płaci regularnie ale nie zapłacił mi pieniądze które sąd przeznaczył że ma zapłacić zaległości alimenty od złożenia wniosku w sumie wyszło to 1300 zł więc podałam go do komornika by ściągnął mu tą kwotę wszystko dostałam . A Były mąż pisze żebym poszła i zapytała bo po raz kolejny ściągnęli mu dużą kwotę. I co teraz mam zrobić ? Cz...

Wyszukiwarka