Urlop na żądanie.

Mam następujące pytanie: z 26 dni urlopu wypoczynkowego za chwilę wykorzystam ostatnie dwa w październiku i to będą wszystkie z 22 dni zaplanowanych. Z 4 dni urlopu na żądanie wykorzystałem już 2 i zostały 2 do wykorzystania. Ku mojemu zdziwieniu dostałem wczoraj grafik na listopad z dwoma dniami urlopu pod koniec tegoż miesiąca. Takie pytanie: czy przełożony przed końcem roku może tak od siebie wpisać resztę dni z urlopu na żądanie bez zgody pracownika ?
anonim cytuj
22-10-2023
Nie może. Urlop zarówno wypoczynkowy, jak urlop na żądanie udzielane są na wniosek pracownika. Pracodawca może jedynie nie wyrazić zgody na urlop w czasie wskazanym przez pracownika, ale nie może sam tej daty wskazać bez wniosku pracownika.

anonim cytuj
22-10-2023
Jak złożysz skargę na kierownika to na bank ma mandat od inspektora PIP.

anonim cytuj
22-10-2023

Sugerowane Tematy

Koszty egzekucyjne ponosi dłużnik czy wierzyciel?
Czy po złożeniu wniosku do komornika o umorzenie dłużnikowi zaległych alimentów na dziecko, koszty egzekucyjne ponosi dłużnik czy wierzyciel?...
Zawartość spadku.
Witam Jestem spadkobierca ustawowym, a testamentowym jest kompletnie obca osoba. Cóż takie prawo. Spadkobierca ustawowy ma zapisana nieruchomość ale jego adwokat domaga się całości spadku. Skąd ja czy sad maja wiedzieć ze nieruchomość wyczerpuje całość spadku? Wiem ze na koncie jest spora suma ,ale to gdybanie. Co z meblami i samochodami itp. Sprawa spadkowa kończy się ostatecznie w następną środę....
Spadek dla dzieci.
Witam, czy jest sposób by uczynić nasze dzieci wyłącznymi spadkobiercami po naszej śmierci, tak by nikomu z naszego rodzeństwa i rodziców nic się nie należało....
sprzedaż mieszkania bez opodatkowania
Witam mieszkanie kupione czerwiec 2016 z rynku wtórnego, kiedy można sprzedać nie płacąc 19% podatku?....

Wyszukiwarka