Zawiadomienie o wszczęciu egzekucji.

Dostałam pismo od komornika z zawiadomieniem o wszczęciu egzekucji. Problem polega na tym, że nie dostawałam prędzej żadnych pism z sądu, żeby w ogóle się odwołać, a dług jest niezapłaconym ubezpieczeniem (tak się domyślam, bo wierzyciel jest firmą ubezpieczeniową), natomiast ja nigdy nie ubezpieczałam niczego w tej firmie. Pismo od komornika również przyszło na adres, pod którym nie mieszkam od dawna (zameldowania), ale zostało mi przekazane awizo i jestem w 100% pewna, że gdyby prędzej takie były na moje dane, to również zostałyby mi przekazane. Nie dostawałam też żadnych pism z wezwaniami do zapłaty od tej firmy. Ponadto od kilku lat wszędzie, gdzie to możliwe podaję dane adresowe faktycznego miejsca zamieszkania i dosłownie wszystkie listy przychodzą właśnie tutaj, a nie na adres zameldowania.
Do pisma od komornika dołączony jest nakaz zapłaty z e-sądu i po wpisaniu kodu, który widnieje na górze, mam tylko dostęp do tego samego nakazu, żadnych innych akt.
Co mogę z tym zrobić, jak dowiedzieć się, o co w ogóle chodzi? Czy jest w ogóle jakaś opcja na odwołanie się od tego, jeżeli wszedł już komornik?
anonim cytuj
18-10-2023
Powinna mieć Pani dwa kody. Jeden da dostęp do nakazu, a drugi do akt.
sprawdzałam kilkukrotnie - mam tylko jeden kod.

Jeśli dobrze pamiętam, ten drugi jest w pouczeniu.

anonim cytuj
18-10-2023

Sugerowane Tematy

Dłużnik wykorzystał adres najmu.
Witajcie, dawny najemca mojego mieszkania okazał się dłużnikiem, na którego przychodzą listy od firm windykacyjnych itd. Podanie informacji u źródła w tych firmach nie działa. Chcę pozwać z KK dawnego najemcę, podpowiecie jakie paragrafy mogę wykorzystać? Doprowadzenie do naruszenia miru domowego, który postrzegam także jak czystość skrzynki pocztowej?...
Wniosek o umorzenie postępowania.
Jestem represjonowany politycznie ze względu na wpisy internetowe. Prokuratura wszczęła kilka spraw wobec mnie. Jedną zakończyła uznając mnie ostatecznie za świadka i oddając mi sprzęt komputerowy. Inne sprawy zostały połączone i przesłane do drugiej prokuratury. Ta druga prokuratura uchyliła jeden zarzut, który wydała ta pierwsza. Pozostałe zarzuty postawiono mi już ponad rok temu. Potwierdziłem że ja dokonywałem danych wpisów ale zdecydowanie z...
Pozwany chory na schozofrenie, nagadał głupot czym się pogrązył. Czy można to jakoś odkręcić lub unieważnić?
Witam, mam takie pytanie mam w rodzinie chorego na schizofrenie paranoidalaną, i tak we wtorek była rozprawa on był pozwanym i strasznych głupot nagadał czym się pogrążył, I teraz moje pytanie czy można to jakoś odkręcić unieważnić rozprawę czy coś takiego, wyrok juz zapadł we wtorek właśnie I teraz się zastanawiamy jak to rozwiązać lub gdzie szukać rozwiązania... bardzo proszę o każda radę bo my juz wyczerpaliśmy pomysły ( podobno nie da się tak...
Ojciec dziecka zaprzestał płacenia zabezpieczenia alimentacyjnego.
Ojciec dziecka zaprzestał płacenia zabezpieczenia alimentacyjnego (zasądzona kwota w marcu tego roku i płacił do września), sprawa rozwodowa, alimenty w toku, kolejna rozprawa w grudniu. Sprawa u komornika już zgłoszona, mam pismo od komornika o kosztach i kwocie jaką ma zapłacić. Pytanie moje brzmi: po jakim czasie i co musi się wydarzyć, żeby pozwać rodziców (dziadków) o alimenty?...

Wyszukiwarka