Zawiadomienie o wszczęciu egzekucji.

Dostałam pismo od komornika z zawiadomieniem o wszczęciu egzekucji. Problem polega na tym, że nie dostawałam prędzej żadnych pism z sądu, żeby w ogóle się odwołać, a dług jest niezapłaconym ubezpieczeniem (tak się domyślam, bo wierzyciel jest firmą ubezpieczeniową), natomiast ja nigdy nie ubezpieczałam niczego w tej firmie. Pismo od komornika również przyszło na adres, pod którym nie mieszkam od dawna (zameldowania), ale zostało mi przekazane awizo i jestem w 100% pewna, że gdyby prędzej takie były na moje dane, to również zostałyby mi przekazane. Nie dostawałam też żadnych pism z wezwaniami do zapłaty od tej firmy. Ponadto od kilku lat wszędzie, gdzie to możliwe podaję dane adresowe faktycznego miejsca zamieszkania i dosłownie wszystkie listy przychodzą właśnie tutaj, a nie na adres zameldowania.
Do pisma od komornika dołączony jest nakaz zapłaty z e-sądu i po wpisaniu kodu, który widnieje na górze, mam tylko dostęp do tego samego nakazu, żadnych innych akt.
Co mogę z tym zrobić, jak dowiedzieć się, o co w ogóle chodzi? Czy jest w ogóle jakaś opcja na odwołanie się od tego, jeżeli wszedł już komornik?
anonim cytuj
18-10-2023
Powinna mieć Pani dwa kody. Jeden da dostęp do nakazu, a drugi do akt.
sprawdzałam kilkukrotnie - mam tylko jeden kod.

Jeśli dobrze pamiętam, ten drugi jest w pouczeniu.

anonim cytuj
18-10-2023

Sugerowane Tematy

Nieuczciwa konkurencja.
Pracowałem przez dłuższy czas na zasadzie umowy o współpracę (świadczyłem usługi jako jednoosobowa działalność gospodarcza). Bez zapisów o zakazie konkurencji, ale z klauzulą poufności. Jakiś czas temu nasze drogi z pracodawcą się rozeszły (umowa o współpracy wypowiedziana). Ja świadczyłem sobie usługi dalej we już na własną rękę dla nowych klientów. Ostatnio jednak jeden z klientów mojej starej firmy, którego bardzo zaniedbano po moim odejściu ...
Czy administracja ma obowiązek przeprowadzić dezynfekcje?
Witam. Mieszkam w bloku, mieszkanie własnościowe. Jest zarząd wspólnoty. Od miesiąca w mojej klatce, w moim pionie pojawiły się prusaki. Czy administracja ma obowiązek przeprowadzić dezynfekcje czy muszę we własnym zakresie. Oczywiście zarząd każe przeprowadzać samemu. Co o tym mówi prawo. Z góry dziękuję....
Ma kilka kredytów, został sparaliżowany przez udar, nie stać go na spłacanie należności, co w takiej sytuacji zrobić?
Dzień dobry. Mój tata ma zaciągnięte kilka kredytów na łączną kwotę Ok 50 tys zł.. niestety w ostatnich dniach dostał udaru mózgu i jest sparaliżowany-nie chodzi, nie mówi ..do końca nie rozumie co się wokół niego dzieje..Ojciec jest na emeryturze i spłacał raty z trudem ale spłacał.. teraz większość jego emerytury idzie na leki i rehabilitację nie wspominając już o rachunkach które rosną z miesiąca na miesiąc..co w takiej sytuacji zrobić? dzięku...
Wspólnota majątkowa a rozwód.
Otrzymałam w darowiźnie dom i działkę. Później wzięłam ślub i rozszerzałam umową majątkową małżeńską wspólność i wyszczególniona była ta darowizna od rodziców ze tez wchodzi w majątek wspólny. Czy ten akt notarialny jest sporządzony zgodnie z prawem? Chce się z nim rozwieźć i teraz nie wiem czy musimy to dzielić na pół?...

Wyszukiwarka