Hej, jakiś czas temu moja mama poznała pewnego mężczyznę w internecie, nigdy się nie widzieli, a ich kontakt sprowadza się tylko do rozmów telefonicznych i pisania SMSów. Okazało się, ze ten mężczyzna wysłał mojej mamie przekazem pocztowym 700zł(pieniądze dotarły dzisiaj) i teraz chce wysyłać 2000zł miesięcznie. Jest to dla mnie bardzo podejrzane, dlatego pisze post na grupie i proszę o rady. Czy w ten sposób moja mama może paść ofiarą jakiegoś oszustwa?
To jest numer na adres. W pewnym momencie wyśle coś innego niż kasa i ktoś inny to będzie chciał odebrać. Tzn, użyje twojej mamy do odbioru, ona odbierze oczywiście bo będzie myślała że to jakiś prezent a w rzeczywistości mogą stać się 2 rzeczy. Jedna to to taka że policja rozpracuje sprawę i zdejmą twoja mamę z paczka i dopiero po czasie się wyjaśni, a druga to taka że jeśli ta pierwsza się nie wydarzy to dopadnie twoja mamę ten ktoś co chce to coś z tej paczki.
Witam wszystkich!.Otóż moja sytuacja wygląda tak.Pracuje w firmie,gdzie zatrudniają na kontrakt b2b.Ja nie mam własnej działalności gospodarczej,ale jest taka możliwość, aby inny pracownik który ma działalność wziął mnie pod siebie.No i tak zrobiłem,tamten pracownik dał mi umowe o prace na pół etatu,i problem pojawia się przy wypłacie.Pracuje jako kurier i tam rozliczają za adres,pod koniec wystawiają fakture,no i wiadomo składka zus i podatek do...
Mam pytanie odnośnie pozbawienia władzy rodzicielskiej co w wypadku jeśli kilka lat temu miałem sprawę o pozbawienie władzy rodzicielskiej, ponieważ miałem konflikt z prawem - 6 miesięcy w areszcie , oczywiście dziecko wtedy wróciło do mnie a teraz po raz drugi trafiłem do więzienia i znów będę miał sprawę o pozbawienie władzy ?
Dziecko jest z rodzina ale sąd lub kuratorzy nie chcą aby dziecko wróciło do mnie ponieważ musze jeszcze odsiedzieć ok...
W 2016r. moja chrzestna (siostra ojca)napisała testament u notariusza, w którym zapisała na mnie kawalerkę + 1/3 działki. W 2022r. chrzestna umarła, na otwarciu testamentu byli jej bracia ( nie miała męża ani dzieci), którzy nie zgłaszali sprzeciwu (za życia chrzestna poinformowała o testamencie i mnie jako spadkobierczyni wszystkich potencjalnych zainteresowanych). W 2023r. Umarł mój ojciec, który za życia przepisał mi również 1/3 tej samej dzia...
Dzień dobry,
Umowa najmu lokalu użytkowego, podpisana pomiędzy dwoma osobami prywatnymi: właścicielem nieruchomości (wynajmującym) i najemcą. Umowa podpisana na czas określony, bez klauzul, pozwalających na wcześniejsze wypowiedzenie. Mija termin przekazania lokalu a najemca się nie pojawia, nie odpowiada na telefony, smsy ani maile. Czy ta umowa weszła w życie? Czy w tej sytuacji wynajmujący ma prawo wysłać najemcy wezwanie do zapłaty i w razie...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: