Czy to oszustwo?

Hej, jakiś czas temu moja mama poznała pewnego mężczyznę w internecie, nigdy się nie widzieli, a ich kontakt sprowadza się tylko do rozmów telefonicznych i pisania SMSów. Okazało się, ze ten mężczyzna wysłał mojej mamie przekazem pocztowym 700zł(pieniądze dotarły dzisiaj) i teraz chce wysyłać 2000zł miesięcznie. Jest to dla mnie bardzo podejrzane, dlatego pisze post na grupie i proszę o rady. Czy w ten sposób moja mama może paść ofiarą jakiegoś oszustwa?
anonim cytuj
18-10-2023
To jest numer na adres. W pewnym momencie wyśle coś innego niż kasa i ktoś inny to będzie chciał odebrać. Tzn, użyje twojej mamy do odbioru, ona odbierze oczywiście bo będzie myślała że to jakiś prezent a w rzeczywistości mogą stać się 2 rzeczy. Jedna to to taka że policja rozpracuje sprawę i zdejmą twoja mamę z paczka i dopiero po czasie się wyjaśni, a druga to taka że jeśli ta pierwsza się nie wydarzy to dopadnie twoja mamę ten ktoś co chce to coś z tej paczki.

anonim cytuj
18-10-2023

Sugerowane Tematy

Nie może naliczać mi stawki wg nowych wyliczeń bo nie podpisałam aneksu, Jestem na L4
Zrezygnowałam z urlopu wychowawczego ponieważ jestem w ciąży. Z dniem powrotu do pracy mam wystawione L4, od dziś do 30 grudnia. Księgowa najpierw mówiła, że nie muszę składać wniosku o rezygnację z urlopu.. a kiedy już ten wniosek złożyłam zadzwoniła do mnie z pretensjami, że nie może naliczać mi stawki wg nowych wyliczeń bo nie podpisałam aneksu (nie było mnie ani jeden dzień w pracy, z dniem powrotu l4) Czy jeśli po tych 30 dniach grudnia wr...
zwolnienie chorobowe
Dzień dobry, Sytuacja: Osoba zatrudniona na umowę o pracę (pełen etat, wszystkie składki oplacane) oraz na umowę - zlecenie, jako wykładowca w szkole policealnej. Zajęcia odbywają się w weekendy, w dwa z czterech weekendów w miesiącu. Umowa - zlecenie podpisywana na cały miesiąc. Osoba idzie na zwolnienie chorobowe, w terminie kiedy nie ma zjazdu, więc zgodnie z harmonogramem umowy - zlecenia ma wolne. Zwolnienie dostarczone wyłącznie do...
Dzień wolny za oddawanie krwi.
Witam, mam pytanie. Pracodawca ustalił dzień odbioru wolnego na 22 grudnia za 11 listopada i wtedy byłem na zwolnieniu (21.22-12) z tytułu oddania krwi. Czy przysługuje mi inny termin odbioru tego wolnego?...
Będąc w małżeństwie, mąż od rodziców swoich dostał pewną kwotę pieniędzy. Czy ja jako żona powinnam o tym wiedzieć?
Witam, będąc w małżeństwie, mąż od rodziców swoich dostał pewną kwotę pieniędzy. Męża mama powiedziała mi w luźnej rozmowie ze mąż dostał pieniądze na naszą rocznicę ślubu, po rozmowie z mężem wychodzi że on nie wiedział że to na rocznicę ślubu, jego rodzice mu tak nie powiedzieli. Sam nie wiedział dlaczego i z jakiego powodu dali mu pieniądze. Pytal się ale dostał wymijającą odpowiedź, przynajmniej tak mi to opowiadał. Teraz nie wiemy dla kogo ...

Wyszukiwarka