Hej, jakiś czas temu moja mama poznała pewnego mężczyznę w internecie, nigdy się nie widzieli, a ich kontakt sprowadza się tylko do rozmów telefonicznych i pisania SMSów. Okazało się, ze ten mężczyzna wysłał mojej mamie przekazem pocztowym 700zł(pieniądze dotarły dzisiaj) i teraz chce wysyłać 2000zł miesięcznie. Jest to dla mnie bardzo podejrzane, dlatego pisze post na grupie i proszę o rady. Czy w ten sposób moja mama może paść ofiarą jakiegoś oszustwa?
To jest numer na adres. W pewnym momencie wyśle coś innego niż kasa i ktoś inny to będzie chciał odebrać. Tzn, użyje twojej mamy do odbioru, ona odbierze oczywiście bo będzie myślała że to jakiś prezent a w rzeczywistości mogą stać się 2 rzeczy. Jedna to to taka że policja rozpracuje sprawę i zdejmą twoja mamę z paczka i dopiero po czasie się wyjaśni, a druga to taka że jeśli ta pierwsza się nie wydarzy to dopadnie twoja mamę ten ktoś co chce to coś z tej paczki.
Dzień dobry,
13.11 złożyłem zamówienie przez Internet w dużym sklepie sportowym
17.11 otrzymałem zamówienie. Tego samego dnia zgłosiłem zwrot. Skorzystałem z etykiet otrzymanych od sklepu i nadałem 2 paczki (z racji wielu rzeczy w zwrocie) w punkcie nadania kuriera (Supermarket spożywczy)
21.11 sklep sportowy przyjął zwrot, jednakże w zaksięgowanych ze zwrotu rzeczach brakowało jednej pary butów, które spakowałem z innymi w paczkach.
22.11 po...
Witam
Mam dwa pytania
Czy mogę bez zgody sąsiadów zamontować monitoring obejmujacy część wspólną spółdzielni mieszkaniowej? (montaż na mojej części nieruchomości)
I czy nagranie mogę przekazać Policji w celu wystawienia mandatu za zanieczyszczczanie trawnika?
Sąsiad wyprowadza tam psa a moje prośby o zaprzestanie tego "procederu" ma w nosie mimo że tam bawi się moje dziecko.
Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam...
Witam,
Proszę o podpowiedź:
Wg grafiku raz w miesiącu pracownik ma pracującą sobotę ( 02. 07 w tym przypadku)za którą odbiera dzień wolny. Czy w sytuacji kiedy na przypadająca mu sobotę wypada zwolnienie lekarskie, pracodawca może nakazać mu przyjście do pracy w inną sobotę ( 09.07)?...
Witam potrzebuje porady sprawa wygląda tak mamy dom który stoi pusty nikt z nas nie mieszka tam tata zmarł 9 lat temu. Mama po śmierci taty nie zrobiła rozpisu ani nic bo po tacie każdemu z nas się jakaś tam część należy.
Teraz chcemy to sprzedać i pytanie teraz takie czy jeśli dom stoi na mamę (po śmierci taty) byli małżeństwem nie mieli rozdzielności, czy możemy u notariusza spisać się nowemu właścicielowi czy sądownie to trzeba?
Szczerze nie...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: