Hej, jakiś czas temu moja mama poznała pewnego mężczyznę w internecie, nigdy się nie widzieli, a ich kontakt sprowadza się tylko do rozmów telefonicznych i pisania SMSów. Okazało się, ze ten mężczyzna wysłał mojej mamie przekazem pocztowym 700zł(pieniądze dotarły dzisiaj) i teraz chce wysyłać 2000zł miesięcznie. Jest to dla mnie bardzo podejrzane, dlatego pisze post na grupie i proszę o rady. Czy w ten sposób moja mama może paść ofiarą jakiegoś oszustwa?
To jest numer na adres. W pewnym momencie wyśle coś innego niż kasa i ktoś inny to będzie chciał odebrać. Tzn, użyje twojej mamy do odbioru, ona odbierze oczywiście bo będzie myślała że to jakiś prezent a w rzeczywistości mogą stać się 2 rzeczy. Jedna to to taka że policja rozpracuje sprawę i zdejmą twoja mamę z paczka i dopiero po czasie się wyjaśni, a druga to taka że jeśli ta pierwsza się nie wydarzy to dopadnie twoja mamę ten ktoś co chce to coś z tej paczki.
Dzień dobry, to mój pierwszy post tutaj bardzo proszę o pomoc i bez hejtu. Jestem zatrudniona już od prawie 3 lat na umowę o pracę. 2 umowy były po roku teraz trzecia na 10 miesięcy. Umowa kończy mi się w sierpniu. Pracodawca stwierdził że mi jej nie przedłuży już i żebym szukała innej pracy. A ja się właśnie dowiedziałam że jestem w ciąży. 6 tydzień. Czy ma prawo mnie zwolnic w tej sytuacji?...
Mam pytanie dotyczące okresy wypowiedzenia. Podpisałem umowę o pracę na czas nieokreślony. Pracuję tam już rok i dopiero teraz zauważyłem, że w umowie okres wypowiedzenia wynosi 3 miesiące (napisane wprost a nie odnośnik do odpowiedniego paragrafu z kodeksu pracy). Wg mnie powinien wynosić 1 miesiąc. Zgłosiłem swoje zastrzeżenie Pani z kadr ale powiedziała tylko, że to jest standardowa praktyka w tej firmie, że okres wypowiedzenia to 3 miesiące. ...
Dzień dobry.
Od 1.03.22r mam umowę zlecenie. Niedawno dowiedziałam się, że jestem w ciąży (8tydzień), na umowę o prace nie mam co liczyć. Co mogę zrobić, żeby po porodzie mieć urlop macierzyński a do porodu być zabezpieczona finansowo (mieć płatne zwolnienie, kiedy już nie będę mogła pracować)...
1.Witam, czy dyrektor przedszkola niepublicznego może zlikwidować przedszkole informując o tym rodziców 3 dni przed ? (Wszyscy mieli umowy do 31.08.2023)
2. W lutym trzeba było zapłacić wyprawkę 250 zł deklarując przy tym że dziecko będzie uczęszczać do przedszkola w roku szkolnym 2023/2024, czy ta wyprawka podlega zwrotowi skoro rok szkolny jeszcze się nie zaczął ?
3. Od 1.09.2022 do tej pory czesne zostało podwyższone dwa razy o łączną kwot...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: