Czy to oszustwo?

Hej, jakiś czas temu moja mama poznała pewnego mężczyznę w internecie, nigdy się nie widzieli, a ich kontakt sprowadza się tylko do rozmów telefonicznych i pisania SMSów. Okazało się, ze ten mężczyzna wysłał mojej mamie przekazem pocztowym 700zł(pieniądze dotarły dzisiaj) i teraz chce wysyłać 2000zł miesięcznie. Jest to dla mnie bardzo podejrzane, dlatego pisze post na grupie i proszę o rady. Czy w ten sposób moja mama może paść ofiarą jakiegoś oszustwa?
anonim cytuj
18-10-2023
To jest numer na adres. W pewnym momencie wyśle coś innego niż kasa i ktoś inny to będzie chciał odebrać. Tzn, użyje twojej mamy do odbioru, ona odbierze oczywiście bo będzie myślała że to jakiś prezent a w rzeczywistości mogą stać się 2 rzeczy. Jedna to to taka że policja rozpracuje sprawę i zdejmą twoja mamę z paczka i dopiero po czasie się wyjaśni, a druga to taka że jeśli ta pierwsza się nie wydarzy to dopadnie twoja mamę ten ktoś co chce to coś z tej paczki.

anonim cytuj
18-10-2023

Sugerowane Tematy

Uregulowanie kontaktów z dzieckiem.
Mam dziecko z kobietą z którą żyłem, mieszkałem do tej pory. Dziecko ma prawie 3 lata. To ja wynajmowałem mieszkanie, utrzymywałem ją i dziecko. Zawsze dbałem o to żeby nic nie brakowało i jej i dziecku. Dziecko było, jest i będzie dla mnie najważniejsze w życiu. Owa partnerka się wyprowadziła nagle, zabrała dziecko i wszystkie jego rzeczy. Wielokrotnie usiłowałem się z nią dogadać polubownie ale z tą osobą nie da się dogadać. Wieczna manipula...
Odbiór wolnego dnia.
10.11.2023 - jest dniem wolnym i w tym roku wypada w sobotę, mój okres wypowiedzenia pracy wypada na 17. Jeśli firma zarządzi np. odbiór tego dnia końcem miesiąca, czy mogę to zrobić wcześniej, na własną rękę?...
Czy ktoś może przepisać na mnie nieruchomość bez mojej wiedzy?
Dzień dobry. Czy ktoś może przepisać na mnie nieruchomość bez mojej wiedzy? Czy mógł to zrobić, kiedy np. nie byłam jeszcze pełnoletnia? Czy jest gdzieś jakiś rejestr, gdzie mogłabym sprawdzić, czy jestem właścicielką jakiejkolwiek nieruchomości?...
nagłe wypowiedzenie
Witam. Pracowałam w przedszkolu na czas określony. W piątek nagle wychodząc z pracy otrzymałam wypowiedzenie z jakimiś krótkimi, pokrętnymi i kłamliwymi wyjaśnieniami. Było to dla mnie ogromnym szokiem, bo jeszcze w tym dniu dyrekcja pytała mnie kiedy doniosę dyplom, bo broniłam się 23.10. Na dodatek zostałam wzięta do prawie już ciemnej sali a nie do gabinetu. Na moje pytania dyrektorka praktycznie nie odpowiadała. Była bardzo zmieszana. Mam ...

Wyszukiwarka