Czy to oszustwo?

Hej, jakiś czas temu moja mama poznała pewnego mężczyznę w internecie, nigdy się nie widzieli, a ich kontakt sprowadza się tylko do rozmów telefonicznych i pisania SMSów. Okazało się, ze ten mężczyzna wysłał mojej mamie przekazem pocztowym 700zł(pieniądze dotarły dzisiaj) i teraz chce wysyłać 2000zł miesięcznie. Jest to dla mnie bardzo podejrzane, dlatego pisze post na grupie i proszę o rady. Czy w ten sposób moja mama może paść ofiarą jakiegoś oszustwa?
anonim cytuj
18-10-2023
To jest numer na adres. W pewnym momencie wyśle coś innego niż kasa i ktoś inny to będzie chciał odebrać. Tzn, użyje twojej mamy do odbioru, ona odbierze oczywiście bo będzie myślała że to jakiś prezent a w rzeczywistości mogą stać się 2 rzeczy. Jedna to to taka że policja rozpracuje sprawę i zdejmą twoja mamę z paczka i dopiero po czasie się wyjaśni, a druga to taka że jeśli ta pierwsza się nie wydarzy to dopadnie twoja mamę ten ktoś co chce to coś z tej paczki.

anonim cytuj
18-10-2023

Sugerowane Tematy

Prawo jazdy.
13 lat temu utraciłem prawo jazdy za jazdę pod wpływem, dodam że jechałem rowerem ale zabrano mi prawo jazdy chciałbym podejść do zupełnie nowego kursu nie chce odzyskiwać poprzez wojewódzkie ośrodki medycyny pracy czy tak można?...
Umorzenie grzywny.
Sąd na podstawie art. 25 pkt 1 kw zamienił mi grzywnę 500 zł na 40 godzin pracy społecznej w wymiarze 1 miesiąca. Czy mogę liczyć na umorzenie tej grzywny powołując się na fakt, że ten sam sąd 25 lat temu umieszczał mnie trzy razy na interwencji sądowo psychiatrycznej z powodu schizofrenii paranoidalnej?...
Zakończenie umowy najmu mieszkania.
Skończyła mi się umowa o wynajem mieszkania i właściciel dal mi 2 tygodnie na opuszczanie lokalu bez możliwość podpisania dalszej umowy. Mam 2 małych dzieci. Czy może mnie wyrzucić prawnie z mieszkania jeśli opłacam na bieżąco wszystkie opłaty. Mimo tego że obowiązuje okres ochronny do marca??...
Zasiedzenie w złej wierze - nieruchomość.
Dobry wieczór, Chciałbym poruszyć temat zasiedzenia nieruchomości. Poniżej przedstawię mój, a właściwie przypadek teścia, który chce posiąść działkę, która sąsiaduje z jego. Otóż w 1994 r. teściu rozpoczął budowę domu na części działki, która została mu darowana w 1997 roku. Pozostała część działki Jego rodziców została przez nich nabyta chyba w latach czterdziestych. Już na etapie budowy wystąpiły problemy z właścicielem sąsiadującej działki...

Wyszukiwarka