Hej, jakiś czas temu moja mama poznała pewnego mężczyznę w internecie, nigdy się nie widzieli, a ich kontakt sprowadza się tylko do rozmów telefonicznych i pisania SMSów. Okazało się, ze ten mężczyzna wysłał mojej mamie przekazem pocztowym 700zł(pieniądze dotarły dzisiaj) i teraz chce wysyłać 2000zł miesięcznie. Jest to dla mnie bardzo podejrzane, dlatego pisze post na grupie i proszę o rady. Czy w ten sposób moja mama może paść ofiarą jakiegoś oszustwa?
To jest numer na adres. W pewnym momencie wyśle coś innego niż kasa i ktoś inny to będzie chciał odebrać. Tzn, użyje twojej mamy do odbioru, ona odbierze oczywiście bo będzie myślała że to jakiś prezent a w rzeczywistości mogą stać się 2 rzeczy. Jedna to to taka że policja rozpracuje sprawę i zdejmą twoja mamę z paczka i dopiero po czasie się wyjaśni, a druga to taka że jeśli ta pierwsza się nie wydarzy to dopadnie twoja mamę ten ktoś co chce to coś z tej paczki.
Witam córka chce zrobić kurs na prawo jazdy poszła do wydziału komunikacji i okazało się że nie można wyrobić PKK bo nie posiada meldunku. Mieszka ze mną w wynajmowanym mieszkaniu od 4 lat. Czy jest jakiś sposób na wyrobienie PKK bez meldunku gdyż właściciele mieszkania nie chcą nas zameldować nawet czasowo....
Będę zwalniać wynajmowane mieszkanie czy mogę przygotować pismo, w którym właściciel poświadczy odbiór stanu mieszkania? Chodzi mi o to,że przy odbiorze zapozna się ze stanem mieszkania i po tym podpisze mi pismo,że nie ma zastrzeżeń co do stanu mieszkania i kaucja zostanie zwrócona bez późniejszych kompilacji. Nie mam pewności,że nie pogorszy stanu mieszkania aby nie zwrócić kaucji po moim opuszczeniu lokalu....
Chciałbym zapytać czy pracodawca może mnie zmusić do wykorzystania pozostałego urlopu w pracy? Umowa o pracę wygasa z zakończeniem listopada, zostałem poinformowany o tym, że nie otrzymam nowej umowy. Nie dostałem w tym przypadku wypowiedzenia, gdyż umowa samoistnie się zakończy. Zdaję sobie sprawę z istnienia artykułu 167(1) kp, ale on nakłada obowiązek wykorzystania narzuconego urlopu w trakcie wypowiedzenia umowy o pracę. W jaki sposób mam int...
Chciałabym zrobić testament tak aby był ważny i przekazać go urzędowi na przechowanie (chce wykluczyć rodzinę). Jak to zrobić najtaniej? Jakie są opcje?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: