Hej, jakiś czas temu moja mama poznała pewnego mężczyznę w internecie, nigdy się nie widzieli, a ich kontakt sprowadza się tylko do rozmów telefonicznych i pisania SMSów. Okazało się, ze ten mężczyzna wysłał mojej mamie przekazem pocztowym 700zł(pieniądze dotarły dzisiaj) i teraz chce wysyłać 2000zł miesięcznie. Jest to dla mnie bardzo podejrzane, dlatego pisze post na grupie i proszę o rady. Czy w ten sposób moja mama może paść ofiarą jakiegoś oszustwa?
To jest numer na adres. W pewnym momencie wyśle coś innego niż kasa i ktoś inny to będzie chciał odebrać. Tzn, użyje twojej mamy do odbioru, ona odbierze oczywiście bo będzie myślała że to jakiś prezent a w rzeczywistości mogą stać się 2 rzeczy. Jedna to to taka że policja rozpracuje sprawę i zdejmą twoja mamę z paczka i dopiero po czasie się wyjaśni, a druga to taka że jeśli ta pierwsza się nie wydarzy to dopadnie twoja mamę ten ktoś co chce to coś z tej paczki.
Witam wszystkich
Dowiedziałam się, że mogę domagać się czynszu od użytkowniczki pozostałego majątku, chciałabym wiedzieć czy takie mam prawo
Osoba ta nie trzyma się kawałka posiadłości, w skład wchodzą (przestrzeń otwarta i budynek gospodarczy) korzysta ona z całości a ja nie zgadzam się z tym ponieważ połowa tej posiadłości należy do mnie
Na podział spadku przez Sąd i zniesienie współwłasności jeszcze czekamy
Proszę o potwierdzenie czy czyns...
Jeśli matka dziecka umówi się z ojcem dziecka na daną wysokość alimentów słownie - czy wezmą to pod uwagę w sądzie na sprawie o alimenty, jeśli ojciec dziecka się nie zjawi? (Weźmy też pod uwagę, że matka ma nagranie)
Czy po takim umówieniu się trzeba przedstawiać paragony itd (ile wydaje się na dziecko)?...
W mojej firmie są zwolnienia. Mam umowę na czas nie określony. Gdybym dostała wypowiedzenie to co mam zrobić? Nie podpisywać go? Czy gdy podpisze wypowiedzenie za porozumieniem stron to mam jeszcze 3 miesiące pracujące? Czy przysługuje mi odprawa? Mam stanowisko specjalisty do spraw transportu więc chyba zostanie ono zlikwidowane więc odprawa się należy?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: