Oszacowanie wartości nieruchomości.

Witam wszystkich. Mojemu bratu ponad dwa lata temu komornik zajął nieruchomość, która została wtedy oszacowana. Jednak ze względu na covid nie odbywały się licytacje. Teraz już można to robić i brat dostał powiadomienie o terminie licytacji na wrzesień. Jednak co dziwi to, że w powiadomieniu jest wymieniona kwota oszacowania sprzed dwóch lat właśnie. Wiadomo jak ceny nieruchomości poszły w górę od tamtej pory. Czy jest to zgodne z procedurami? Jeśli tak to czy można złożyć jakieś odwołanie i poprosić po prostu o drugie oszacowanie?
anonim cytuj
18-10-2023
Możesz przeciągnąć sprawę wnosząc pisemny wniosek o ponowne dokonanie oszacowania nieruchomości podczas pierwszego posiedzenia sądu z powodu iż ceny nieruchomości poszły do góry, tym bardziej, że oszacowanie nieruchomości było ponad dwa lata temu.
Tzn. gdzie wnieść ten wniosek? Do tego komornika czy do Sądu?

Do sądu który prowadzi sprawę licytacji, możesz złożyć na samej licytacji lub jeden dzień wcześniej a najlepiej przed zamknięciem biura podawczego w danym sądzie.

anonim cytuj
18-10-2023
Dzięki za odpowiedzi. Powiedz mi jeszcze proszę czy każdy taki wniosek musi być rozpatrzony i automatycznie licytacja się nie rozpoczyna aż do rozpatrzenia?
To zależy od sądu, najlepiej aby być na posiedzeniu sądu i w odpowiedni sposób reagować, składając nawet ustne wnioski, a wnioski można składać różne np. od wykluczenia komornika z licytacji i jego zastępcy.

anonim cytuj
18-10-2023

Sugerowane Tematy

Reklamacja wykonanych prac budowlanych.
Mam problem i nie wiem, jak zacząć a dotyczy tego ze pan robił podłogę w mieszkaniu wylewka Niestety coś mu poszło nie tak i w niektórych miejscach jak by za mało żywicy wylał i są doły pan nie odpisuje na wiadomości posiada firmę i od czego tu zacząć jak napisać do niego reklamacje czy pisemna może ktoś by mógł podać wzór i ile on ma czasu na odpisanie boję się ze gwarancja przepadnie i on umyje ręce....
Gdzie złożyć wniosek o 500+
Dziewczyna podlega pod urząd gminy (mieszka na wsi),ja mieszkam w mieście Urodzi się nam dziecko które będzie zameldowane u matki Czy zasiłek 500 + można składać w mieście w opiece społecznej?...
Tata zostawił spadek bratu a mnie wydziedziczył. Czy można tak bez powodu wydziedziczyć?
Witam mam problem tata zostawił testament mnie i siostrę nie dostaliśmy nic tylko brat dziś się okazało że jest dopisek na kartce papieru że nas wydziedzicza i będzie sprawa w sądzie czy należy się nam zachowek czy można tak bez powodu wydziedziczyć...
Jak skrócić okres wypowiedzenia o pracę.
W firmie pracuje ponad 3 lata, więc okres wypowiedzenia mam trzymiesięczny. Jednak nie dam rady tak długo tam pracować. Chciałabym skrócić ten czas do maksimum miesiąca. Wiem, że mogę złożyć wypowiedzenie za porozumieniem stron. Jednak obawiam się, że pracodawca może odmówić takiego rozwiązania. Czy mogę jakoś temu zaradzić? Dodam jeszcze, że przysługuje mi, aż 30 dni urlopu (nie dostarczyłam wcześniej zaświadczenia o ukończeniu studiów i się sk...

Wyszukiwarka