Kupno mieszkania a wada ukryta.

Dzień dobry. Kupiłam mieszkanie kilka miesięcy temu. Zaczekam mieć problemy z instalacją elektryczna, przyszedł elektryk i powiedział, że instalacja jest stara. Przy zakupie poprzedni właściciel zapewniał, że instalacja była wymieniana bo mieszkanie jest po remoncie. Co mogę w takiej sytuacji zrobić?
anonim cytuj
18-10-2023
Pytanie zasadnicze, czy masz takie zapewnienia na piśmie? Czy jest o tym mowa w zawartej umowie kupna?

anonim cytuj
18-10-2023
Dzień dobry. Kupiłam mieszkanie kilka miesięcy temu. Zaczekam mieć problemy z instalacją elektryczna, przyszedł elektryk i powiedział, że instalacja jest stara. Przy zakupie poprzedni właściciel zapewniał, że instalacja była wymieniana bo mieszkanie jest po remoncie. Co mogę w takiej sytuacji zrobić?

Ale co to znaczy, że jest stara? Instalacja może być stara i dobra. Co się popsuło?

anonim cytuj
18-10-2023

Sugerowane Tematy

Likwidacja stanowiska pracy.
Zostałem zwolniony z pracy po 16 latach z uwagi na "znaczne pogorszenie warunków ekonomicznych powodujących konieczność likwidacji stanowiska pracy". Zapytałem pracodawcę, czy w związku z tym przysługuje mi odprawa. Zostałem poinformowany, że nie i że obowiązuje mnie 3-miesięczyny okres wypowiedzenia, za który otrzymam wynagrodzenie i nie zostałem zwolniony ze świadczenia pracy w tym okresie. Dodatkowo, jeżeli to ma jakieś znaczenie, ...
Odrzuciłam spadek po zmarłym ojcu. Chcę odrzucić w imieniu mojego maloletniego syna.
Odrzuciłam spadek po zmarłym ojcu. Chcę odrzucić w imieniu mojego małoletniego syna. Po śmierci taty komornik nie chciał mi udzielić informacji o długach ojca żądając 600zl za spis inwentarza. Czy ja jako przedstawicielka ustawowa mojego syna mogę do komornika wystosować prośbę o udzielenie informacji jeśli spadek jeszcze nie został odrzucony? Jak to ubrać w słowa? Złożyłam wniosek do sądu o zgodę na dokonanie czynności prawnej przekraczającej zw...
174kpc
Жаль, что сейчас не могу высказаться - очень занят. Но вернусь - обязательно напишу что я думаю. How to contact a team of experts in plan ICT for obtaining virtual phone consultations during summer [url=https://www.battle-station.com/viewtopic.php?p=804919#p804919]tijdelijke telefoonnummer[/url]? Beperkingen in Gebruik. Free phones for people who want to personally chat with gebruik, even people, what does not want to see others people....
Zwrot pieniędzy z zasiłku macierzyńskiego
Aktualnie jeszcze jestem na zasiłku macierzyńskim który pobieram od stycznia. Dzisiaj sekretarka z zakładu pracy napisala mi na Messenger że będzie do mnie główna księgowa dzwonić po rozmowie okazało się że od stycznia dostawałam więcej wypłaty gdyż w styczniu weszła ustawa że ludzie poniżej 26 roku życia nie płacą jakiegoś podatku. Dopiero w zeszłym miesiącu pani księgowa skapla się że ja jestem na z zasiłku i mnie to jednak nie obejmuje i ter...

Wyszukiwarka