Kupno mieszkania a wada ukryta.

Dzień dobry. Kupiłam mieszkanie kilka miesięcy temu. Zaczekam mieć problemy z instalacją elektryczna, przyszedł elektryk i powiedział, że instalacja jest stara. Przy zakupie poprzedni właściciel zapewniał, że instalacja była wymieniana bo mieszkanie jest po remoncie. Co mogę w takiej sytuacji zrobić?
anonim cytuj
18-10-2023
Pytanie zasadnicze, czy masz takie zapewnienia na piśmie? Czy jest o tym mowa w zawartej umowie kupna?

anonim cytuj
18-10-2023
Dzień dobry. Kupiłam mieszkanie kilka miesięcy temu. Zaczekam mieć problemy z instalacją elektryczna, przyszedł elektryk i powiedział, że instalacja jest stara. Przy zakupie poprzedni właściciel zapewniał, że instalacja była wymieniana bo mieszkanie jest po remoncie. Co mogę w takiej sytuacji zrobić?

Ale co to znaczy, że jest stara? Instalacja może być stara i dobra. Co się popsuło?

anonim cytuj
18-10-2023

Sugerowane Tematy

Zasiedzenie - rozprawa.
Zostałem pozwany o zasiedzenie. We wniosku są napisane takie głupoty, które uważam, że na spokojnie obalę. Chciałbym wiedzieć jak wygląda postępowanie o zasiedzenie. Czy uczestnik, może zadawać pytania przesłuchiwanemu? Czy może wnioskować oraz wyrażać sprzeciw w trakcie zeznać? Co dobrze jeszcze wiedzieć przed taką sprawą?...
L4 na urlopie wychowawczym przy pracy na pół etatu
Witam, jestem na urlopie wychowawczym od dwóch miesięcy (płynne przejście po urlopie rodzicielskim, obecnie nie pobieram żadnego zasiłku; 1/2 etatu na czas nieokreślony i 1/2 etatu na czas określony - przed L4 w pierwszej ciąży) i jednocześnie pracuję na 1/2 etatu na czas nieokreślony (inny pracodawca niż przed ciążą, praca rozpoczęta podczas urlopu rodzicielskiego). Teraz zaszłam w drugą ciążę - jak będzie naliczane L4? Czy umowa na czas okr...
Umowa ustna na wynajem mieszkania,
Witam serdecznie, proszę o poradę co zrobić? Wynajmuje mieszkanie na umowę słowna, co miesiąc wysyłam koleżance rozliczenia pradu gazu, przelew wykonuje tytułem wpłata, jednak co miesiąc wysyłamy sobie rozliczenia, place również raz w roku ubezpieczenie mieszkania, również tytułem wpłata po otrzymaniu zdjecia rachunku polisy tak koleżanka sobie zażyczyła, gdyż oficjalnie nie chciała wynająć mieszkania, płace tylko opłaty czynszowe mediowe bez ods...
Odziedziczyłam po tacie mieszkanie. Rodzina domaga się oddania obrazu z tego mieszkania. Czy mogą się o niego upominać??
Odziedziczyłam po tacie mieszkanie. W mieszkaniu jest stary obraz - znalazłam podobny w internecie sprzedawany za ok 1000 zl. Odkąd pamiętam czyli od ok 40 lat obraz był w naszym mieszkaniu. Teraz po śmierci taty dalsza rodzina mnie dosłownie osacza ze to ich obraz i chce żebym im go oddała. straszy mnie sądem. Dla mnie obraz ma wartość sentymentalna gdyż zawsze był w domu a poza tym to pamiątka teraz. Ja nic nie wiem na temat pochodzenia tego ob...

Wyszukiwarka