Kupno mieszkania a wada ukryta.

Dzień dobry. Kupiłam mieszkanie kilka miesięcy temu. Zaczekam mieć problemy z instalacją elektryczna, przyszedł elektryk i powiedział, że instalacja jest stara. Przy zakupie poprzedni właściciel zapewniał, że instalacja była wymieniana bo mieszkanie jest po remoncie. Co mogę w takiej sytuacji zrobić?
anonim cytuj
18-10-2023
Pytanie zasadnicze, czy masz takie zapewnienia na piśmie? Czy jest o tym mowa w zawartej umowie kupna?

anonim cytuj
18-10-2023
Dzień dobry. Kupiłam mieszkanie kilka miesięcy temu. Zaczekam mieć problemy z instalacją elektryczna, przyszedł elektryk i powiedział, że instalacja jest stara. Przy zakupie poprzedni właściciel zapewniał, że instalacja była wymieniana bo mieszkanie jest po remoncie. Co mogę w takiej sytuacji zrobić?

Ale co to znaczy, że jest stara? Instalacja może być stara i dobra. Co się popsuło?

anonim cytuj
18-10-2023

Sugerowane Tematy

Czy w obecnej sytuacji mogę bezpiecznie kupić samochód od Ukraińca / albo uchodzcy ?
Kiedyś słyszałam że nie można żądać od nich pieniędzy za udzielanie pomocy więc może w innych sytuacjach podobnie? Czy jeśli kupie ten samochód to nie będę musiała go oddać że niby wykorzystałam trudna sytuację albo pozbawiłam narzędzia zarobku? I będę miała problem z odzyskaniem zapłaconej kwoty? Jest to normalna transakcja, ogłoszenie znalazłam na fb, samochód za 10 tyś....
Mieszkanie otrzymane w darowiźnie
Witam, Mam mieszkanie otrzymane w darowiźnie (3 lata temu) - czy mogę dopisać męża do mieszkania przed upływem 5 lat? I czy w sytuacji sprzedaży mieszkania mąż będzie musiał zapłacić podatek od wzbogacenia się od części którą otrzyma ode mnie w formie darowizny jeśli nie minie okres 5 lat? ...
Jak usunąć dzikich użytkowników z mojej działki?
Kupiliśmy prawa spadkowe po zmarłej osobie w którego skład wchodzi 1/2 działki budowlanej. Gdy pojechaliśmy na ta działkę okazało się , że jest ogrodzona przez sąsiada od 10-12 lat. Poszliśmy do niego prosić go by przesunął płot w granice swojej działki. Na początku był miły i proponował odkup jednak po jakimś czasie zaczął nam grozić prokuratura, że go nachodzimy. Posiadamy wszystkie dokumenty które potwierdzają współwłasność tej zmarłej pani po...
Wspólnota mieszkaniowa a pomieszczenia gospodarcze.
Dzień dobry, proszę wyjaśnienie w sprawie działań wspólnoty odnoszących się do pomieszczeń gospodarczych. Sprawa ma się tak , moja mama mieszka w budynku gdzie jest 5 lokali mieszkalnych. ON i i sąsiad maja wykupione mieszkania na własność. Na działce są oddzielne 2 budynki gospodarcze których część również jest wykupiona na własność. Teraz zarządca wspólnoty chce remontować swój budynek ( ścianę zewnętrzną)ale z funduszu remontowego wspólnoty. ...

Wyszukiwarka