Dzień dobry. Kupiłam mieszkanie kilka miesięcy temu. Zaczekam mieć problemy z instalacją elektryczna, przyszedł elektryk i powiedział, że instalacja jest stara. Przy zakupie poprzedni właściciel zapewniał, że instalacja była wymieniana bo mieszkanie jest po remoncie. Co mogę w takiej sytuacji zrobić?
Pytanie zasadnicze, czy masz takie zapewnienia na piśmie? Czy jest o tym mowa w zawartej umowie kupna?
anonim cytuj
18-10-2023
Dzień dobry. Kupiłam mieszkanie kilka miesięcy temu. Zaczekam mieć problemy z instalacją elektryczna, przyszedł elektryk i powiedział, że instalacja jest stara. Przy zakupie poprzedni właściciel zapewniał, że instalacja była wymieniana bo mieszkanie jest po remoncie. Co mogę w takiej sytuacji zrobić?
Ale co to znaczy, że jest stara? Instalacja może być stara i dobra. Co się popsuło?
Mam problem z właścicielem mieszkania, które wynajmuje. Dostaje tylko kwotę do zapłaty za cały miesiąc-ciąg cyfr, dopiero jeśli się upomnę to dostaję te jego rozliczenia z zeszytu, na których w zasadzie może pisać co chce.
Czuję że jestem oszukiwana, moje rachunki są naprawdę spore.
Na prośbę pokazania Faktur zasłania się tym, że tam są jego dane itp., nie może mi tego pokazać.
Jest to najem zwykły, umowa nie została przedłużona automatycznie ...
Naród sprawuje władzę przez swoich przedstawicieli lub bezpośrednio. Czy ktoś potrafi wyjaśnić znaczenie prawne tej władzy bezpośredniej ? Bezpośrednio znaczy nadrzędnie a jak nadrzędnie znaczy bezpośrednio. No dobrze gdzie znajdują się opisy tej władzy bezpośredniej ? I czy wogóle są jakiekolwiek opisy tej władzy bezpośredniej. Jeżeli nie ma, to znaczy że z mównicy sejmowej można wykopać w dupę każdego dzisiejszego debila bolszewickiego od gad...
Jakiś czas temu otrzymałem dość sporą darowiznę od brata (zgłoszone do US). On i ja posiadamy rodziny. Niedawno za podarowaną gotówkę kupiłem mieszkanie spółdzielcze własnościowe. Czy po śmierci brata jego dzieci mogą upomnieć się o zachowek z tytułu tej darowizny? Jeśli tak, czy jest w takim przypadku jakaś droga prawna by tego uniknąć? Dodam, że ja i brat w tej kwestii jesteśmy zgodni, by prawa do tego mieszkania były tylko moje (ewentualnie po...
Dzień dobry,
13.11 złożyłem zamówienie przez Internet w dużym sklepie sportowym
17.11 otrzymałem zamówienie. Tego samego dnia zgłosiłem zwrot. Skorzystałem z etykiet otrzymanych od sklepu i nadałem 2 paczki (z racji wielu rzeczy w zwrocie) w punkcie nadania kuriera (Supermarket spożywczy)
21.11 sklep sportowy przyjął zwrot, jednakże w zaksięgowanych ze zwrotu rzeczach brakowało jednej pary butów, które spakowałem z innymi w paczkach.
22.11 po...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: