Dzień dobry. Kupiłam mieszkanie kilka miesięcy temu. Zaczekam mieć problemy z instalacją elektryczna, przyszedł elektryk i powiedział, że instalacja jest stara. Przy zakupie poprzedni właściciel zapewniał, że instalacja była wymieniana bo mieszkanie jest po remoncie. Co mogę w takiej sytuacji zrobić?
Pytanie zasadnicze, czy masz takie zapewnienia na piśmie? Czy jest o tym mowa w zawartej umowie kupna?
anonim cytuj
18-10-2023
Dzień dobry. Kupiłam mieszkanie kilka miesięcy temu. Zaczekam mieć problemy z instalacją elektryczna, przyszedł elektryk i powiedział, że instalacja jest stara. Przy zakupie poprzedni właściciel zapewniał, że instalacja była wymieniana bo mieszkanie jest po remoncie. Co mogę w takiej sytuacji zrobić?
Ale co to znaczy, że jest stara? Instalacja może być stara i dobra. Co się popsuło?
Zostałem zwolniony z pracy po 16 latach z uwagi na "znaczne pogorszenie warunków ekonomicznych powodujących konieczność likwidacji stanowiska pracy".
Zapytałem pracodawcę, czy w związku z tym przysługuje mi odprawa. Zostałem poinformowany, że nie i że obowiązuje mnie 3-miesięczyny okres wypowiedzenia, za który otrzymam wynagrodzenie i nie zostałem zwolniony ze świadczenia pracy w tym okresie.
Dodatkowo, jeżeli to ma jakieś znaczenie, ...
Odrzuciłam spadek po zmarłym ojcu. Chcę odrzucić w imieniu mojego małoletniego syna. Po śmierci taty komornik nie chciał mi udzielić informacji o długach ojca żądając 600zl za spis inwentarza. Czy ja jako przedstawicielka ustawowa mojego syna mogę do komornika wystosować prośbę o udzielenie informacji jeśli spadek jeszcze nie został odrzucony? Jak to ubrać w słowa? Złożyłam wniosek do sądu o zgodę na dokonanie czynności prawnej przekraczającej zw...
Жаль, что сейчас не могу высказаться - очень занят. Но вернусь - обязательно напишу что я думаю.
How to contact a team of experts in plan ICT for obtaining virtual phone consultations during summer [url=https://www.battle-station.com/viewtopic.php?p=804919#p804919]tijdelijke telefoonnummer[/url]? Beperkingen in Gebruik. Free phones for people who want to personally chat with gebruik, even people, what does not want to see others people....
Aktualnie jeszcze jestem na zasiłku macierzyńskim który pobieram od stycznia.
Dzisiaj sekretarka z zakładu pracy napisala mi na Messenger że będzie do mnie główna księgowa dzwonić po rozmowie okazało się że od stycznia dostawałam więcej wypłaty gdyż w styczniu weszła ustawa że ludzie poniżej 26 roku życia nie płacą jakiegoś podatku. Dopiero w zeszłym miesiącu pani księgowa skapla się że ja jestem na z zasiłku i mnie to jednak nie obejmuje i ter...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: