Kupno mieszkania a wada ukryta.

Dzień dobry. Kupiłam mieszkanie kilka miesięcy temu. Zaczekam mieć problemy z instalacją elektryczna, przyszedł elektryk i powiedział, że instalacja jest stara. Przy zakupie poprzedni właściciel zapewniał, że instalacja była wymieniana bo mieszkanie jest po remoncie. Co mogę w takiej sytuacji zrobić?
anonim cytuj
18-10-2023
Pytanie zasadnicze, czy masz takie zapewnienia na piśmie? Czy jest o tym mowa w zawartej umowie kupna?

anonim cytuj
18-10-2023
Dzień dobry. Kupiłam mieszkanie kilka miesięcy temu. Zaczekam mieć problemy z instalacją elektryczna, przyszedł elektryk i powiedział, że instalacja jest stara. Przy zakupie poprzedni właściciel zapewniał, że instalacja była wymieniana bo mieszkanie jest po remoncie. Co mogę w takiej sytuacji zrobić?

Ale co to znaczy, że jest stara? Instalacja może być stara i dobra. Co się popsuło?

anonim cytuj
18-10-2023

Sugerowane Tematy

obowiązki przed rozwodem
Witam Kolezanka odeszla wraz z dziecmi od przemocowego meza Obecnie mieszka u kolezanki Za tydzien ma wynajac mieszkanie I zlozyc papiery rozwodowe Zaznaczam ze zarowno ona jak i dzieci boja sie meza Pytanie mam nastepujace Czy gdy jeszcze nie ma papierow rozwodowych a zmieni miejsce zamieszkania ma obowiazek podac adres mezowi?A jesli tak czy ma obowiazek wpuscic go do tego mieszkania(o co napewno bedzie zabiegal pod pretekstem sprawdzenia warun...
Sprzedaż mieszkania ze spadku.
Muszę sprzedać nieruchomość, aby spłacić zachowek. Po sprzedaży na zachowek pójdzie 20%. Reszta mi zostanie. Czy w takim wypadku muszę oddać 19% do US? Mieszkałem w tym domu 24 lata, spadek dodałem w 2019 roku....
Zatrzymane prawo jazdy.
Witam, Mężowi zostało zatrzymane prawo jazdy za alkohol do 27.11.2022 jednak został zatrzymany za jazdę po zabraniu uprawnień i otrzymał wyrok zakazu prowadzenia pojazdów 27.10.2022-27.04.2023, czy musi ponownie podchodzić do egzaminu na prawo jazdy? 2 osobne wyroki nie przekraczające roku, czy jeśli po 27.04.2023 zostałby zatrzymany przez policję za prowadzenie to byłoby to rozpatrywane jako jazda bez uprawnień czy ponowne zatrzymanie po zabran...
Rozwiązanie umowy przez pracodawcę.
Pracowaliśmy w dwójkę na stanowisku które musiało być zabezpieczone od godz.6.00 do 18.00 ( jedna osoba pracuje 6-14, druga 10-18 ). Mamy takie same obowiązki, za to samo odpowiadamy. Poprosiłem szefa o możliwość przejścia na 1/2 etatu, zgodził się i od czerwca pracuję krócej. W międzyczasie ( w maju ) zatrudnili następną osobę na to samo stanowisko co my - pracuje z nami, a w połowie lipca czwartą osobę ( w ogłoszeniu były wyszczególnione obowią...

Wyszukiwarka