Kupno mieszkania a wada ukryta.

Dzień dobry. Kupiłam mieszkanie kilka miesięcy temu. Zaczekam mieć problemy z instalacją elektryczna, przyszedł elektryk i powiedział, że instalacja jest stara. Przy zakupie poprzedni właściciel zapewniał, że instalacja była wymieniana bo mieszkanie jest po remoncie. Co mogę w takiej sytuacji zrobić?
anonim cytuj
18-10-2023
Pytanie zasadnicze, czy masz takie zapewnienia na piśmie? Czy jest o tym mowa w zawartej umowie kupna?

anonim cytuj
18-10-2023
Dzień dobry. Kupiłam mieszkanie kilka miesięcy temu. Zaczekam mieć problemy z instalacją elektryczna, przyszedł elektryk i powiedział, że instalacja jest stara. Przy zakupie poprzedni właściciel zapewniał, że instalacja była wymieniana bo mieszkanie jest po remoncie. Co mogę w takiej sytuacji zrobić?

Ale co to znaczy, że jest stara? Instalacja może być stara i dobra. Co się popsuło?

anonim cytuj
18-10-2023

Sugerowane Tematy

Sąsiad prawdopodobnie wykonuję działalność na balkonie w bloku
W Bloku mieszkalnym (Warszawa) sąsiad na balkonie w ciągu dnia tnie metalowe i drewniane konstrukcje. Jest straszny halas. Najprawdopodobniej wykonuje działalność w mieszkaniu. Działalność ma prawdopodobnie zarejestrowaną w swoim mieszkaniu. W zeszłym roku tłumaczył się sąsiadom uciążliwym remontem.. Gdzie można zgłosić uciążliwe działania sąsiada i jakimi przepisami się podeprzeć....
Dzierżawa a zasiedzenie.
Witam, ponad 20 lat temu kupiłem 50% udziałów w domu z działką. Inni współwłaściciele nie żyją i nikt nie przeprowadził do tej pory postępowania spadkowego. Chciałbym oddać część działki w dzierżawę sąsiadowi (on odda mi część swojej - tak będzie nam wygodniej bo działki są wąskie i długie). Czy ta dzierżawa wpłynie na możliwość zasiedzenia przeze mnie nieruchomości za 9 lat? Czy to, że z działki będzie korzystał sąsiad nie spowoduje przerwania b...
Alimenty po 25 roku życia
Dzień dobry, chciałam się dowiedzieć jak wygląda sprawa płacenia alimentów na dziecko, które ukończyło 25 rok życia i nadal się uczy? Mój ojciec jakiś czas przed moimi urodzinami wysłał pismo, w którym poinformował, że po ukończeniu przeze mnie 25 lat przestaje płacić na mnie alimenty, przy czym nie podał żadnej podstawy prawnej, tylko napisał, że taką wiadomość uzyskał w ZUSie. Znalazłam w internecie informacje z zeszłego roku, że w sejmie trwał...
Kamery w pracy.
Dzień dobry, mam pytanie. Do czego mogą być używane kamery w pracy ? Czy do śledzenia pracownika ? Czy tylko w poszczególnych przypadkach ale to jakich?...

Wyszukiwarka