Kupno mieszkania a wada ukryta.

Dzień dobry. Kupiłam mieszkanie kilka miesięcy temu. Zaczekam mieć problemy z instalacją elektryczna, przyszedł elektryk i powiedział, że instalacja jest stara. Przy zakupie poprzedni właściciel zapewniał, że instalacja była wymieniana bo mieszkanie jest po remoncie. Co mogę w takiej sytuacji zrobić?
anonim cytuj
18-10-2023
Pytanie zasadnicze, czy masz takie zapewnienia na piśmie? Czy jest o tym mowa w zawartej umowie kupna?

anonim cytuj
18-10-2023
Dzień dobry. Kupiłam mieszkanie kilka miesięcy temu. Zaczekam mieć problemy z instalacją elektryczna, przyszedł elektryk i powiedział, że instalacja jest stara. Przy zakupie poprzedni właściciel zapewniał, że instalacja była wymieniana bo mieszkanie jest po remoncie. Co mogę w takiej sytuacji zrobić?

Ale co to znaczy, że jest stara? Instalacja może być stara i dobra. Co się popsuło?

anonim cytuj
18-10-2023

Sugerowane Tematy

Wyrobienie paszportu przez pełnomocnika.
Mam pytanie dotyczące paszportu... a mianowicie, obecnie mieszkam poza granicami kraju, chciałabym się dowiedzieć czy adwokat za pełnomocnictwem może ubiegać się o nowy paszport dla osoby poszukiwanej listem gończym (za wyłudzenia bankowe) nie posiadającej obecnie żadnego dokumentu (ważnego) stwierdzającego tożsamość i z powodów zdrowotnych nie może podróżować (w obecnym miejscu zamieszkania nie ma konsulatu polskiego)....
Najemca wyprowadził się nie płacąc czynszu.
Witam serdecznie. Czy jeśli była partnerka nie zapłaciła za mieszkanie (poprzednia umowa była na mnie, jednak po jej zakończeniu podpisywaliśmy aneks, na którym widnieje jej nazwisko) to mogę w jakiś sposób od niej te pieniądze wyciągnąć? Przedsądowe wezwanie do zapłaty? Komornik? Nie ukrywam, nie marzy mi się płacić za kogoś ponad 2 tysięcy złotych. Żeby była jasność, koszta dzieliliśmy po połowie, ona się wyprowadziła i swojej połowy nie chce...
Jakie konsekwencje prawne poniesie 19-latek, który zrobił 15-latce dziecko?
Witam, jakie konsekwencje prawne poniesie 19 latek który zrobił 15-latce dziecko? Czy grozi mu więzienie? Z góry dziękuje za odpowiedz ...
Jak wcześniej rozwiązać umowę o pracę?
Jeśli pracownik ma miesięczny okres wypowiedzenia i chce wcześniej rozwiązać umowę bo znalazł inną pracę, ale pracodawca nie zgadza się na wcześniejsze rozwiązanie umowy, to czy jest jakieś rozwiązanie, żeby wybrnąć z takiej sytuacji? (L-4 nie wchodzi w grę) Czy np. pracodawca może odmówić pracownikowi urlopu bezpłatnego?...

Wyszukiwarka