Kupno mieszkania a wada ukryta.

Dzień dobry. Kupiłam mieszkanie kilka miesięcy temu. Zaczekam mieć problemy z instalacją elektryczna, przyszedł elektryk i powiedział, że instalacja jest stara. Przy zakupie poprzedni właściciel zapewniał, że instalacja była wymieniana bo mieszkanie jest po remoncie. Co mogę w takiej sytuacji zrobić?
anonim cytuj
18-10-2023
Pytanie zasadnicze, czy masz takie zapewnienia na piśmie? Czy jest o tym mowa w zawartej umowie kupna?

anonim cytuj
18-10-2023
Dzień dobry. Kupiłam mieszkanie kilka miesięcy temu. Zaczekam mieć problemy z instalacją elektryczna, przyszedł elektryk i powiedział, że instalacja jest stara. Przy zakupie poprzedni właściciel zapewniał, że instalacja była wymieniana bo mieszkanie jest po remoncie. Co mogę w takiej sytuacji zrobić?

Ale co to znaczy, że jest stara? Instalacja może być stara i dobra. Co się popsuło?

anonim cytuj
18-10-2023

Sugerowane Tematy

Długi a rozwód.
Witam a ja się tak zapytam jestem przed rozwodem nie podpisywaliśmy intercyzy na żadnych pożyczkach kupnie auta i innych rzeczy wziętych na raty nie ma mojego podpisu. Czy w takim przypadku jest szansa że przy rozwodzie nie będę brała długów bo auta i tych innych rzeczy wziętych na raty nie chce zabierać??? Jak to wygląda???...
Czy potrzebuje zgody ojca dziecka na wyjazd z dzieckiem za granicę?
Witam, planuje wyjazd z 4 letnim dzieckiem do USA na 3 miesiące. Z jego ojcem mamy sądownie ustalone kontakty i alimenty. On osobiście z kontaktów się nie wywiązuje, jedynie dziadkowie opiekują się nim w wyznaczone dni. Nie widziałam go, ani nie mam z nim kontaktu od kilku miesięcy. Widnieje w akcie urodzenia dziecka, nie ma też ograniczonych, ani odebranych praw rodzicielskich. Chciałabym się dowiedzieć, czy potrzebuje jego zgody na wyjazd? Jak...
Opieka nad dzieckiem.
Witam, czy przysługuje mi 2 dni opieki nad dzieckiem? (Dzieci w wieku 1 i 2 lat). Żona jeszcze nie pracuje - opiekuje się na co dzień dziećmi....
Podatek od nieruchomości.
Jestem współwłaścicielem (50% udziałów ) działki wraz z budynkiem mieszkalnym. Przez 35 lat płaciłem regularnie podatek od nieruchomości. Drugi współwłaściciel twierdził, że również płaci podatek. Myślałem przez cały ten czas , ze wysokość podatku który place odnosi się tylko do mojej części nieruchomości a współwłaściciel płaci osobno za swoja część. Dopiero niedawno wydało się ze on przez cały ten czas nic nie płacił. Pytanie: Jakie są konsekwe...

Wyszukiwarka