Kupno mieszkania a wada ukryta.

Dzień dobry. Kupiłam mieszkanie kilka miesięcy temu. Zaczekam mieć problemy z instalacją elektryczna, przyszedł elektryk i powiedział, że instalacja jest stara. Przy zakupie poprzedni właściciel zapewniał, że instalacja była wymieniana bo mieszkanie jest po remoncie. Co mogę w takiej sytuacji zrobić?
anonim cytuj
18-10-2023
Pytanie zasadnicze, czy masz takie zapewnienia na piśmie? Czy jest o tym mowa w zawartej umowie kupna?

anonim cytuj
18-10-2023
Dzień dobry. Kupiłam mieszkanie kilka miesięcy temu. Zaczekam mieć problemy z instalacją elektryczna, przyszedł elektryk i powiedział, że instalacja jest stara. Przy zakupie poprzedni właściciel zapewniał, że instalacja była wymieniana bo mieszkanie jest po remoncie. Co mogę w takiej sytuacji zrobić?

Ale co to znaczy, że jest stara? Instalacja może być stara i dobra. Co się popsuło?

anonim cytuj
18-10-2023

Sugerowane Tematy

wniosek do funduszu alimentacyjnego
Dzień dobry. Złożyłam wniosek w funduszu alimentacyjnym na dziecko z pierwszego związku. Mam jeszcze dziecko z drugiego związku, które wpisałam w skład rodziny oraz siebie oczywiście. Zadzwonila do mnie pani urzędniczka z informacją, że do składu rodziny muszę dopisać mojego ex partnera, z którym mam drugiego syna, bo zalicza się do niej, ponieważ nie ma sądowego wyroku o przyznaniu alimentów, nawet jak płaci sam od siebie alimenty to to się nie ...
Decyzja o alimentach "wstecz" ?
Mam pytanie dotyczące decyzji wydanej przez sąd odnośnie zabezpieczenia na czas rozprawy. Dostałem taką decyzję pocztą w lutym, natomiast decyzja jest z listopada i traktuje o zapłaceniu od października. Czy sąd ma jakiś czas na przesłanie takiej decyzji? Czy decyzja może obowiązywać "wstecz" kilka miesięcy przed jej doręczeniem do mnie?...
brak stawiennictwa na rozprawie
Witam, we wtorek mam sprawę rozwodową i o zasądzenie alimentów, niestety rozchorowałem się i nie będę mógł uczestniczyć w sprawie, w jaki sposób poinformować o tym sąd na dzień pżed rozprawą?....
Nadzór budowlany.
Czy Nadzór budowlany może nakazać winowajcy doprowadzenie do stanu zgodnego z prawem budowlanym pozostawionej po rozbudowie części budynku poszkodowanego ? Innymi słowy kto ma wykonać czynności naprawcze budynku, który został pozostawiony po rozbudowie (budowie nowego budynku ). Właściciel pozostawionego budynku, czy inwestor który postawił nowy budynek ?...

Wyszukiwarka