Kupno mieszkania a wada ukryta.

Dzień dobry. Kupiłam mieszkanie kilka miesięcy temu. Zaczekam mieć problemy z instalacją elektryczna, przyszedł elektryk i powiedział, że instalacja jest stara. Przy zakupie poprzedni właściciel zapewniał, że instalacja była wymieniana bo mieszkanie jest po remoncie. Co mogę w takiej sytuacji zrobić?
anonim cytuj
18-10-2023
Pytanie zasadnicze, czy masz takie zapewnienia na piśmie? Czy jest o tym mowa w zawartej umowie kupna?

anonim cytuj
18-10-2023
Dzień dobry. Kupiłam mieszkanie kilka miesięcy temu. Zaczekam mieć problemy z instalacją elektryczna, przyszedł elektryk i powiedział, że instalacja jest stara. Przy zakupie poprzedni właściciel zapewniał, że instalacja była wymieniana bo mieszkanie jest po remoncie. Co mogę w takiej sytuacji zrobić?

Ale co to znaczy, że jest stara? Instalacja może być stara i dobra. Co się popsuło?

anonim cytuj
18-10-2023

Sugerowane Tematy

Skarga na adwokata.
Chcialbym zlozyc skarge na adwokata za nieuzasadnione wypowiedzenie pelnomocnictwa. Zaplacilem za calosc ponad 11 lat temu za sprawe o podzial czesci wspolnych to jest suteren i poddasza w budynku. Posiadam emaile w ktorych adwokat domaga sie oplaty w calosci bo inaczej nie podejmie sie tej sprawy. Na dzien dzisiejszy sprawa poszla do Sadu Okregowego poniewaz zlozylem pismo odwolawcze od postanowienia wstepnego a moj adwokat zlozyl wypowiedzenie...
Pracodawca zamiast płacić ZUS wpisywał urlopy bezpłatne
Pracodawca zamiast płacić ZUS wpisywał urlopy bezpłatne. Gdy pracownicy się zorientowali zamyka firmę. Zgłoszone do kontroli PIP i ZUS. PIP nie robi kontroli ze względu na pandemię. Gdy zakład się zamknie pracodawca nie będzie już pracodawcą ani przedsiębiorcą. Proszę o porady....
Darowizna mieszkania dla dziecka.
Senior chce darować mieszkanie dla jednego ze swoich dzieci. W tym lokalu senior zamieszkuje sam i będzie mieszkać do końca życia. Czy po jego śmierci inne dzieci będą mogły rościć prawo do jakiegoś spadku co do tego mieszkania i chcieć go uzyskać od obdarowanego dziecka? Czy też obdarowane dziecko staje się właścicielem lokalu i innym dzieciom nic do tego?...
Testament, zmiana nazwiska
Witam, proszę o pomoc, babcia sporządziła testament, w którym widnieje ja z nazwiskiem przed rozwodem. Jest szansa na zmianę tego nazwiska w testamencie na moje panieńskie? ...

Wyszukiwarka