Kupno mieszkania a wada ukryta.

Dzień dobry. Kupiłam mieszkanie kilka miesięcy temu. Zaczekam mieć problemy z instalacją elektryczna, przyszedł elektryk i powiedział, że instalacja jest stara. Przy zakupie poprzedni właściciel zapewniał, że instalacja była wymieniana bo mieszkanie jest po remoncie. Co mogę w takiej sytuacji zrobić?
anonim cytuj
18-10-2023
Pytanie zasadnicze, czy masz takie zapewnienia na piśmie? Czy jest o tym mowa w zawartej umowie kupna?

anonim cytuj
18-10-2023
Dzień dobry. Kupiłam mieszkanie kilka miesięcy temu. Zaczekam mieć problemy z instalacją elektryczna, przyszedł elektryk i powiedział, że instalacja jest stara. Przy zakupie poprzedni właściciel zapewniał, że instalacja była wymieniana bo mieszkanie jest po remoncie. Co mogę w takiej sytuacji zrobić?

Ale co to znaczy, że jest stara? Instalacja może być stara i dobra. Co się popsuło?

anonim cytuj
18-10-2023

Sugerowane Tematy

Wydziedziczenie dziecka.
Witam. Sytuacja wygląda następująco. Są rodzice i dwie córki. Rodzice chcą wydziedziczyć córkę A notarialnie, jednocześnie dokonując zapisu że po śmierci dziedziczą oni po sobie. (Umiera matka- dziedziczy wszystko ojciec). Czy córka B jak umrze ostatni rodzic będzie dziedziczyła majątek?...
Współwłaściciel auta.
Jestem współwłaścicielem auta razem z tatą, tata zmarł w czerwcu. Czy mogę przekazać darowizną swoją część mamie? Tak by za jakiś czas mogła sprzedać auto bez konieczności robienia sprawy spadkowej ?...
nie udowodniona wada sprzętu / zwrot
Witam, Dwa dni temu sprzedałam Xboxa series s, kupujący testował sprzęt, oglądał, zatwierdził i kupił. Na następny dzień odezwał się z informacją, jako że sprzęt jest niesprawny. Wyłącza się podczas użytkowania i się przegrzewa. Na prośbę o załączenie dowodu tj. Filmiku na którym się rzekomo wyłącza, kupujący zareagował w stylu, nie będę nic nagrywał chce zwrot pieniędzy. Sprzęt był używany przez 4 miesiące, przez kilka osób i żadnej się takie...
dozór elektroniczny
Witam Państwa Ciotka ma syna co ma mieć dozór elektroniczny. Syn z umiarkowanym stopniem niepełnosprawności. Wczoraj oznajmił jej że mają przyjechać i mu to założyć. Mieszkanie należy do wujka i on nie zgadza się by syn w tym mieszkaniu odbywał dozór. Kilkakrotnie wujek był atakowany nożem przez syna. Co ma ciotka teraz robić? ...

Wyszukiwarka