Kupno mieszkania a wada ukryta.

Dzień dobry. Kupiłam mieszkanie kilka miesięcy temu. Zaczekam mieć problemy z instalacją elektryczna, przyszedł elektryk i powiedział, że instalacja jest stara. Przy zakupie poprzedni właściciel zapewniał, że instalacja była wymieniana bo mieszkanie jest po remoncie. Co mogę w takiej sytuacji zrobić?
anonim cytuj
18-10-2023
Pytanie zasadnicze, czy masz takie zapewnienia na piśmie? Czy jest o tym mowa w zawartej umowie kupna?

anonim cytuj
18-10-2023
Dzień dobry. Kupiłam mieszkanie kilka miesięcy temu. Zaczekam mieć problemy z instalacją elektryczna, przyszedł elektryk i powiedział, że instalacja jest stara. Przy zakupie poprzedni właściciel zapewniał, że instalacja była wymieniana bo mieszkanie jest po remoncie. Co mogę w takiej sytuacji zrobić?

Ale co to znaczy, że jest stara? Instalacja może być stara i dobra. Co się popsuło?

anonim cytuj
18-10-2023

Sugerowane Tematy

Cofnięcie zajęcia komorniczego za alimenty.
Witam czy jeśli matka mojego dziecka wycofa u komornika o ściąganie alimentów to automatycznie zejdzie mi z konta?...
Czy istnieje jakaś podstawa prawna zobowiązująca dorosłego syna do płacenia części czynszu?
Dorosły syn żony zamieszkuje w mieszkaniu bez zgłoszenia bądź meldunku. Oficjalnie przebywa za granicą co jest nieprawdą. Nie pracuje, nie dokłada się do opłat. Mieszkanie należy do obu małżonków. Mąż jest wymeldowany. Na mieszkaniu pozostaje żona. Czy istnieje jakaś podstawa prawna zobowiązująca dorosłego syna do płacenia części czynszu?...
Spis inwentarza.
Komornik dostał zadanie zrobić spis inwentarza.Teraz odzywa się i informuje że nie może kont sprawdzić bo musi mieć poświadczenie dziedziczenia ..O co tu chodzi bo nie rozumiem.? Chce wiedzieć co i ile jest na kontach do sprawy spadkowej. Jak to ugryźć....
Zniesienie współwłasności nieruchomości
Dzień dobry. Chciałam dopytać o pewne informacje związane ze zniesieniem współwłasności nieruchomości. Współwłasność zostanie zniesiona u notariusza, nie w sądzie. Notariusz wyliczył całościowe koszty, wliczając w to podatek od 1/2 wartości nieruchomości, który musi zapłacić strona przejmująca nieruchomość. Może to głupie pytanie, ale chciałabym się upewnić- pozostałe koszty ponoszą obie strony solidarnie, po połowie? Czy całość kosztów p...

Wyszukiwarka