Dzień dobry. Kupiłam mieszkanie kilka miesięcy temu. Zaczekam mieć problemy z instalacją elektryczna, przyszedł elektryk i powiedział, że instalacja jest stara. Przy zakupie poprzedni właściciel zapewniał, że instalacja była wymieniana bo mieszkanie jest po remoncie. Co mogę w takiej sytuacji zrobić?
Pytanie zasadnicze, czy masz takie zapewnienia na piśmie? Czy jest o tym mowa w zawartej umowie kupna?
anonim cytuj
18-10-2023
Dzień dobry. Kupiłam mieszkanie kilka miesięcy temu. Zaczekam mieć problemy z instalacją elektryczna, przyszedł elektryk i powiedział, że instalacja jest stara. Przy zakupie poprzedni właściciel zapewniał, że instalacja była wymieniana bo mieszkanie jest po remoncie. Co mogę w takiej sytuacji zrobić?
Ale co to znaczy, że jest stara? Instalacja może być stara i dobra. Co się popsuło?
Mam problem, pracowałem w Anglii w agencji, nie miałem tam swojego konta więc użyłem nieużywanego konta mamy mojej dziewczyny, niestety relacje z teściowa opisałbym jedynie jako hitlerowskie Niemcy a polska tamtych czasów, czyli oszukuje, że pieniędzy nie dostała na konto. Jest prawna możliwość odebrania należności? Posiadam jedynie Payslipy czyli kartki potwierdzające przelanie pieniędzy i zarejestrowany jestem również w agencji, w której robiłe...
Dzień dobry, jestem obecnie na urlopie macierzyńskim kończy się on w marcu 2024. Czy mogę podjąć naukę w szkole zaocznej (weekendowej) podczas urlopu macierzyńskiego ?...
Chciałabym prosić o poradę odnośnie NN w akcie urodzenia.
Jakie są procedury? Jak to wygląda po porodzie jeśli ojciec będzie chciał ubiegać się o uznanie ojcostwa? Kto płaci za testy?
Na jaką pomoc mogę liczyć z racji tego, że alimentów automatycznie nie mogę pobierać?...
Hej!
W następnym miesiącu rozpoczynam urlop wychowawczy w placówce w której jestem zatrudniona na UOP na czas nieokreślony (zarobki z tego tytułu wynosiły ok. 8000 brutto). Jednocześnie od kilku miesięcy jestem zatrudniona u innego pracodawcy na ok. 1/4 etatu i z tego tytułu otrzymuje wynagrodzenie ok. 3000 zł brutto. Z uwagi na urlop wychowawczy ta umowa od następnego miesiąca będzie oskładkowana emerytalno-rentownie i składką zdrowotną. Do pop...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: