Kupno mieszkania a wada ukryta.

Dzień dobry. Kupiłam mieszkanie kilka miesięcy temu. Zaczekam mieć problemy z instalacją elektryczna, przyszedł elektryk i powiedział, że instalacja jest stara. Przy zakupie poprzedni właściciel zapewniał, że instalacja była wymieniana bo mieszkanie jest po remoncie. Co mogę w takiej sytuacji zrobić?
anonim cytuj
18-10-2023
Pytanie zasadnicze, czy masz takie zapewnienia na piśmie? Czy jest o tym mowa w zawartej umowie kupna?

anonim cytuj
18-10-2023
Dzień dobry. Kupiłam mieszkanie kilka miesięcy temu. Zaczekam mieć problemy z instalacją elektryczna, przyszedł elektryk i powiedział, że instalacja jest stara. Przy zakupie poprzedni właściciel zapewniał, że instalacja była wymieniana bo mieszkanie jest po remoncie. Co mogę w takiej sytuacji zrobić?

Ale co to znaczy, że jest stara? Instalacja może być stara i dobra. Co się popsuło?

anonim cytuj
18-10-2023

Sugerowane Tematy

Wezwanie do sądu na rozprawę to jak to wygląda z pracą?
Jak dostałam wezwanie do sądu na rozprawę to jak to wygląda z pracą? Muszę brać wolne czy należy się dzień wolny?...
Pożyczki zaciągnięte przez internet.
Czy jeśli wzięłam pożyczki przez internet to mogę mieć komornika jeśli ich nie spłacę bo straciłam pracę i nie mam z czego i czy mężowi mogą wejść na pensje?...
Postępowanie alimentacyjne.
Ojciec dziecka ma zaległość alimentów 28 miesięcy zgłosiłam do prokuratury przestępstwo niealimentacji. W czasie postępowania ojciec zapłacił za dwa bieżące miesiące, na poczet zaległości żadnej wpłaty. W zeznaniach ojciec potwierdza ze zarabia 10 razy tyle co rata alimentów. Prokuratura dziś umorzyła postepowanie. Miał ktoś podobnie? Jakieś rady? Oczywiście będę się odwoływać....
Darowizna od rodziców, jaka kwota podlega opodatkowaniu?
Witam, koleżanka ma dostać pieniądze od rodziców, z tego co przeczytała kwota wolna od podatku to 36 120 zł, jeżeli dostanie 35 tysięcy zł, to może dostać je w gotówce skoro ta kwota jest zwolniona z podatku czy musi być to przekazane na konto aby było wiadomo skąd je dostała?...

Wyszukiwarka