Rozwiązanie umowy o pracę za porozumieniem stron.

Odchodzę z pracy, gdyż pracodawca stosował mobbing. Wypowiedziałem umowę za porozumieniem stron 2 tygodnie temu. Obecnie jestem na zwolnieniu lekarskim do końca września czyli okresu wypowiedzenia. Otrzymałem dziś takiego smsa od pracodawcy. ""Szanowny Panie Adamie, w związku z popełnionymi przez Pana błędami w pracy moje biuro poniosło stratę finansową w wysokości 910,40 zł. Jeśli chce Pan poznać szczegóły i polubownie załatwić tę sprawę zapraszam dziś do biura na godzinę 16:00".
anonim cytuj
03-10-2023
Chce w ten sposób Cię ściągnąć do firmy i podważyć Twoje L4 , lepiej nie idź i zostań w domu a jeśli coś chce pracodawca niech sam się pofatyguje do Ciebie.

anonim cytuj
03-10-2023
Nie idź, nie ma takiego przepisu/ obowiązku. Odpisz, że proszę o opisanie sprawy z zastosowaniem drogi formalnej pisemnej tj. e-mail, list bądź SMS.

anonim cytuj
03-10-2023

Sugerowane Tematy

Czy Play bez mojej zgody mógł udostępnić moje numery telefonów firmą trzecim??
Play dzieli się swoją bazą numerów z firmami trzecimi? Dzisiaj miałem dziwną sytuację: do mojej żony zadzwoniła firma, która jak sprawdziłem z necie - spamuje telefonami ze zbiórką na pomoc dzieciom (nie wiem czy oszustwo czy nie - nie wnikam na razie). Zmartwiło mnie jednak to, że pytali o mnie z imienia i nazwiska. Byłem przekonany, że nikt poza Play nie ma prawa wiedzieć, jakie inne numery tel. mam u tego dostawcy. Dzwoniłem do Play a tam pow...
Upadłość konsumencka.
Witam przyszło postanowienie z sądu o ogłoszeniu mnie upadłości konsumenckiej. Przydzielono syndyka o oparciu o art. 491(1) ust.1 z dnia 28 lutego 2003r. Prawo upadłościowe(Dz.U. z 2020r. poz.1228 )...
Wyrejestrowanie samochodu.
Wraz z mamą byliśmy współwłaścicielami samochodu. Po śmierci mamy w 2016r. samochód jest nieużywany i stoi na niestrzeżonym parkingu. W międzyczasie wszyscy spadkobiercy (w tym ja) zrzekli się spadku (nadal trwa postępowanie spadkowe). Samochód nie posiada przeglądu technicznego, posiada wykupione ubezpieczenie OC. Chciałbym go przepisać na siebie i wyrejestrować aby móc go sprzedać lub zezłomować. Wydział Komunikacji poinformował mnie, że dopóki...
Zniesławienie i odszkodowanie.
Witam parę dni temu poniosło mnie sytuacja już się ciągnie 10miesiecy założyłam sprawę Fotografce do sądu. Niestety nie wytrzymałam do rozprawy na 5 grupach na FB dałam opinie pisząc ze oszukuje i kłamie resztę nie będę pisała bo za długie post napisałam grzecznie bez wyzwisk. Niestety natomiast w komentarzu zupełnie się nie popisałam napisałam w emocjach ze to jak się zachowywała na moim ślubie to było poniżej krytyki i świństwo i mam nadzieje ...

Wyszukiwarka