Rozwiązanie umowy o pracę za porozumieniem stron.

Odchodzę z pracy, gdyż pracodawca stosował mobbing. Wypowiedziałem umowę za porozumieniem stron 2 tygodnie temu. Obecnie jestem na zwolnieniu lekarskim do końca września czyli okresu wypowiedzenia. Otrzymałem dziś takiego smsa od pracodawcy. ""Szanowny Panie Adamie, w związku z popełnionymi przez Pana błędami w pracy moje biuro poniosło stratę finansową w wysokości 910,40 zł. Jeśli chce Pan poznać szczegóły i polubownie załatwić tę sprawę zapraszam dziś do biura na godzinę 16:00".
anonim cytuj
03-10-2023
Chce w ten sposób Cię ściągnąć do firmy i podważyć Twoje L4 , lepiej nie idź i zostań w domu a jeśli coś chce pracodawca niech sam się pofatyguje do Ciebie.

anonim cytuj
03-10-2023
Nie idź, nie ma takiego przepisu/ obowiązku. Odpisz, że proszę o opisanie sprawy z zastosowaniem drogi formalnej pisemnej tj. e-mail, list bądź SMS.

anonim cytuj
03-10-2023

Sugerowane Tematy

Mieszkanie z licytacji komorniczej.
Witam, jakiś czas temu wylicytowałam mieszkanie na licytacji komorniczej. Po wygranej licytacji dłużnicy zapytali się mnie czy mogli by to mieszkanie wynajmować (są to starsze, schorowane osoby, a ja aktualnie mieszkam za granicą, więc mieszkanie jest zakupione póki co jako inwestycja). Zgodziłam się na to i zostało to zapisane w protokole. Aktualnie 2 tygodnie temu zapłaciłam za mieszkanie i czekam na pismo w sprawie przysądzenia własności, aby...
Czy częsta zmiana partnerek przez ojca i przedstawianie ich dziecku może powodować jego demoralizację?
Wg relacji dziecka (6 lat), ojciec mniej więcej co roku przedstawia mu nową kobietę z którą się spotyka. Czy tak częsta zmiana partnerek i przedstawianie ich dziecku może powodować jego demoralizację? Czy to może być powód do ustalenia kontaktów wyłącznie w obecności ojca lub ich ograniczenia?...
Wspólne konto z narzeczoną.
Czy mogę mieć wspólne konto z narzeczoną, żeby skarbówka się nie czepiała i jak to ewentualnie zrobić i gdzie zgłosić? Chcieliśmy razem dysponować jednym kontem żeby po prostu było prościej....
Jak sprawdzić czy pozew został złożony?
Dwa lata temu za pośrednictwem adwokata złożyłem pozew do sądu w sprawie dłużnika. Prze pierwsze kilka miesięcy mój adwokat informował mnie na bieżąco, że na razie nie ma żadnych nowych informacji w sprawie. Od ponad roku roku nie mogę się skontaktować z prawnikiem, więc mam powody sądzić, że zostałem przez niego wyrolowany. Czy jest jakaś możliwość sprawdzenia przeze mnie czy pozew w ogóle został złożony, a jeśli tak to na jakim etapie jest spra...

Wyszukiwarka