Właściciel mieszkania podwyższył czynsz.

Właściciel mieszkania podwyższył czynsz o 800zł.
Nie jesteśmy w stanie tyle płacić.
Nie zgodziliśmy się on nakazał nam pisać wypowiedzenie.
Na chwilę obecną możemy mieszkać u znajomych za opiekę nad ogrodem.
Kto teraz pisze wypowiedzenie my czy on?
To stare mieszkanie mamy opłacone do 15go.
anonim cytuj
02-10-2023
Właściciel mieszkania nie może ot tak podwyższyć czynszu o 800 zł. Po kolei - jak umowa Państwa obowiązuje - na czas nieokreślony czy terminowa? Kiedy była zawarta? kiedy była ostatnia podwyżka? Jak jest szacowana wartość nieruchomości ?
Umowa na czas określony od stycznia do grudnia.
Właściciel chce podwyższyć czynsz i podpisać nową umowę od 1go listopada

Do końca grudnia możecie tam Państwo mieszkać zgodnie z umową i płacąc dotychczasowy czynsz ( podwyżkę można wprowadzić ale z 3 miesięcznym okresem). Możecie Państwo podpisać kolejną umowę w listopadzie z nowa stawką albo nic nie podpisywać ( wypowiedzenia też nie musicie pisać bo umowa się w grudniu po prostu kończy ) i zdać klucze do mieszkania z ostatnim dniem grudnia.

anonim cytuj
02-10-2023

Sugerowane Tematy

Zniesienie współwłasności nieruchomości.
Dzień dobry. Jestem współwłaścicielem posesji ( dwa budynki). Powołałem biegłego sadowego by dokonał wyceny. Złożyłem wniosek w sadzie o zniesienie współwłasności. Współwłaścicielowi zaproponowałem wykup jego części. Moja sytuacja finansowa się zmieniła i podjąłem decyzje o sprzedaży. Chce powołać biegłego by raz jeszcze wycenił nieruchomość ( motywuje to tym że ceny nieruchomości wzrosły). Pieniędzmi ze sprzedaży podzielimy się z współwłaścicie...
Złamanie zakazu ze znaku B-36 (zakaz zatrzymywania się). Czy Straż Miejska ma obowiązek udokumentować wykroczenie w postaci zdjęcia?
Szanowni Państwo, Dostałem pismo od Straży Miejskiej („SM”) za złamanie zakazu ze znaku B-36 (zakaz zatrzymywania się) z żądaniem wskazania kierującego pojazdem w dniu popełnienia wykroczenia. Ponieważ we wskazanym przez SM miejscu ciężko doszukać mi się miejsca w którym samochód mógłby zostać nieprawidłowo zaparkowany, chciałem zażądać przedstawienia jakiejś dokumentacji zdjęciowej dowodzącej nieprawidłowo zaparkowanego pojazdu. Pytania: a) c...
NORMY DŹWIGANIA DLA KOBIET
Witam. Pracuję w gastronomii,do moich obowiązków należy również ogarnięcie śmietnika. Mamy wielkie kontenery na kółkach,które trzeba przesuwać. Nie mam pojęcia ile ważą,ale są bardzo ciężkie (kontenery jak na zdjęciu). Nigdzie nie widzę informacji odnośnie dopuszczalnej wagi,jeśli chodzi o przesuwanie,a nie wiem,czy dźwiganie się pod to zalicza. Proszę o pomoc i ewentualnie konkretne przepisy. Z góry dziękuję...
Alimenty przy jednoosobowej działalności gospodarczej.
Jak wygląda sprawa poboru przez komornika alimentów jeśli prowadzi się jednoosobową działalność gospodarczą?? Czy pobiera jak przy umowie o pracę 60%z wynagrodzenia czy całość zarobioną podczas działalności jak podczas umowy zlecenie???...

Wyszukiwarka