Właściciel mieszkania podwyższył czynsz.

Właściciel mieszkania podwyższył czynsz o 800zł.
Nie jesteśmy w stanie tyle płacić.
Nie zgodziliśmy się on nakazał nam pisać wypowiedzenie.
Na chwilę obecną możemy mieszkać u znajomych za opiekę nad ogrodem.
Kto teraz pisze wypowiedzenie my czy on?
To stare mieszkanie mamy opłacone do 15go.
anonim cytuj
02-10-2023
Właściciel mieszkania nie może ot tak podwyższyć czynszu o 800 zł. Po kolei - jak umowa Państwa obowiązuje - na czas nieokreślony czy terminowa? Kiedy była zawarta? kiedy była ostatnia podwyżka? Jak jest szacowana wartość nieruchomości ?
Umowa na czas określony od stycznia do grudnia.
Właściciel chce podwyższyć czynsz i podpisać nową umowę od 1go listopada

Do końca grudnia możecie tam Państwo mieszkać zgodnie z umową i płacąc dotychczasowy czynsz ( podwyżkę można wprowadzić ale z 3 miesięcznym okresem). Możecie Państwo podpisać kolejną umowę w listopadzie z nowa stawką albo nic nie podpisywać ( wypowiedzenia też nie musicie pisać bo umowa się w grudniu po prostu kończy ) i zdać klucze do mieszkania z ostatnim dniem grudnia.

anonim cytuj
02-10-2023

Sugerowane Tematy

przewóz zwierząt domowych w autobusie
Witam, mam pytanie co zrobić w sytuacji jeżeli kierowca nie będzie chciał mnie wpuścić do autobusu mimo, że spełniam regulamin? Ostatnio właśnie kierowca mi zagroził, że nie wpuści mnie do autobusu, bo w regulaminie jest "małe zwierzę domowe". Napisane jest jak byk "zwierzę domowe" które jest zabezpieczone i jedzie na kolanach może być w autobusie. Oczywiście on uznał, że mój pies z którym jechałam nie jest zwierzęciem domowy...
Zwolnienie lekarskie
Jestem po okresie wypowiedzenia umowy o pracę i aktualnie przebywam na L4 od neurologa, właśnie dowiedziałam się, że spodziewam się dziecka, czy mogę teraz zmienić L4 od neurologa na ginekologa? Czy jest jakiekolwiek prawo, przepisy, abym po ustaniu zatrudnienia przebywała na l4 w takiej sytuacji? Proszę o pomoc, z góry dziękuję....
Szanse na warunkowe umorzenie postępowania
Witam. Będę musiała odpowiedzieć za swoje czyny. Kradłam w sklepie kilkanaście- kilkadziesiąt razy… Nie dostałam jeszcze wezwania na policję na przesłuchanie, ale myśle ze stanie się to niebawem. Dlatego tez nie wiem co na mnie znaleźli i na jaka kwotę. Może to być 3000zl ale również 7000 zł, naprawdę nie wiem ile będą grzebać . Zastanawiam się czy w moim przypadku kiedy ilość tych kradzieży jest znaczna… mam szanse na warunkowe umorzen...
Brak ciągłości ubezpieczenia na samochód.
Mam problem. Przyszedł mi list z uiszczeniem kary za 1 dzień braku OC. Jeszcze przed końcem ubezpieczenia na auto, wykupiłem polisę na siebie w innym towarzystwie ubezpieczeniowym. Wszystko podawałem zgodnie z danymi z dowodu rejestracyjnego. Okazuje się, że nowa polisa została zawarta nie następnego dnia po wygaśnięciu poprzedniej, tylko dnia kolejnego. Dzwoniłem na infolinię i konsultant nic nie może pomóc, oraz odmawia mi uzyskania dostępu d...

Wyszukiwarka