Właściciel mieszkania podwyższył czynsz.

Właściciel mieszkania podwyższył czynsz o 800zł.
Nie jesteśmy w stanie tyle płacić.
Nie zgodziliśmy się on nakazał nam pisać wypowiedzenie.
Na chwilę obecną możemy mieszkać u znajomych za opiekę nad ogrodem.
Kto teraz pisze wypowiedzenie my czy on?
To stare mieszkanie mamy opłacone do 15go.
anonim cytuj
02-10-2023
Właściciel mieszkania nie może ot tak podwyższyć czynszu o 800 zł. Po kolei - jak umowa Państwa obowiązuje - na czas nieokreślony czy terminowa? Kiedy była zawarta? kiedy była ostatnia podwyżka? Jak jest szacowana wartość nieruchomości ?
Umowa na czas określony od stycznia do grudnia.
Właściciel chce podwyższyć czynsz i podpisać nową umowę od 1go listopada

Do końca grudnia możecie tam Państwo mieszkać zgodnie z umową i płacąc dotychczasowy czynsz ( podwyżkę można wprowadzić ale z 3 miesięcznym okresem). Możecie Państwo podpisać kolejną umowę w listopadzie z nowa stawką albo nic nie podpisywać ( wypowiedzenia też nie musicie pisać bo umowa się w grudniu po prostu kończy ) i zdać klucze do mieszkania z ostatnim dniem grudnia.

anonim cytuj
02-10-2023

Sugerowane Tematy

okres wypowiedzenia z umowy czy kodeksu?
Dzień dobry, mam pytanie odnośnie okresu wypowiedzenia. Wg ustawy obowiązuje mnie miesięczny okres, na umowie mam zapis że mam 3 miesięczne wypowiedzenie. Co jest ważniejsze? Umowa na czas nieokreślony i pracuje 7,5 miesiąca...
Nie otrzymałem listownie orzeczenia/wyroku, a bezpośrednio wezwanie do zapłaty.
W kwietniu miałem sprawę w sądzie w związku z mandatem drogowym. W sumie trzy sprawy, jednak na dwóch ostatnich nie pojawiłem się, gdyż obecność była nieobowiązkowa. Nie otrzymałem listownie orzeczenia/wyroku w tej sprawie, za to dziś wezwanie do zapłaty grzywny. Jestem w szoku. Wypadało by chyba udać się do tamtejszego sądu i zapytać ... Obowiązują tu jakieś terminy na wniesienie ... w zasadzie nie wiem co wnosić i gdzie, mam w ręku wezwani...
Art 627 kpk a przedawnie i solidarność
Witam serdecznie, Na podstawie art 271, 273 i 286 (podpisanie dokumentów firmowych) otrzymałam karę 1 roku na 5 lat z dozorem. Wszelkie koszty zostały od razu pokryte na podstawie wyroku i wezwania pełnomocnika Gminy. W wyroku zostały zasądzone również koszty na postawie Art. 627 od skazanych 5 osób solidarnie na rzecz oskarżyciela posiłkowego. Ja swoją 1/5 kosztów jak napisał mi pełnomocnik w wezwaniu pokryłam nie wiem jak w przypadku pozost...
Okres wypowiedzenia.
Witam. Złożyłem wypowiedzenie umowy o pracę na czas określony dnia 16.02.2024. Umowa obowiązuje od 1.02.2024. Wcześniej pracowałem u pracodawcy ponad dwa lata. Wcześniejszy okres pracy zakończył się 28.07.2021 r. Obecnie posiadam podpisane wypowiedzenie umowy przez kierownika wydziałowego na okres wynoszącego 2 tygodnie. Czy takie wypowiedzenie jest wiążące? Dostałem informację, że obejmuje mnie miesięczny okres wypowiedzenia....

Wyszukiwarka