Właściciel mieszkania podwyższył czynsz.

Właściciel mieszkania podwyższył czynsz o 800zł.
Nie jesteśmy w stanie tyle płacić.
Nie zgodziliśmy się on nakazał nam pisać wypowiedzenie.
Na chwilę obecną możemy mieszkać u znajomych za opiekę nad ogrodem.
Kto teraz pisze wypowiedzenie my czy on?
To stare mieszkanie mamy opłacone do 15go.
anonim cytuj
02-10-2023
Właściciel mieszkania nie może ot tak podwyższyć czynszu o 800 zł. Po kolei - jak umowa Państwa obowiązuje - na czas nieokreślony czy terminowa? Kiedy była zawarta? kiedy była ostatnia podwyżka? Jak jest szacowana wartość nieruchomości ?
Umowa na czas określony od stycznia do grudnia.
Właściciel chce podwyższyć czynsz i podpisać nową umowę od 1go listopada

Do końca grudnia możecie tam Państwo mieszkać zgodnie z umową i płacąc dotychczasowy czynsz ( podwyżkę można wprowadzić ale z 3 miesięcznym okresem). Możecie Państwo podpisać kolejną umowę w listopadzie z nowa stawką albo nic nie podpisywać ( wypowiedzenia też nie musicie pisać bo umowa się w grudniu po prostu kończy ) i zdać klucze do mieszkania z ostatnim dniem grudnia.

anonim cytuj
02-10-2023

Sugerowane Tematy

urlop macierzyński i wychowawczy
Jestem w 38tc, termin na 20 paź. Umowę mam na czas określony do końca roku. Po porodzie przechodzę na macierzyńskie, pracodawca nie musi mi przedłużać umowy tak słyszałam . Czyli do grudnia będę miała wynagrodzenie z pracy a później ZUS? Ile procent wypłaty jak to wygląda? Jeśli mi nie przedłuży umowy to urlop wychowawczy już mi nie przysługuje ?...
Czy dziecko może samodzielnie przekroczyć granice spoza UE?
Czy dziecko (obywatel Polski) w wieku 6 lat może samodzielnie przekroczyć granice Polski do kraju spoza UE? Dziecko ma ważny paszport oraz ważny dowód. Sądząc po wyjaśnieniach funkcjonariuszy Straży Granicznej https://www.strazgraniczna.pl/.../1302,Dziecko-w-podrozy... – tak, ale spotkałem się z wieloma komentarzami, że tak naprawdę nie. Nie znalazłam żadnych ograniczeń w poniższych ustawach: Dz.U. 1990 nr 78 poz. 461, Dz.U. 1990 nr 78 poz. 462, ...
Niezgodność liczby pomieszczeń w KW ze stanem faktycznym.
Cześć, W najbliższych dniach będę podpisywał akt notarialny zakupu mieszkania. Notariusz sporządził projekt aktu, gdzie w opisie nieruchomości posłużył się liczbą pomieszczeń wskazanych w KW. W rzeczywistości, liczba pomieszczeń jest inna - sprzedający robił remont mieszkania, zmieniał układ pomieszczeń, wydzielono także nowe pomieszczenia. Mam w związku z tym pytanie - czy ma to w ogóle jakiekolwiek znaczenie w kontekście aktu notarialnego? Cz...
Czy najemca musi się wyprowadzić w ciągu miesiąca?
Dzień dobry, Właściciel wynajmowanego przez moją mamę mieszkania poinformował ją, że ma się w ciągu miesiąca (do 20.10) wyprowadzić. Faktycznie w umowie jest miesięczny okres wypowiedzenia. Ale czy faktycznie tak to działa? Czy można jakoś walczyć z właścicielem?...

Wyszukiwarka