Czy mogę wycofać się z umowy, którą dziś podpisałam?

Witam , dzisiaj podpisałam na czas próbny umowę o pracę czy mogę się z niej wycofać jeszcze dzisiaj ????
anonim cytuj
01-10-2023
W zależności od tego na ile czasu umowa jest podpisana, wypowiedzenie to od 3 dni do dwóch tygodni. Najlepiej dogadać się z pracodawcą i rozwiązać umowę za porozumieniem stron.

anonim cytuj
01-10-2023

Sugerowane Tematy

Rozwód, alimenty, unikanie płacenia
W sierpniu odbyła się sprawa rozwodowa, na której ustalono, że dziecko mieszka z matką, a ojciec ma płacić alimenty w wysokości 400 zł. Mamy listopad, a ojciec dziecka unika płacenia, ponieważ, jak twierdzi, dopóki nie przyjdą pocztą dokumenty potwierdzające rozwód i wykrok sądu, nie będzie płacił. Czy matka dziecka w takiej sytuacji ma związane ręce? Czy może jakoś egzekwować te alimenty? I jak długo można czekać na te dokumenty? Bardzo prosz...
Zachowek z darowizny mieszkania.
Witam , moja sytuacja jest następująca. 23 lata temu z żoną dałem rodzicom pieniądze na wykup mieszania komunalnego, następnie to mieszkanie rodzice oboje przekazali nam w darowiźnie ze służebnością .Do końca życia mieszkali w tym mieszkaniu. Ojciec zmarł 5,5 roku temu , matka w tym roku. Mam 2 braci , którzy chcą domagać się zachowku. Wiem ,ze część którą otrzymała moja zona , czyli 1/2 nie wchodzi w rachubę , gdyż było to ponad 10 lat temu, a ...
Zwrot pieniędzy z zasiłku macierzyńskiego
Aktualnie jeszcze jestem na zasiłku macierzyńskim który pobieram od stycznia. Dzisiaj sekretarka z zakładu pracy napisala mi na Messenger że będzie do mnie główna księgowa dzwonić po rozmowie okazało się że od stycznia dostawałam więcej wypłaty gdyż w styczniu weszła ustawa że ludzie poniżej 26 roku życia nie płacą jakiegoś podatku. Dopiero w zeszłym miesiącu pani księgowa skapla się że ja jestem na z zasiłku i mnie to jednak nie obejmuje i ter...
Rozwód, kontakty z dziećmi.
Teściowa lat 62 ze stopniem niepełnosprawności, pracująca zawodowo, chciałaby zebym po rozwodzie dowoziła do niej dzieci raz w miesiącu(odległość ok 160km w 1 stronę). Dotychczas do dzieci(wiek 1 i 5 lat) przyjeżdżała z mężem(mają 2 auta osobowe, mąż sprawny) raz na 2 mce. Poza tym rości sobie prawa do tego aby dzieci spędzały u niej tydzień wakacji i jakiś dzień w święta. Straszy mnie sądem rodzinnym. Co o tym myślicie? Czy może sąd mnie do taki...

Wyszukiwarka