Umowa zlecenie, a status ucznia.

Przychodzę do państwa z takim zapytaniem otóż jeżeli pracuje na umowie zlecenie i początkowo stawka netto wynosiła 17,5 zł na umowie i za taką stawkę przepracowałem dwa cale miesiące i teraz od września mam status ucznia i zaniosłem zaświadczenie że się uczę się pracy to moja stawka się zmienia na minimalna stawkę czyli 23,5?(Takie teraz jest minimalna wynagrodzenie za pracę na umowę zlecenie (Brutto).
anonim cytuj
01-10-2023
Tak, tylko upewnij się że masz w innym miejscu ubezpieczenie, bo jeśli pracodawca musi Cię ubezpieczyć to sobie jeszcze z tego odciągnie ale dobrze też jest zapytać pracodawcę co i jak wygląda, ja miałam wypłacane co miesiąc po wyższej stawce.

anonim cytuj
01-10-2023

Sugerowane Tematy

Problem z agencją nieruchomości.
Mam problem z agentem nieruchomości, który zajmował się lub raczej miał zajmować sprzedażą mojej działki. Zrobił zdjęcia z drona ,wstawił ofertę sprzedaży na 2 portalach i w sumie na tym jego praca się skończyła. Nie mam żadnej umowy podpisanej. Pan wstawił ofertę na wyłączność . Chcę zakończyć tą niby współpracę, ponieważ nic się nie dzieje w kwestii sprzedaży, nie podoba mi się jego podejście i ciągły brak czasu na jakiekolwiek rozmowy , nawe...
Wskazanie osoby poszukiwanej.
Dzień Dobry Rozpoznałem osobę przedstawioną na jednym z nagrań (kamera przemysłowa) poszukiwaną przez organy ścigania, mogącą mieć związek z popełnieniem przestępstwa lub będącą jej świadkiem. Jej dane personalne są dla policji nieznane. Moje typowania opierają się, na fotografiach (wykonanie własne) osoby, którą rozpoznałem - bardzo duże podobieństwo, w sylwetce, chodzie, cechach twarzy. Niestety nagranie z kamery - jest słabej, jakości. Ch...
Komornik i jego zaniedbania.
Czy komornik może doliczać do mojego zadłużenia tą samą kwotę którą wpłacam bezpośrednio wierzycielowi na konto. Tłumaczy komornik że dopiero jak wierzyciel osobiście potwierdzi że otrzymał pieniądze to komornik odejmie to od zaległości. Problem w tym że wierzyciel tego nie robi i co miesiąc moja zaległość rośnie....
Ciocia mająca Alzheimera nie może przepisać mieszkania, każdy notariusz odmawia. Czy ciocia może sprzedać to mieszkanie za symboliczną kwotę czy jest jakaś minimalna kwota sprzedaży?
Hej, moja ciocia ma Alzheimera stan póki co łagodny wszystko rozumie. Nie może przepisać mieszkania na chrześniaka, bo każdy notariusz odmówił mówiąc że będzie to do łatwego podważenia. Czy mogłaby ciocia sprzedać to mieszkanie za symboliczną kwotę czy jest jakaś minimalna kwota sprzedaży?...

Wyszukiwarka