Przychodzę do państwa z takim zapytaniem otóż jeżeli pracuje na umowie zlecenie i początkowo stawka netto wynosiła 17,5 zł na umowie i za taką stawkę przepracowałem dwa cale miesiące i teraz od września mam status ucznia i zaniosłem zaświadczenie że się uczę się pracy to moja stawka się zmienia na minimalna stawkę czyli 23,5?(Takie teraz jest minimalna wynagrodzenie za pracę na umowę zlecenie (Brutto).
Tak, tylko upewnij się że masz w innym miejscu ubezpieczenie, bo jeśli pracodawca musi Cię ubezpieczyć to sobie jeszcze z tego odciągnie ale dobrze też jest zapytać pracodawcę co i jak wygląda, ja miałam wypłacane co miesiąc po wyższej stawce.
Witam wszystkich!.Otóż moja sytuacja wygląda tak.Pracuje w firmie,gdzie zatrudniają na kontrakt b2b.Ja nie mam własnej działalności gospodarczej,ale jest taka możliwość, aby inny pracownik który ma działalność wziął mnie pod siebie.No i tak zrobiłem,tamten pracownik dał mi umowe o prace na pół etatu,i problem pojawia się przy wypłacie.Pracuje jako kurier i tam rozliczają za adres,pod koniec wystawiają fakture,no i wiadomo składka zus i podatek do...
Mieszkam w mieszkaniu jakie żona otrzymała od rodziców jako darowizna. Żona mówi abyśmy poszli do notariusza i przepisali jako wspólne.
Mi to nie robi, ale ona argumentuje, że gdy się z nią coś stanie to mi się nic nie należy. Tylko dziedziczą dzieci…Czy tak jest, że w przypadku darowizny małżonek nie otrzyma nic? Mamy dwójkę wspólnych dzieci (10 i 14 lat)....
Mam problem. Przyszedł mi list z uiszczeniem kary za 1 dzień braku OC.
Jeszcze przed końcem ubezpieczenia na auto, wykupiłem polisę na siebie w innym towarzystwie ubezpieczeniowym. Wszystko podawałem zgodnie z danymi z dowodu rejestracyjnego.
Okazuje się, że nowa polisa została zawarta nie następnego dnia po wygaśnięciu poprzedniej, tylko dnia kolejnego. Dzwoniłem na infolinię i konsultant nic nie może pomóc, oraz odmawia mi uzyskania dostępu d...
Dzień dobry mam pytanie odnosnie ochroniarza
Wczoraj przez przypadek na starówce w mieście wszedłem na jak sie okazalo potem teren prywatny. chyba chroniony bo ktoś wezwał ochrone przyjechala dosc szybko. Chcieli mnie wylegitmować ale nie wiedziałem ze to ochrona to podałem nie swoje danę a potem zaczeli sie awanturować to im podałem prawdziwe... coś gadali o jakiejs sprawie w sądzie przez to. Czy to możliwe? Policji zadnej nie bylo jak cos...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: