Przychodzę do państwa z takim zapytaniem otóż jeżeli pracuje na umowie zlecenie i początkowo stawka netto wynosiła 17,5 zł na umowie i za taką stawkę przepracowałem dwa cale miesiące i teraz od września mam status ucznia i zaniosłem zaświadczenie że się uczę się pracy to moja stawka się zmienia na minimalna stawkę czyli 23,5?(Takie teraz jest minimalna wynagrodzenie za pracę na umowę zlecenie (Brutto).
Tak, tylko upewnij się że masz w innym miejscu ubezpieczenie, bo jeśli pracodawca musi Cię ubezpieczyć to sobie jeszcze z tego odciągnie ale dobrze też jest zapytać pracodawcę co i jak wygląda, ja miałam wypłacane co miesiąc po wyższej stawce.
Proszę o pomoc, wypożyczyłem skuter wodny, którym podczas użytkowania wjechałem na mieliznę. Elementy silnika i napędowe zassały kamieni i mułu i skuter nie chciał odpalić. Wpłynięcie na mieliznę oczywiście nie było celowe, z uwagi na niski stan jeziora nie wiedziałem że jest tam tak płytko. Nie mam patentu na korzystanie z tego typu pojazdów.
Po całym zajściu spisaliśmy oświadczenie, że pokryję koszty naprawy.
Proszę o informację czy wypożycza...
Witam. Posiadam dwie pożyczki gotówkowe w banku. Od stycznia przebywam na zwolnieniu lekarskim z powodu iż jestem w ciąży i występują komplikacje. Mam wykupione ubezpieczenia do tych pożyczek. Orientuje się ktoś czy ubezpieczalnia przejmie raty? Oczywiście jutro zadzwonię do banku i zapytam u senda ale takie pytanie w mojej głowie się zrodziło...
Proszę o interpretację zapisu:
"W przypadku nieprzestrzegania niniejszej Umowy oraz w razie dopuszczenia się zwłoki w zapłacie czynszu i opłat dłużej niż 30 dni, Wynajmujący może rozwiązać niniejszą Umowę z terminem natychmiastowym. W tym przypadku Najemca zobowiązuje się do opuszczenia lokalu będącego przedmiotem najmu w terminie 7 dni od daty rozwiązania Umowy i zobowiązuje się zabrać rzeczy wniesione do przedmiotu umowy najmu. Za pozosta...
Mieszkam w domku jednorodzinnym z partnerką i dwójką naszych wspólnych dzieci od ponad 6 lat.
Dom stoi na partnerkę. Ja posiadam mieszkanie własnościowe które jest na obecną chwilę WYNAJMOWANE. Niestety jak to w życiu bywa rozstaję się z partnerką ( znalazła sobie lepsza połówkę ) i ona każe mi się jak najszybciej wyprowadzić - wiadomo najlepiej dziś. Czy może mnie wyrzucić? Eksmitować? Jakie ma prawnie kroki żebym opuścił jej dom? Twierdzi, że ...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: