Umowa zlecenie, a status ucznia.

Przychodzę do państwa z takim zapytaniem otóż jeżeli pracuje na umowie zlecenie i początkowo stawka netto wynosiła 17,5 zł na umowie i za taką stawkę przepracowałem dwa cale miesiące i teraz od września mam status ucznia i zaniosłem zaświadczenie że się uczę się pracy to moja stawka się zmienia na minimalna stawkę czyli 23,5?(Takie teraz jest minimalna wynagrodzenie za pracę na umowę zlecenie (Brutto).
anonim cytuj
01-10-2023
Tak, tylko upewnij się że masz w innym miejscu ubezpieczenie, bo jeśli pracodawca musi Cię ubezpieczyć to sobie jeszcze z tego odciągnie ale dobrze też jest zapytać pracodawcę co i jak wygląda, ja miałam wypłacane co miesiąc po wyższej stawce.

anonim cytuj
01-10-2023

Sugerowane Tematy

spółka zoo ma długi
Dzień dobry, Istnieje spółka zoo. Spółka zoo ma długi, spowodowane głównie trudną sytuacją przez pandemie. Czy członkowie zarządu, wspólnicy mogą odpowiadać w uzasadnionych przypadkach swoimi długami do wysokości pełnego długu względem wszystkich wierzycieli czy do wysokości wkładu jaki włożył w ramach swoich udziałów? Z góry dziękuje za wszelkie informacje....
Sprawa spadkowa
Witam Sprawa spadkowa. Moja babcia zostawiła testament notarialny w którym wszystko zapisuje mi . Ustawowymi spadkobiercami są córki czyli moja mama i ciotka . Założyłam sprawę w sądzie o nabycie spadku gdzie podałam adres zameldowania ciotki w Polsce pod którym nie przebywa na stale bo pracuje w Anglii ,przyjeżdża na urlopy . Pod tym adresem mieszka jej córka . Dziś na sprawie dowiedziałam się od Sędziny że żaden papier z sądu nie został o...
Czy jeśli osoba nie zgłosiła kupna mieszkania i tym samym wniosku o płacenie podatków to grozi za to jakaś kara, odsetki?
Czy jeśli osoba nie zgłosiła kupna mieszkania i tym samym wniosku o płacenie podatków to grozi za to jakaś kara, odsetki? Niezgłoszenie wynikało z niewiedzy... Osoba myślała że miasto ma tą informacje z ksiąg wieczystych i sami zgłoszą się w sprawie podatków (czyli potocznie przyjdzie pismo od miasta w sprawie zapłaty podatku)...
wypowiedzenie umowy o pracę
Witam, czy mogę się zwolnić od pracodawcy który skorzystał z tarczy antykryzysowej? Pracodawca twierdzi, że nie mogę się zwolnić ponieważ zapłacę karę. Znalazłam lepszą propozycję pracy, a za 1500zl postojowego ciężko utrzymać siebie i mieszkanie... Chciałabym się zwolnić za porozumiem stron, jakie konsekwencje poniosłabym ja i pracodawca?...

Wyszukiwarka