Umowa zlecenie, a status ucznia.

Przychodzę do państwa z takim zapytaniem otóż jeżeli pracuje na umowie zlecenie i początkowo stawka netto wynosiła 17,5 zł na umowie i za taką stawkę przepracowałem dwa cale miesiące i teraz od września mam status ucznia i zaniosłem zaświadczenie że się uczę się pracy to moja stawka się zmienia na minimalna stawkę czyli 23,5?(Takie teraz jest minimalna wynagrodzenie za pracę na umowę zlecenie (Brutto).
anonim cytuj
01-10-2023
Tak, tylko upewnij się że masz w innym miejscu ubezpieczenie, bo jeśli pracodawca musi Cię ubezpieczyć to sobie jeszcze z tego odciągnie ale dobrze też jest zapytać pracodawcę co i jak wygląda, ja miałam wypłacane co miesiąc po wyższej stawce.

anonim cytuj
01-10-2023

Sugerowane Tematy

wyrok za nieodrobienie godzin
Prawomocny wyrok 180 dni wiezienia, za nieodrobienie godzin. Osoba nie wiedziała, ze toczy sie postepowanie karne, zmieniała miejsce zamieszkanka 3 razy. Zatrzymanie na ulicy. Proszę mi powiedzieć, czy jest jakaś szansa na dozor elektroniczny? Czy jest szansa na zaskarżenie wyroku? Dodam jeszcze, ze jeden adwokat twierdzi, ze tak, drugi, ze nie ma sensu sie w to bawic. Co mozna zrobic?...
Obiekt handlowy na dzierżawionej działce.
Witam, wydzierżawiłam od miasta teren na którym miałam ustawić obiekt handlowy zgodnie z przedstawiona przeze mnie wizualizacją .postawiłam przyczepę co odbiega od wizualizacji nie jest dokładnie takie ale w podobnym stylu. Stwierdzili ze jest to nieestetyczne. Cały sezon handlowałam teraz napisali mi ze mam to zabierać ,bo jest brzydkie. Zagospodarowanie terenu nie odbiega od innych zagospodarowań w tym mieście ,w czasie sezonu spotkało się z ...
Ile można pożyczyć od rodziców bez podatku?
Pożyczyłam od taty kilka dni temu kwotę 9 tysięcy złotych (w gotówce), wg. informacji, które uzyskałam poprzez internet wynika, że od najbliższej rodziny pożyczyka w takiej kwocie nie wymaga zgłoszenia do US i opłacenia podatku, jednak wolę upewnić sie, że to prawda. Będę bardzo wdzięczna za potwierdzenie/zaprzeczenie tym informacjom....
Braki formalne pisma procesowego.
Strona zastępowana przez adwokata złożyła osobiście pismo do sądu w jednym egzemplarzu. Sąd stwierdził braki formalne polegające na braku odpisów pisma dla wszystkich uczestników. Do kogo sąd powinien skierować pismo o usunięciu braków formalnych? Czy bezpośrednio do strony czy do jej adwokata?...

Wyszukiwarka