Umowa zlecenie, a status ucznia.

Przychodzę do państwa z takim zapytaniem otóż jeżeli pracuje na umowie zlecenie i początkowo stawka netto wynosiła 17,5 zł na umowie i za taką stawkę przepracowałem dwa cale miesiące i teraz od września mam status ucznia i zaniosłem zaświadczenie że się uczę się pracy to moja stawka się zmienia na minimalna stawkę czyli 23,5?(Takie teraz jest minimalna wynagrodzenie za pracę na umowę zlecenie (Brutto).
anonim cytuj
01-10-2023
Tak, tylko upewnij się że masz w innym miejscu ubezpieczenie, bo jeśli pracodawca musi Cię ubezpieczyć to sobie jeszcze z tego odciągnie ale dobrze też jest zapytać pracodawcę co i jak wygląda, ja miałam wypłacane co miesiąc po wyższej stawce.

anonim cytuj
01-10-2023

Sugerowane Tematy

Alimenty na nie swoje dzieci.
Witam mam pytanie, płacę alimenty na nie swoje dzieci i mam to udokumentowane, ale niestety wszystkie sprawy przegrałem i muszę płacić. Ale gdy skończy mi się obowiązek płacenia alimentów czy mogę się starać o zniesienie zadłużenia? Dodam tylko, że alimenty pobiera komornik z mojej wypłaty.....
Byli właściciele nie chcą wyprowadzić się z mieszkania.
Zostało kupione mieszkanie przez biuro nieruchomości. Pieniądze zostały przekazane w grudniu, a z godnie z aktem notarialnym do końca stycznia miało zostać wydane mieszkanie. Ludzie ani myślą wyprowadzić się w czasie bo przedłuża im się transakcja z zakupem nowego mieszkania. Nie obchodzi ich, że musimy opłacić dwa mieszkania. Straszą nas zerwaniem umowy. Pośrednik ani myśli pomoc, wręcz sam nas tym straszy. Co możemy zrobić w takiej sytuacji...
nie wywiązanie sie z umowy
zawarlam umowe z kims z polecenia kolezanki , kto pracuje w branzy budowlanej i kto rzekomo wspolpracuje ze stolarzem, wplacilam 1100 zl na materialy. Zrobil pomiary dla stolarza, Stolarz mial dla mnie wykonac meble lazienkowe na dzien 1 lipca ,umowe podpisalam 20 czerwca, meble na dzien 1 lipca nie zostaly wykonane. Proponowal mi nowy termin- za piec dni. Nie zgodzilam sie, bo czulam,ze jestem oszukiwana. Zadzwonilam do rzekomego stolarza,na k...
Dozór elektroniczny.
Otrzymałem 25.08.2023 r. Wezwanie na posiedzenie sądu penitencjarnego w sprawie dot. Uchylenia mi zezwolenia na odbywanie kary w systemie SDE. Problem w tym, że wezwanie to jest na 9.10.2023r A kara, która odbywam w systemie SDE kończy mi się 18.09.2023r. Jak mam to rozumieć?...

Wyszukiwarka