Umowa zlecenie, a status ucznia.

Przychodzę do państwa z takim zapytaniem otóż jeżeli pracuje na umowie zlecenie i początkowo stawka netto wynosiła 17,5 zł na umowie i za taką stawkę przepracowałem dwa cale miesiące i teraz od września mam status ucznia i zaniosłem zaświadczenie że się uczę się pracy to moja stawka się zmienia na minimalna stawkę czyli 23,5?(Takie teraz jest minimalna wynagrodzenie za pracę na umowę zlecenie (Brutto).
anonim cytuj
01-10-2023
Tak, tylko upewnij się że masz w innym miejscu ubezpieczenie, bo jeśli pracodawca musi Cię ubezpieczyć to sobie jeszcze z tego odciągnie ale dobrze też jest zapytać pracodawcę co i jak wygląda, ja miałam wypłacane co miesiąc po wyższej stawce.

anonim cytuj
01-10-2023

Sugerowane Tematy

Jak odzyskać pożyczone pieniądze?
Pożyczyłem fałszywemu koledze pieniądze, do tej pory nie oddał ani grosza. Chciałbym się zapytać Was co robić? Oprócz treści umowy pożyczki mam oczywiście potwierdzenia z banku, wiadomości sms, messenger jako dowód, że do pożyczki faktycznie doszło, zapisane są tam fałszywe zapewnienia, że zostanie spłacona. Obecnie oszust udaje, że nie otrzymuje wiadomości na Messengerze. A zaćmienie mózgu mu odebrało możliwość napisania, e-maila, smsa, listu –...
Przyjęcie spadku z dobrodziejstwem inwentarza
Szwagier zmarł nagle. W bankach kredytów ok. 150 tys. (Nie wiem na co, gdzie te pieniądze) bracia i matka się zrzekł majątku. Sam zmarły nie miał rodziny (ani żony, ani dzieci) sprawa teraz poszerza się o wujków, ciotki i kuzynów. Jednej z ciotek adwokat powiedział że jeżeli zmarły miał majątek, na 5000 tys. to bank nie może ściągnąć więcej niż te 5 tys. A nie ze cały kredyt te 150 tys. od osoby objętej spadkiem. Wydaje mi się, że to chodzi o...
Podział majątku wspólnego.
Razem z partnerem wybudowaliśmy dom na moim gruncie. Kredyt na dom wzięliśmy razem i nadal go spłacamy. W KW widnieje tylko ja jako jedyny właściciel. Rozstaliśmy się i planujemy sprzedaż domu żeby spłacić zaciągnięty kredyt. Reszta pieniędzy chcemy podzielić się po równo a były partner swoją część przeznaczy na zakup mieszkania. Jak to zrobić prawnie by uniknąć opłat od spadków i darowizn....
Jak znieść współwłasność.
Witam mam dużą działkę wspólną z bratem, brat nie chce słyszeć o sprzedaż natomiast ja nie chce tkwić we współwłasności. Co zrobić w takiej sytuacji?...

Wyszukiwarka