Przychodzę do państwa z takim zapytaniem otóż jeżeli pracuje na umowie zlecenie i początkowo stawka netto wynosiła 17,5 zł na umowie i za taką stawkę przepracowałem dwa cale miesiące i teraz od września mam status ucznia i zaniosłem zaświadczenie że się uczę się pracy to moja stawka się zmienia na minimalna stawkę czyli 23,5?(Takie teraz jest minimalna wynagrodzenie za pracę na umowę zlecenie (Brutto).
Tak, tylko upewnij się że masz w innym miejscu ubezpieczenie, bo jeśli pracodawca musi Cię ubezpieczyć to sobie jeszcze z tego odciągnie ale dobrze też jest zapytać pracodawcę co i jak wygląda, ja miałam wypłacane co miesiąc po wyższej stawce.
Dzień dobry,
Istnieje spółka zoo. Spółka zoo ma długi, spowodowane głównie trudną sytuacją przez pandemie. Czy członkowie zarządu, wspólnicy mogą odpowiadać w uzasadnionych przypadkach swoimi długami do wysokości pełnego długu względem wszystkich wierzycieli czy do wysokości wkładu jaki włożył w ramach swoich udziałów? Z góry dziękuje za wszelkie informacje....
Witam
Sprawa spadkowa. Moja babcia zostawiła testament notarialny w którym wszystko zapisuje mi .
Ustawowymi spadkobiercami są córki czyli moja mama i ciotka . Założyłam sprawę w sądzie o nabycie spadku gdzie podałam adres zameldowania ciotki w Polsce pod którym nie przebywa na stale bo pracuje w Anglii ,przyjeżdża na urlopy .
Pod tym adresem mieszka jej córka . Dziś na sprawie dowiedziałam się od Sędziny że żaden papier z sądu nie został o...
Czy jeśli osoba nie zgłosiła kupna mieszkania i tym samym wniosku o płacenie podatków to grozi za to jakaś kara, odsetki? Niezgłoszenie wynikało z niewiedzy... Osoba myślała że miasto ma tą informacje z ksiąg wieczystych i sami zgłoszą się w sprawie podatków (czyli potocznie przyjdzie pismo od miasta w sprawie zapłaty podatku)...
Witam, czy mogę się zwolnić od pracodawcy który skorzystał z tarczy antykryzysowej? Pracodawca twierdzi, że nie mogę się zwolnić ponieważ zapłacę karę. Znalazłam lepszą propozycję pracy, a za 1500zl postojowego ciężko utrzymać siebie i mieszkanie...
Chciałabym się zwolnić za porozumiem stron, jakie konsekwencje poniosłabym ja i pracodawca?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: