Przychodzę do państwa z takim zapytaniem otóż jeżeli pracuje na umowie zlecenie i początkowo stawka netto wynosiła 17,5 zł na umowie i za taką stawkę przepracowałem dwa cale miesiące i teraz od września mam status ucznia i zaniosłem zaświadczenie że się uczę się pracy to moja stawka się zmienia na minimalna stawkę czyli 23,5?(Takie teraz jest minimalna wynagrodzenie za pracę na umowę zlecenie (Brutto).
Tak, tylko upewnij się że masz w innym miejscu ubezpieczenie, bo jeśli pracodawca musi Cię ubezpieczyć to sobie jeszcze z tego odciągnie ale dobrze też jest zapytać pracodawcę co i jak wygląda, ja miałam wypłacane co miesiąc po wyższej stawce.
Witam mam pytanie, płacę alimenty na nie swoje dzieci i mam to udokumentowane, ale niestety wszystkie sprawy przegrałem i muszę płacić. Ale gdy skończy mi się obowiązek płacenia alimentów czy mogę się starać o zniesienie zadłużenia? Dodam tylko, że alimenty pobiera komornik z mojej wypłaty.....
Zostało kupione mieszkanie przez biuro nieruchomości. Pieniądze zostały przekazane w grudniu, a z godnie z aktem notarialnym do końca stycznia miało zostać wydane mieszkanie. Ludzie ani myślą wyprowadzić się w czasie bo przedłuża im się transakcja z zakupem nowego mieszkania.
Nie obchodzi ich, że musimy opłacić dwa mieszkania. Straszą nas zerwaniem umowy. Pośrednik ani myśli pomoc, wręcz sam nas tym straszy.
Co możemy zrobić w takiej sytuacji...
zawarlam umowe z kims z polecenia kolezanki , kto pracuje w branzy budowlanej i kto rzekomo wspolpracuje ze stolarzem, wplacilam 1100 zl na materialy. Zrobil pomiary dla stolarza, Stolarz mial dla mnie wykonac meble lazienkowe na dzien 1 lipca ,umowe podpisalam 20 czerwca, meble na dzien 1 lipca nie zostaly wykonane. Proponowal mi nowy termin- za piec dni. Nie zgodzilam sie, bo czulam,ze jestem oszukiwana. Zadzwonilam do rzekomego stolarza,na k...
Otrzymałem 25.08.2023 r. Wezwanie na posiedzenie sądu penitencjarnego w sprawie dot. Uchylenia mi zezwolenia na odbywanie kary w systemie SDE. Problem w tym, że wezwanie to jest na 9.10.2023r A kara, która odbywam w systemie SDE kończy mi się 18.09.2023r.
Jak mam to rozumieć?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: