Umowa zlecenie, a status ucznia.

Przychodzę do państwa z takim zapytaniem otóż jeżeli pracuje na umowie zlecenie i początkowo stawka netto wynosiła 17,5 zł na umowie i za taką stawkę przepracowałem dwa cale miesiące i teraz od września mam status ucznia i zaniosłem zaświadczenie że się uczę się pracy to moja stawka się zmienia na minimalna stawkę czyli 23,5?(Takie teraz jest minimalna wynagrodzenie za pracę na umowę zlecenie (Brutto).
anonim cytuj
01-10-2023
Tak, tylko upewnij się że masz w innym miejscu ubezpieczenie, bo jeśli pracodawca musi Cię ubezpieczyć to sobie jeszcze z tego odciągnie ale dobrze też jest zapytać pracodawcę co i jak wygląda, ja miałam wypłacane co miesiąc po wyższej stawce.

anonim cytuj
01-10-2023

Sugerowane Tematy

Jest jakiś paragraf zeby odwołać się od składania zeznań w sądzie jako świadek?
Jest jakiś paragraf zeby odwołać się od składania zeznań w sądzie jako świadek w sprawie rozodowej? Wiem ze cokolwiek bym nie powiedziała będzie zle i boję się ze osoby pokrzywdzone moimi zeznaniami będą chciały uprzykrzyc mi zycie... ...
Jak odwołać zrzeczenie się dziedziczenia?
Moi rodzice postanowili, że przekażą w darowiźnie dom mojej siostrze. Nie miałam nic przeciwko. Rodzice byli na konsultacjach u notariusza w tej sprawie i dowiedzieli się że ja muszę zrzec się spadku, żeby mogła być darowizna tylko dla siostrę. W piątek podpisałam z rodzicami akt notarialny zrzeczenia się spadku a teraz jestem przerażona, moja mama tak samo ciągle tylko płacze, bo ja się zrzekłam spadku po rodzicach i gdyby mojej siostrze coś by ...
Pracodawca pomylił PESEL przy rejestracji do ZUS.
Czy istnieje możliwość, że pracodawca pomylił PESEL przy rejestracji do ZUS? Pracuje od niedawna i musiałem iść do lekarza, okazało się, że nie mam ubezpieczenia. Na pasku wyszło, że PESEL się nie zgadza. Czy jest możliwe podanie złego numeru PESEL w ZUS? Bo nie chce mi się w to wierzyć....
Darowizna
Witam. Jeśli żona przed ślubem otrzymała od rodziny darowiznę pieniężna w kwocie wolnej od podatku bez zgłoszenia np. 6 lat temu. Potem wyszła za mąż to czy może te pieniądze przeznaczyć na budowę domu? Pozwolenie na budowę na 2 osoby i działka kupiona również na 2 osoby....

Wyszukiwarka