Umowa zlecenie, a status ucznia.

Przychodzę do państwa z takim zapytaniem otóż jeżeli pracuje na umowie zlecenie i początkowo stawka netto wynosiła 17,5 zł na umowie i za taką stawkę przepracowałem dwa cale miesiące i teraz od września mam status ucznia i zaniosłem zaświadczenie że się uczę się pracy to moja stawka się zmienia na minimalna stawkę czyli 23,5?(Takie teraz jest minimalna wynagrodzenie za pracę na umowę zlecenie (Brutto).
anonim cytuj
01-10-2023
Tak, tylko upewnij się że masz w innym miejscu ubezpieczenie, bo jeśli pracodawca musi Cię ubezpieczyć to sobie jeszcze z tego odciągnie ale dobrze też jest zapytać pracodawcę co i jak wygląda, ja miałam wypłacane co miesiąc po wyższej stawce.

anonim cytuj
01-10-2023

Sugerowane Tematy

Urlop na czas pobytu w sanatorium
Dostałem skierowanie do sanatorium, czy pracodawca może mi odmówić udzielenia urlopu? Mam 11 dni urlopu wypoczynkowego, potrzebuje jeszcze 4 dni urlopu bezpłatnego. ...
Podwyższenie alimentów.
Witam. Chciałabym podwyższyć alimenty na syna. Czy muszę wysyłać pismo do sądu, czy możemy podpisać u mediatora dokument i gotowy wysłać do sądu z prośbą o klauzulę wykonalności?...
Zwolnienie z opłaty za DPS.
Dzień dobry. Chciałbym się dowiedzieć co zrobić aby uniknąć płacenia za pobyt w DPS wyrodnego rodzica. Ojciec lata temu odszedł od nas i przez wiele lat nie płacił alimentów na mnie i dwójkę rodzeństwa. Ma w najbliższym czasie ma zostać umieszczony w placówce że względu na ciężki stan zdrowia (wieloletnie nadużywanie alkoholu). Siedział również jakiś czas w więzieniu za zaległości alimentacyjne. Czy mogę złożyć jakieś wnioski do sądu i komornika ...
Kradzież rodzinnych pamiątek przez opiekunkę.
W ten weekend wzięliśmy się z rodziną za sprzątanie domu po babci, która zmarła w święta. Babcia była bardzo ciężko chora, dlatego na stałe przebywały z nią dwie opiekunki. Około 1,5 roku temu, gdy babcia była jeszcze w miarę świadoma, kazała mojej mamie zebrać biżuterię (naprawdę wartościową, duża jej część była w rodzinie od pokoleń) i zamknąć ją w wyznaczonej szafce, po czym pod nieobecność opiekunek sprawdzać, czy wszystko jest na swoim miej...

Wyszukiwarka