Umowa zlecenie, a status ucznia.

Przychodzę do państwa z takim zapytaniem otóż jeżeli pracuje na umowie zlecenie i początkowo stawka netto wynosiła 17,5 zł na umowie i za taką stawkę przepracowałem dwa cale miesiące i teraz od września mam status ucznia i zaniosłem zaświadczenie że się uczę się pracy to moja stawka się zmienia na minimalna stawkę czyli 23,5?(Takie teraz jest minimalna wynagrodzenie za pracę na umowę zlecenie (Brutto).
anonim cytuj
01-10-2023
Tak, tylko upewnij się że masz w innym miejscu ubezpieczenie, bo jeśli pracodawca musi Cię ubezpieczyć to sobie jeszcze z tego odciągnie ale dobrze też jest zapytać pracodawcę co i jak wygląda, ja miałam wypłacane co miesiąc po wyższej stawce.

anonim cytuj
01-10-2023

Sugerowane Tematy

Ugoda alimentacyjna z partnerką.
Zawarłem ugodę alimentacyjną z partnerką. (Bez notariusza, mediatora) napisała wniosek, ja podpisałem I złożyliśmy po prostu do sadu. Wkrótce się rozstaliśmy I wyrzuciła mnie z mieszkania. Niedawno przyszło pismo z sadu, ze w ów wniosku są braki formalne. W związku z czym mam pytanie czy te alimenty są ustalone czy nie? Do tej pory płaciłem, lecz przy samodzielnym utrzymaniu nie stać mnie płacić tak wysokich alimentów jak na ugodzie tj. 1100 zł. ...
Wynagrodzenie w umowie o pracę na okres próbny
Dzień dobry, Jestem na umowie o pracę na okres próbny 3 miesięczny na stanowisku tłoczarz metalu/ operator urządzeń od początku września. chciałem się dopytać o dwie kwestie dotyczące mojej umowy: Po pierwsze po dodaniu wynagrodzenia zasadniczego i premii uznaniowej wychodzi mi kwota 26,40 zł brutto za godzinę, co jest kwotą niższą niż najniższa krajowa, która od lipca tego roku wynosi 28,10 zł. Dodam, że mam normalny 5 dniowy tydzień pracy, 8...
Badanie alkomatem
Kiedy wolno przeprowadzić badanie alkomatem na pracowniku?...
Czy można zmienić zamki w wynajmowanym mieszkaniu?
Wynajmuję domek jednorodzinny. Mieszkam sama z dziećmi. Czy mogę zmienić zamek z racji, że właściciel podczas mojej nieobecności wchodzi do domu? Mam nagranie na kamerze, że wchodzi gdy mnie nie ma. I czy na posesję podwórka może wejść podczas mojej nieobecności?...

Wyszukiwarka