Umowa zlecenie, a status ucznia.

Przychodzę do państwa z takim zapytaniem otóż jeżeli pracuje na umowie zlecenie i początkowo stawka netto wynosiła 17,5 zł na umowie i za taką stawkę przepracowałem dwa cale miesiące i teraz od września mam status ucznia i zaniosłem zaświadczenie że się uczę się pracy to moja stawka się zmienia na minimalna stawkę czyli 23,5?(Takie teraz jest minimalna wynagrodzenie za pracę na umowę zlecenie (Brutto).
anonim cytuj
01-10-2023
Tak, tylko upewnij się że masz w innym miejscu ubezpieczenie, bo jeśli pracodawca musi Cię ubezpieczyć to sobie jeszcze z tego odciągnie ale dobrze też jest zapytać pracodawcę co i jak wygląda, ja miałam wypłacane co miesiąc po wyższej stawce.

anonim cytuj
01-10-2023

Sugerowane Tematy

Posiedzenie o warunkowe umorzenie postępowania.
Czy posiedzenie sądu w kwestii warunkowego umorzenia postępowania odbywa się w posiedzeniu jawnym? Na posiedzeniu będzie rozpatrywany wniosek o warunkowe umorzenie postępowania, sprawca wypadku przyznał się do zarzucanego czynu i czyn nie budzi wątpliwości, sama poszkodowana nie może wziąć udziału w posiedzeniu ze względu na stan zdrowia, czy jako publiczność w posiedzeniu mogą wziąć udział osoby bliskie? Czy posiedzenie jest z urzędu rozpatrywan...
Alimenty na rodzica.
Dzień dobry. Szukam porady odnośnie alimentów na rodziców, a mianowicie jak ich uniknąć? Sytuacja wygląda następująco: dostałam w dniu dzisiejszym sms od siostry, że mama (wdowa) zgłasza mnie i moje 2 siostry o alimenty. Od około dwóch lat jestem w konflikcie rodzinnym. Mimo to do lutego 2023 roku własnowolnie płaciłam alimenty ustalone z góry przez siostry (również przekazane telefonicznie, płaciłam poprzez pocztę wiec mam potwierdzenia). W marc...
odrzucenie spadku
Dzień dobry, mój ojciec od ponad 2 lat przebywa w szpitalu dla nerwowo i psychicznie chorych. Niedawno zmarł brat ojca. Jak w takiej sytuacji wygląda proces odrzucenia spadku?...
Czy komornik może zająć pieniądze z PITU na wspólnym koncie?
Czy komornik może zająć pieniądze z PITU na wspólnym koncie, które mam raz mężem (ja jestem dłużnikiem nie mąż ale wspólne konto)....

Wyszukiwarka