Przychodzę do państwa z takim zapytaniem otóż jeżeli pracuje na umowie zlecenie i początkowo stawka netto wynosiła 17,5 zł na umowie i za taką stawkę przepracowałem dwa cale miesiące i teraz od września mam status ucznia i zaniosłem zaświadczenie że się uczę się pracy to moja stawka się zmienia na minimalna stawkę czyli 23,5?(Takie teraz jest minimalna wynagrodzenie za pracę na umowę zlecenie (Brutto).
Tak, tylko upewnij się że masz w innym miejscu ubezpieczenie, bo jeśli pracodawca musi Cię ubezpieczyć to sobie jeszcze z tego odciągnie ale dobrze też jest zapytać pracodawcę co i jak wygląda, ja miałam wypłacane co miesiąc po wyższej stawce.
Witam, mam pytanie u lekki problem, mam sasiada któremu przeszkadza wszystko muzyka nie głosna, dzieci itp itd, chodź on tak samo jak żona jego mieszkają na piętrze chodzą głośno pies szczeka itp itd oczywiście to mu już nie przeszkadza. Dziś otrzymałem telefon od niego że przyjedzie do domu z trasy i mnie rozwali. Ma mnie nie być w domu bp mnie pobije... itp itd, co w tej sytuacji można zrobić złości policji czy co ? Podpowiecie...
Dzień dobry. Mam partnera, z którym nie mamy ślubu. Wybudowaliśmy dom wyceniony przez bank na 1mln 200 tys. Działkę, na której stoi dom i kredyt mamy wspólny. Chcemy się rozstać, ale ja chce sprzedać dom i podzielić się pieniędzmi a partner wyklucza sprzedaż. Moje pytanie brzmi jak wygląda spłata drugiej osoby w takim przypadku, kiedy jedna osoba zostaje w tym domu? Od czego zacząć? Od przepisania działki i kredytu na partnera z pisemną gwarancją...
Dzień dobry,
Chciałabym prosić o rade do kogo i do jakiej instytucji można się zwrócić o niezwrócone pieniądze za faktury. Już tłumacze: latem w 2022 kolega pracował w restauracji nad Wisłą, przeprowadzał prace konserwatorskie i remontowe. Kolega kupował niezbędne materiały i narzędzia z własnych pieniędzy umawiając się z przełożonym, ze wszystko zostanie mu zwrócone. Kolega brał faktury na firmę. Do dziś księgowość nie zwróciła wszystkich pieni...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: