Przychodzę do państwa z takim zapytaniem otóż jeżeli pracuje na umowie zlecenie i początkowo stawka netto wynosiła 17,5 zł na umowie i za taką stawkę przepracowałem dwa cale miesiące i teraz od września mam status ucznia i zaniosłem zaświadczenie że się uczę się pracy to moja stawka się zmienia na minimalna stawkę czyli 23,5?(Takie teraz jest minimalna wynagrodzenie za pracę na umowę zlecenie (Brutto).
Tak, tylko upewnij się że masz w innym miejscu ubezpieczenie, bo jeśli pracodawca musi Cię ubezpieczyć to sobie jeszcze z tego odciągnie ale dobrze też jest zapytać pracodawcę co i jak wygląda, ja miałam wypłacane co miesiąc po wyższej stawce.
Moi rodzice chcą przepisać na mnie mieszkanie, tylko nie wiedzą w jaki sposób (tzn. spadek ,za opiekę...itd.). Niestety mam zajęcie komornicze dość duże, mam dwójkę dzieci. Co zrobić żeby nie stracić mieszkania po śmierci rodziców....
Mam pytanie, zmarła siostra mojego taty jej dzieci odrzuciły spadek, bo są same długi, rodzeństwo ciotki też odrzuciło, mój tata będzie teraz na dniach szedł do notariusza, żeby się zrzec spadku, czy my jako dzieci taty również musimy się zrzec?
...
Dzien dobry. 10 lat temu zmarła moja mama . Odziedziczyłam jej oszczędności - nie było dużo ok.30 tys.( zgłoszone do US)
Wtedy nie miałam pojecia o majątkach osobistych - pieniądze wydałam na codziennie życie rodzinne, wspólne wycieczki zagraniczne itp.
Teraz jestem w trakcie rozwodu. Czy przy podziale majątku mogę "wnioskować" o zwrot tych 30 tyś ze wspólnych oszczędności. Jednak był to wkład z majątku osobistego ?
Mąż dostał kiedyś...
Mam taki dylemat i nie wiem jak go ugryźć. A mianowicie mam syna z byłą partnerką (nie żoną), a niedawno rodzice przepisali mi gospodarstwo rolne. Mam również dwóch braci i teraz właśnie moje pytanie. Jak prawnie zrobić żeby jakoś podzielić to gospodarstwo po mojej śmierci, czy wystarczy testament i jaką część maksymalnie otrzyma mój syn, taką jaką mu zapisze?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: