Przychodzę do państwa z takim zapytaniem otóż jeżeli pracuje na umowie zlecenie i początkowo stawka netto wynosiła 17,5 zł na umowie i za taką stawkę przepracowałem dwa cale miesiące i teraz od września mam status ucznia i zaniosłem zaświadczenie że się uczę się pracy to moja stawka się zmienia na minimalna stawkę czyli 23,5?(Takie teraz jest minimalna wynagrodzenie za pracę na umowę zlecenie (Brutto).
Tak, tylko upewnij się że masz w innym miejscu ubezpieczenie, bo jeśli pracodawca musi Cię ubezpieczyć to sobie jeszcze z tego odciągnie ale dobrze też jest zapytać pracodawcę co i jak wygląda, ja miałam wypłacane co miesiąc po wyższej stawce.
Czy jeżeli osoba która złożyła pozew w sądzie podała zły adres pozwanego i pozwany nic nie wie ,że takowy pozew wogole został złożony. To co w takiej sytuacji zrobi sąd?...
Czy zawarte wcześniej aneksy do umowy o pracę są ważne w kontekście zawarcia nowej umowy na czas określony? Z uwagi na ZUZP i negocjacje ze związkami pracodawca poinformował o przyznaniu podwyżki od 1.04 br. 11.04 zgodnie aneksowano umowę. Dokument nie wskazywał której umowy dotyczy (dobiegającej końca czy nowej od 01.05 br.). Użyto formuły: "od dnia 01.04.2025 r. wynagrodzenie wynosić będzie" oraz "pozostałe warunki umowy o pracę ...
Witam,
zwracam się się z prośbą o pomoc, sytuacja dotyczy mojego syna, który ma aktualnie 27 lat.
Płacę alimenty w wysokości 1100 zł, on natomiast kończy aktualnie politechnikę i broni magistra (studia dzienne), w zeszłym roku
bronił dwukrotnie inżyniera natomiast wcześniej jeden rok powtarzał, postanowiłem założyć sprawę o zniesienie obowiązku
alimentacyjnego, którą przegrałem i kosztowało mnie to 6k, (sprawa założona w zeszłym roku) czy ...
Witam. Mam takie pytanie. Mieszkam obecnie w mieszkaniu komunalnym. Co w przypadku gdy mama przepisze na mnie swoje mieszkanie w formie darowizny? Stracę to mieszkanie w którym teraz mieszkam ?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: