Umowa zlecenie, a status ucznia.

Przychodzę do państwa z takim zapytaniem otóż jeżeli pracuje na umowie zlecenie i początkowo stawka netto wynosiła 17,5 zł na umowie i za taką stawkę przepracowałem dwa cale miesiące i teraz od września mam status ucznia i zaniosłem zaświadczenie że się uczę się pracy to moja stawka się zmienia na minimalna stawkę czyli 23,5?(Takie teraz jest minimalna wynagrodzenie za pracę na umowę zlecenie (Brutto).
anonim cytuj
01-10-2023
Tak, tylko upewnij się że masz w innym miejscu ubezpieczenie, bo jeśli pracodawca musi Cię ubezpieczyć to sobie jeszcze z tego odciągnie ale dobrze też jest zapytać pracodawcę co i jak wygląda, ja miałam wypłacane co miesiąc po wyższej stawce.

anonim cytuj
01-10-2023

Sugerowane Tematy

Uchylenie alimentów na dorosłe dziecko.
Podpowie ktoś jak to jest z wycofaniem alimentów, gdy dziecko nie uczy się i jest pełnoletnie (18 lat). Gdzie i jak to się zgłasza, robi, jakie są procedury?...
Kiedy policja może mnie wylegitymować?
Dzień dobry. Dziś ok 2 nad ranem idąc po rynku w jednym z miast wojewódzkich znalazłem leżące luzem na ziemi przedmioty, portfel, kartę płatniczą oraz dowód osobisty. Przedmioty te podniosłem, a następnie niezwłocznie podszedłem do stojącego kilkanaście metrów dalej pojazdu policyjnego, w którym siedziało dwóch umundurowanych funkcjonariuszy. Zgłosiłem im znalezienie i oddanie tych przedmiotów, przy czym zaznaczyłem, że żadnych pieniędzy w tym ...
zepsuta drukarka a NIP
Zepsuła mi się drukarka fiskalna. Czy na czas naprawy można wszystkim drukować faktury zamiast paragonów? Na fakturę dla osoby nie mającej firmy musi być wpisany NIP?...
Uzupełnienie pozwu.
Dostałem wezwanie o uzupełnienie pozwu. Na razie jest tylko na moim panelu, listu nie otrzymałem jeszcze, mimo że wysłany tydzień temu. Czy mogę już napisać pismo uzupełniające i odesłać do sądu czy muszę czekać i odebrać najpierw ten list?...

Wyszukiwarka