Przychodzę do państwa z takim zapytaniem otóż jeżeli pracuje na umowie zlecenie i początkowo stawka netto wynosiła 17,5 zł na umowie i za taką stawkę przepracowałem dwa cale miesiące i teraz od września mam status ucznia i zaniosłem zaświadczenie że się uczę się pracy to moja stawka się zmienia na minimalna stawkę czyli 23,5?(Takie teraz jest minimalna wynagrodzenie za pracę na umowę zlecenie (Brutto).
Tak, tylko upewnij się że masz w innym miejscu ubezpieczenie, bo jeśli pracodawca musi Cię ubezpieczyć to sobie jeszcze z tego odciągnie ale dobrze też jest zapytać pracodawcę co i jak wygląda, ja miałam wypłacane co miesiąc po wyższej stawce.
W skrócie, ja i 6 innych osób nie odrzuciliśmy spadku (ja z głupoty) po nieznanym mi nawet Wujku. Wujek zmarł w grudniu 2016r, sprawa spadkowa miała miejsce w maju 2023. Teraz z ZUSu przychodzą mi upomnienia o zapłacenie zaległych składek z 2 czy 3 miesięcy z lat 2008 i 2009.
Czy tutaj nie mamy do czynienia z przedawnieniem? Czy ZUS może zrobić mi windykacje komorniczą? Pisać do nich pismo?...
Samochód kupiony 10 lat temu. Opłacany, ale stoi na podwórku. Przez 10 lat niezarejestrowany.
Jaka kara grozi za niezarejestrowany samochód przez tyle lat?...
Co sprawdzić przed zakupem garażu od osoby prowadzącej działalność?
Jak sprawdzić czy na nieruchomości jest obciążenie albo zajęcie?
Czy sprawdzenie stanu prawnego jest obowiązkiem notariusza?
Nie chciałabym wpakować się w jakieś problemy, gdyż pieniądze na garaż będą pożyczone od rodziców....
Witam mam pytanie czy jeśli mam umowę do końca października na 3/4 etatu i mam dwu tygodniowe wypowiedzenie czy mogę złożyć wypowiedzenie bez okresu dwutygodniowego tylko zakonczyc pracę z w dniu gdy składam wypowiedzenie.
...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: