Przychodzę do państwa z takim zapytaniem otóż jeżeli pracuje na umowie zlecenie i początkowo stawka netto wynosiła 17,5 zł na umowie i za taką stawkę przepracowałem dwa cale miesiące i teraz od września mam status ucznia i zaniosłem zaświadczenie że się uczę się pracy to moja stawka się zmienia na minimalna stawkę czyli 23,5?(Takie teraz jest minimalna wynagrodzenie za pracę na umowę zlecenie (Brutto).
Tak, tylko upewnij się że masz w innym miejscu ubezpieczenie, bo jeśli pracodawca musi Cię ubezpieczyć to sobie jeszcze z tego odciągnie ale dobrze też jest zapytać pracodawcę co i jak wygląda, ja miałam wypłacane co miesiąc po wyższej stawce.
Pracuje na umowę zlecenie, bez statusu ucznia, poniżej 26 roku życia i stąd moje pytanie ile powinnam mieć na rękę?
Nie mam swojego ubezpieczenia, ani nie jestem podpięta pod rodziców.
Pierwsza wypłatę dostałam, wyszło 18,20 na godzinę.
Jest to zgodne z prawem?
...
Proszę o poradę.
Okazało się na miejscu że mam umowę zlecenie na 3 dni kwota 1500 netto.
Mam 2 komorników jestem zarejestrowana jako bezrobotna.
To moje jedyne źródło dochodu na obecną chwilę.
Podałam nr konta którego jestem właścicielem jaki nazwa konta widnieje imię nazwisko mojej mamy ale nie jest współwłaścicielem.
Na nim nie mam zajęcia tylko na 2 rachunku.
Czy komornicy jeśli jest zgłoszone do ZUS widzą to?
Czy mogą zabrać jeśli do n...
Czy byłego małżonka, który po rozwodzie pisemnie zgodził się na wyprowadzkę można wymeldować w gminie? Zaznaczę, że termin na wyprowadzenie minął w tamtym roku i wyprowadzka doszła do skutku. Dom jest na własność byłej żony, otrzymany w spadku przed zawarciem związku małżeńskiego. Byli małżonkowie są w trakcie ustalania polubownie kwoty spłaty jaką ma ponieść była żona....