Przychodzę do państwa z takim zapytaniem otóż jeżeli pracuje na umowie zlecenie i początkowo stawka netto wynosiła 17,5 zł na umowie i za taką stawkę przepracowałem dwa cale miesiące i teraz od września mam status ucznia i zaniosłem zaświadczenie że się uczę się pracy to moja stawka się zmienia na minimalna stawkę czyli 23,5?(Takie teraz jest minimalna wynagrodzenie za pracę na umowę zlecenie (Brutto).
Tak, tylko upewnij się że masz w innym miejscu ubezpieczenie, bo jeśli pracodawca musi Cię ubezpieczyć to sobie jeszcze z tego odciągnie ale dobrze też jest zapytać pracodawcę co i jak wygląda, ja miałam wypłacane co miesiąc po wyższej stawce.
Witam Pożyczyłem auto na jeden dzień i podczas użytkowania przeskoczył pasek rozrządu i silnik do kapitalnego remontu Kto powinien pokryć koszty naprawy...
Dzień dobry. Proszę o poradę. Pracodawca podczas przerwy świątecznej (3 dni robocze) zamyka zakład. Czy może w tym czasie nakazać pracownikowi wzięcie bezpłatnego urlopu ponieważ nie ma on już normalnego urlopu?...
Dzień dobry,
Wiem, że temat może nieco podobny do innych, ale jednak nieco inny, dlatego też piszę w osobnym poście. Pokrótce opiszę sam problem, natomiast mam prośbę o poradę w kontekście dochodzenia swoich praw.
W zeszłym tygodniu kupiłem przez Internet telewizor "na raty". Sklep dostarczył do mnie telewizor w piątek .W trakcie pierwszego uruchomienia telewizor zaczął stwarzać problem. Obraz wyglądał jakby była uszkodzona matryca. S...
Dzień dobry.
Pracodawca zatrudnia na podstawie umowy zlecenie lub lub działalność gospodarcza. Na czym polega to drugie? I czy jest to zgodne z prawem
...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: