Brak kontaktu z pracodawcą.

Witam. Jestem zatrudniony na umowę o pracę od półtora roku w jednej firmie. Aktualnie przebywam na świadczeniu rehabilitacyjnym. Mój pracodawca nie odpowiada mi na maile żadnej sprawie. Mam pytanie, czy mogę wypowiedzieć umowę bez zachowania okresu wypowiedzenia? I czy wtedy należy im się wypłata ekwiwalentu za niewykorzystany urlop?
anonim cytuj
01-10-2023
A na jakiej podstawie? Mało tego to pracodawca może cię zwolnić na zasiłku rehabilitacyjnym bez okresu wypowiedzenia.
Może ale dopiero po 3 miesiącach.

No tak ale może.
Ale wtedy też musi zapłacić ekwiwalent za niewykorzystany urlop?

Tak zapłaci.

anonim cytuj
01-10-2023
Nie ma wypowiedzenia bez zachowania okresu wypowiedzenia. Możliwe jest rozwiązanie umowy w ramach porozumienia stron w każdym terminie. Od pracodawcy zależy czy dostaniesz urlop czy tez ekwiwalent jeśli termin rozwiązania nie pozwoli na wykorzystanie urlopu.

anonim cytuj
01-10-2023

Sugerowane Tematy

problem ze zwierzętami sąsiadów
Witam. Mam problem z sąsiadem. Nawet z dwoma. Jeden sąsiad ma około 10 kotów których ilość z roku na rok się powiększa, na wiosnę i jesień kotki chodzą w ciąży. Drugi też ma ale około pięciu. Te stworzonka całymi dniami siedzą u mnie koło domu, chodzą po samochodach rysując je, jak zostawię otwarty garaż lub piwnice od razu tam wchodzą i wszystko obsikują. Zostawię buty na zewnatrz? Już obsikane, urządziły sobie u mnie toaletę wszędzie są ich odc...
Odmowa urlopu.
Pracuje już 12 lat w jednej firmie, w tym roku zmienił się zarząd i dzieją się cuda. 1 grudnia złożyłem wniosek urlopowy na dni 2-5 stycznia, kilka dni temu udało się kupić wyjazd last minute, a w dniu dzisiejszym kierownik przekazał mi wiadomość od pani prezes: wypisanie wniosku nie jest jednoznaczne z dostaniem urlopu. Do dziś nikt mi słowem nie powiedział że nie dostanę urlopu, zawsze po prostu był wpisany na liście obecności i tyle. Jest j...
Zezłomowanie samochodu.
Mam taki problem a raczej mój chłopak, który zezłomował samochód jako złom, przez co nie dostał karty kasacji i nie może wyrejestrować samochodu ani zrezygnować z OC. Było to jakoś rok temu, nie pomyślał a teraz ciągle przychodzi mu płacić za OC. Nie wiemy jak teraz z tego wybrnąć. Pomocy....
Witam, czy mogę zgodnie z prawem mogę zabrać swoj samochód od mechanika?
Witam, czy mogę zgodnie z prawem mogę zabrać swój samochód od mechanika? Sytuacja wygląda tak że oddałem samochód do warsztatu, na serwis skrzyni biegów (rutynowa wymiana sprzęgła/olej/filtry) Podczas jazdy próbnej/ testowej pojawiły się problemy. Nie odebrałem wtedy auta i od 3 tygodni samochód stoi w krzakach a ja jestem zbywany. Kontakt został praktycznie znikomy Chce zabrać auto do innego serwisu. Jednak jak wygląda to z perspektywy prawne...

Wyszukiwarka