Alimenty

Proszę powiedzcie jak to ugryźć. Dziewczyna 17 lat zakochała się w 35 letnim mężczyzna jest w niego ślepo wpatrzona i prawdopodobnie omamiona i wyprowadziła się z domu bez zgody matki. Matka nie zgodziła się na ich związek i dlatego małoletnia wyprowadziła się do babci. W czerwcu 2024 kończy 18 lat. Co matka ma w takiej sytuacji zrobić ? Wniosek do sądu ? Córka chce od niej alimentów które dostaje matka i wszystkich pieniędzy które na nią utrzymuje.
anonim cytuj
30-09-2023
Matka ma obowiązek dawania alimentów na życie jeśli dziecko nie mieszka w domu. Dziecko mieszka z babcia to rozumiem za zgodą matki? Co do związku to jest on prawnie legalny I tu nie ma podstaw go zakazać.
Nie za zgodą matki, po prostu młoda się spakowała i wyszła po awanturze jak matka się dowiedziała z jakim facetem się ona spotyka.

anonim cytuj
30-09-2023
A co chce zrobić matka?
Chce to zgłosić do sądu ale zastanawia się czy to ma sens kiedy zaraz córka kończy 18 lat.

Ale co konkretnie matka chce osiągnąć?
Boi się ze jak nie zgłosi to będzie miała problemu jakieś jeśli córka wyprowadziła się z domu. Chce osiągnąć to ze jeśli coś się stanie to nie będzie odpowiadała za to.

Matka chce żeby córka wróciła do domu?
[quote]Córka nie wróci do domu. Matki cel jest taki żeby babcia była jej opiekunem prawnym.[quote]

anonim cytuj
30-09-2023

Sugerowane Tematy

Kupuje dom z zameldowanymi tam osobami, czy można je wymeldować? czy to jest problem przy zakupie domu?
Witam, Stoję przed decyzją zakupu nieruchomości. Dotychczas dom był zamieszkany przez ojca właściciela, ale zameldowanie posiada również jego (ojca) była partnerka i jej dzieci. Osoby te mieszkają aktualnie pod innym adresem, jednak odmawiają zgody na wymeldowanie. Według aktu notarialnego oraz księgi wieczystej jedynym właścicielem jest syn pana, który tam mieszkał. Właściciel podjął próbę wymeldowania administracyjnego, które zakończyło się ni...
Czy musze rozliczać się na umowie o pracę?
Witam Mam 23 lata Dostałam ofertę pracy na -umowe zlecenie . Czy będę musiała się jakoś rozliczać? Nie jestem w tym temacie obeznana i nie chciałabym zrobić sobie problemów z niewiedzy . Nie jestem studentką. Proszę o pomoc . Z góry dziękuję....
Czy po upłynięciu jakiegoś czasu ewentualny spadek przepada?
Moja mama być może została ujęta w testamencie zmarłego krewnego. Z tego co zdążyłem się dowiedzieć, aby przekonać się czy zapisano jej coś w spadku najlepiej udać się do dowolnego notariusza. Pytanie: ile czasu moja mama ma na zajęcie się tym? Czy po upłynięciu jakiegoś czasu ewentualny spadek przepada?...
Pełnomocnictwo notarialne w sądzie.
Witam, mam pełnomocnictwo notarialne od swojej mamy, w którym zapisane jest w jednym z punktów że: "Nadto pełnomocnik upoważniony jest do reprezentowania mocodawcy przed wszelki władzami, urzędami administracji państwowej w tym urzędem skarbowym, sądami, bankami w jakimkolwiek charakterze, do składania wszelkich pism, wniosków i oświadczań oraz czynienia wszystkiego co przy realizacji niniejszego pełnomocnictwa okaże się konieczne, a także...

Wyszukiwarka