Wynajem mieszkania, a podwyżki czynszu.

Chcę wynająć mieszkanie w mieście, to że za wynajem i czynsz do spółdzielni zapłacę to wiem. Pani poprosiła o poświadczenie z rodziny z aktem własności na dom. Że w razie jakichkolwiek problemów dana osoba przygarnie mnie pod dach. Pytanie moje jest następujące: czy pod pisaniu wynajmu mieszkania pani będzie mogła podwyższać mi wynajem co pół roku? Nie znam się na przepisach mieszkaniowo-wynajmujących, ale nie pokoi mnie to.
anonim cytuj
30-09-2023
To ma być zwykła umowa najmu? Czy może poza tym poświadczeniem od rodziny ma pani też podpisać poddanie się dobrowolnej eksmisji u notariusza?
tak właśnie myślę, p. Tak zawile to przekazała, że nie od razu zrozumiałam sens. Poprosiłam o wyjaśnienie w logiczny sposób. I jest tak jak pani to opisuje.

Jeżeli ma to być umowa najmu okazjonalnego to sposób podwyżki można określić w umowie - dowolnie.

anonim cytuj
30-09-2023

Sugerowane Tematy

Zrzutka a zwrot dobrowolnej wpłaty czy trzeba zwrócić?
Sprawa wygląda tak. POnad 2 lata temu założyłam grupę na fecebooku tłumaczeniową. Dodajemy tam od ponad 2 lat seriale z tłumaczeniami. Mamy założoną zrzutkę (była weryfikowana 2 razyi wszystko było ok), na działalność grupy. W opisie zrzutki jest jasno napisane, że aby grupa mogła istnieć i się rozwijać, potrzebujemy wsparcia. Ludzie przez te ponad 2 lata wpłacali na zrzutkę, my dodajemy te tłumaczenia i jest ok. Nagle ludzie stwierdzili, ż...
zaświadczenie zwalniające z zakrywania ust i nosa (egzamin)
Dzień dobry, zwracam się do Państwa z pewną kwestią. Na wstępie zaznaczę, że POSIADAM ZAŚWIADCZENIE lekarskie zwalniajace mnie z jakiegokolwiek zasłaniania twarzy. Otóż mając dzisiaj egzamin w ZORDZIE(oczywiście pokazałam zaświadczenie), Pan egzaminator nie chciał mnie dopuścić do egzaminu bez maski. - ma takie prawo? Mimo posiadania zaświadczenia? Inni egzaminatorzy twierdzili, że nie, ale on twardo stał przy swoim. Jeśli miał takie prawo - ...
Kupno mieszkania z rynku wtórnego.
Planuje kupić mieszkanie z rynku wtórnego. Sprzedawca powiedział, że jakiś czas temu spółdzielnia/wspólnota wzięła kredyt na termomodernizację budynku. Mieszkanie jest własnościowe. Czy jest jakieś ryzyko, że w momencie jak spółdzielnia/wspólnota nie będzie wywiązywać się z zobowiązań, będzie w stanie zając moje mieszkanie? Jakie ryzyko dla mnie niesie ze sobą taki kredyt?...
Czy czterolatek może mieć swoje konto bankowe?
Mam po byłym mężu postępowania komornicze z blokada konta, co miesiąc mam z wynagrodzenia o prace potrącane pieniądze wpływa mi tylko kwota wolna od zajęć.. Chcę założyć mojemu niepełnosprawnemu czteroletniemu dziecku konto na które wpływały by świadczenia 500 +, oraz zasiłek pielęgnacyjny. Czy dziecko w tym wieku może mieć swoje konto?, Czy jeśli będę współwłaścicielem konta to również komornik może je zająć?...

Wyszukiwarka