Wynajem mieszkania, a podwyżki czynszu.

Chcę wynająć mieszkanie w mieście, to że za wynajem i czynsz do spółdzielni zapłacę to wiem. Pani poprosiła o poświadczenie z rodziny z aktem własności na dom. Że w razie jakichkolwiek problemów dana osoba przygarnie mnie pod dach. Pytanie moje jest następujące: czy pod pisaniu wynajmu mieszkania pani będzie mogła podwyższać mi wynajem co pół roku? Nie znam się na przepisach mieszkaniowo-wynajmujących, ale nie pokoi mnie to.
anonim cytuj
30-09-2023
To ma być zwykła umowa najmu? Czy może poza tym poświadczeniem od rodziny ma pani też podpisać poddanie się dobrowolnej eksmisji u notariusza?
tak właśnie myślę, p. Tak zawile to przekazała, że nie od razu zrozumiałam sens. Poprosiłam o wyjaśnienie w logiczny sposób. I jest tak jak pani to opisuje.

Jeżeli ma to być umowa najmu okazjonalnego to sposób podwyżki można określić w umowie - dowolnie.

anonim cytuj
30-09-2023

Sugerowane Tematy

Dziedziczenie przez dzieci konkubenta.
Moja mama była w nieformalnym związku przez prawie 20 lat. Po Jej śmierci, 4 lata temu, majątek odziedziczyliśmy we trójkę razem z rodzeństwem. Partner mamy oczywiście mieszkał do końca życia z Nami. Ma On dwójkę dzieci z, którymi nie utrzymywał kontaktu. Czy mogą Oni teraz żądać jakiegoś spadku lub ewentualnie chcieć żebyśmy spłacało kredyt, który miał mamy partner a nie ubezpieczył go na wypadek swojej śmierci?...
Matka odmawia wyjazdu do moich rodziców w mój dzień lub moich propozycji odbycia spotkania z Synem?
Witam mam ustalone kontakty z dzieckiem w obecności matki na zabezpieczeniu. Jak to wygląda gdy matka odmawia wyjazdu do moich rodziców w mój dzień lub moich propozycji odbycia spotkania z Synem ??...
Zakaz prowadzenia pojazdów.
Witam, co mi grozi za jazdę z zakazem prowadzenia pojazdów mechanicznych? Zakaz jest na 3 lata i wiem, że dopiero po tym czasie mogę znowu zdawać egzamin na prawko, które też zostało zabrane, a potrzebuje teraz auta na dojazdy do pracy dosłownie 10 km w jedna stronę, tylko czy warto ryzykować Stan dokumentu: Zatrzymany przez Starostę (PJ, PT) Powody zmian: Przekroczenie prędkości o ponad 50 km/h w obsz. zab., Ponowne przekroczenie 24 punktów. P...
Dziedziczenie - wykazanie interesu prawnego.
Przypuszczam, że moja zmarła partnerka sporządziła testament u notariusza - nie byliśmy małżeństwem. Nie dysponuję aktem zgonu. Wiem, u którego notariusza mogło dojść do spisania testamentu. Jak rozumiem, mogę wystąpić do Urzędu Stanu Cywilnego z wnioskiem o wydanie aktu zgonu (wraz z uzasadnieniem istniejącego interesu prawnego). W jaki sposób powinienem udokumentować istnienie interesu prawnego - w moim przypadku domniemanie istnienia testament...

Wyszukiwarka