Siostra chce w przyszłym roku ode mnie i męża kupić mieszkanie. Mieszkanie na ten moment warte ok 370 tys. Jednak na chwilę obecną ma 200 tys. Resztę zadeklarowała się, że może zapłacić za kilka lat. (Kredytu nie dostanie)
My budujemy się, siostra może już nam dać te 200 tys. Jednakże my jeszcze musimy w tym mieszkaniu mieszkać do czasu wykończenia domu. Ona wyraża na to zgodę. Jak to udokumentować aby było zgodne z prawem ? I pytanie czy już wpłata tych 200 tys powoduje że siostra jest właścicielem tego mieszkania czy jeszcze my od strony prawnej. Czy taka opcja jest dla nas korzystna ?
jak to formalnie zrobić. Dostać wcześniej część pieniędzy z możliwością mieszkania jeszcze w tym mieszkaniu. Pozostała część zapłaty siostra zapłaci za kilka lat jak już pewnie będzie mieszkać . I czy ta część zapłaty powoduje że siostra jest już właścicielem.
anonim cytuj
30-09-2023
Udokumentować zbycie/nabycie nieruchomości mieszkalnej można tylko w jeden sposób w Polsce - aktem notarialnym. W akcie określacie warunki zbycia, m.in. terminy płatności oraz termin przekazania lokalu nic skomplikowanego i żadnego zbędnego kombinowania.
Pracuje już 12 lat w jednej firmie, w tym roku zmienił się zarząd i dzieją się cuda.
1 grudnia złożyłem wniosek urlopowy na dni 2-5 stycznia, kilka dni temu udało się kupić wyjazd last minute, a w dniu dzisiejszym kierownik przekazał mi wiadomość od pani prezes: wypisanie wniosku nie jest jednoznaczne z dostaniem urlopu.
Do dziś nikt mi słowem nie powiedział że nie dostanę urlopu, zawsze po prostu był wpisany na liście obecności i tyle.
Jest j...
Miałem dług. Komornik ściągnął z poborów całość zadłużenia co do złotówki. Po otrzymaniu od komornika potwierdzenia zamknięcia sprawy (bo wszystko uregulowane) firma windykacyjna, która wszczęła sprawę - wydzwania do mnie "bo jeszcze zostało do dopłacenia" kilka setek. W tej samej sprawie, ten sam wierzyciel - i mam na podstawie telefonicznej informacji przelać kasę na ich konto. Pytanie: reagować? Czego się domagać? Co taka firma musi ...
Какая талантливая мысль
Абразивные надежностью, прочностью исходя из областей их [url=https://championsleage.review/wiki/%D0%9A_%D0%A4%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0%BE%D0%B2%D1%8B%D0%BC_%D0%A0%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D1%82%D0%B5%D1%85%D0%BD%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%BC_%D0%98%D0%B7%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D1%8F%D0%BC_%D0%9E%D1%82%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%8F%D1%82%D1%81%D1%8F:_%D0%A1%D0%B0%D0%BB%D1%8C%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B8]https://champi...
Dzień dobry, mamy problem z PZU...odmówili wypłaty odszkodowania z polisy dziadka, ponieważ jedna składka nie była opłacona w wymaganym terminie... dziadek opłacał składki od 1994 roku, ale kiedy zachorował nie przekazał nam, że trzeba coś opłacić, dopiero kiedy przysłali pismo, że polisa wygasła wujek uregulował tą składkę. Odmówili również po złożeniu reklamacji - czy jest sens dalej z nimi walczyć? Czy ktoś z Was był w takiej sytuacji i może c...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: