Siostra chce w przyszłym roku ode mnie i męża kupić mieszkanie. Mieszkanie na ten moment warte ok 370 tys. Jednak na chwilę obecną ma 200 tys. Resztę zadeklarowała się, że może zapłacić za kilka lat. (Kredytu nie dostanie)
My budujemy się, siostra może już nam dać te 200 tys. Jednakże my jeszcze musimy w tym mieszkaniu mieszkać do czasu wykończenia domu. Ona wyraża na to zgodę. Jak to udokumentować aby było zgodne z prawem ? I pytanie czy już wpłata tych 200 tys powoduje że siostra jest właścicielem tego mieszkania czy jeszcze my od strony prawnej. Czy taka opcja jest dla nas korzystna ?
jak to formalnie zrobić. Dostać wcześniej część pieniędzy z możliwością mieszkania jeszcze w tym mieszkaniu. Pozostała część zapłaty siostra zapłaci za kilka lat jak już pewnie będzie mieszkać . I czy ta część zapłaty powoduje że siostra jest już właścicielem.
anonim cytuj
30-09-2023
Udokumentować zbycie/nabycie nieruchomości mieszkalnej można tylko w jeden sposób w Polsce - aktem notarialnym. W akcie określacie warunki zbycia, m.in. terminy płatności oraz termin przekazania lokalu nic skomplikowanego i żadnego zbędnego kombinowania.
Witam, słyszałem opinie o tym jakoby umowę zlecenie można byłoby podpisać z jednym pracownikiem tylko na jakiś okres czasu, że w czasie roku potrzeba zrobić przerwę w umowie łącznie 3msc aby nie było kolejności przekształcania tego w umowę o pracę. Jak to wygląda? Czy faktycznie nie można z danym pracownikiem podpisywać nowej umowy co 3msc? Trzeba robic przerwy?...
Mam pytanko w imieniu znajomej.
Koleżanka złożyła wniosek do sądu o dział spadku i zniesienie współwłasności. Pierwszy taki wniosek wysłałam w kwietniu ale listem zwykłym. Zrobiła przelew na 500zl do sądu. List zaginął na poczcie albo gdzieś po drodze.. Do sądu nie dotarł. Wysłała jeszcze raz ten wniosek z aktualna data i potwierdzeniem zapłaty z kwietnia. Czy ta wpłataz kwietnia będzie sie teraz liczyła? W piątek dostała pismo z sądu że ma wpł...
Жаль, что сейчас не могу высказаться - очень занят. Но вернусь - обязательно напишу что я думаю.
How to contact a team of experts in plan ICT for obtaining virtual phone consultations during summer [url=https://www.battle-station.com/viewtopic.php?p=804919#p804919]tijdelijke telefoonnummer[/url]? Beperkingen in Gebruik. Free phones for people who want to personally chat with gebruik, even people, what does not want to see others people....
Uprawniony do płacenia alimentów tata ma 22letnią córkę, która zakończyła edukację 3 lata temu, pracowała przez kolejne 2 lata, po czym urodziła dziecko i jest na urlopie macierzyńskim. Nie jest w związku małżeńskim. Żyje z partnerem. Czy tata ma szansę w sądzie na zakończenie alimentacji na córkę? Czy jednak może się okazać, że córka nie jest w stanie samodzielnie utrzymać siebie i teraz swojego dziecka i dlatego potrzebne są jej alimenty od tat...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: