Spadek po mamie.

Mój mąż i jego brat po śmierci matki zostali najemcami lokalu komunalnego, obydwaj są tam zameldowani. Mąż mieszka wraz ze mną u mojej matki, natomiast w lokalu komunalnym został jego brat. Brat męża jest typem człowieka, który większość swojego życia spędzał w areszcie śledczym lub więzieniu, towarzystwo swoje te, dobiera niefortunnie. Po raz kolejny trafił do Aresztu, klucze do mieszkania uzyskaliśmy przez Policję. Do mieszkania zaglądaliśmy w miarę możliwości. Przy ostatniej naszej wizyty zastaliśmy w lokalu wymienione zamki. Od sąsiadów dowiedzieliśmy się że to administracja, ponieważ do mieszkania zaglądaliśmy nieproszeni goście (zapewne towarzyszenie brata). Udaliśmy się do administracji w celu odbioru kluczy, kazano nam przyjść po weekendzie. Niestety dzisiaj również nie dostaliśmy kluczy, osoba nas obsługująca kluczyła w informacjach., m.in że brat że brat się zrzekł lokalu i klucze są na Policji.(wysłał pismo)
Pisma nam nie okazano.
Moje pytanie jest takie ;
- czy mamy prawo owo pismo zobaczyć
- czy rzekome zrzeczenie się lokalu przez brata męża automatycznie skutkuje wymeldowaniem i czy powinien mąż być o tym powiadomiony
anonim cytuj
25-09-2023
Kiedy zostali tymi najemcami? Od kiedy mąż mieszka u Pani?
Po śmierci matki w 2016 roku, wszystko zgłoszone w administracji. Mąż mieszka od 2007 roku. W miejscu zameldowania pojawiał się średnio dwa razy w miesiącu.

No to mąż nie mieszkając w lokalu komunalnym stracił do niego prawo. wymeldowanie mogło nastąpić w trybie administracyjnym - mąż zamiast utrzymywać fikcje meldunkowa powinien być zameldowany tam gdzie realnie mieszka. Jeśli mąż nie ma już prawa do tego lokalu to pisma wam nikt nie pokaże bo nie jesteście stroną.
a powinien mąż zostać powiadomiony o wymeldowaniu. I czy bez jego zgody brat sam mógł zrzec się lokalu. 2.10 dostępna jest pani Administratorka i wówczas być może poznamy szczegóły.

Brat mógł.

anonim cytuj
25-09-2023

Sugerowane Tematy

Co zrobić, gdy klient nie odbiera przesyłki za pobraniem?
Mój brat prowadzi sklep internetowy. Rozstał się jakiś czas temu z dziewczyną i ta dziewczyna chcąc zrobić mu na złość zamawia z jego sklepu różne produkty za pobraniem i nigdy ich nie odbierała. Zamawiała też produkty pod fikcyjne nazwiska i adresy. Proszę mi powiedzieć, czy taki czyn jest karalny? Można ją o coś oskarżyć? Dziewczyna tą twierdzi że ma 14 dni na zwrot bez podania przyczyny i może sobie zamawiać ile chce....
Brat mieszka w bloku i ma 2 psy, jest jeden sąsiad któremu to nie odpowiada. Policja nie chce przyjąć zawiadomienia o nękaniu.
Witam może ktoś będzie w stanie pomóc co zrobić . Brat mieszka w bloku i ma 2 psy jest jeden sąsiad któremu to nie odpowiada i już kilka razy wzywał straż miejska był też na wizycie patrol Animals psy są zadbane żadnych uwag . Sąsiad raz już napisał na drzwiach cyt ,, ucisz te psy kur .... ,, Były też liściki na temat uciszenia psów . Była policja dzielnicowy i nic wczoraj brat poszedl po psy i wyszedł wieczorem pod jego nieobecność sąsiad zadzwo...
Czy moge starać się o alimenty od rodziców?
Za parę miesięcy kończę technikum. Moi rodzice postanowili, ze mam się wyprowadzić od razu po skończeniu nauki. Po technikum chciałabym jeszcze chodzić do szkoły zaocznej, aby zdobyć doświadczenie w innym zawodzie. Mimo to mam się wyprowadzić, znaleźć prace. Czy w takim przypadku jeśli zrobię tak jak moi rodzice chcą przysługują mi jakieś alimenty? Boje się, że sobie nie poradzę, a o pomoc nie mam co prosić stąd moje pytanie....
Dziecko zakończyło naukę, usamodzielniło sie i chce zrezygnować z pobierania alimentów.
Witam. Dziecko zakończyło naukę, usamodzielniło sie i chce zrezygnować z pobierania alimentów. Co musi zrobić (jakie i gdzie wnioski z złożyć) aby przestać pobierać alimenty, które dostaje pocztą od rodzica za pośrednictwem komornika?...

Wyszukiwarka