Spadek po mamie.

Mój mąż i jego brat po śmierci matki zostali najemcami lokalu komunalnego, obydwaj są tam zameldowani. Mąż mieszka wraz ze mną u mojej matki, natomiast w lokalu komunalnym został jego brat. Brat męża jest typem człowieka, który większość swojego życia spędzał w areszcie śledczym lub więzieniu, towarzystwo swoje te, dobiera niefortunnie. Po raz kolejny trafił do Aresztu, klucze do mieszkania uzyskaliśmy przez Policję. Do mieszkania zaglądaliśmy w miarę możliwości. Przy ostatniej naszej wizyty zastaliśmy w lokalu wymienione zamki. Od sąsiadów dowiedzieliśmy się że to administracja, ponieważ do mieszkania zaglądaliśmy nieproszeni goście (zapewne towarzyszenie brata). Udaliśmy się do administracji w celu odbioru kluczy, kazano nam przyjść po weekendzie. Niestety dzisiaj również nie dostaliśmy kluczy, osoba nas obsługująca kluczyła w informacjach., m.in że brat że brat się zrzekł lokalu i klucze są na Policji.(wysłał pismo)
Pisma nam nie okazano.
Moje pytanie jest takie ;
- czy mamy prawo owo pismo zobaczyć
- czy rzekome zrzeczenie się lokalu przez brata męża automatycznie skutkuje wymeldowaniem i czy powinien mąż być o tym powiadomiony
anonim cytuj
25-09-2023
Kiedy zostali tymi najemcami? Od kiedy mąż mieszka u Pani?
Po śmierci matki w 2016 roku, wszystko zgłoszone w administracji. Mąż mieszka od 2007 roku. W miejscu zameldowania pojawiał się średnio dwa razy w miesiącu.

No to mąż nie mieszkając w lokalu komunalnym stracił do niego prawo. wymeldowanie mogło nastąpić w trybie administracyjnym - mąż zamiast utrzymywać fikcje meldunkowa powinien być zameldowany tam gdzie realnie mieszka. Jeśli mąż nie ma już prawa do tego lokalu to pisma wam nikt nie pokaże bo nie jesteście stroną.
a powinien mąż zostać powiadomiony o wymeldowaniu. I czy bez jego zgody brat sam mógł zrzec się lokalu. 2.10 dostępna jest pani Administratorka i wówczas być może poznamy szczegóły.

Brat mógł.

anonim cytuj
25-09-2023

Sugerowane Tematy

Nieważny dowód osobisty
Dobry wieczór Państwu. Mam pytanie Kolega dziś mi powiedział,że od 3 lat ma nieważny dowód osobisty! Chce teraz iść złożyć wniosek o nowy dowodem ,ale się boi ,że dostanie karę. Z tego co wiem co jest kara 5tys. Lub więzienie ,ale on nie korzystał z tego dowodu z powodu depresji. Będzie mu coś grozić ? ...
Licytacja mieszkania
Witam proszę o poradę. Moja mama posiada 1/2 nieruchomości budynku socjalnego na własność. Przyszło jej pismo z gminy że może wykupić druga polowe nieruchomości, więc moja mama złożyła deklaracje o wykupie mieszkania. Następnie przyszło jej pismo o licytacji mieszkania. Na który nie pojechała.. Przegapiła. Teraz przyszło jej pismo że jakaś osoba przelicytowała mieszkanie. Zastanawia mnie to czy powinno jej przyjść pismo że przystępuje jeszcze j...
Fanpage na Facebooku chce mnie zgłosić za naruszenie praw autorskich do prokuratury
Dzień dobry, Na jednej z grup znalazłem post, gdzie jeden z członków wytyka fanpagowi błędy edukacyjne w opiece nad zwierzętami. Potwierdza to screenshotami. Na drugiej grupie dosłownie cytowałam tekst tamtego chłopaka i wrzuciłam takie same screenshoty z fanpaga (które on zrobił) Teraz fanpage grozi mi, że pójdzie do prokuratury za naruszenie praw autorskich. Pisze do mnie, że przekazane informację są nieprawdziwe, a udostepnianie bez jej zg...
Spadek poprzez zasiedzenie
Witam Serdeczie pisze z takim pytaniem mianowicie . Rodzice mojej babci mieli dom mieszkała tam ona wraz ze swoimi rodzicami i rodzeństwem. Gdy zmarli brat babci miał podzielić spadek na wszystkich moja babcia miała otrzymać ten dom a reszta pole byli w sądzie za tamtych czasów a było to bardzo dawno dawno temu sad nakazał bratu babci podzial i przepis na ich wszystkich . Brat tego nie zrobił mataczył i kręcił. Koniec końców nikt nic nie otrzym...

Wyszukiwarka