Spadek po mamie.

Mój mąż i jego brat po śmierci matki zostali najemcami lokalu komunalnego, obydwaj są tam zameldowani. Mąż mieszka wraz ze mną u mojej matki, natomiast w lokalu komunalnym został jego brat. Brat męża jest typem człowieka, który większość swojego życia spędzał w areszcie śledczym lub więzieniu, towarzystwo swoje te, dobiera niefortunnie. Po raz kolejny trafił do Aresztu, klucze do mieszkania uzyskaliśmy przez Policję. Do mieszkania zaglądaliśmy w miarę możliwości. Przy ostatniej naszej wizyty zastaliśmy w lokalu wymienione zamki. Od sąsiadów dowiedzieliśmy się że to administracja, ponieważ do mieszkania zaglądaliśmy nieproszeni goście (zapewne towarzyszenie brata). Udaliśmy się do administracji w celu odbioru kluczy, kazano nam przyjść po weekendzie. Niestety dzisiaj również nie dostaliśmy kluczy, osoba nas obsługująca kluczyła w informacjach., m.in że brat że brat się zrzekł lokalu i klucze są na Policji.(wysłał pismo)
Pisma nam nie okazano.
Moje pytanie jest takie ;
- czy mamy prawo owo pismo zobaczyć
- czy rzekome zrzeczenie się lokalu przez brata męża automatycznie skutkuje wymeldowaniem i czy powinien mąż być o tym powiadomiony
anonim cytuj
25-09-2023
Kiedy zostali tymi najemcami? Od kiedy mąż mieszka u Pani?
Po śmierci matki w 2016 roku, wszystko zgłoszone w administracji. Mąż mieszka od 2007 roku. W miejscu zameldowania pojawiał się średnio dwa razy w miesiącu.

No to mąż nie mieszkając w lokalu komunalnym stracił do niego prawo. wymeldowanie mogło nastąpić w trybie administracyjnym - mąż zamiast utrzymywać fikcje meldunkowa powinien być zameldowany tam gdzie realnie mieszka. Jeśli mąż nie ma już prawa do tego lokalu to pisma wam nikt nie pokaże bo nie jesteście stroną.
a powinien mąż zostać powiadomiony o wymeldowaniu. I czy bez jego zgody brat sam mógł zrzec się lokalu. 2.10 dostępna jest pani Administratorka i wówczas być może poznamy szczegóły.

Brat mógł.

anonim cytuj
25-09-2023

Sugerowane Tematy

Szanse na warunkowe umorzenie postępowania
Witam. Będę musiała odpowiedzieć za swoje czyny. Kradłam w sklepie kilkanaście- kilkadziesiąt razy… Nie dostałam jeszcze wezwania na policję na przesłuchanie, ale myśle ze stanie się to niebawem. Dlatego tez nie wiem co na mnie znaleźli i na jaka kwotę. Może to być 3000zl ale również 7000 zł, naprawdę nie wiem ile będą grzebać . Zastanawiam się czy w moim przypadku kiedy ilość tych kradzieży jest znaczna… mam szanse na warunkowe umorzen...
Ograniczenie praw rodzicielskich.
Czy podstawą do ograniczania praw ojca może być notoryczne (od kilku miesięcy) odwoływanie widzeń ojca z dzieckiem? Dodam, że ojciec bardzo nalegał na ustalenie kontaktów. Sprawa była zakończona ugodą, oboje zgodziliśmy się na bardzo częste kontakty. Jednak od razu po rozprawie zaczęły się kłopoty. Ojciec twierdzi, że musi pracować ( pracuje na pół etatu u ojca i zawsze może się zwolnić, bez problemu) żeby płacić podatki na cytat." darmozjad...
Rozwiązanie umowy o pracę.
Witam mam pytanie odnoście wypowiedzenia umowy o pracę a mianowicie sytuacja wygląda tak: mam umowę na czas nieokreślony, postanowiłem się rozstać z obecnym pracodawcą (już mam nagraną nową pracę). Problem w tym jak mam rozwiązać z obecnym pracodawcą umowę o pracę jeśli ten nie zgodzi się na porozumienie stron. Mój nowy pracodawca został powiadomiony o takowej sytuacji że mogą być problemy a chce żebym jak najszybciej zaczął pracę u niego. Proszę...
Spółdzielcze własnościowe prawo własności bez księgi wieczystej.
Witam proszę wytłumaczyć mi co dokładnie oznacza sformułowanie "mieszkanie posiada spółdzielcze własnościowe prawo własności bez księgi wieczystej"? Czy warto kupić takie mieszkanie? Jakie ewentualne niebezpieczeństwa na mnie czyhają?...

Wyszukiwarka