Spadek po mamie.

Mój mąż i jego brat po śmierci matki zostali najemcami lokalu komunalnego, obydwaj są tam zameldowani. Mąż mieszka wraz ze mną u mojej matki, natomiast w lokalu komunalnym został jego brat. Brat męża jest typem człowieka, który większość swojego życia spędzał w areszcie śledczym lub więzieniu, towarzystwo swoje te, dobiera niefortunnie. Po raz kolejny trafił do Aresztu, klucze do mieszkania uzyskaliśmy przez Policję. Do mieszkania zaglądaliśmy w miarę możliwości. Przy ostatniej naszej wizyty zastaliśmy w lokalu wymienione zamki. Od sąsiadów dowiedzieliśmy się że to administracja, ponieważ do mieszkania zaglądaliśmy nieproszeni goście (zapewne towarzyszenie brata). Udaliśmy się do administracji w celu odbioru kluczy, kazano nam przyjść po weekendzie. Niestety dzisiaj również nie dostaliśmy kluczy, osoba nas obsługująca kluczyła w informacjach., m.in że brat że brat się zrzekł lokalu i klucze są na Policji.(wysłał pismo)
Pisma nam nie okazano.
Moje pytanie jest takie ;
- czy mamy prawo owo pismo zobaczyć
- czy rzekome zrzeczenie się lokalu przez brata męża automatycznie skutkuje wymeldowaniem i czy powinien mąż być o tym powiadomiony
anonim cytuj
25-09-2023
Kiedy zostali tymi najemcami? Od kiedy mąż mieszka u Pani?
Po śmierci matki w 2016 roku, wszystko zgłoszone w administracji. Mąż mieszka od 2007 roku. W miejscu zameldowania pojawiał się średnio dwa razy w miesiącu.

No to mąż nie mieszkając w lokalu komunalnym stracił do niego prawo. wymeldowanie mogło nastąpić w trybie administracyjnym - mąż zamiast utrzymywać fikcje meldunkowa powinien być zameldowany tam gdzie realnie mieszka. Jeśli mąż nie ma już prawa do tego lokalu to pisma wam nikt nie pokaże bo nie jesteście stroną.
a powinien mąż zostać powiadomiony o wymeldowaniu. I czy bez jego zgody brat sam mógł zrzec się lokalu. 2.10 dostępna jest pani Administratorka i wówczas być może poznamy szczegóły.

Brat mógł.

anonim cytuj
25-09-2023

Sugerowane Tematy

Wniesienie majątku osobistego do majątku wspólnego.
Czy jest możliwość, żeby majątek osobisty przenieść do wspólnego po zawarciu małżeństwa? Chodzi o nieruchomość, dom z działką. Chodzi o to żeby po śmierci jednego z współmałżonka odziedziczyła to druga osoba, a nie np. rodzice zmarłej/zmarłego....
Rozwiązanie umowy za porozumieniem stron
Podpisałam rozwiązanie umowy o pracę za porozumieniem stron. Dziś dostałam propozycję zwolnienia z obowiązku świadczenia pracy. Czy może być w tym jakiś haczyk prawny? Mam jeszcze 3 tygodnie zaległego urlopu. Czy zwolnienie zmoże być podpisane tylko na okres przed urlopem a potem będę zmuszona wybrać zaległy urlop czy raczej nie jest to praktykowane i jeśli już zwalniają od obowiązku świadczenia pracy to do końca okresu wypowiedzenia i wtedy urlo...
Okres wypowiedzenia
Witam, chciałabym się dowiedzieć o okresie wypowiedzenia. Pracowałam u jednego pracodawcy od marca 2019 do początku kwietnia 2020 roku(umowa na czas określony) przez lockdown była przerwa pomiędzy umowami i kolejną podpisałam 18 maja 2020 na pół etatu również na czas określony (18 miesięcy). Chce złożyć wypowiedzenie, ile wynosi okres wypowiedzenia?...
Czas pracy a dojazd do klienta
Dzień dobry. Mam pytanie dotyczące wliczenia dojazdu do klienta w ramach czasu pracy. Mieszkam w Poznaniu a na mojej umowie o pracę miejscem wykonywania pracy jest "Cała Polska". Czas pracy - 8 godzin dziennie. Firma zajmuje się obsługą i serwisem systemów bezpieczeństwa. Codziennie wraz z resztą kadry spotykamy się na jednym z obiektów, na których mamy stały kontrakt, gdzie wyznaczono nam magazyn oraz pomieszczenie socjalne (nie jest t...

Wyszukiwarka