Spadek po mamie.

Mój mąż i jego brat po śmierci matki zostali najemcami lokalu komunalnego, obydwaj są tam zameldowani. Mąż mieszka wraz ze mną u mojej matki, natomiast w lokalu komunalnym został jego brat. Brat męża jest typem człowieka, który większość swojego życia spędzał w areszcie śledczym lub więzieniu, towarzystwo swoje te, dobiera niefortunnie. Po raz kolejny trafił do Aresztu, klucze do mieszkania uzyskaliśmy przez Policję. Do mieszkania zaglądaliśmy w miarę możliwości. Przy ostatniej naszej wizyty zastaliśmy w lokalu wymienione zamki. Od sąsiadów dowiedzieliśmy się że to administracja, ponieważ do mieszkania zaglądaliśmy nieproszeni goście (zapewne towarzyszenie brata). Udaliśmy się do administracji w celu odbioru kluczy, kazano nam przyjść po weekendzie. Niestety dzisiaj również nie dostaliśmy kluczy, osoba nas obsługująca kluczyła w informacjach., m.in że brat że brat się zrzekł lokalu i klucze są na Policji.(wysłał pismo)
Pisma nam nie okazano.
Moje pytanie jest takie ;
- czy mamy prawo owo pismo zobaczyć
- czy rzekome zrzeczenie się lokalu przez brata męża automatycznie skutkuje wymeldowaniem i czy powinien mąż być o tym powiadomiony
anonim cytuj
25-09-2023
Kiedy zostali tymi najemcami? Od kiedy mąż mieszka u Pani?
Po śmierci matki w 2016 roku, wszystko zgłoszone w administracji. Mąż mieszka od 2007 roku. W miejscu zameldowania pojawiał się średnio dwa razy w miesiącu.

No to mąż nie mieszkając w lokalu komunalnym stracił do niego prawo. wymeldowanie mogło nastąpić w trybie administracyjnym - mąż zamiast utrzymywać fikcje meldunkowa powinien być zameldowany tam gdzie realnie mieszka. Jeśli mąż nie ma już prawa do tego lokalu to pisma wam nikt nie pokaże bo nie jesteście stroną.
a powinien mąż zostać powiadomiony o wymeldowaniu. I czy bez jego zgody brat sam mógł zrzec się lokalu. 2.10 dostępna jest pani Administratorka i wówczas być może poznamy szczegóły.

Brat mógł.

anonim cytuj
25-09-2023

Sugerowane Tematy

Zwolnienie chorobowe w trakcie wypowiedzenia.
Złożyłem w pracy wypowiedzenie (obowiązuje mnie miesięczne wypowiedzenie) muszę pracować do 31 marca, kierownik robi mi pod górkę albo gada takie rzeczy że czuję się mobbingowany. Czy jak pójdę od 1 marca na zwolnienie od psychiatry na cały miesiąc, to pracodawca może mi coś zrobić ? Zgłosić mnie gdzieś ?...
Odpis załączników.
Sąd pisemnie wzywa mnie do złożenia odpisów załączników do pisma co to znaczy? Ps. czy to znaczy że mam dołączyć oryginalne rachunki itp.? czy to znaczy że mam gdzieś to wykonać za "zgodnością z oryginałem'' jeśli tak to gdzie ?...
Czy sprzedawca miał prawo niedokonac zwrotu pieniędzy za nowy, nieotworzony towar?
Witam, mam dość nietypowe pytanie . 2 dni temu w sklepie stacjonarnym zakupiłam kołdrę za ponad 200zł. miałam w planach kupić inną lecz sprzedający odradził mi jej kupno (chodziło o wymiary) więc kupiłam tą którą mi zaproponował, bezsensu. W domu mierząc kołdrę do łóżka dziecięcego okazało się że ona jest ogromna, dziecko tonie pod nią (mierzyłam naszą starą kołdrą, bo ma identyczne wymiary) . Chciałam dzisiaj zwrócić towar, pani w sklepie nie...
Żądanie obniżenia wysokości czynszu.
Czy jest coś takiego, że można wnioskować do wspólnoty o obniżenie czynszu z powodu nadmiernych hałasów dobiegających z sąsiedniej nieruchomości, które uniemożliwiają i bardzo utrudniają dotychczasowe zamieszkiwanie bo są długotrwałe i codzienne. Wybiegam w przyszłość, jeśli Wspólnota z tym nic nie zrobi, bo nie poszło jeszcze pismo....

Wyszukiwarka